Teraz jest Cz, 15 lis 2018, 00:49

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: Wt, 13 cze 2017, 09:23 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Przepraszam Cię, bardzo, ale pisanie, że masz nieaktualne mapy i używasz Janosika coś wnosi do tematu?
viewtopic.php?p=63017#p63017


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 cze 2017, 14:48 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.05.2017
Posty: 36
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: małopolski
Witam,

Ponieważ jestem stosunkowo nowym użytkownikiem Mazdy i nie mam doświadczenia z tym samochodem i nawigacją Tom Tom, to chciałem Was zapytać jako ekspertów. Czy standardowo w tej nawigacji powinna być dostępna funkcja logowania do konta? Ja nie widzę nigdzie takiej możliwości w Menu :-(


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Śr, 14 cze 2017, 14:58 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Jest opcja logowania się w programie TomTom Home, który się instaluje na komputerze a potem dodaje się do własnego konta urządzenie TomTom. To urządzenie w przypadku NB1 to karta wyciągnięta z samochodu i włożona do czytnika SD w komputerze. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 cze 2017, 15:10 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.05.2017
Posty: 36
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: małopolski
Dziękuję za szybką odpowiedż!

Aczkolwiek właśnie tak zrobiłem tzn. zalogowałem się przez Tom Tom Home i powiązałem kartę z urzadzenia z tym kontem. Moje pytanie bardziej dotyczy tego, czy w menu już w nawigacji w samochodzie jest jeszcze jakieś dodatkowe logowanie, albo czy można w tym menu sprawdzić, do kogo jest przypisane do urządzenie...


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Śr, 14 cze 2017, 16:45 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
W samochodzie nie ma takiej opcji. NB1 nie ma dostępu do internetu, zatem ta opcja jest zbędna.

Poza tym konto w TomTom służy tylko do aktualizacji, tzn. sprawdza czy dany użytkownik ma prawo do jej zainstalowania. Dodatkowo umożliwia zainstalowanie dodatków i obsługę karty (backup). Dla NB1 liczy się tylko karta. Nie musi być powiązana z kontem, aby nawigacja działała.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 cze 2017, 07:45 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.05.2017
Posty: 36
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: małopolski
Rozumiem. Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedź!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 cze 2017, 14:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 16.06.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
tombien napisał(a):
W samochodzie nie ma takiej opcji. NB1 nie ma dostępu do internetu, zatem ta opcja jest zbędna.

Poza tym konto w TomTom służy tylko do aktualizacji, tzn. sprawdza czy dany użytkownik ma prawo do jej zainstalowania. Dodatkowo umożliwia zainstalowanie dodatków i obsługę karty (backup). Dla NB1 liczy się tylko karta. Nie musi być powiązana z kontem, aby nawigacja działała.


witam
nie dokonca jest to prawda bo jesli masz 'LIVE SERVICES' to musisz sie zalogowac do swojego konta
w samochodzie rowniez. jesli tego nie zrobisz nie polaczysz sie z 'LIVE SERVICES' - mialem ten problem po jednym update (samochod nie ma dostepu do netu ale ma wbudowana karte GSM przez ktora dostajesz info do live services).
gdy madzia byla jeszce na gwarancji aso zrobilo update softu co bylo przyczna zawieszenia numeru kart GSM
i nie dzialanie 'live services'. problem dopiero rozwiazal gosc z TomTom bo dlugim tulmaczeniu kilku email i zrzutach z wyswietlacza zresetowal moje konto w Vodafon bo oni dostarczaja info swoja siecia (mieszkam w UK).
tak czy innaczej jakby ktos mial pytania to sluze pomoca jesli bede w stanie pomoc :)

pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 16 cze 2017, 16:50 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Live nie jest oferowany w Polsce i działa przed modem i kartę SIM w NB1. Domyślnie modem ten jest wyłączony a karta nieaktywna. Odblokowuje się ją w menu serwisowym. W tym wypadku logowanie odbywa się, ale nie o tą usługę pytał ottoflick.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 cze 2018, 18:44 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.03.2014
Posty: 927
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Nie wiem co się dzieje, bo moja NB1 straciła głos. Podczas nawigowania i podawania komunikatów wycisza muzykę, ale głosu lektora nie słychać. Głos nie jest wyciszony w ustawieniach. O co może jeszcze chodzić?

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 cze 2018, 19:10 
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.11.2013
Posty: 2030
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
5 czerwca 2018, o 19:44 tatahani napisał(a):
Podczas nawigowania i podawania komunikatów wycisza muzykę,

I właśnie w tym momencie pokrętłem głośności radia należy zwiększać lub zmniejszać siłę głosu komunikatów głosowych nawigacji.
Prawdopodobnie wcześniej bezwiednie zmniejszyłeś tę głośność.

_________________
Nie odkładaj do jutra tego, co możesz zrobić pojutrze!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 cze 2018, 19:47 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.03.2014
Posty: 927
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Ano właśnie. Oświeciłeś mnie bo już tak kiedyś miałem. Pobiegłem do auta i zrobione. Dzięki.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 28 lip 2018, 17:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.07.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Witam. Od 6 tygodni jestem posiadaczem mazdy 6 2014 wersja angielska po czwartym tygodniu tuż przed wyjazdem do polski nawigacja przestała reagować na przycisk NAV. Pojechałem do delera Mazdy to zaczęła działać i zrobiłem z siebie idiotę i stwierdzili ze to może być od upałów i ze nie naprawiaja działających modułów. Teraz mam to samo przez ostatnie dni samochód stał w słońcu i nie działa i nawet po chłodnej nocy nie chce się włączyć zero reakcji.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 sie 2018, 12:15 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
witam, ma mproblem, moja nawigacja nie przchodzi automatycnzie w tryb nocny, tzn kolory nie zmieniają się na takie jakie wybrałem dla night, dodam że w ustawieniach samochodu mam ustawiony tryb auto, pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 sie 2018, 14:12 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1148
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Przekręć patyczek do resetowania licznika ciut w lewo. Masz tym patyczkiem permanentnie właczony 'dzień' (pozycja max w prawo)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 wrz 2018, 07:31 
Amator
Offline
Od: 22.08.2014
Posty: 66
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
luder1992 napisał(a):
Witam. Od 6 tygodni jestem posiadaczem mazdy 6 2014 wersja angielska po czwartym tygodniu tuż przed wyjazdem do polski nawigacja przestała reagować na przycisk NAV. Pojechałem do delera Mazdy to zaczęła działać i zrobiłem z siebie idiotę i stwierdzili ze to może być od upałów i ze nie naprawiaja działających modułów. Teraz mam to samo przez ostatnie dni samochód stał w słońcu i nie działa i nawet po chłodnej nocy nie chce się włączyć zero reakcji.


Mam ten sam problem. Pojawiał się sporadycznie i też wiązałem jego wystąpienie z wysokimi temperaturami. Od kilku dni nie działa w ogóle, choć trudno mówić o upałach. Chyba czeka mnie ASO.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 lis 2018, 06:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.10.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Niedawno kupiłem mazdę 6 GJ z 2015 roku. Niestety samochód nie posiadał oryginalnie navi. Kupiłem więc używany czytnik kart SD oraz antenę. Pytanie co z kartą? Czytam forum i natrafiłem na informację od użytkownika CzesioBaryka:
1. Kupic 8GB SanDiska;
2. Sformatowac w Windowsie;
4. Wlozyc do samochodu. to co ze pusta... zalaczyc ACC odczekac z minute, wylaczyc i odczekac z 30 sekund
5. Znalezc w kompie gdzie tomTomHome robil backup. Wazny jest katalog home, branding, TTS i V100 cos tam (sprzedalem w zeszlym tygodniu stara Mazde wiec nie sprawdze teraz). Jesli nie ma backupu - poprosic kolegow, ktos moze zgra i wrzuci te katalogi. TTH NIE aktualizuje tego niestety i nie przywraca, a bez tego nie ma TTS.
6. Przywrocic backup w TTH;
7. Poleciec do samochodu, powtorzyc procedure z kroku 4, tylko tym razem czekamy az sie przemieli do konca. Jak pokaze juz mape, wylaczyc, odczekac z pol minuty, wyjac karte;
8. Wlozyc karte do kompa, uruchomic TomTom home, zainstalowac to co tam bedzie mial w ofercie z aktualizacji

No i teraz mam kilka pytań.
1. Jak mam sformatować kartę w windowsie (punkt 2)?
2. Czy ktoś może podesłać pliki z backupa czyli punkt 3?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 6 lis 2018, 09:51 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Paul666 całkiem ciekawą wersję masz tej Mazdy, SkyDream z 2015 roku (!), 2.5 silnik bez navi, gdzie takie sprzedawali?
6 listopada 2018, o 06:18 Paul666 napisał(a):
1. Jak mam sformatować kartę w windowsie (punkt 2)?

A nie działa prawy przycisk myszy na karcie w eksploratorze i opcja formatuj?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 257 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.