Teraz jest Pt, 19 paź 2018, 23:01

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 15:49 
Świeżak
Offline
Od: 19.02.2018
Posty: 19
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
U siebie zauważyłem że, czasami po odpaleniu samochodu pokazuje mi godzinę 00:00. Czasami nie zmieni języka z ang na pl. Czasami się włącza dość długo. Najdziwniejszy problem miałem gdy nawigacja Pl mówiła po angielsku, np. zamiast powiedzieć: na następnym skrzyżowaniu to tak jak by czytała ang. napisy. Dosłownie tak jak się pisze: on THE next intersection... Po resecie do ustawień fabrycznych pomogło ale na krótka chwilę. Moja wersja oprogramowania to 59.00.331 EU N.

I pytanie. Nie wiecie skąd można zassać oryginalny soft w najnowszej wersji? Czy trzeba w serwisie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 15:58 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1171
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Niech robią w ASO. Sam jeszcze uceglisz i po co Ci to. ;-)

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 16:00 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1011
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
W najnowszej wersji nie mam ale .502 gdzieś bym znalazł, a instrukcję aktualizacji po polsku znajdziesz na YouTube.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 16:52 
Bywalec
Offline
Od: 25.06.2015
Posty: 409
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Mi ostatnio na przeglądzie nie zaktualizowali do najnowszej wersji bo powiedzieli, że jak nie narzekam to nie wgrywają z automatu bo może być gorzej.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 17:31 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.02.2015
Posty: 349
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Nie wgrywają bo to dość długo trwa i im się nie chce. Trza ponarzekać to nie będą mieli wyboru :wink: A tłumaczenie, że może być gorzej jest śmieszne. W końcu aktualizacje nie są robione dla podwyższenia numerka tylko w celu poprawy błędów ( ewentualnie dodania nowych :))

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 17:58 
Bywalec
Offline
Od: 25.06.2015
Posty: 409
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Może i tak, ale z tego co czytałem tutaj to bardzo często zdarza się wgrać więcej błędów niż wyeliminować


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 18:02 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1011
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Ja mam przeciwne zdanie. U mnie aktualizacja oprogramowania rozwiązała większość problemów, a przynajmniej zmniejszyła częstotliwość ich występowania do akceptowalnego poziomu.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 18:19 
Stały bywalec
Offline
Od: 10.07.2016
Posty: 820
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
No dobrze co nie zmienia faktu że jak działa wszystko bez problemów to lepiej nie ruszać
- bo po co skoro działa?
- może przestać działać

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 18:22 
Świeżak
Offline
Od: 21.01.2016
Posty: 28
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
@pokson Choćby tu: https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l ... a_Firmware


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 19:35 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1171
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Ostatnia wersja (wgrana u mnie w listopadzie '17) rozwiązała problem z zawieszaniem. Od tego czasu MZD nie zrobił u mnie nic nieprzewidzianego. Odpukać. Więc ja polecam.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 20:28 
Świeżak
Offline
Od: 19.02.2018
Posty: 19
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
7 marca 2018, o 18:22 zbart napisał(a):


To są te same co wgrywają w ASO? Znam tą stronkę ale nie byłem pewny czy to nie przerabiane firmware.
Co do samej aktualizacji, to po zapoznaniu się z tutorialem, stwierdzam że nie jest to trudne. Żeby zrobiło mi to ASO to trzeba się umówić... pojechać... zostawić auto... . A tak, przy czyszczeniu furki zapodam aktualizację i niech się tam mieli 2 godziny.
Moja Madzia jest z końcówki 2016r. (model na 2017) i coś mi się wydaję że soft też z tego okresu, czyli ponad rok bez aktualizacji.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 20:57 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.02.2015
Posty: 349
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Wersję posiadanego softu możesz sobie sprawdzić w mzd, nie musisz się opierać na tym co Ci się wydaje.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 22:06 
Świeżak
Offline
Od: 19.02.2018
Posty: 19
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
Wersję posiadanego softu znam i podałem wcześniej. Nigdzie nie mam podanej daty instalacji, dlatego napisałem że wydaje mi się. Do tego 59.00.331 jest juz dość starym softem.


Ostatnio edytowano Śr, 7 mar 2018, 22:06 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 mar 2018, 16:55 
Bywalec
Offline
Od: 24.11.2015
Posty: 281
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Witam, zmieniłem telefon na Mate 10 Pro i straciłem powiadomienia SMS i synchronizację historii połączeń. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemu?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 mar 2018, 09:27 
Świeżak
Offline
Od: 19.02.2018
Posty: 19
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
Nie było tak źle. Wszystko tak jak w instrukcji instalacji, tylko ustawienia wszystkie moje zostały...

-- Dodano: 22 marca 2018, o 09:27 --

No i mam mały problem. Po aktualizacji nie wyświetlają mi się informacje z nawigacji na HUDzie. W menu, opcja ta jest włączona ale żeby zaczęła działać to muszę wejść w to menu i tam wyłączyć i włączyć tą opcje. Wtedy działa do zgaszenia samochodu. Po ponownym uruchomieniu auta, muszę to robić od nowa. Przywracałem ustawienia fabryczne, nie pomaga.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 10:29 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1171
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Słuchajcie - szybkie pytanie - czy da się gdzieś sprawdzić jakie rodzaje codeców transmisji BT obsługuje system? Chodzi o to jeśli puszczamy muzykę z telefonu. Czy np. ma aptX albo LDAC? Czy może tylko podstawowe SBC?

Jutro spróbuję podejrzeć jak się łączy telefon, ale ciekawość mierzi mnie dziś... <disco>



EDIT:
No cóż - kolejna cegiełka mówiąca wiele o jakości systemu multimedialnego Mazdy. Moduł BT w aucie obsługuje tylko codec SBC. Czyli taki sam jak do zwykłej, dziadowskiej słuchaweczki w ucho. Dla połączeń głosowych to aż nadto, dla zwykłej mp3 na styk, ale jak ktoś chce puścić coś lepszego z telefonu to już jest to wąskie gardło i trzeba wybrać połączenie kablowe.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 10:33 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.02.2015
Posty: 349
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
No ok ale zanim znów zacznie się wieszanie psów na mazdzie trzaby się zorientować czy inni producenci masowo stosują aptX w swoich systemach.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 10:34 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 23.07.2016
Posty: 797
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
no niestety potwierdza to ze Mazda to wlasciwie glownie PR.

_________________
Czy Mazda da się polubić? :idea:
Mazda 6 po naprawie w ASO Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 10:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1171
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Wieszanie psów czy nie... Generalnie tak sobie poświęciłem trochę czasu na to "radyjko", jego ustawienia i stwierdzam, że rozwiązanie jest mocno przeciętne. A niektóre ustawienia wręcz dyskusyjne jeśli nie skandaliczne (np. metoda regulacji tonów wysokich poprzez ewidentne odcinanie zakresów a nie ich ściszanie/rozgłaśnianie). Owszem da się to jakotako ustawić, żeby grało znośnie, ale najgorsze, że wykastrowali subwoofer (co poprawili w nowej CX5). Wiem, że można zrobić sobie upgrade, ale te wszechobecne oszczędności wkurzają mnie do białości. Ponadto jedyny sensowny updgrade to wymiana wszystkiego - tak to widzę. Reklamowanie tego jako super-hiper system Bose jest przesadzone. Jako zwykłe audio do auta jest ok.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 19:01 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 05.03.2017
Posty: 146
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
28 marca 2018, o 11:45 KMBak napisał(a):
Jako zwykłe audio do auta jest ok.
Dla audiofila pozostaje jechać do specjalistycznego caraudio z paczką szeleszczących banknotów lub kupić samochód premium.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 19:10 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
28 marca 2018, o 11:45 KMBak napisał(a):
. Wiem, że można zrobić sobie upgrade, .

Mógłbyś doprecyzować :idea:

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 19:20 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1171
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
28 marca 2018, o 20:10 PIOTR napisał(a):
Mógłbyś doprecyzować


Dołożenie suba.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 22:49 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
KMBak :lol: sorki ale się rozbawiłem z całym szacunkiem do twojej osoby :hi:
to ,że chodzi o ,,sub." wynikało z twojej wypowiedzi...chciałem się zapytać czy wiesz coś nowego na temat dokładki ,,suba" oczywiście poza dotychczasowymi modyfikacjami naszych kolegów

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 mar 2018, 05:35 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1171
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
No to co w tym śmiesznego. Ja nie będę na razie inwestował, bo to zaraz trzeba by wyciszenie drzwi robić itd. Wiem jakbyb to u mnie wyglądało. Lepiej nie zaczynać... ;-)

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 mar 2018, 08:09 
Bywalec
Offline
Od: 24.11.2015
Posty: 281
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Wyciszenie drzwi i reszty i tak trzeba robić.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 kwi 2018, 21:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.12.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Od 5 miesięcy jestem całkiem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 (GJ).
Do pełni szczęścia brakuje mi tylko sensownie działającego systemu MZD Connect.
Po ostatnim update oprogramowania najnowszej wersji (w serwisie) – 59.00.502 EU N zaczęły dziać się dziwne rzeczy:

1. Zmiana języka z angielskiego na polski nie ma wpływu na głos lektora w nawigacji (zawsze jest angielski). Nie jest to może jakimś dużym problemem, ale sugeruje że coś jest nie tak. Jestem prawie pewien, że poprzednio wszystkie komunikaty wypowiadane były po polsku.

2. Shuffle – pod USB podpiętego mam pendrive'a ze sporą kolekcją muzyki. Lubię czasem korzystać z tej opcji, kiedy nie mam pomysłu czego posłuchać. Od chwili update'u poprawność działania opcji shuffle jest conajmniej dyskusyjna.
Po pierwsze – nie zawsze udaje się ją włączyć i mam wrażenie, że działa tylko w momencie kiedy włączony jest również Repeat Album.
Po drugie sam dobór utworów/wykonawców wygląda na zupełnie nierandomowy. Player potrafi odegrac 2-3 kawałki z tego samego albumu, przełączyć się następnie na wykonawcę zbliżonego tematycznie, po czym w następnym utworze puścić znowu utwór w pierwszej płyty. Nie jest to zbieg okoliczności – ta sytuacja powtarza się za każdym razem. Zachowanie sugeruje, że włączona jest przez cały czas opcja More Like This/Więcej podobnych (oczywiście nie jest, a na ekranie nie widnieje ten napis).
Co więcej, kiedy włączę tę opcję, nie jestem już w stanie jej wyłączyć przez.

Próbowałem już resetu do ustawień fabrycznych z menu oraz resetu przez back+nav+mute
Czy ktoś jeszcze ma takie problemy na tej wersji softu ? Czy mam dobijać się do serwisu ? Oni raczej nie są w stanie zrobić tam nic więcej niż ponowny flash systemu ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 kwi 2018, 11:30 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 1864
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Grog jeśli chodzi o ad.1 to zwykle związana jest z wyborami użytkownika przy zmianie języka...
Ot nie ma komend głosowych po Polsku i w którymś pytaniu dość pokątnie sugeruje zmianę języka mówionego na angielski aby te komendy włączyć... i wtedy trzeba wybrać "nie", aby nawigacja mówiła a nie speakała rezygnując jednocześnie z komend głosowych...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 kwi 2018, 23:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.12.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
gzesiolek napisał(a):
Grog jeśli chodzi o ad.1 to zwykle związana jest z wyborami użytkownika przy zmianie języka...
Ot nie ma komend głosowych po Polsku i w którymś pytaniu dość pokątnie sugeruje zmianę języka mówionego na angielski aby te komendy włączyć... i wtedy trzeba wybrać "nie", aby nawigacja mówiła a nie speakała rezygnując jednocześnie z komend głosowych...


Sprawdziłem i rzeczywiście przy przełączaniu z języka obsługującego komendy głosowe na taki, który ich nie obsługuje pojawia się to pytanie :)
I tak, jest dosyć pokrętne. Musiałem się poprzednio w nie nie wczytać i oczywiście kliknąłem "yes".
Dzięki. 1 problem rozwiązany, pozostał jeden :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 maja 2018, 11:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 16.05.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Mam problem z moją Mazdą 6, 2,2d, 2015. Za każdym razem po uruchomieniu silnika po około minucie wyłącza się całe media centre w aucie. Przestaje działać dosłownie wszystko, radio, ekran, wzmacniacz.
Czy ktoś orientuje się co może być tego przyczyną?
P. S. Na grupie Mazdy na fb ktoś powiedział, że muszę zrobić update systemu...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 maja 2018, 16:29 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1011
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
To raczej problem sprzętowy, proponuję wizytę w serwisie. Update systemu pomoże tylko MZD, ale jeśli nie działa MZD to np. radio działa tak jak przed awarią MZD czyli odtwarza tą stację i z takim poziomem głośności jaka była ustawione przed awarią MZD.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.