Teraz jest Śr, 19 wrz 2018, 12:17

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 25 mar 2016, 14:14 
Świeżak
Offline
Od: 20.03.2016
Posty: 22
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Witam,
drugi problem oprócz żarówek postojowych jaki mnie spotkał z moją Mazdą to radio.

Jak wiadomo jest na rynek USA.

Proszę o informację czy można je jakoś przerobić - soft ? przeróbka ?
Czy lepiej kupić na rynek europejski i zamienić.

Czy wymiana jest jeden do jeden - nie trzeba nic przerabiać ?
Pojawiły się na allegro radia ze sterowaniem obok dźwigni hamulca ręcznego , czy wymieniając ewentualnie na taki zestaw czeka mnie tylko połączenie radia ze sterowaniem - czy sterowanie w kierownicy będzie działało ?

Do kompletu pytań mam jeszcze jedno - czy zakupienie ewentualnie radia z nawigacją i czytnikiem przy montażu nie wiąże się z jakimiś przeróbkami ?

Dużo pytań ale być może ktoś zna temat bądź już przeszedł przez ten problem - bardzo proszę o pomoc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 kwi 2016, 07:03 
Świeżak
Offline
Od: 22.11.2014
Posty: 18
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyGO
Radio wymieniasz bez problemu, tylko musisz zmienić na taką samą wersję (z Bose lub bez). Jeśli chodzi o nawigację to czytnika są wyprowadzone (są zaślepione za schowkiem przy lewym kolanie) ale żeby działało musisz podłączyć antenę GPS (domyślnie jest odłączona, kabel jest przy module BT wystarczy tylko wpiąć). Jeśli chodzi o sterowanie to musisz mieć wiązkę do manipulatora (ja kupiłem całą wiązkę kabinową i wyodrębniłem przewody do manipulatora)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 kwi 2016, 09:03 
Świeżak
Offline
Od: 20.03.2016
Posty: 22
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Dziękuje,
a czy moduł BT też należy wymienić wymieniając radio ?

Pytam bo już - akurat wczoraj dostałem radio od kolegi (z Niemiec) - moduł bluetooth łączy się tylko z telefonem natomiast audio nie chce grać przez moduł BT.
Radio jest z domyślnym językiem niemieckim i ni jak nie mogę zmienić na angielski. W menu są inne języki w tym angielski niestety nie che się przełączyć. Włożyłem z powrotem amerykańskie są trzy języki i bez problemu przełącza pomiędzy nimi.

-- Dodano: Pt, 8 kwi 2016, 10:03 --

Proszę Cię jeszcze o informację o położeniu modułu BT - abym nie rozbierał całej deski :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 kwi 2016, 09:05 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6364
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
BT jest nad schowkiem pasażera (wyjmujesz schowek i będziesz widział nad).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 4 cze 2016, 09:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.08.2015
Posty: 1
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
raven Jak zakończyła sie sprawa ? Jeśli wymieniłeś to jestem zainteresowany odkupieniem amerykańskiej wersji radia.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 cze 2016, 21:03 
Świeżak
Offline
Od: 16.11.2014
Posty: 18
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
Ja posiadam wersję USA do od sprzednia :))


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 cze 2016, 07:25 
Świeżak
Offline
Od: 20.03.2016
Posty: 22
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Radyjko wymieniłem, leży wolne do sprzedania na półce.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 cze 2016, 13:49 
Świeżak
Offline
Od: 21.04.2016
Posty: 29
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: podlaski
Witam

Mam mazdę 6 GJ z USA, automat. Samochód jest pokradzieżowy: skradziono w nim ten komputer środkowy (ekran) i głośniki i zostały wstawione nowe, oryginalne, ale już europejskie.

Problem jaki widzę:
- wrzucam skrzynię (automat) w pozycję do zgaszenia silnika, trzymam hamulec
- wciskam przycisk do gaszenia silnika

Efekt:
- silnik gaśnie
- ale radio nie, gra dalej. I ekran się swieci i mogę go używać jakbym nadal jechał (przełączyć na CD, na telefon...)
- efekt ten zdarza się raz na jakiś czas (mniej wiecej raz na 5 razy), przeważnie wszystko gaśnie normalnie

Moje pytanie: co powinienem zrobić jak takie coś nastąpi?

Teraz, jak tak się zdarzy, włączam silnik jeszcze raz, macham trochę skrzynią, czekam i wyłączam. I wtedy przeważnie już jest ok: wszstko wyłączone.

Ale może da się już bez włączania silnika wyłączyć ten komputer? Wciśniecie lewego pokrętła (wyłacz radio) radio wyłącza, ale ekran nadal się pali, więc komputer pracuje


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 cze 2016, 20:37 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 25.06.2016
Posty: 54
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: zagranica
Siema.

Zakuoilem 6 z roku 2013. Mam radio z duzym wyswietlaczem, ale przycisk Navi nie dziala - nawigacja nie zostala wykupiona przez poprzedniego wlasciciela. W serwisie taka przyjemnosc kosztuje ponad 2000 zl.

Moje pytanie, to oczywiscie jak mozna to obejsc :)

Czy wystarczycwlozyc tylko jakas plytke indtalacyjna czy trzeba cos nowego w samochodzie montowac, aktywowac, itp? Czy w takim wypadku grozi mi utrata gwarancji?

Dzieki z gory i pozdrawiam!

-- Dodano: Pn, 27 cze 2016, 20:37 --

Hej, prosze o pomoc :-)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pn, 27 cze 2016, 21:29 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Żeby Navi działała, potrzebny jest czytnik kart, który podłącza się do stacji NB1 oraz karta z mapą,.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 lip 2016, 15:29 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 25.06.2016
Posty: 54
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: zagranica
Ooooo. O czyms takim to nie slyszalem. Dzieki za info.
Kolejne pytanie. Czy latwo to zrobic? W sensie czy wystarczy ise w cos takiego zaopatrzyc (na allegro skromny tysiak) i dam rade to samemu podlaczyc czy jest to wyzsza szkola jazdy i ingerencja w elektronike?

-- Dodano: Śr, 20 lip 2016, 15:29 --

tombien napisał(a):
Żeby Navi działała, potrzebny jest czytnik kart, który podłącza się do stacji NB1 oraz karta z mapą,.

Pytalem dzisiaj w serwisie. Powiedzieli mi, ze oprocz podlaczenia czytnikq trzeba jeszcze polozyc instalacje elektrycxna. :roll:
Prawda to czy handlowa sciema? Wydaje mi sie ze wszystkie kable, wlacznie z antena powinny byc w srdoku. Da rade to sprawdzic?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 sie 2016, 21:53 
Świeżak
Offline
Od: 22.11.2014
Posty: 18
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyGO
Ściema, mi zajęło podłączenie 15 minut. Potrzebujesz tylko czytnika z mapą i trochę wiedzy :) Jak coś to pomogę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 kwi 2018, 20:30 
Adept
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 132
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
Panowie, a jaki model radia siedzi w systemie z Bose, czy to jest Sanyo, czy też Panasonic?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: N, 15 kwi 2018, 21:35 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
W przedlifcie (NB1) Sanyo.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 kwi 2018, 22:07 
Adept
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 132
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
dzięki, pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 sie 2018, 21:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 27.03.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Szukam instrukcji wymiany modułu radia z USA na EU najlepiej ze zdjęciami.
Wspomożecie linkiem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 sie 2018, 09:51 
Adept
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 132
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
z którego roku masz auto?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.