Teraz jest Cz, 21 wrz 2017, 06:11

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 18 maja 2017, 07:15 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: opolski
Witam.
Czy ktoś miał taki problem, że system RDS nie działał dla poszczególnych stacji radiowych? Natomiast te same stacje radiowe w innym radiu normalnie pokazują informacje RDS...
IMAG0045.jpg
IMAG0047.jpg
IMAG0048.jpg


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 18 maja 2017, 10:58 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 09.01.2013
Posty: 4285
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Chodzi Ci o to, że nie pokazuje nazw stacji radiowych tak ?

_________________
私はマツダが大好き


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 maja 2017, 13:23 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 04.02.2016
Posty: 220
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Może to być śmieszne w dzisiejszych czasach, ale nie wszystkie stacje radiowe emitują dane RDS.

_________________
Shutter vel Szymon SQ5OVK


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 maja 2017, 14:46 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: opolski
Matarez napisał(a):
Chodzi Ci o to, że nie pokazuje nazw stacji radiowych tak ?

Między innymi, tak
shutter napisał(a):
Może to być śmieszne w dzisiejszych czasach, ale nie wszystkie stacje radiowe emitują dane RDS.

Przecież napisałem, że w innych radiach samochodowych te stacje wyświetlają informacje RDS.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 18 maja 2017, 16:22 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 09.01.2013
Posty: 4285
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
FISHBONE89 napisał(a):
Między innymi, tak


Czyli chodzi jeszcze np. o informacje tekstowe ?

Jeżeli chcesz aby było widać nazwę stacji na wyświetlaczu, to po wyszukaniu danej częstotliwości trzeba zaczekać aż w głównym oknie pojawi się nazwa stacji ( foto 1) i wtedy ją zaprogramować naciskając 3 sek. okienko po lewej stronie. Wtedy nazwa stacji będzie widoczna na liście stacji po lewej stronie.

_________________
私はマツダが大好き


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 maja 2017, 16:57 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: opolski
Nie zrozumieliśmy się.
Problem w tym, że nie mam czego zaprogramować gdyż na tych lokalnych stacjach nie pokazuje się żadna informacja z RDS (jest tylko częstotliwość) a w innych radiach samochodowych informacje RDS się pokazują.
Problem w tym, że w moim radiu nie...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 wrz 2017, 20:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.04.2017
Posty: 3
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
FISHBONE89 napisał(a):
Problem w tym, że w moim radiu nie...

Może już na to wpadłeś, pól roku minęło i w instrukcji jest napisane.
Chcesz mieć RDS wyłącz HD. I po kłopocie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 13:21 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: opolski
Niestety nadal mam problem.
Szukałem w instrukcji o tym co napisałeś ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak wyłączyć HD.

Nie wiem czy zauważyłeś ale tylko te dwie stacje lokalne nie wyświetlają informacji RDS. Inne stacje wyświetlają co widać nawet na załączonym zdjęciu w pierwszym poście.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.