Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 08:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 17 lis 2022, 17:19 
Wstydliwy
Od: 28.10.2022
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: łódzki
Cześć.
Po odpaleniu auta kontrolka zamiast świecić na zielono zaczyna migać na pomarańczowo.
Nie działa system start stop oraz asystent pasa ruchu.
Na komputerze w usterkach jest info o zwartym czujniku ale program nie jest dedykowany i szczegółów nie pokazuje. Na start stop mi nie zależy ale na asystencie już tak. Sprawdziłem czujnik zamknięcia maski i działa poprawnie zwiera i rozwiera. Po skasowaniu błędów przez parę minut jady jest ok lampka świeci na zielono po czym znów zaczyna migać.
Proszę o sugestie. W sobotę jadę na podpięcie komputera z dedykowanym programem aczkolwiek może podpowiecie coś do tego czasu.
Pozdrawiam

-- Dodano: 30 października 2022, o 11:46 --

Cześć. Po podłączeniu do komputera jest jedynie usterka w systemie start/stop czujnik klapy wysoki. Rozumiem że chodzi o maskę przednią? Czy system start/stop jest jakoś powiązany z asystentem pasa ruchu? Wyszło również że ładowanie jest na poziomie 13.09V na akumulatorze to trochę mało, na alternatorze jest 14.01V gdzie może ginąć ten 1V po drodze?

-- Dodano: 17 listopada 2022, o 17:19 --

Dla zainteresowanych, asystent pasa ruchu działa, źle zrozumiałem procedurę aktywacji asystenta. Kontrolka w dalszym ciągu miga, start stop nie działa. Pozostało sprawdzić czy ktoś specjalnie nie przeciął przewodu od klapy aby dezaktywować na stałe start stopu.

Strefa czasowa: UTC + 1