Teraz jest Cz, 12 gru 2019, 17:10

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 515 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Cz, 14 lut 2019, 19:35 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1179
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
W NB1 to bym nie liczył...

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~226000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 kwi 2019, 13:22 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Widzę, że temat chyba już umiera, nie ma tego zapału co na początku ;((

-- Dodano: 4 kwietnia 2019, o 13:22 --

Witam Panowie,

będę się zabierał do wprowadzenia tych zmian. Czy może macie jakieś nowe informacje w temacie dodatkowych możliwości funkcji?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 maja 2019, 00:03 
Świeżak
Offline
Od: 08.10.2015
Posty: 25
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
4 kwietnia 2019, o 14:22 wrobel79 napisał(a):
...będę się zabierał do wprowadzenia tych zmian.

Podłubałeś już, czy jeszcze nie? Chętnie podjechałbym do Ciebie z jakimś czteropakiem i z moją M6 do wprowadzenia zmian. Bo skoro już będziesz dłubać, to chętnie bym się dołączył ;-)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 maja 2019, 00:25 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Temat przede mną bo interfejs który zakupiłem niestety nie ogarnia pomimo zapewnień tematu. Oczywiście dam znać

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 maja 2019, 00:51 
Świeżak
Offline
Od: 08.10.2015
Posty: 25
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
1 maja 2019, o 01:25 wrobel79 napisał(a):
interfejs który zakupiłem niestety nie ogarnia pomimo zapewnień tematu

Mogę pomóc, bo akurat kabla nie będę kupować ale kilka razy dłubałem w różnych mikroprocesorach itp. ;-) Napisz co zakupiłeś i w jakich wersjach, proszę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 maja 2019, 09:38 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Odesłałem już im ten interfejs viewtopic.php?p=322734#p322734

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 maja 2019, 11:00 
Świeżak
Offline
Od: 08.10.2015
Posty: 25
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Rozumiem, że teraz (sz)czekasz na interface ELM327 v3 na CHIPIE STN1170 (OBD2 MS-CAN) ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 maja 2019, 12:44 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Tak myślę że zgodnie z poleceniem kupię tego stna

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 maja 2019, 10:33 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 13.10.2014
Posty: 466
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
Pytanie pojawiło się w tym wątku, ale zostało bez odpowiedzi, czy jest możliwość uruchomienia przednich czujników parkowania przy niskiej prędkości, tak jak to ma miejsce w najnowszym modelu 6 2018?
Teraz aby przód zadziałał, trzeba albo włączyć czujniki ręcznie albo użyć wcześniej wstecznego biegu.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 maja 2019, 18:40 
Amator
Offline
Od: 04.01.2019
Posty: 74
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Pawko a orientujesz się gdzie znajduje się u Ciebie moduł od czujników parkowania?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 maja 2019, 18:51 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 13.10.2014
Posty: 466
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
Nie mam pojęcia, ale mogę tą wiedzę nabyć.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 maja 2019, 19:07 
Amator
Offline
Od: 04.01.2019
Posty: 74
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Będę wdzięczny jak się dowiesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 lip 2019, 09:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.07.2019
Posty: 1
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: lubelski
witam, mam problem z autoblokowaniem drzwi , nie mam polskiego języka ani angielskiego w menu. może mi ktoś podpowie jak to włączyć? działało mi to bez problemu ale coś napisałem.
mazde mam od nie dawna i jestem zielony w tym temacie. pozdrawiam :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 lip 2019, 19:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.02.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Może ktoś mi pomoże, mianowicie próbuje zmienić jednostki w liczniku z mil i galonów na km i litry mazda 6 gj 2014 USA. Może ktoś mi obliczyć i podać gdzie mam wpisać i co w module IC żeby to zaskoczyło.
Pierwszy ciąg mam taki
720-01-01 65A0 6066 8074
Z góry dzięki.
Martinus
rkarcz
Może pomożecie ?
https://zapodaj.net/e3a7ceb689ab2.jpg.html
[img]<a%20href=https://zapodaj.net/e3a7ceb689ab2.jpg.html>Mazda%206%20gj%20licznik%20.jpg</a>[/img]


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 11:14 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Witam,

w końcu zebrałem się i wyszukałem - wybrałem kabelek. Wybór padł na Viaken VSCAN V4 na STN 2120. W najbliższych dniach będę testował temat.

Tu pytanie czy trafił ktoś w Was na nowszą wersję kalkulatora do obliczania bitów/wartości (ostatnia pochodzi z lipca 2018).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 sie 2019, 19:30 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Panowie,
proszę o info czy udało się Wam uruchomić funkcję find my car i jak działają u Was coming home i leaving home?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 15 sie 2019, 07:07 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1179
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
https://onedrive.live.com/view.aspx?cid ... &app=Excel

Lipiec 2019

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~226000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 15 sie 2019, 09:17 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dzięki. znalazłem jeszcze wersję 6.18 - niby z 2018.07 ale nie wiem czy są jakieś różnice.

Udało się Wam wkleić wartości modułu IC do tego kalkulatora - u mnie po tym pojawiają się napisy liczba zamiast wartości :idea:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 wrz 2019, 20:53 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.07.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: małopolski
14 sierpnia 2019, o 19:30 wrobel79 napisał(a):
Panowie,
proszę o info czy udało się Wam uruchomić funkcję find my car i jak działają u Was coming home i leaving home?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


Find my car udało się, ale działało dziwnie. Musiałem otworzyć, zamknąć i tak kila razy, dopiero zadziałało trąbniecie. Wyłączylem dziadostwo, będę ćwiczył pamięć gdzie zostało auto.

_________________
Mazda GJ 2015 FL, kombi, KAMERKA :bartek:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 wrz 2019, 17:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.09.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: opolski
Panowie jak z tym leaving/coming home (mam przed lifta).Zmodowałem przez ten kalkulator w excelu i działa tylko opcja która podtrzymuje światła przez x sekund(ustawiania w menu) po wyjsciu z samochodu.
Jest opcja żeby po otworzeniu samochodu z pilota zapalała światła?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 wrz 2019, 06:03 
Nowicjusz
Offline
Od: 18.02.2019
Posty: 58
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Spróbuj ustawić przełącznik światła w pozycji świateł mijania (nie na auto). Tak działa w samochodzie rodziców Mazda 3 BM.
Pozdrawiam.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 wrz 2019, 08:48 
Świeżak
Offline
Od: 01.11.2018
Posty: 31
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: lubelski
laba w naszych 6 gj przedliftowych niestety nie ma takiej opcji. Jest to tak naprawdę tylko leaving home.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 wrz 2019, 11:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.09.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: opolski
Tak myślałem ;) sprawdzałem na wszystkie możliwe sposoby i nic.
Funkcja z "odnalezieniem" samochodu poprzez 2x zamknięcie z pilota też coś nie działa. Raz mi zatrąbił i tyle go słyszeli :P


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 paź 2019, 07:17 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 19.10.2013
Posty: 18
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Witam.Czy jest możliwość uruchomienia przednich czujników parkowania przy niskiej prędkości, tak jak to ma miejsce w najnowszym modelu 6 2018?
Teraz aby przód zadziałał, trzeba albo włączyć czujniki ręcznie albo użyć wcześniej wstecznego biegu.
Czy ktoś już temat ruszył?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 paź 2019, 13:29 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5608
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Przy niskich prędkościach czyli jakich?
Pytam bo nie wiem jak jest w rocznikach 2018+.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.
P-D-C-A, Kejzen, 8D? The future is yesterday.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 paź 2019, 15:44 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 16.04.2014
Posty: 492
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Koledze chyba chodzi o automatyczne wlaczenie czujnikow przy dojezdzaniu do przeszkody. W przedlifcie trzeba wlaczyc recznie niestety i na razie nikt nie ma pomyslu jak zrobic automat jak w poliftach.

_________________
był:
- Rover 420 SDi,
- Focus mk2 2.0 TDCi.
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014),
- Mazda 6 Sedan 2.0 165KM e-loop (2018).
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lis 2019, 21:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.12.2014
Posty: 9
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
I to jest dziwna sprawa z przednimi czujnikami bo właśnie w aplikacji My Mazda oglądałem video prezentacje jak działają przednie czujniki. Powinny się włączać przy niskiej prędkości tzn mniejszej niż 10 km/h. Nie udało mi się tego sprawdzić albo po prostu jeszcze mi się nie włączyły same. Muszę to dokładniej przetestować jak i wspomaganie hamowania przy niskiej prędkości.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lis 2019, 22:16 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 123
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
W M6 z 2015 r nie udało mi się odnotować aby czujniki włączały się przy dojeżdżaniu do przeszkody przodem (tyłem wiadomo włączają się razem ze wstecznym biegiem.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 22 lis 2019, 06:25 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2312
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
W FL1 jest tak jak przedliftach... chyba w FL2 wprowadzili czujniki automatyczne, a na pewno są w FL3...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 22 lis 2019, 09:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.12.2014
Posty: 9
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Chyba ze problem tkwi w oprogramowaniu sterującym. Może nie potrzeba żadnych sterowników czy czujników montować a wystarczy uaktywnić coś w oprogramowaniu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 515 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.