Teraz jest Cz, 15 lis 2018, 01:43

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 5 kwi 2018, 20:29 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 31
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
mazter napisał(a):
Tak jak i na poprzednim zdjęciu jak i teraz umieszczam obraz z czystego obiektywu.
Rozumiem, że Wedrowiec masz MZD, bo masz GJ/FL1?
W sumie chyba musiałbym porównać z autem zaparkowanym obok (może się wybiorę na spot jak będzie ;-)), ale u mnie absolutnie w żadnej sytuacji mówić o żylecie.


Powiem wam że dzisiaj podłączyłem do próby moją kamerę sony pod MZD (dlatego bez lini), tak jak kamera cofania i powiem wam że to nie wina kamer a ostrości w MZD, dlatego że kamera jest FULL HD a obraz jak ze starej VHS, sam napis na dole już widać początek napisu super a końcówka rozmyta, może idzie wejść w jakiś tryb serwisowy do MZD np. jak do telewizora i pozmieniać ustawienia? Efekt jakby pół ekranu było w miarę ostre, a drugie pół coraz bardziej rozmyte.
ASO w modelu GL stosuje przejściówki i ciągnie przewody od MZD do tyłu, a przewody są pociągnięte aż do lewego nadkola starczy pociągnąć kable od RBCM do klapy i wszystko śmiga aż miło, jedynie czego nie ma to 6V do zasilania fabrycznej kamery, ale ja zastosuje stabilizator i nie trzeba rozbierać pół auta. Jak dojdzie mi kamera zrobię fotki i udostępnię na forum.

https://tufotki.pl/dvelA

_________________
Pozdrawiam :wink: Krzysztof
Mazda 6 GL / SOUL RED 41V


Ostatnio edytowano Cz, 5 kwi 2018, 20:29 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy zdjęć (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 maja 2018, 12:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.02.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Witam, mam pytanko. Gdzie jest wiązka do kamery cofania mazda 6 GH kombi 2008 rok 2.0 diesel?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 29 maja 2018, 12:11 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
piter113 to nie ten dział, jesteśmy w generacji III a nie II.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 cze 2018, 13:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: małopolski
Witam
Pytanie dotyczące dokładki czujników cofania. Czy jest możliwość podłączenia pod wyświetlacz mzd tak jak w oryginale aby mieć podgląd na wyświetlaczu zbliżającej się przeszkody?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lip 2018, 20:43 
Adept
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 142
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
Mam pytanie odnośnie dołożenia tylko czujników przednich. Mam auto z USA i musiałem wymienić w nim zderzak. Kupiłem z wyjściami na PDC, będąc święcie przekonany, że z przodu samochody w wersji GT je miały. Okazało się, że dopiero później i w opcji. Mam wiązkę i czujniki przednie, które dokupiłem i pozostaje mi do dokupienia moduł. Czy jeżeli podłącze do niego tylko czujniki z przodu, komputer nie oszaleje? Dodam, że na tyle mam kamerę bez czujek.

-- Dodano: 22 lipca 2018, o 21:43 --

Ktoś z was orientuje się, czy czujniki z przodu mają taki sam kod jak tylne?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 sie 2018, 14:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.08.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: zachodniopomorski
Cześć,

jestem zupełnie nowym użytkownikiem tego forum, także witam Was serdecznie.
Trafiłem na to forum, gdyż poszukiwałem informacji jak mógłbym zamontować oryginalne czujniki tylne do Mazdy III (2014).
Normalnie auto tego nie posiada.
Na forum także nie znalazłem informacji co, prócz czujników jest potrzebne, możliwe, że jeszcze jakiś moduł, lecz nie mam pewności.

Także prosiłbym o informacje, jeżeli ktoś już przez to przechodził, co powinienem kupić i jakie modyfikacje wprowadzić w oprogramowaniu, by na wyświetlaczu pojawiły mi się informacje o przeszkodach.

Drugie moje pytanie, czy ktoś z Was aktualizował oprogramowanie do Panelu multimedialnego?
Nie wiem, czy nazywa się to MZD, czy NB1 - wydaje mi się, że MZD jest w modelu poliftowym, ale zamiennie tego używają ludzie.
Jeżeli, jest jakiś spec, który mógłby mi wytłumaczyć, to byłbym wdzięczny.

Z góry dzięki
Łukasz


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 20:10 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 31
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Witam koledzy jak już wyżej kiedyś pisałem miałem podłączoną zwykłą kamerę sony do MZD, jakieś chińskie podróby kamer cofania i wszystkie działają, jest wizja ogólnie ok, natomiast jak podłączę oryginalną pochodzącą z 6stki GJ to mi nie działa wyskakuje błąd i ciemność na MZD, nie wiem o co w tym chodzi, w każdym razie mam wszystkie przewody pociągnięte czyli +6V, masa, Video+, Video-, MS can L, MS can H, reset MZD w IC wiersz 27 zmienione nastawy i nic nie widać, poniżej dołączam schemat może Wy poradzicie co robię nie tak?

Obrazek

_________________
Pozdrawiam :wink: Krzysztof
Mazda 6 GL / SOUL RED 41V


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 paź 2018, 10:56 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.05.2016
Posty: 992
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Gdzie jest centralka od czujnikow tylnych ? ( jeden czujnik dziwnie działa chce się upewnić że dobrze siedzi w centralce. )

-- Dodano: 14 października 2018, o 11:55 --

Już znalazłem przyczyn ę problemu z czujnikiem.
Było ok kupi nie wymieniłem na wsteczny na taka żarówkę, dziś ponownie wstawiłem moja stara ledową i czujnik działa ok.
Komp nie wywalał błędów a mimo tego ta żarówka ze zdjęcia powodowała że jeden z czujników cofania tylne nie działał wcale, nie wykrywał przeszkody ale i nie piszczał ciągłym sygnałem, bo generalnie ciągły sygnał z czujnika to jego usterka, u mnie tego nie było.

Jakim cudem taka żarówka ledowa w wstecznym ma wpłym na wadliwe działanie czujników focania ? bezpiecznika nie wywaliło, ford scan bez blędów a jednak coś było nie tak.
Sama żarówka świeci super 50 zl sztuka ale wywaliłem to bo jak opisałem robiła problemy.
Dodam że to 7443 czyli cztery drucika dla mazdy to ma być 7440 czyli tylko dwa druciki, więc połaczyłem je + z plusem i - z minusem i świeciło. - to chyba nie był problem ?
stawiam na wadliwego leda albo coś z opornością jego było nie tak.


Obrazek

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 paź 2018, 14:01 
Adept
Offline
Od: 22.03.2018
Posty: 117
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Miałem kombinować z ledami w migaczach odechciało mi się :sad:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 paź 2018, 14:14 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.05.2016
Posty: 992
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Dodam że wczoraj jeszcze na tym wadliwym ledzie nie zadzialała mi kamera cofania, na ekranie był tylko obraz z czujników cofania, miałem dość że spaliłem kamerę jeszcze.
Następnego dnia kamera zadziałała ale nie czekałem zamieniłem żarówki led w wstecznym i kamera dziala i wszystkie czujniki cofania. - może to jednak przypadek ... aby taki led robił takie problemy, wiem że czujniki i kamera chyba mają zasilenie od wstecznego gdzieś w okolicy żarówki cofania, więc jakoś jest to razem powiązane.

Nie jestem elektrykiem, jak led dziala to dziala, jak nie to zarówka się nie świeci i tyle, jak robi zwarcie to wywala jakiś bezpiecznik, u mnie bylo inaczej, wszystko ok nie licząc problemów z czujnikami cofania i kamerka. - kto to wytłumaczy ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 paź 2018, 15:08 
Adept
Offline
Od: 22.03.2018
Posty: 117
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Swoja drogą żeby taki led tak narozrabiał.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 15 paź 2018, 06:00 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4372
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zakłócenia chińskiej produkcji?

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 15 paź 2018, 08:12 
Amator
Offline
Od: 08.05.2018
Posty: 100
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
U mnie od zakupu nie działała żarówka podświetlania rejestracji z tyłu, miałem to wymienić i nagle się okazało, że teraz świeci i działa...może ktoś miły mi wymienił w nocy na parkingu ;p


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 lis 2018, 15:12 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2013
Generacja: II
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: warmińsko-mazurski
Mam problem zamontowałem oryginalną kamerkę do mazda 6 gj 2013 rok ale nie ma obrazu nic się na załącza po włożeniu wstecznego co tam trzeba zmienić w tym w IC wiersz 27 forscana mam ale nie wiem co mam zmienić ?

-- Dodano: 4 listopada 2018, o 15:12 --

4 listopada 2018, o 11:40 klosek6 napisał(a):
Mam problem zamontowałem oryginalną kamerkę do mazda 6 gj 2013 rok ale nie ma obrazu nic się na załącza po włożeniu wstecznego co tam trzeba zmienić w tym w IC wiersz 27 forscana mam ale nie wiem co mam zmienić ?

u mam takie dane w IC
720-04-27 0000 0000 0052
720-04-01 17A8 0080 FF6A

co mam zmienić żeby kamerka działała ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 lis 2018, 16:27 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1727
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
15 października 2018, o 08:12 Raon1989 napisał(a):
U mnie od zakupu nie działała żarówka podświetlania rejestracji z tyłu, miałem to wymienić i nagle się okazało, że teraz świeci i działa...może ktoś miły mi wymienił w nocy na parkingu ;p


Też tak miałem - tzn raz świeciła raz nie. Wypaliło/stopiło się gniazdo i nie zawsze stykała.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 lis 2018, 21:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2013
Generacja: II
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: warmińsko-mazurski
I jak nit nie pomoże w zakodowaniu tej kamerki ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.