Teraz jest Pn, 22 paź 2018, 22:19

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 470 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 19 lut 2018, 21:16 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 29.01.2018
Posty: 61
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Czy ktoś już pokonał 59.00.502?

A ten link powyżej to chyba pomyłka :-)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 kwi 2018, 20:32 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 31
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Diabl0 napisał(a):
Niestety najnowszą, czyli 59.00.502, i tak - kilkukrotnie resetowałem poprzez back+nav+mute
Find my car jak się okazuje też nie działa (poza miganiem światłami) :(

Niestety ale działa tylko są dwie opcje albo uruchomisz tak jak teraz masz podwójne ryglowanie + find my car ale co 5 sek. zamknij auto i czekaj 5 sekund po czym naciśnij ponownie i klakson wyda dźwięk, lub zamykanie za jednym kliknięciem i find my car za każdym dodatkowym naciśnięciem pilota, ale nie ma podwójnego ryglowania, wszystko działa MZD nie ma z tym nic wspólnego 100% sprawdzone i w GJ i w mojej GL właśnie z powyższym oprogramowaniem. Wystarczy wpisać odpowiednie wyliczenia i cieszysz się z dodatkowego bajeru.

_________________
Pozdrawiam :wink: Krzysztof
Mazda 6 GL / SOUL RED 41V


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 kwi 2018, 11:01 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 04.01.2015
Posty: 231
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
@Kristoph17 uruchomiłeś podwójne ryglowanie ( tzn. naciskasz jeden raz przycisk otwarcia i otwierają się tylko drzwi kierowcy, naciskasz drugi raz i otwierają się wszystkie drzwi ) ?

_________________
Mazda 6 2015 FL Kombi SkyPassion 2.0 Pb MT kolor Sonic Silver


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 kwi 2018, 15:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.04.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Cześć,
Czy jest tu ktoś kto może napisać jak zrobić restart systemu w Mazda 6 2014rok po uprzednim zrobieniu ryglowania z pierwszego postu.
Dzięki pozdr

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 kwi 2018, 20:40 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 56
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Z tego co pamiętam to trzymasz jednocześnie back+nav+mute (albo back+home+mute) aż się przekręci. Chyba z 10-15 sekund.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edit:
Kojarzy ktoś jak forscanem aktywować światła automatyczne? Dokupiłem odpowiednią manetkę ale na auto nie zapala się ikonka "A" i odpala soczewki+ledy jednocześnie. Inne pozycje są nieco pomieszane. Nie jest to plug and play.

Patrzyłem kalkulatorem ale dużo jest tam wariacji, nie chcę namieszać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 kwi 2018, 22:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.04.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Ale co sie przekręci ?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 kwi 2018, 22:56 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 56
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ehh... W sensie zrestartuje...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano N, 15 kwi 2018, 06:43 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 kwi 2018, 23:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.04.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Ale ja to trzymam I nic sie nie dzieje .


Sent from my EVA-L09 using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 kwi 2018, 04:48 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 898
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
14 kwietnia 2018, o 21:40 krogoth napisał(a):
Z tego co pamiętam to trzymasz jednocześnie back+nav+mute
Pytanie zasadnicze, czy ta sekwencja działa też w przedliftach?

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 kwi 2018, 11:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.04.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Zrobiłem ryglowanie i follow home i jest tak:
Ryglowanie działa, chociaż nie mam żadnej dodatkowej funkcji w ustawieniach
Follow home nie działa i brak dodatkowej funkcji w ustawieniach

Czy ja coś źle robię czy ktoś tez tak miał ze w menu nic się nie dodało?
Jak to poprawić?
Pomóżcie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 kwi 2018, 06:36 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 29.01.2018
Posty: 61
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
15 kwietnia 2018, o 12:18 tkkaras napisał(a):
Ryglowanie działa, chociaż nie mam żadnej dodatkowej funkcji w ustawieniach


Zrób reset ustawień w zakładce z blokowaniem drzwi, coś w rodzaju powrót do ustawień fabrycznych, ale tylko tam w sekcji dotyczącej drzwi, powinieneś mieć po tym różne opcje do wyboru.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 kwi 2018, 09:07 
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.11.2013
Posty: 2025
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
mazter przecież tkkaras ma przedlifta więc Twoje rady na nic.

_________________
Nie odkładaj do jutra tego, co możesz zrobić pojutrze!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 kwi 2018, 20:39 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 31
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
10 kwietnia 2018, o 12:01 Martinus napisał(a):
@Kristoph17 uruchomiłeś podwójne ryglowanie ( tzn. naciskasz jeden raz przycisk otwarcia i otwierają się tylko drzwi kierowcy, naciskasz drugi raz i otwierają się wszystkie drzwi ) ?

Nie! Miałem na myśli ogólnie wszystkie drzwi po jednym naciśnięciu się zamykają, ale można otworzyć od środka, natomiast po drugim naciśnięciu ryglują się drugi raz i nie można wtedy otworzyć od środka, a ta opcja o której Ty napisałeś to w menu mi wyskoczyła, ale niestety nie działa sam nie wiem dlaczego.

_________________
Pozdrawiam :wink: Krzysztof
Mazda 6 GL / SOUL RED 41V


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 maja 2018, 20:55 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Dobry wieczór Panowie.

Ktoś może mi powiedzieć czy do aut w wersji przed liftem (koniec 2014 r.) instrukcja z pierwszego postu działa tak samo?
Chodzi o 2 najważniejsze funkcje - automatyczne zamykanie drzwi w trakcie jazdy i Follow Home.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 maja 2018, 21:06 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.04.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Dziala pozdr

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 20:21 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
tkkaras
Sprawdź priv.

-- Dodano: 18 maja 2018, o 20:21 --

Ktoś z tutaj obecnych wie jak zrobić reset radia NB1 w przed liftach???


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 20:48 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 04.01.2015
Posty: 231
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
Znalazłem coś takiego w sieci


Mazda Navigation System NB1 (LIVE)

To reset your device, switch off the car engine and then remove the memory card. Re-insert the memory card, wait 30 seconds and switch the car engine on again.

_________________
Mazda 6 2015 FL Kombi SkyPassion 2.0 Pb MT kolor Sonic Silver


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 20:51 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Super.
Jak dojdzie kabel to będę probował :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 21:11 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7252
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Reset w NB1 robi się przez wyjęcie bezpiecznika w skrzynce pod maską, nr 44 lub 38 (audio1 lub audio2).
Wyjęcie karty restartuje jedynie system nawigacji TomTom w NB1 w tym też usługi Live. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 21:24 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
A chyba, że tak.

Wyjęcie bezpiecznika w momencie, gdy auto jest zapalone nie będzie skutkowało jakimś problemem bądź błędem?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 21:46 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7252
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
A dlaczego chcesz to robić przy odpalonym samochodzie?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 21:49 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Wg. instrukcji - podwójne kliknięcie w START/STOP chyba uruchamia silnik?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 22:13 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7252
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
To zależy czy masz wtedy wciśnięte sprzęgło w MT bądź hamulec w AT.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 19 maja 2018, 06:38 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Jasne jasne.

Czyli bez odpalania samochodu działam i na koniec wyciągam bezpiecznik by zrobić hard reset radia i rozumiem, że jest to w pełni bezpieczna operacja?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: So, 19 maja 2018, 08:36 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7252
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Tak, niektórzy musieli restartować w ten sposób zawieszoną nawigację, bardzo dawno temu. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 19 maja 2018, 12:54 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Okej, dzięki wielkie za informację. :)
Postaram się aktywować 2 najważniejsze funkcje z pierwszego postu - aktualnie tego najbardziej brakuje.

A powiecie mi czy jest możliwość zrobienia czegoś by czujniki z przodu ciągle działały? Żeby nie trzeba było za każdym razem przy podjeżdżaniu naciskać przycisku od parktronic.


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: So, 19 maja 2018, 19:43 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7252
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
19 maja 2018, o 13:54 Marxxx napisał(a):
czy jest możliwość zrobienia czegoś by czujniki z przodu ciągle działały?

Sam na to czekam, skoro w FL czy FL2 tak się dzieje, więc to może sprawa tylko i wyłącznie włączenia funkcji, która u nas jest wyłączona.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 19 maja 2018, 19:46 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Rozumiem.

Czyli aktualnie nic nie można zrobić.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 maja 2018, 18:42 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.04.2017
Posty: 13
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
Czy któryś z kolegów w kuj-pom ogarnął by temat w nb1 z ryglowaniem i coming? Oczywiście odpłatnie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 maja 2018, 19:51 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Ja zamówiłem kabel i będę próbował przy następnym weekendzie. :)
Jak się nie uda to będę wołał o pomoc.

Przy okazji - jak w programie zapisuje się aktualną konfigurację by potem w razie czegoś wgrać oryginalne ustawienia? Na wypadek, gdyby coś się "wysypało".


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 470 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: rapik i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.