Teraz jest Pn, 4 gru 2023, 18:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 28 wrz 2023, 14:44 
Nałogowiec
Od: 12.06.2017
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Zbieram się i zbieram. Właśnie wyjeżdżam do zakładu aby naprawić, jestem umówiony. Dzięki za mobilizację.

-- Dodano: 28 września 2023, o 14:41 --

No to się zebrałem i co…..? I nic.
Podjechałem do jednej ze znanych firm, a tu przy oględzinach szyby Pan przyjmujący zgłoszenia pyta mnie, czy mam ubezpieczone szyby, że za ewentualną naprawę nie biorą odpowiedzialności za możliwe głębsze pęknięcia, chyba, że się naprawa uda. Bo to maszyna wciska żywicę i może spowodować rozsadzenie miejscowe. Jak pytam o ryzyko, odpowiada 1/100 coś się schrzani. Niech Pan lepiej się zastanowi czy nie wymienić szyby. Popatrzyłem wkoło stały tylko samochody oklejone plastrami po wklejonych przednich szybach i pomyślałem, że po takim orędziu gotowi są mi celowo spieprzyć sprawę, żebym tylko wymienił szybę. Odpowiedziałem, że skoro macie problem z taką drobną naprawą to tymbardziej wklejenia nowej im nie powierzę.
Pojechałem do innego zakładu. Elegancja Francja, i spoko da się naprawić. No ale oświadczenie musiałem podpisać że za ewentualną szkodę biorę na siebie.
Naprawa trwała 45 min. Na koniec podchodzi po kontakcie z naprawiającym Pani obsługująca klientów i informuje mnie że naprawa się nie powiodła i nie pobiorą opłaty. Naprawiający, który praktycznie 90% pracy poświęca tego typu pracom powiada, że mimo staranności żywica nie wypełniła wszystkich kanalików mimo podgrzewania (owszem widziałem jak jakimś ostrym światłem nagrzewał uszkodzone miejsce) zaschła w centrum i du…. zimna. Ja na to, może podjadę do innego zakładu, a on na to, że nikt po kimś nie podejmie się naprawić. Na pytanie co mam w takim razie zrobić, wzruszył ramionami i odpowiedział …. jeździć.
Ciekawe czy na rocznym przeglądzie się nie przyczepią i każą uprzednio wymienić szybę. Całe szczęście, uszkodzenie nie rzuca się za bardzo i może ujdzie uwadze diagnoście.
Ot, specjaliści.

PostNapisane: N, 15 paź 2023, 17:48 
Nałogowiec
Od: 19.05.2018
Rok produkcji: 2018
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Szyby w mojej 2018 też są marne. Przednia ma sporo małych rysek oraz dwie większe. Dziwne bo te spore, głębokie rysy wyglądają jak pozostawione przez wycieraczkę ale półkole kształtu rysy w inną stronę niż działa wycieraczka. Jest też sporo małych ubytków od kamieni. Nie trzymam się blisko poprzedzającego auta, nie używam nigdy skorbaczki, a szyba i tak niszczeje w bardzo szybkim tempie. Uważam, że jednak nie ma sensu wymieniać teraz gdy nie ma pęknięć, bez sensu biorąc pod uwagę kosmiczny koszt oryginału.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 13 lis 2023, 08:58 
Wstydliwy
Od: 05.02.2023
Rok produkcji: 2019
Wersja: SkyDream
Region: świętokrzyski
Witam. Posiadam nową szybę przednią firmy Pilkington. Wersja hud, kamera, podgrzewanie i akustyka. Zainteresowanych proszę o kontakt.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1