Teraz jest Cz, 23 mar 2017, 17:28

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3824 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 5 sty 2017, 15:02 
Wtajemniczony
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 205
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Ok, dziękuję Ci kolego :)

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 5 sty 2017, 22:16 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 91
Lokalizacja: pomorskie
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
maciekelga

Gdzie można znaleźć kolorowe schematy wiązek elektrycznych. W manualu mam czarno - białe nie są on e wyraźne?


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 6 sty 2017, 21:38 
Nowicjusz
Offline
Od: 07.07.2016
Posty: 46
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
jachu36 napisał(a):
Witam.Czy na komlecie Eibachów jak poniżej
http://allegro.pl/mazda-6-ii-sport-gh-e ... 94493.html

będzie bardzo dużo twardziej niż na seryjnym zawieszeniu?

tylko chyba do diesla a benzyny, kombi a ina wersja są różne wersje.

w opisie są zawarte wszystkie.
To może dać różne rezultaty, jeśli są nie od tej wersji co trzeba.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 10:57 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1935
Lokalizacja: Mrągowo/ Belfast
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
jachu36 będzie twardziej, ale bez tragedii. Trzeba omijać dziury i uważać na krawężniki :wink:

maciek261081 dla mnie to zaciski z 3.

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 11:04 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 10.06.2014
Posty: 332
Lokalizacja: Heckmondwike
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Dzięki, nie byłem pewien bo w systemie jest tylko info że to MPS. Ale już znalazłem od M6 .


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 11:05 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1935
Lokalizacja: Mrągowo/ Belfast
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Nie ma za co <spoko>

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 13:11 
Nowicjusz
Offline
Od: 27.10.2013
Posty: 56
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Macie pomysł. Potrzebuje znaleźć +12 który pojawia się po otwarciu centralnego zamka i jest cały czas aż do momentu zamknięcia centralnego zamka. Dodam tylko za mam keylessa.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 13:36 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 11.07.2013
Posty: 267
Lokalizacja: Kraków
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Teraz na tych mrozach zauważyłem drgania tej plastikowej rury która wychodzi z obudowy filtra powietrza .Jest jakoś lużno zamontowana w tej obudowie i nie wiem czy ułamał się jakiś zaczep czy tak ma być.Jak jest u Was ,może ktoś sprawdzić?.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 13:40 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 10.06.2014
Posty: 332
Lokalizacja: Heckmondwike
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
U mnie w 2.2 też tak jest.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 13:43 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 11.07.2013
Posty: 267
Lokalizacja: Kraków
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Dzięki za sprawdzenie ,tylko nie wiem czemu teraz na wolnych obrotach mi tak hałasuje.Może przez te mrozy.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 7 sty 2017, 17:46 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 10.06.2014
Posty: 332
Lokalizacja: Heckmondwike
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Ja kawałek tektury tam włożyłem i jest cisza.


 Zobacz profil  
 

moderator
PostNapisane: N, 8 sty 2017, 00:10 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 19.10.2012
Posty: 4956
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Kolejne pytania do których są odpowiednie wątki będą usuwane.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 9 sty 2017, 21:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.01.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Witam kolegów
Jestem przed zakupem Mazdy 6 2010 rok i mam pytanie a znaleźć odpowiedzi na nie nie mogę, czy automat ma dwumase?
Za wszelkie porady na co zwrócić szczegółowa uwagę przed zakupem Bóg zapłać
:inkwizycja: :drunk:


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 10 sty 2017, 20:08 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.05.2016
Posty: 182
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Automat dostępny jest tylko z silnikiem benzynowym ,więc dwumasy tam nie ma.


 Zobacz profil  
 

moderator
PostNapisane: Wt, 10 sty 2017, 20:48 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 19.10.2012
Posty: 4956
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Niektóre benzyny mają właśnie dwumasę.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 10 sty 2017, 20:55 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.01.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Michał napisał(a):
Niektóre benzyny mają właśnie dwumasę.


No to Michał mógł byś napisać które mają ? albo które nie mają :D :-P


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 10 sty 2017, 20:55 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 520
Lokalizacja: ŁóDź
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Szukałem w dziale elektrycznym, lecz nie znalazłem. Po odlaczeniu aku faluje mi na wolnych obrotach do tego stopnia ze potrafi zgasnac, czy to normalne??

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt, 10 sty 2017, 20:59 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 19.05.2015
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Michał napisał(a):
Niektóre benzyny mają właśnie dwumasę.

Ale nie w mazdzie gh w manualu i pewnie w automacie tez

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 11 sty 2017, 04:06 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 170
Lokalizacja: Gliwice
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląskie
Kamratek napisał(a):
Szukałem w dziale elektrycznym, lecz nie znalazłem. Po odlaczeniu aku faluje mi na wolnych obrotach do tego stopnia ze potrafi zgasnac, czy to normalne??

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka


Spróbuj zrobić twardy reset ECU.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 11 sty 2017, 06:44 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.05.2016
Posty: 182
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Michał napisał(a):
Kolejne pytania do których są odpowiednie wątki będą usuwane.


Tak wiem,ale nie mazda 6 GH,a o takim właśnie tu mówimy.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Śr, 11 sty 2017, 13:22 
Świeżak
Offline
Od: 20.09.2016
Posty: 28
Lokalizacja: Warszawa
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
MisYogi napisał(a):
Michał napisał(a):
Niektóre benzyny mają właśnie dwumasę.


No to Michał mógł byś napisać które mają ? albo które nie mają :D :-P


Na pewno roczniki 2010+ w automacie były benzyna 2.0 DISI - one dwumasy nie mają.


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 12 sty 2017, 10:44 
Amator
Offline
Od: 16.02.2014
Posty: 84
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witam wszystkim.
Mam pytanko,jakiej firmy są wtryskiwacze w Mazda6 2.0 CD MR 08


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 12 sty 2017, 12:55 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 06.09.2015
Posty: 112
Lokalizacja: Zgierz
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Mam naprawdę szybkie pytanie, bo auto na podnośniku. Czy da się wymienić sprzęgło bez zdejmowania sanek w mojej 2.0 gh?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 

moderator
PostNapisane: Cz, 12 sty 2017, 13:06 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 19.10.2012
Posty: 4956
Lokalizacja: Gdańsk
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
witek7 Denso

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 12 sty 2017, 14:10 
Amator
Offline
Od: 16.02.2014
Posty: 84
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
ok dzięki


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 12 sty 2017, 20:40 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 06.09.2015
Posty: 112
Lokalizacja: Zgierz
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Dało radę bez wyciągania sanek, ale całej skrzyni nie udało się wyciągnąć.

Pojawił się inny problem, okazało się że nieodbijający pedał sprzęgła nie wynika ze starego płynu hamulcowego czy kończącego się samego sprzęgła. Pękła podstawa pedału i wybił do tego dziurę do komory silnika...


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 13:43 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 533
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Witam.
Co zrobić aby szyba w środku nie zachodzila szronem? Normalnie mam lód w środku na przedniej szybie, na zewnątrz rozumiem ale w środku?


Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 14:07 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1487
Lokalizacja: Jaworzno
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Za dużo wilgoci w środku.
Jeździsz cały czas z włączona klimatyzacją ? Jak nie, to zacznij.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 14:39 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 533
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Cały czas włączona klima, nawiew na szybę. Może uszczelki nie trzymają?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 17:30 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.05.2016
Posty: 182
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Wrzuć do auta pochłaniacz wilgoci i za 2 dni będzie po temacie.


 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3824 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.