Teraz jest Wt, 25 wrz 2018, 23:55

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 25 lip 2018, 12:30 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4193
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Oczywiście że tak, chinole są zadawalajace ale pod względem bajerów pierdół rozmiaru 20" z rozdzielczością starego VGA.

To jest zabawka która działa i jest rzetelna tylko w opisie kolegi z chin na aukcji....

Ja kiedyś z taką stacja miałem styczność raz, w mojej GY, fajny bajer ale przed kolegami, sprzedałem zaraz to badziewie.... chyba że ktoś lubi uszczęśliwiac się sam przed sobą..... takie moje zdania....

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 lip 2018, 14:03 
Amator
Offline
Od: 04.11.2017
Posty: 75
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Mam stacje multimedialna z Chin, moja "obiektywna" ocena:

Muzyka
- audiofilska nie jest, słabe średnie pasmo
+ możesz puścić ulubione kawałki z youtube gdy w długiej trasie radio juz nudzi lub własnej muzy brak,
+ odsłuch muzyki z pendrive lub z MP3 z DVD.
+ jesli lubisz audiobook-i, zawsze mozesz posłuchać ze swojego konta online

Radio
- piknie raz na 30-40 minut żeby zakomunikować że znalzło w swoim zasiegu jakąś nową stację
- jak już zapiszesz stacje radiowe to nie da się opisać guzików na stałe np nazwa radiostacji (np guzik z napisem ZET itp)
- gdy jedziesz w trasie nie zawsze działa przełączanie na częstotliwość nowego nadajnika tej samej stacji, wynika to chyba z tego że coś pozmieniałem w ustawieniach, jakoś nie moge dojść jak to odpowiedni poustawiać
+ dab, dab+ czyli cyfrowe radio
+ nieważne gdzie jesteś zawsze mozesz odpalić radio internetowe :)

Nawigacja (google maps)
- Przy wlaczeniu nawigacji (google maps) na kilka sekund stacja potrafi zamulic
- Przy trasach 3-4 godzinnych potrafi się na chwile zawiesić, ale po ponownym uruchomieniu szybko wraca i kontynuuje nawigowanie
+ Mam zawsze aktualna mape wraz z aktualnymi utrudnieniami i korkami za free..
+ GPS kiedy coś chce zakomunikować przycisza na sekunde muzyke
+ brak żadnych wiszących kabli, które sa niezbędne gdy "jedziesz z telefonem"
+ nie znam osoby która była by zadowolona z fabrycznej nawigacji

Ekran
- Rozdzielczośc słaba (VGA), takze jadac autem filmu w 4k nie obejrzysz ;)
+ widok z kamery cofania zawsze kiedy potrzeba, szczególnie w miescie, czujniki parkowania nie ostrzegą przed wystajacym krawęznikiem lub potłuczoną butelką
+ siedzisz wyluzowany i bawisz się na youtube kiedy po 20 minutach w korku wszyscy do okoła rzucają się wku....ni

Musze przyznac ze faktycznie stacja nie jest idealna ale.... nie wyobrażam sobie mojego auta bez tego....
Ja osobiście polecam, nie ze względu na pseudo szpan a tylko ze względu na faktyczne walory użytkowe.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 26 lip 2018, 06:23 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1235
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
25 lipca 2018, o 15:03 krzysiekko napisał(a):
nie znam osoby która była by zadowolona z fabrycznej nawigacji


Dzień dobry, jestem Dawid, mam fabryczną nawigację w GH i jestem zadowolony :)

Fajnie by było jakbyś na początku swojego posta podał więcej informacji o stacji którą posiadasz u siebie. Określenie "Mam stacje multimedialna z Chin" jest mało precyzyjne. Jaki model? Jakie parametry (hardware)? Ile kosztowała?

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 lip 2018, 09:01 
Amator
Offline
Od: 04.11.2017
Posty: 75
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
hmmm to nie jest takie proste ponieważ kupiłem auto z zamontowanym chinczykiem. Wyciagałem kiedyś tą stację i nie udało mi się znaleźć żadnej informacji o firmie czy modelu.

Mam jedynie informacje o parametrach hardware dostepnych z poziomu ustawien:
RAM 1024 MB
CPU ARM Cortex-A9 @ 1.6GHz (x4)
Działam na Android 4.4.4_29032016
urzadzenie wyglada tak:

-- Dodano: 26 lipca 2018, o 10:01 --

dejwid
Czy na fabrycznej nawigacji dostajesz informacje "live" z drogi, dotyczace chwilowych utrudnien takich jak wypadki, remonty, korki itp.. ?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 26 lip 2018, 14:36 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1235
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
krzysiekko oczywiście, że nie mam takich informacji :)

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 lip 2018, 16:47 
Nowicjusz
Offline
Od: 20.09.2016
Posty: 60
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
U nas w kraju nie ma, ale ostatnio jadąc przez Czechy fabryczna nawigacja zaproponowała mi zmianę trasy ze względu na roboty drogowe.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 26 lip 2018, 20:41 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1235
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Yuppy, to prawie na pewno nie jest fabryczna nawigacja, bo ona nie łączy się w żaden sposób z internetem z którego może czerpać takie informacje. Jedyne co jest w takiej nawigacji to GPS dzięki któremu jest określane położenie pojazdu na mapie i tyle nic więcej. Była wersja w poliftowych modelach chyba TomTom albo Pioneer ale nie wiem czy one mają połączenie z internetem. Nie wiem też jaką Tyasz nawigację/stację multimedialną.

Wysłane z mojego XIAOMI MI 6 przy użyciu Tapatalka
#xiaomilepsze

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 lip 2018, 08:40 
Amator
Offline
Od: 04.11.2017
Posty: 75
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Kilka lat temu były próby rozbudowy urządzeń GPS tak zeby mogły sie komunikowac miedzy soba i tym sposobem informowac innych kierowców ze gdzies jest zator lub wypadek. Jednak gdy popularny stawał się google maps stwierdzono że nawet jesli system bedzie działał dobrze to i tak nikt za to nie zapłaci bo google maps jest za free.

Dlatego pytałem Cie Dawid o fabrycza nawigacje. Ja, poruszając się po Wrocławiu mimo takiej fabrycznej nawigacji i tak skończył bym z telefonem i google maps bo to jedyny sposób zniwelowaniu skutków "szybkich" remontów dróg i np wypadków... google maps pozwala ominąć nawet chwilowe piki. Dla mnie to ważne


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 27 lip 2018, 08:57 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1235
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
krzysiekko no jasne, rozumiem Cię bardzo dobrze i wcale się nie dziwie, że korzystasz ze stacji multimedialnej z nawigacją google maps.
Ja nie mam takich potrzeb, u mnie w mieście jakoś specjalnie nie ma korków, wiem jak się poruszać, żeby sprawnie przejechać z jednego końca miasta na drugi.

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 lip 2018, 10:08 
Nowicjusz
Offline
Od: 20.09.2016
Posty: 60
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
26 lipca 2018, o 21:41 dejwid napisał(a):
Yuppy, to prawie na pewno nie jest fabryczna nawigacja, bo ona nie łączy się w żaden sposób z internetem z którego może czerpać takie informacje.

Na pewno jest to fabryczna standardowa nawigacja, nie ta oparta na TomTom'ie. Z internetem się nie łączy, ale wspiera komunikaty TMC:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel

Komunikaty TMC są nadawane przez stacje radiowe, u nas niektóre stacje też to niby nadają, ale z jakiegoś powodu nawigacja ich nie wspiera. Za to za granicą jak najbardziej to działa. Przejeżdżając przez np. Wiedeń zauważyłem, że nawigacja automatycznie kierowała na mniejsze drogi, gdy na głównej był korek.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 30 lip 2018, 13:04 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1235
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
A to ciekawostka... U mnie ten znaczek TMC czasem jest przekreślony (czerwona kreską, podejrzewam że to oznacza, że jest nieaktywny) a czasem normalnie, ale nie zdarzyło mi się nigdy żeby zmienił mi trasę albo tego nie zauważyłem.
Dzięki za info, całe życie się człowiek uczy.
Obrazek

Wysłane z mojego XIAOMI MI 6 przy użyciu Tapatalka
#xiaomilepsze

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 lip 2018, 14:00 
Nowicjusz
Offline
Od: 20.09.2016
Posty: 60
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Jesteś ze Śląska, więc możesz czasami łapać sygnał TMC z Czech. Ogólnie nic to nie wnosi, bo oni i tak nie nadają informacji dla obszaru Polski. Za to po przekroczeniu granicy powinno już działać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 20:57 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 84
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
Kolejne akcesoria wjechały do mojej Magdaleny. Co myślicie? :idea:
Obrazek
Obrazek
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 21:26 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4193
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Fajne, spoko, żeby tylko świeciły dłużej niż jest to możliwe :)

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 10:42 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 147
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
A są take, ale bez logo? Alb istnieje możliwość wymontowania projektora, aby było samo światło?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 10:53 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1467
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Wersja z logo trochę "festynowa", też bym chyba wolał samo światło, bo w sumie po to takie rozwiązania są - żeby oświetlić strefę wokół drzwi przy wsiadaniu w nocy.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 11:59 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 84
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
daras404,khad jak zależy wam na lepszym oświetleniu to polecam po prostu wymianę żarówki na LED :)
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 12:04 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 147
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
To już dawno zrobiłem. Aczkolwiek myślę nad czymś co by mi lepiej oświetliło podłoże.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 12:13 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 84
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
daras404 trochę z tym oświetleniem ostatnio kombinowałem i nie spotkałem się z żarówkami zamiast projektorów. Osobiście pokombinowałbym z taśmami ledowymi na dolnej krawędzi drzwi/boczków? :idea:


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 12:46 
Amator
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 78
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
uri92 możesz powiedzieć gdzie kupiłeś i w jakiej cenie?
Też chciałbym poprawić oświetlenie gleby podczas wsiadania/wysiadania i pokombinowałbym coś z zamianą projektora na coś co po prostu świeci w dół.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 12:53 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 84
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
lapa678 od chińskich przyjaciół z Ali. Dokładnie z tego linku https://goo.gl/R7FVbA :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 14:00 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 147
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Też je oglądałem, elektronika jest osłonięta. A powiedz mi, czy nad projektorem jest zaślepka? Bo w niektórych widziałem zaślepkę i nie bardzo mi się to podoba. Czy to ewentualnie opcja, z możliwością wyłączenia projektora.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 15:25 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 84
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
daras404 elektronika jest osłonięta plastikową przegrodą na dwie śrubki. Po jej odkręceniu masz wszystko na wierzchu. Źródło światła jest bezpośrednio nad projektorkiem (miejsce to oznaczyłem kółkiem na zdjęciu). Pewnie kwesta jednej albo dwóch diod połączonych szeregowo (nie rozbierałem tego). Jeśli dobrze Cię rozumie to nie ma tam żadnej zaślepki i jak się na tym znasz to pewnie drobna przeróbka tej małej płytki wystarczy, żeby wyrzucić projektor, a wstawić jakąś żarówkę.
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 17:29 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 147
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Chodziło mi o to, cz ty masz taką zaślepkę - tą ze śrubką na moim zdjęciu i do czego ona służy?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 19:22 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1120
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Ja miałem takie projektory. Działały może z 2 miesiące. Rozbierałem je kilka krotnie. Jak ktoś nie chce logo to wystarczy wyciągnąć przeźroczystą folię z nadrukiem logo i tyle. Folia znajduje się zaraz za projektorem.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 wrz 2018, 19:53 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 147
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Dzięki, za odpowiedź. To zamawiamy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.