Teraz jest Wt, 19 cze 2018, 01:22

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3999 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 5 wrz 2017, 13:09 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 23.08.2016
Posty: 26
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: małopolski
Czy bez demontażu piasty przedniej da się wyjąć/wypchać z niej szpilki?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 wrz 2017, 15:56 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3477
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Nie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 15:22 
Świeżak
Offline
Od: 06.03.2017
Posty: 22
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: małopolski
siema poniżej przedstawiam wyniki z ELM 327 jest ok czy ktoś coś ma do doradzenia. Pytam bo program nei pokazyje wartości jakie powinny być, nie ma porównania.

Obrazek

https://www.fotosik.pl/zdjecie/a71015954c0b8e4c


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 18:50 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1049
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Napięcie akumulatora na uruchomionym silniku powinno być wyższe 14-14,4V to poprawne wartości. Alternator do regeneracji

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 19:12 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 413
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
tak ale nie sprawdzi multimetrem a nie przez obd


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 wrz 2017, 20:06 
Świeżak
Offline
Od: 06.03.2017
Posty: 22
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: małopolski
sprawdzone tak samo mi pokazuje 13,4-13,5 a reszta parametrów w miare ok??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 wrz 2017, 12:07 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 469
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Witam
Panowie nie znalazłem nigdzie (nawet na stronie Hel) przewodów hamulcowych w opolocie do mojego auta 2.2 diesel. Czy będą pasowały przewody z silnika 2.5 albo Mps ??

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 165.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


Ostatnio edytowano Cz, 14 wrz 2017, 19:03 przez Lucasbadboy, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 14 wrz 2017, 14:10 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5406
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Spytaj Zoom Zoom on zakładał

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 14 wrz 2017, 19:33 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1049
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Zaciski i ogólnie system hamulcowy jest taki sam dla każdej wersji silnikowej i nadwozia w GH więc będzie pasować.

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 wrz 2017, 19:36 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 469
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Tak, tylko zoom zoom ma 2.0 diesla a do tego są przewody dostępne, pisałem tez do firmy Hel, odpisali, ze na 80% do 2.2 będą pasować z 2.0 i z 2.5 ale 80%to nie 100% ;))

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 165.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 14 wrz 2017, 21:07 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1049
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
No to zaproponuj im że wypróbujesz jak cos to zwrot kaski :)
Oczywiście na forum też daj znać ;)

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 wrz 2017, 12:40 
Nowicjusz
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 44
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Panowie kilka tyg. temu wymieniłem tylny prawy amortyzator. Kupiłem używkę oryginał jedna sztukę , znajomy mechanik tak polecił. Wiem że się powinno wymieniać parami ale ..
Teraz zauważyłem ze tył auta prawa strona jest wyższa niż lewa. Czy to winna amortyzatora? Przecież za wysokość auta odpowiadają sprężyny czyż nie? to wysokość auta z obu stron powinna być taka sama.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 wrz 2017, 13:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: kujawsko-pomorski
panowie wstawiam tutaj bo nigdzie nie moge znalezc tematu o przepustnicy otoz mam takie pytania odpalam moja madzie i obroty trzymaja ok 1500 i stopniowo spadaja jak auto sie nagrzeje to obroty wchodza na 750 czy to normalne?? drugie pytanie odnosnie przepustnicy bo wykrecilem i przeczyscilem byla czarna od strony silnika i mam pytanie ta czesc na zdjeciu czarna gdzie byla przepustnica przykrecona powinna byc taka brudna ?? u mnie syf czarny osadzony czy to nalezy [ wykrecic i przeczyscic ? Obrazek dodam ze auto czasami szarpnie dlatego stwierdzilem ze moze to przez przepustnice ,


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 wrz 2017, 13:33 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 11.05.2017
Posty: 348
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: MPS
LPG: Tak
Region: mazowiecki
kopek no wlasnie dlatego ze nie wymieniles pary, jeden się bardziej ugina niż drugi
Smak84 obroty masz normalne, nic nie "powinno" byc brudne


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 wrz 2017, 13:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.09.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: kujawsko-pomorski
neo1977 napisał(a):
kopek no wlasnie dlatego ze nie wymieniles pary, jeden się bardziej ugina niż drugi
Smak84 obroty masz normalne, nic nie "powinno" byc brudne
obroty po odpaleniu 1500 i stopniowo spadaja jak sie nagrzeje to 750 a ta czesc od strony silnika gdzie byla przykrecona przepustnica jest w srodku cala brudna osad czarny nie wiem czy to normalne ale chyba nie , jestem zielony i troche zmartwiony tym :(


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 15 wrz 2017, 16:39 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5406
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Znowu nie potraficie czytać nazwy wątku, albo po prostu jesteście tak leniwi i bezczelni i nie chce Wam się szukać odpowiednich wątków. Temat zamykam.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 25 maja 2018, 21:19 
Świeżak
Offline
Od: 21.03.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: mazowiecki
Witam
Koledzy i Koleżanki, prośba o pomoc. Wymieniłem akumulator w madzi i od tego czasu już nie wita mnie napis zoom-zoom. Może ktoś pomoże?
Mazda 6 kombi 1.8 benzyna, 2010r - radio bez nawigacji.
Każdy pomysł przetestuję.
Pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 25 maja 2018, 21:27 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 639
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Pewnie w radiu nie masz ustawionej opcji Welcome

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 26 maja 2018, 06:44 
Świeżak
Offline
Od: 21.03.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: mazowiecki
Witam
To nie to - ustawiłem "welcome - on" i jest powitanie ale po angielsku a wcześniej było zoom-zoom.
Pozdro


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 cze 2018, 11:19 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 28.11.2016
Posty: 9
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: śląski
Problem z brakiem mocy. Na moje oko przewody powietrza są okObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 cze 2018, 09:47 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1437
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Postanowiłem zabrać się za terkotanie, z którym muszą użerać się użytkownicy diesli 2.0 i mój mechanik znalazł winowajcę - sprzęgiełko pompy podciśnienia ocierające się o obudowę. Są różne metody naprawy, m.in. toczenie większego otworu itp. ale wolę wymienić a nowe:

https://www.mazparts.pl/oferta-specjaln ... -citd-ditd

Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jaki jest numer tej części? Czy tylko OE Mazda są dostępne na rynku (jak zdążyłem się wstępnie zorientować ten element jest nie najlepiej skonstruowany i pomimo wymiany temat wraca po czasie, więc może jakieś zamienniki są lepsze?)?

Z góry dzięki za pomoc.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 cze 2018, 10:11 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3477
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Hmmm....

Problemik dotyczy wszystkich diesli 2.0 pojemności, RF2A, RF5C i RF7J.

Sprzęgło pompy podcisnienia, to budowa cepa niestety, ale czy źle skonstruowany to byłbym ostrożny w takim określeniu.

Czy problem powraca? To zależy. Zależy od stanu i historii podkładek pod wtryskami ze względu na zapychający się kanał olejowy w wałku rozrządu przez który to, ten cały napęd pompy oraz sama pompa i sprzęgło jest smarowane.
Zależy też od przebiegu silnika, grzechocze niektórym niemalże od nowości a niektórym dopiero w okolicach 3krpm....

Toczenie lub roztaczanie nie jest dobrym kierunkiem.

Jeszcze nie słyszałem aby komuś to sprzęgło się rozsypalo.

Sama pompa czasem traci już możliwość osiągnięcia wymaganego podcisnienia, ale to nie zależy od sprzęgła.

Można wymienić na nowe elementy, hałas powróci po roku i przy 3krpm.
Zamiennik kiedyś był, ale nic o nim nie wiem

Kiedyś był patent na podłożenia odpowiedniej podkładki pod tą czarną śrubę która przenosi napęd na sprzęgiełko, wtedy wszystko odsuwa się o 1 lub 1.5 mm zmniejszając luzy. Ale hałas i tak wraca po czasie.

;)

Tak wygląda po przebiegu ponad 160kkm.ObrazekObrazekObrazekObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 cze 2018, 10:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.06.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: dolnośląski
Czy ktoś wie gdzie może być zlokalizowany moduł komfortu ??


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 10 cze 2018, 22:16 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 701
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Koło lewej nogi kierowcy, przy skrzynce bezpieczników.

Na przyszłość... zadawanie tego samego pytania w kilku działach na raz nie przyspiesza uzyskania odpowiedzi, nie rób z forum śmietnika.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 cze 2018, 12:12 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1437
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Dzięki Millerek. Czyli wymienię i powinien być spokój (na jakiś czas przynajmniej) :geek:


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 cze 2018, 12:55 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3477
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Spoko, możesz wymienić ;)
Ja nie wymieniłem w żadnym z trzech swoich dieslach Mazdy, nie widziałem sensu ani powodu :)
Może jakby wyeliminowało całkowicie na wieki te delikatne Brzeczenie w okolicy 3krmp, to pewnie wymieniłbym, ale te obroty są za wysokie dla diesla Mazdy ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 08:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.09.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Dzień dobry,

Nie mogę znaleźć, czy temat był poruszany, więc zaryzykuję.

Mam Mazdę, która większość życia spędziła w Austrii. Podobno jest jakiś rejestr przeglądów, i napraw które były w niej robione, bo wszystko odbywało się w ASO.

Prawda to? Jeśli tak, to prosiłbym o pomoc.

Pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 16:52 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 11.05.2017
Posty: 348
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: MPS
LPG: Tak
Region: mazowiecki
tak DSR


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 cze 2018, 21:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.06.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: podkarpacki
Panowie pytanie odnośnie podświetleniaia tablicy rejestracyjnej, mianowicie chodzi mi o Mazde GH hatchback nad rejestracją jak wiemy jest podświetlenie i dwie lampki i wydaję mi się że powinno być do tego jakieś wykończenie, jakaś zaślepka dla wypełnienia zderzaka, nie mogę tego nigdzie doszukać, dzwoniłem nawet do serwisu Mazdy i też nie skumali, czy tam wgl. coś jest? bo wydaje mi się że powinna być zaślepka. Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 cze 2018, 21:32 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 639
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Lampki wpiete w zderzak ot takie wykończenie

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3999 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.