Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 12:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2013, 15:18 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Witam wszystkich serdecznie.
Pierwszy raz piszę na forum, chociaż już od pewnego wnikliwie je czytam. Cieszę się, że jest tu tylu pasjonatów i osób, którym prowadzenie samochodu zwyczajnie sprawia frajdę. A jeśli jest to jeszcze nowa Mazda 6...
Tu właśnie pojawia się mój dylemat. Stoję przed fajnym momentem wyboru samochodu. Jeżdżę Skodą Octavią II w dieslu kombi i do nie dawna naturalnym wydawało mi się, że kontynuacja będzie w tej samej stajni. Po prostu lubię "przemyślane rozwiązania" ;) . Wybór padł na Superba diesla kombi (uwielbiam wozić powietrze w bagażniku). Ale przypadkiem stało się tak, że Szwagierka zmieniła samochód, Mazdę 6 GH na Mazdę 6 GJ benzyna 165KM sedan w przecudnym kolorze soul red. Zostałem zaproszony na jazdę próbną i trudno było mi opanować emocje. Auto robi niesamowite wrażenie, jak wiele osób tu pisze. Sąsiad szwagra zapytał go, czy kupił żonie czerwone Ferrari? Fakt, w stylistyce niewiele się pomylił. Natychmiast umówiłem się na jazdę próbną w salonie. Wybrałem jednak mocniejszego diesla, kombi w automacie. Niestety sprzedawca ostudził moje emocje po fascynującej jeździe nową obwodnicą Warszawy - 147 tys za model który wybrałem (plus kilka dodatków daje okrągłe 150 tys.). Superb, ze wszystkim czego potrzebowałem, w dieslu i automacie wychodzi na poziomie 130 tys (przy dostępnym dla mnie rabacie, skończy się to na poziomie 125 tys. Czyli dopłata za wielką frajdę wynosi 25 tys. Jak na mój praktycyzm i przywiązanie do "przemyślanych rozwiązań" to sporo.
Zacząłem więc rozpatrywać inne warianty Mazdy. Albo najmocniejszy diesel w manualu, albo słabszy diesel, bez bajerów z wersji skypassion (które bardzo mi się podobają - SBS inteligentne wspomaganie hamowania, DRSS - analiza odległości do poprzedzającego pojazdu, Adaptacyjny układ utrzymywania stałej prędkości aktywny tempomat – MRCC, Łopatki do zmiany biegów przy kierownicy, Koła 225/45R19).
Podstawowe pytanie: na ile fajnie jeździ się automatem (w gorszej wersji), czy można go odpuścić dla frajdy wyższej mocy i przyspieszeń, chociaż używając do tego obu nóg i rąk.
Jeżdżę głównie po mieście (W-wa - Łomianki), kilka razy w roku gdzieś dalej, więc pewnie fajnie byłoby mieć automat. Ale tego nigdy nie poznałem. Znam natomiast przyjemność jaka przyszła po kupieniu pierwszego diesla z turbo (jednak benzyna mnie mniej kręci). Chciałem to wszystko połączyć, ale odezwał się we mnie głos rozsądku (również w postaci mojej drugiej połowy). Szukam takiego rozwiązania, by pozostać przy wyborze Mazdy, bo mam wrażenie, że nawet wypasiony Superb nie da takich emocji.
Nie oczekuję gotowych rozwiązań ale może ktoś z Was zainspiruje mnie do jakiegoś rozwiązania.
Przepraszam, za zbyt przydługi wywód ale może komuś będzie się nudzić i znajdzie chwilkę czasu i zainteresowania dla mych rozterek (oby tylko takie były w życiu <modlisie> )

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2013, 15:55 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: pomorski
Przede wszystkim podoba mi się twój styl pisania . Spokojny , rzeczowy , bez błędów ...
Bierz Mazdę :
- dla wyglądu
- dla koloru
- dla nowoczesności w każdym calu
-BIERZ BENZYNĘ 2,5 W AUTOMACIE , bo diesel nic nie daje w tym wypadku , a spalanie 2,5 AT jest na poziomie 7-8 litrów , a kopa ma dobrego --> i zapłacisz za full wypas 134700+2900lakier SoulRed minus rabat , który na pewno dostaniesz i banana będziesz miał od ucha do ucha .

Powodzenia

PostNapisane: Pt, 20 wrz 2013, 22:55 
Stały bywalec
Od: 03.05.2013
Jako pisarz popieram przedmówcę - powinieneś pisać książki :)

Bierz 2.5i. Ja się przesiadłem z turbo-diesla (Accord) i zupełnie mi nie brak kopa, a radość z prowadzenia tej maszyny jest niesamowita.

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 16:23 
Stary wyjadacz
Dzięki za podpowiedzi. Umówiłem się na jazdę testową benzyną 2,5 oraz ponownie dieslem 2,2 - pojadę jednym po drugim. Może to mi da lepsze porównanie. Niestety nie mają manuala, bo taka wersja też wchodzi w grę. Całe życie jeździłem z taką skrzynią, więc może to jest kompromisowe rozwiązanie. Miałbym skypassion, diesla ale bez automatu.
Oczywiście mogę zmienić zdanie po teście benzyny, gdzie jest automat. I wtedy będziecie dumni ;) że udało Wam się mnie przekabacić... Ale końcu po to tu piszę

Obrazek

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 16:42 
Prawie fanatyk
Sam się przekabacisz :)
Benzyna w gruncie rzeczy łatwiejsza jest w utrzymaniu i bez turbo , a idzie od samego dołu ... itd itp ... sam wiesz :)

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 16:53 
Stary wyjadacz
Ale niewątpliwie zasięg już nie ten sam. Przed Octavią tdi jeździłem benzyną - Nissanem Primerą z gazem. Co 300 km stacja. Trochę miałem dość, chociaż satysfakcja przy kasie była. Ale dalsza wyprawa (zagraniczna) to już był niezły stres - czy trafię na gaz. Stąd decyzja przesiadki na diesla. Wsiadłem do Octavii I znajomego i już wiedziałem, że to jest to. Taniej przy kasie, rzadziej i te przyspieszenia... Teraz mam mętlik w głowie. Chyba powinienem kupić obie wersje ;)

Obrazek

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 16:58 
Prawie fanatyk
Popatrz na spalanie jakie deklarują chłopaki tutaj z GJ 2,5 .
Bliskie ideału :)
Cena ropa - benzyna =~ brak różnicy
Pojemność zbiornika 62 litry , to daje przy 7l/100 ( trasa ) 886 km zasięgu ...myślę , że przyzwoicie .
Koronny argument , to cenowy .... kilka tysiaków zaoszczędzone przy zakupi 2,5 GJ na benzynkę , a osiągi milutkie :)

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 17:09 
Stary wyjadacz
Tak, osiągi na trasie zachęcające. Szczególnie, ze nikt nie deklaruje jazdy prędkością przepisową p). Obawiam się trochę o miasto, gdzie spędzam pewnie 70% czasu jazdy

Obrazek

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 18:53 
Prawie fanatyk
, aj tam ... sam pisałeś , że diesel , bo trasy itp ... , a teraz miasto to miasto tamto ...
20.000 pln zostaje Ci w kieszeni . Daje to 20000/5,5pln= 3636,36(36) litrów wachy w suchym
, a to => 3636,36/8 (l/100) = 45454,54545454(54) km jazdy za darmo .
Przekonany ???? <czekam>

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 19:06 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Właśnie, zamawiaj 2.5. Ja zamówiłem i czekam z utęsknieniem. A jak już odbiorę to trzeba zrobić jakiegoś warszawskiego spota.

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 19:42 
Stały bywalec
bespartyjny napisał(a):
20.000 pln zostaje Ci w kieszeni.

Aaaa, właśnie. Mądry ten bespartyjny, i nie tylko dlatego, że jest bezpartyjny. W swoim czasie prowadziłem w szlachetnej firmie PTK Centertel (wtedy jeszcze nie Orange) szkolenia dla managerów i jako jedno z ćwiczeń na obliczanie ROI (zwrotu z inwestycji w projektach) używałem artykułu w jakimś piśmie motoryzacyjnym nt. "diesel czy benzyna". W artykule były kalkulacje: ile musimy przejechać km rocznie, żeby diesel nam się zwrócił w X lat. Tylko niestety autor i redaktorzy zupełnie pominęli bardzo ważną sprawę: WARTOŚĆ PIENIĄDZA W CZASIE. Czyli, językiem potocznym: fakt, że 20 tysięcy w ręku jest warte WIĘCEJ, niż 20 tysięcy za 10 lat. Dużo więcej. Dlaczego? Tu musiałbym się zagłębić w teorie finansowe, ale w największym uproszczeniu: gdybyśmy ulokowali te 20 tys. zł w przyzwoitych i bezpiecznych instrumentach finansowych, to przyniosłyby nam powiedzmy 4,5% rocznie, czyli po 10 latach mielibyśmy nie 20 tysięcy, tylko... 31059zł 39gr. Jedenaście tysięcy więcej.

Czyli: jeżeli kupujemy diesla i oszczędzamy na paliwie, i chcemy żeby powiedzmy po 10 latach różnica w cenie auta nam się zwróciła, to musimy od sumy zaoszczędzonej rocznie na paliwie odjąć 11 tys. zł i dopiero wtedy zobaczyć, czy inwestycja w ogóle nam się zwróci!

Albo inaczej: przez wartość pieniądza w czasie może się okazać, że planowany zwrot inwestycji nastąpi nie po 5 latach, jak planowaliśmy, tylko po ośmiu. Kiedy to i tak planujemy sprzedawać samochód...

Próbowałem to wyjaśnić na pewnym krajowym forum Mazdy, którego uczestnikiem już nie jestem :) Zakrzyczano mnie, że zakup prywatnego samochodu to nie inwestycja. Bzdura - jak wydajemy WIĘCEJ na diesela, po to, żeby za X lat na tym ZAROBIĆ w postaci oszczędności na paliwie, to jest dokładnie inwestycja.

Zbudowałem nawet model finansowy w Excelu, który wyliczał, ile km rocznie trzeba jeździć, żeby mi się zwróciła Mazda 6 diesel. Nie pamiętam już wyników, ale wychodziło, że DUŻO. Typu 45 tys. km rocznie. Zupełnie inaczej wyglądało to w przypadku Hondy Accord, ale tam różnica ceny benzyna-diesel była rzędu 7 tys. zł, a nie... 20 tys. zł.

PostNapisane: So, 21 wrz 2013, 23:05 
Stary wyjadacz
No dobrze, zostawmy te rozważania na "po teście". Przypomnę Wam tylko, że zgodnie z tematem "manual czy automat", bardziej zastanawiałem się czy skrzynia automatyczna jest czymś, co jest warte kolejnej kupki szmalu. Ogromnie szanuje Wasz wybór wersji benzynowej i podziwiam Wasz entuzjazm, natomiast wciąż nic nie wiem, jak podejść do wyboru skrzyni. Kupna diesla, nie traktuję w kategorii ogromnych oszczędności. Wiem, że jest droższy w zakupie i serwisowaniu. Jednak odlot, jakiego doświadczam po włączeniu turbiny, jest czymś super fajnym. Czekam na głosy forumowiczów, którzy przesiedli się z manuala na automat oraz tych, którzy nadal jeżdżą z tradycyjną wajchą 6-biegową. Kto jest z czego bardziej zadowolony? Komu większą radość sprawia wolność lewej nogi, a kto spokojnie używa ich obu, smakując płynność zmiany biegów i pełne panowanie nad obrotami silnika.
Na dokładkę opowiem Wam czego dzisiaj doświadczyłem. Pojechałem z całą Rodzinką do Arkadii (to takie ogromne centrum handlowe w Wa-wie). Idąc podziemnym parkingiem, kaątem oka zobaczyłem samochód w czarnym kolorze, o niesamowicie odmiennych kształtach od pozostałych, otaczających go BMW, Volvo, czy Skód. To była Ona...Mazda 6 Jet Black (pozdrawiam Właściciela, jeśli bywa na tym forum). Pomyślałem, że chyba dostałem lekkiego bzika, skoro tak reaguję na, bądź co bądź, samochód. Ale nie ma co się czarować. Ona po prostu wygląda niesamowicie inaczej od innych samochodów. Wracając dość późno do domu, na wysokości McDonalda, przed Łomiankami, zobaczyłem w lusterku, niesamowite światła. Pomyślałem, z nadzieją, że może to ta "czarnulka" z Arkadii. I prawdopodobnie tak...elegancka dama w błyszczącej czarnej sukni, w ledowej biżuterii. Chciałem jeszcze raz spojrzeć w te ledy, ale kierowca najwyraźniej rozkoszował się osiągami swego nowego auta i tyle ja widziałem. Żałowałem nawet trochę, że jadę z Rodziną, bo sam pewnie bym pognał na swojej turbinie...i jak tu spać spokojnie <o0>

Obrazek

PostNapisane: N, 22 wrz 2013, 00:17 
Wtajemniczony
Od: 28.08.2013
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Moim zdaniem skrzynia automatyczna jest pierwszym elementem który mi przychodzi do głowy, jeśli pytasz co zachwyca w nowej mazdzie 6. Porównuje z DSG i 8 biegowym automatem BMW. Żeby nie było ze jestem takim fanem automatów w sporcie jeżdżę 5 biegowym manualem ZFa. Ale do auta cywilnego i to jeszcze do miasta w tych czasach to raczej tylko automat. Poza tym tylko w automacie masz aktywny tempomat, który jest bardzo wygodny jeśli jeździsz trasy autostradami. Nie nastawiaj się jednak negatywnie do manuala - po prostu go wypróbuj. Słyszałem wiele dobrych opinii o skrzyni manaualnej.

PostNapisane: N, 22 wrz 2013, 06:38 
Stary wyjadacz
Dzięki matkowpa za cenną wskazówkę na temat aktywnego tempomatu, bo trochę się na niego napaliłem. Postaram się przejechać manualem ale ten fakt może mieć duży wpływ na decyzję.

Obrazek

PostNapisane: Pn, 23 wrz 2013, 14:05 
Adept
Od: 25.04.2013
Rok produkcji: 2018
Region: wielkopolski
Ja przesiadłem się z diesla w manualu (Mazda 6 GG, Seat Leon FR) na benzynę w automacie (Mazda 6 2.5i) i zdecydowanie mogę powiedzieć, że niczego mnie nie brakuje. Jeżeli chce się pobawić, to używam manetek, co daje jeszcze więcej frajdy niż manualna skrzynia biegów, a osiągi samochodu są naprawdę przyzwoite i naprawdę czuć moc i przyspieszenie. Nie mogę się tylko zgodzić ze spaleniem o jakim była mowa w poprzednich postach - przy dynamicznej jeździe Madziora na trasie pali trochę ponad 9, a w mieście około 11.

PostNapisane: Pn, 23 wrz 2013, 14:11 
Stały bywalec
No to nie wiem, jak i gdzie Ty jeździsz, bo mój absolutny rekord w trasie to 7,8, a w mieście: 10,0 (i to ze staniem na włączonym silniku w ASO, masą krótkich tras na zimnym silniku, czerwonymi światłami co 100m, itd.)... :)

PostNapisane: Pn, 23 wrz 2013, 15:14 
Adept
Od: 30.08.2013
ZBANOWANY!
Gajdzin napisał(a):
No to nie wiem, jak i gdzie Ty jeździsz, bo mój absolutny rekord w trasie to 7,8, a w mieście: 10,0 (i to ze staniem na włączonym silniku w ASO, masą krótkich tras na zimnym silniku, czerwonymi światłami co 100m, itd.)... :)

No tak Gajdzin ale sam przysnasz ze do agresywnie jezdzacy h kierowcow nie nalezysz skoro twierdzisz ze dopiero niedawno przekro zyles 140 kmh a predkosci z okolic 170-180 sa nieakceptowalne z uwagi na poszanowanie zywota swojego i bliznich zatem przy zachowawczej jezdzie wynik 8 litrow jest godny pochwaly ale nieosiagalny dla tych z ciezka noga. Choc niedawno wynik w okolicach 10 l na 100 km nikogo nie dziwil w samochodach typu 1,8 - 2 l

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

PostNapisane: Pn, 23 wrz 2013, 16:10 
Stały bywalec
Mądrze mówisz, już Ci polewam :)

Accord 2.4i palił mi w mieście 14l, a Honda Legend, którą dostałem na weekend - 19,2l. Tym się pocieszam :)

PostNapisane: Pn, 23 wrz 2013, 16:16 
Adept
Od: 25.04.2013
Rok produkcji: 2018
Region: wielkopolski
Gajdzin,

ja jestem z tych raczej jeżdżących szybciej niż wolniej i prędkości na poziomie 200 (autostrada) nie są mnie obce, co przekłada się na spalanie. Mój wynik też może być trochę przekłamany, bo jestem jeszcze na etapie 'podniety', gdzie ścigam się 'sam ze sobą' od świateł do świateł :twisted: .

PostNapisane: Pn, 23 wrz 2013, 16:56 
Stały bywalec
Oj, uważaj, szczególnie w samochodzie, którego jeszcze dobrze nie czujesz...

Ja też szalałem, aż mój nauczyciel w szkółce rajdowej pod Tokio zakończył życie owijając się wokół drzewa i od tej pory jeżdżę spokojniej, szczególnie samochodami o nastawach turystycznych, i jeszcze szczególniej mniej znanymi (czytaj: pierwszy rok eksploatacji)...

PostNapisane: Wt, 24 wrz 2013, 11:49 
Amator
Od: 26.07.2013
Wersja: SkyEnergy
Sam miałem podobny dylemat: automat czy manual, dodatkowo u mnie dochodził dylemat wersji skyenergy czy skypassion. Po jazdach testowych od razu przekonałem się do tego automatu, naprawdę fajnie reaguje, przewiduje i działa tak jak chcę. Nie żałuję wyboru ani trochę i jakbym miał wybierać jeszcze raz to ponownie wybrałbym automat.

PostNapisane: Wt, 24 wrz 2013, 20:17 
Stary wyjadacz
Ja zaczynam mieć podobne odczucia. Jeździłem już kilka razy tym automatem i zaczynam się z nim czuć jakbym jeździł tak od dawna. Ostatnio sprzedawca dał mi nawet zaparkować tyłem między dwoma innymi 6-tkami. Wielkie emocje przesłoniły mi nawet widoczek w kamerze. Tak przy okazji, to nie wiem czy to jest aż tak potrzebny gadżet? Na pewno nie na tym etapie... W czasie jazdy testowej (wciąż przez te emocje) nie odważyłem się nawet spróbować działania łopatek do zmiany biegów - podobno fajny element wyposażenia skypassion

Obrazek

PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 08:44 
Ja się "przesiadłem" z manualnej skrzyni na automatyczną wiosną br. I prawdę mówiąc innego rozwiązania już sobie nie nie wyobrażam. Z kronikarskiego obowiązku dodam, że nie miałem dylematu z wyborem, ponieważ w nabywanym samochodzie nie było opcji manualnej. Nie zmienia to faktu, że miałem szereg obaw z tym związanych - będąc zatwardziałym zwolennikiem skrzyń manualnych uważającym, że w używaniu "wajchy" cały jest sport i zabawa.
Negatywnych stron automatu nie zaznałem, więc muszę milczeć.
Poznałem tylko pozytywne. Może bez wartościowania wymienię: wygoda - w korku nie do przecenienia; "inteligencja" - nie wykluczam, że nie zawsze prowadziłem samochód na optymalnych dla niego aktualnie przełożeniach - automat robi to za mnie w każdym przypadku, czy będzie to jazda "kapelusznicza", czy dynamiczne wyprzedzanie (automat ustawi się tak, żeby wycisnąć z maszyny wszystko, co w danej chwili potrzebne); współczesne skrzynie są szybkie, nie sądzę by ustępowały manualnym; aktywny tempomat - świetne rozwiązanie na dalszą podróż, choć próbowałem ostatnio również w długim korku i dał radę.
W obu poprzednich mazdach 6 (diesel i benzyna) miałem skrzynie manualne. Gdybym na przykład dzisiaj kupował kolejną mazdę 6, mając na względzie moje półroczne doświadczenie, na pewno kupiłbym tę mazdę 6 z automatyczną skrzynią. I każdą następną mazdę 6 też. I każde inne auto też ;).

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 08:55 
Stary wyjadacz
Dzięki Bartku za wypowiedź. Po kilku jazdach testowych zaczynam czuć ten temat tak, jak Ty go opisujesz. Ostatnio nawet nie musiałem bardzo odstawiać lewej nogi. Trochę więcej zamieszania przeżyłem na postoju ale myślę, że szybko to też przejdzie. W wersji o której myślę, są dodatkowo łopatki, do ręcznej zmiany biegu, chociaż na teście nie odważyłem się ich użyć :) . Natomiast w czasie jazdy ręka dość często lądowała na dźwigni skrzyni biegów i nie miała co tam robić :P
Wniosek jest taki, że aby mieć Mazdę w standardzie wyposażenia, które mi odpowiada, muszę wybierać między automatem dieslem 2.2 a benzyną 2.5.

Obrazek

PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 08:55 
Adept
Od: 30.07.2013
Ja rowniez bylem zwolennikiem manuala. Lepsza kontrola nad samochodem. I po 2 miesiacach w automacie nie wyobrazam juz sobie powrotu. Super wygoda, szybkie wyprzedzanie, dobra ekonomia. A jesli chce sie pobawic, ustawiam tryb manualny. Ale robie to na razie jedynie, kiedy chce hamowac silnikiem.

PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 09:30 
Oczywiście, początki były zabawne ;), na przykład lewa noga szukająca sprzęgła w przypływie paranoi, że przecież to zaraz zgaśnie ;). Szybko mija, zapewniam.
Tryb manualny również posiadam i użyłem go raz albo dwa, żeby sprawdzić jak działa oraz jak wygląda "obrotowo" 7 bieg. I tyle. Do zwykłej jazdy jakoś nie potrzebuję, taki fajny jest ten automat ;).

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 10:54 
Wtajemniczony
Przestawienie się na nowoczesny automat zajmuję chwilę i jest bezproblemowe. Powrót do manuala jest troszkę trudniejszy - założę się, że większość zapomina wysprzęglić zatrzymując się na światłach. ;)

PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 11:26 
Stary wyjadacz
Czyli automat uwstecznia :p

Obrazek

PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 11:28 
Wtajemniczony
Nie, robi życie przyjemniejszym i łatwiejszym przynajmniej w kontekście codziennej jazdy autem

PostNapisane: Śr, 25 wrz 2013, 11:32 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Zupełnie nie wyobrażam sobie powrotu do manualnej skrzyni biegów. Ostatnie 2 lata jeździłem pierwszym w życiu samochodem z autoamtem (saab) i było to wspaniałe doświadczenie. I dalej bym nim jeździł i sobie powoli tuningował dalej, ale przypadkiem zobaczyłem M6 i się zaczęło... A teraz pozostaje tylko czekać do początku listopada i jazda :) Pierwsza trasa chyba do Niemiec żeby odpalić Live i się dotrze trochę a potem poszaleję po autostradzie do Trójmiasta. Ale wracając do tematu - np mój dobry kumpel z pracy kupił sobie nowego accorda w manualu (mimo że mu mówiłem że nie warto) bo bał się automatu (?). Teraz narzeka...
PS. Może warto będzie zrobić małego spota warszawskiego - oczywiście z tym pójdę do wątku odpowiedniego. Same M6 GJ :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1