Teraz jest N, 8 lut 2026, 14:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 141  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: So, 9 lis 2013, 10:40 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
bespartyjny - faktycznie straszna tajemnica - nie poradzili sobie konstrukcyjnie więc wyluzowali. Nie nakręcał bym się tym zbytnio.

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 9 lis 2013, 10:53 
Fanatyk
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Tak sobie myślę, że jakbym chciał do mazdy dokładać kilkanaście tys na wygłuszenia to kupiłbym A4...

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 11:10 
Wstydliwy
Od: 07.11.2013
A wiecie coś na temat menu w języku polskim ?

Mi przy sprzedaży obiecywali że pod koniec tego roku wszystkie ASO dostaną soft z językiem polskim .

Pytałem w moim "nowym" ASO i oni tam nic o tym nawet nie słyszeli :)

ciekaw jestem czy i Wam tak naobiecywali ...

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 11:32 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Wiecie co ... myślałem , że mam wybrane auto do którego zakupu będę spokojnie zmierzał . Wierzyłem w solidność , nowe rozwiązania , dbałość o szczegóły itd ... piękne auto bez wątpienia , ale po lekturze faktów i insynuacji... nie sprawdzonych teorii i wyssanych z palca domysłów ... z historii poprzedniej 6-tki GH i jej zardzewiałego serca i "dupy" ... odechciewa się wszystkiego ... oo :|

... zostanę ja sobie na razie przy stareńkim Fordzie , który nawet w 10% nie dowalił mi tak jak wasze mazdy GJ i GH i nie wydałem na niego 120000 ...
;(

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 9 lis 2013, 11:59 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: mazowiecki
Bespartyjny, nie przesadzaj. Wczoraj też chwilę myślałem o tym i w zasadzie sprawa jest prosta. Na forum i tym podobnych miejscach przeczytasz więcej historii o awariach i problemach od nieazadowolonych ludzi, niż wątków czy też peanów pochwalnych od zadowolonych ludzi. Wkurzony człowiek wejdzie i wyleje swoje żale. Zadowolony często nie ma pojęcia o istnieniu takich klubów / forów gdzie może powymieniać się spostrzeżeniami. Ile Mazd 6 Gj sprzedano w PL? A ile jest userów tego forum? To tak jak z konsolami (akurat jestem graczem). Kilka tysięcy osób krzyczało w necie że X360 to szmelc bo się psuje - owszem, mi też jeden padł trupem i mam drugiego, ale z drugiej strony porównując to do 80 mln konsol które MS sprzedał na świecie to naprawdę mały odsetek się robi (załóżmy 2-3% to już masz odpady na skalę 1,4 mln sztuk)
Chyba zresztą jest jakiś stosunek / statystyka ile procent danej produkcji musi być awaryjna. Do 3% całości? Zgaduję.

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 12:26 
Prawie fanatyk
Wiem , masz rację ogólnie , ale jak trafiam do serwisu i mam do czynienia z abnegatami , brakiem wiedzy i kłamstwem i robieniem ze mnie idioty i udawaniem , że problemu nie ma , to tracę nadzieję . Auta mają prawo się psuć . Jednak jeżeli z góry mamy zakładać , że Mazda wypuszcza ładny bubel , potem my mamy go kupić i serwis potem ma za zadanie przetrzymać nas przez gwarancję do czasu odpłatnego naprawiania , to do jakiego wniosku dochodzimy ? Jesteśmy frajerami dla których nie ma nawet miejsca na zadowolenie z auta ... tak ? Nie chcę .
Wniosek:
- uważam , że auto może się popsuć
- zakładam ,zę to rzeczy przypadkowe , a serwis WTEDY NAPRAWDĘ NAPRAWIA , PRZEPRASZA ZA KŁOPOTY I wyjeżdżamy sprawnym samochodem i do tego tematu nie wracamy .
- jeżeli serwis jest niekompetentny, to tylko ewentualnie popsuje nam bardziej auto niż naprawi i dołoży problemów.
Bez przekonania , że serwis wie co robi nie ma sensu mieć auta takiej marki .

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 12:27 
Świeżak
Od: 10.10.2013
ZBANOWANY!
Tylko, że samochód to nie konsola za parę złotych.
Ale i tak kupię gj :-)

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 12:38 
Wstydliwy
bespartyjny napisał(a):
Wiem , masz rację ogólnie , ale jak trafiam do serwisu i mam do czynienia z abnegatami , brakiem wiedzy i kłamstwem i robieniem ze mnie idioty i udawaniem , że problemu nie ma , to tracę nadzieję . Auta mają prawo się psuć . Jednak jeżeli z góry mamy zakładać , że Mazda wypuszcza ładny bubel , potem my mamy go kupić i serwis potem ma za zadanie przetrzymać nas przez gwarancję do czasu odpłatnego naprawiania , to do jakiego wniosku dochodzimy ? Jesteśmy frajerami dla których nie ma nawet miejsca na zadowolenie z auta ... tak ? Nie chcę .
Wniosek:
- zakładam ,zę to rzeczy przypadkowe , a serwis WTEDY NAPRAWDĘ NAPRAWIA , PRZEPRASZA ZA KŁOPOTY I wyjeżdżamy sprawnym samochodem i do tego tematu nie wracamy .
- jeżeli serwis jest niekompetentny, to tylko ewentualnie popsuje nam bardziej auto niż naprawi i dołoży problemów.

w rzeczy samej <brawo>

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 12:42 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
rees napisał(a):
Bespartyjny, nie przesadzaj. Wczoraj też chwilę myślałem o tym i w zasadzie sprawa jest prosta. Na forum i tym podobnych miejscach przeczytasz więcej historii o awariach i problemach od nieazadowolonych ludzi, niż wątków czy też peanów pochwalnych od zadowolonych ludzi. Wkurzony człowiek wejdzie i wyleje swoje żale. Zadowolony często nie ma pojęcia o istnieniu takich klubów / forów gdzie może powymieniać się spostrzeżeniami. Ile Mazd 6 Gj sprzedano w PL? A ile jest userów tego forum? To tak jak z konsolami (akurat jestem graczem). Kilka tysięcy osób krzyczało w necie że X360 to szmelc bo się psuje - owszem, mi też jeden padł trupem i mam drugiego, ale 300 mln konsol które MS sprzedał na świecie to naprawdę mały odsetek.
Chyba zresztą jest jakiś stosunek / statystyka ile procent danej produkcji musi być awaryjna. Do 3% całości? Zgaduję.

Może i tak. Tylko konsola kosztuje kilka stów, auto ponad 100 razy drożej. Konsola to totalna masówka, auto nie idzie w 300 mln sztuk.
A na tym forum jest ogromna ilość zadowolonych użytkowników, przyjmująca fakt, ze pewne rzeczy trzeba po fabryce poprawić. Dodam, że elementarne. Korozja w XXI wieku, to chyba jakieś wielkie nieporozumienie. Oczywiście, może już tego nie być w nowym modelu ale obawa pozostaje.
Pewnie, w tym na tłoku rożnych informacji, trzeba zachować spokój, zdrowy rozsądek. Pewnie trzeba zrobić w aucie to co przeszkadza najbardziej i jeździć, biorąc z tego największą możliwą frajdę. Ja chyba zaryzykuję, bo to pierwsze auto w moim już dość długim życiu, które uświadomiło mi, że samochod może być nie tylko jak dla Szweda - z dużym bagażnikiem i funkcjonalny. Przeboleję te koślawe zagłówki, twarde plastiki w drzwiach, marny system bose, hałas powyżej 150 km/h. Pewnie zabezpieczę podwozię i lakier. Pierwsze bo nienawidzę korozji w aucie, drugie bo lubię je czyste i błyszczące. Pewnie przeboleję spalanie 13 l po mieście i skupię się na przyjemnym pomruku silnika i komforcie wyprzedzania. I każdego poranka zjem błyskawicznie śniadanie, by jak najszybciej znaleźć się w odlotowych aucie. Mam nadzieję, że na tym forum będę mógł o tym wszystkim pisać, zachęcając innych do kupienia Mazdy GJ 6. Mimo wszystko...

Sent from my iPad using Tapatalk

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 12:50 
Stary wyjadacz
bespartyjny napisał(a):
Wniosek:

Wykorzystajmy to, ze stanowimy zrzeszoną grupę użytkowników określonego modelu samochodu. Piszmy o marnych serwisach i polecajmy tych co na to zasługują. Możemy trafiać i na jednych i na drugich. Ale mamy możliwość informować się o tym i wybierać tych lepszych. Dlatego pewnie potrzebne są głosy i tych niezadowolonych i zadowolonych.
Ja przynajmniej m.in. po to tu jestem. Bo sam niewiele potrafię przy swoim aucie zrobić.

Sent from my iPad using Tapatalk

Obrazek

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 13:16 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Oj Panowie zgadzam się z Wami. Chciałem pokazać pewną analogię, oczywiście że konsol możemy sobie kupić i 10 za powiedzmy opłatę wstępną do leasingu, ale nie o to mi chodziło. Jest pewien odsetek, reguła, prawo (nie wiem jak to nazwać?) że procent wyprodukowanych rzeczy będzie spartolony. I broń boże trafić na taki egzemplarz, a jeśli dochodzić twardo swoich praw. To jedno. Druga sprawa to ASO i kompetentna obsługa.
Miałem Saaba 9-3 jak niektórzy pewnie kojarzą z moich postów. Kupiłem nowego, serwisowałem we wspaniałmy ASO który skupiał się tylko na serwisie Saabów i sprzedaży Lancia, Jeep. Świetni ludzie, pasjonaci Saabów (sami jeździli). I po po prostu było miło oddać samochód na serwis, pogadać z mechanikami o wszystkim i odebrać dobrze zrobiony.
Też będę uważał na ASO i polecał / nie polecał serwisy. Planuję póki co odbiór, zdam relację z pierwszych testów / wrażeń, a potem zacznę serwisować w Bemo. Zobaczymy. Ja jestem życiowym optymistą i wierzę w dobrą karmę :)
PS. Szymek ja też niewiele potrafię zrobić, teraz się zastanawiam jak się naprawia przebitą oponę zestawem naprawczym bo nigdy nie miałem czegoś takiego w ręku hehe...

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 13:23 
Prawie fanatyk
Rees
Przebita opona np gwoździem drute itp jest bardzo prosta w naprawie w tradycyjny sposób.
Mianowicie wystarczy mieć przy sobie WKRĘT długości około 3cm z głębokim gwintem i średnicy trzpienia ( w dolinie gwintu) około 3-4 mm .
Łapiąc kapcia i mając możliwość ustalenia gdzie jest dziura WKRĘCASZ w nią wkręt i jedziesz do serwisu , a przedtem dopompować gdzieś koło .
100% działający patent <tak>

moderator
PostNapisane: So, 9 lis 2013, 14:09 
Weteran
Rok produkcji: 2009
Wersja: Sport
Lepiej mieć dojazdowke.

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 14:54 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Wersja: SkyEnergy
Gdy decydowałem ostatecznie o zakupie GJ zadałem pytanie właścicielowi salonu, jak to naprawdę jest z tym rdzewieniem gdyż chodzą o tym dowcipy wśród zmotoryzowanych (sam dotychczas nie jeździłem mazdą). Owszem - powiedział, była to przypadłość zwłaszcza modelu I, wówczas gwarancja na perforację była także niższa. Obecna 6 (GJ) ma gwarancję 12 lat od mazdy jak większość marek więc powinienem się uspokoić. Ot. co! papa

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 15:16 
Prawie fanatyk
12 lat na PERFORACJĘ = na dziury w blachach :)
I co przegląd normalny trzeba we własnym zakresie pamiętać o wykonaniu przeglądu blacharki ... ja raz zapomniałem i dupa :( . Teraz mi rdzewieje i mam koszt na własny koszt :|

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 19:03 
Amator
Od: 26.07.2013
Wersja: SkyEnergy
Zengal napisał(a):
A wiecie coś na temat menu w języku polskim ?

Mi przy sprzedaży obiecywali że pod koniec tego roku wszystkie ASO dostaną soft z językiem polskim .

Pytałem w moim "nowym" ASO i oni tam nic o tym nawet nie słyszeli :)

ciekaw jestem czy i Wam tak naobiecywali ...

Pytałem swojego dealera, nie wie nic o polskiej wersji językowej do 6. W nowej 3 owszem jest, już od początku, ale to inny soft, inny interfejs i na pewno nie będzie instalowany w 6. Ale kto wie...

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 21:29 
Wstydliwy
Od: 26.10.2013
Cytuj:
ZENGAL: Serwis z którym zaczynałem przygodę jest z Lublina a przeniosłem się do ASO w Rzeszowie.

Witam Serdecznie Wszystkich Użytkowników 6-ki i Forumowiczów!

Jest to mój pierwszy post na tym Forum, jako że przymierzam się do zdrady po 15 latach TOYOTY (różne modele) papa na rzecz MAZDY (TOYOTA nie ma obecnie nic ciekawego do zaoferowania w tej klasie, pozatym obecna moja T25 zaczyna mnie zawodzić). 6-ka GJ wydaje sie wzorem w klasie, jestem po wekendowym testowaniu 2,0 Sky Energy- 250 km w trasie. Przymierzałem się do podzielenia się swoimi uwagami ale z tym poczekam chwilę.

Zdecydowałem się na pierwszy post jako, że skonfudowała mnie wiadomość o ASO w Lublinie gdzie zamierzam zamówic auto (MATSUOKA). Co do Sprzedawców- niczego sobie, nie ma co narzekać po kilku spotkaniach, serwis nie mam jeszcze pojęcia, chociaż wydaje sie mały. W celu wiarygodnego podejścia do tematu chciałbym zadac pytanie Koledze z Biłgoraja, w którym salonie miał te problemy gdyż w Lublinie są 2 punkty sprzedaży:
- MAZDA MATSUOKA MOTORS na Al. Krasnickiej
- MAZDA IMPEX na ul Wertera
Z tego co w Lublinie mówi sie od dawna z IMPEX-em (perwszym historycznie dealerem) zawsze były problemy i zawsze Klient był ważny tylko w chwili spredaży auta, później różnie bywało, naprawde różnie aż nie chce się wierzyć. Jeśli te problemy miałeś w IMPEX-ie, szkoda byłoby negować dobrą robotę (tak przynajmniej na razie uważam) Kolegów z MATSUOKI. Prosze o informację, na pewno pomoże to nam (ludziom z Lubelszczyzny) w ocenie gdzie kupować.

Pozdrawiam i wkrótce do usłyszenia na forum z konkretami odnośnie GJ-ki. ;)

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 21:53 
Amator
Od: 12.09.2013
Koledzy, pomimo całej sympatii jaką darze to forum, a w szczególności jego użytkowników, czyli Was wszystkich, wykruszam się z towarzystwa i zmieniam front.

Ktoś może powiedzieć, że 120-140tys. zł za auto takie jak nowa M6 to dużo, inny że mało. Ja należę do grupy osób, które za te pieniądze oczekują auta, po zakupie którego nie będę czuł pewnego niedosytu. A to z powodu szumów w środku, a to rysujących się twardych plastików tu i tam, a to papierowej blachy czy lakieru jakości farbek szkolnych. Uważam, że takich rzeczy w aucie, które chce być konkurencyjne dla marek premium nie powinno być. Ale ok. Całokształt, ze względu na nowoczesne systemy bezpieczeństwa oraz niskie spalanie tradycyjnych wolnossących silników benzynowych, należy uznać za pozytywny. Natomiast postawę większości sprzedawców już nie. Niestety skutecznie zostałem zniechęcony o dziwo już w salonach ;/ I żebyśmy mieli jasność, nie jestem raczej typem "płacę-wymagam". Gwoździem do przysłowiowej trumny był jakże szczery opis katalogu problemów kolegi Zengal.

Wróciłem do swojej pierwszej koncepcji: używanego BMW z wolnossącym silnikiem benzynowym R6 oraz napędem xDrive. Ten pomysł porzuciłem wcześniej, ponieważ takich aut na rynku po prostu nie ma (mowa o egzemplarzu z PL, pierwszy właściciel, udokumentowana historia, faktura vat 23p itd.). Udało mi się jednak taki znaleźć (2009r.) i dzisiaj dokonałem rezerwacji takiego egzemplarza.

Chciałbym podziękować wszystkim za zaangażowanie, atmosferę i chęć dzielenia się z innymi wiedzą, emocjami i swoim cennym czasem. Takie zaangażowanie użytkowników naprawdę trudno znaleźć na forach innych marek. Moje gratulacje. Tworzycie wspaniałą społeczność :)

Całą przygodę z Mazdą wspominał będę jednak bardzo pozytywnie, bo nic tak nie cieszy moto maniaka jak etap poszukiwania i wyboru auta, jazd testowych itd.. To chyba te najfajniejsze momenty :)

Pozdrawiam wszystkich!

administrator
PostNapisane: So, 9 lis 2013, 22:04 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
SkyKarol napisał(a):
Koledzy, pomimo całej sympatii jaką darze to forum, a w szczególności jego użytkowników, czyli Was wszystkich, wykruszam się z towarzystwa i zmieniam front(...)

Szkoda :(
Moja GH też ma miękkie blachy, słaby lakier i jest słabo wyciszona. Ale po pięciu latach ma mniej rys na lakierze jak 3 miesięczne BMW x3 mojego znajomego. Lakieru niczym nie zabezpieczałem, nie robiłem też zabezpieczenia antykorozyjnego - podwozie jest jak nowe. Dlatego GJ mnie nie przeraża bo będzie podobnie - a jeździ się znacznie lepiej. Dzisiaj byłem na przeglądzie swojej GH w ASO i był klient na wymianę kół z GJ taką jak zamówiłem - przebieg 10 tys - jeździ od pół roku - przesiadł się z GG. Powiedział mi, że nie chce mu się wysiadać z tego samochu :-)

GH mnie nigdy nie zawiodła - żadnej naprawy gwarancyjnej czy pogwarancyjnej.

Co do kolegi Zengal'a - musiał mieć strasznego pecha - jak jest tak jak opisuje. Jak kupowałem GH 5 lat temu też było biadolenie na MS m.in. na DPF itd. Były przypadki odchodzącego lakieru z progów itp. Nic co było tam opisane nie wystąpiło. Skoro większość użytkowników GJ jest zadowolonych z zakupu podzielam zdanie: "jedna jaskółka wiosny nie czyni".

PostNapisane: So, 9 lis 2013, 23:22 
Oczywiście, że takie sytuacje się zdarzają. Po za tym samochód to jedno, a serwis drugie. Tu akurat nieszczęście poszło w parze. Ja również jestem z tych zadowolonych. GG I GH, po 3 lata każda, i nigdy nic.
A czy mazda chce być konkurencyjna dla premium, to akurat nie wiem, po czym wnosisz?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 10 lis 2013, 03:20 
Amator
Od: 05.10.2013
Region: zagranica
SkyKarol napisał(a):
Wróciłem do swojej pierwszej koncepcji: używanego BMW z wolnossącym silnikiem benzynowym R6 oraz napędem xDrive. Ten pomysł porzuciłem wcześniej, ponieważ takich aut na rynku po prostu nie ma (mowa o egzemplarzu z PL, pierwszy właściciel, udokumentowana historia, faktura vat 23p itd.). Udało mi się jednak taki znaleźć (2009r.) i dzisiaj dokonałem rezerwacji takiego egzemplarza.

Posiadam BMW 328i E90 2010 (prod. 11/2009) i powiem Ci ze popelniasz powazny blad

BMW jest marka premium tylko z nazwy. Chociaz problemow mechanicznych z autem jak do tej pory nie bylo (45000 mil na liczniku) to jakosciowo jest slabo. Plastiki sa twarde i trzeszcza, skora nieprzyjemnie skrzypi, stylistyka wnetrza to jakis zart - lata '90-te.

3.0 6R dupy nie urywa. Owszem, mozna przelaczyc skrzynie w tryb "sport" - to zmienia sytuacje ale z drugiej strony w tym trybie auta zaczyna wciagac paliwo razem ze zbiornikiem. Dzwiek tego silnika niczym nie rozni sie od silnika miejskiego autobusu - tak samo szumi.

Auto jest "ciezkie". Ciezko sie nim jezdzi, wspomaganie dziala bardzo slabo, moja zona nie chciala jezdzic tym autem. Wnetrze jest ciasne. Zdecydowanie odradzam.

Wracajac do problemow Zengala, mysle ze po prostu trafil pechowe auto.

moderator
PostNapisane: N, 10 lis 2013, 11:01 
Weteran
Wersja: Sport
Dzięki za miłe słowa Karol, mam nadzieję, ze jednak zmienisz zdanie lub chociaż bedziesz tutaj czasem zaglądał.

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 12:10 
Fanatyk
Od: 17.12.2012
Rok produkcji: 2019
Region: śląski
Hooyosa napisał(a):
skora nieprzyjemnie skrzypi

Zacznij ją pielęgnować, to przestanie. Jeśli skrzypi pomimo odpowiedniej pielęgnacji, to faktycznie porażka.

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 13:06 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
Oj, koledzy co tak narzekają, chyba trochę przesadzacie. Jest tak jak ktoś pisał: niezadowolony znajdzie forum i bezie się żalił. Zadowolony niczego nie będzie szukał :) Przecież w innych autach też są jakieś tam problemy i myślę, że dużo bardziej poważne - w naszych GJ można się przyczepić do hałasu i to byłoby na tyle. U innych producentów nawalają silniki, skrzynie, elektryka - to są poważne problemy.

Jak ktoś nie chce zabezpieczać lakieru, to niech tego nie robi. Będzie miał auto takie jak 95% innych właścicieli GJtek.

Jak ktoś nie chce wygłuszać - to niech tego nie robi. Pewnie 99% właścicieli tego nie zrobiło.

Ktoś pisał, że auto pali 13/100 - to wszystko zależy od tego jak ciśniesz. Ja mam 8,6/100 (przejehane 2800 km, 70% miasto (bardzo krótkie odcinki), 30% trasa)

No i widzę, że najbardziej narzekają osoby, które jeszcze nie mają GJ :) Panowie - więcej zaufania - będziecie zadowoleni :)

Zengal - możesz wrzucić fotki, o które prosił kolega?

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 13:45 
Stary wyjadacz
ZibiX napisał(a):
No i widzę, że najbardziej narzekają osoby, które jeszcze nie mają GJ :) Panowie - więcej zaufania - będziecie zadowoleni.

Nie narzekają tylko próbują uzasadnić swoj wybór. Szukają dziury w całym, żeby później być mile rozczarowanym. Dla mnie to zrozumiałe przy kwocie na poziomie 120-150 tys. Wlasnie po to trwamy na tym forum zeby poznać wszystkie "za i przeciw". Pozniej przyjdzie czas na relacje," achy i ochy".
Ja, mimo rożnych dylematów, pozostanę przy swym wyborze. Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych i faktycznie zachęcam aby głównie zauważyli te dobre strony ich potencjalnie nowego auta. ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Obrazek

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 13:51 
Prawie fanatyk
" ...No i widzę, że najbardziej narzekają osoby, które jeszcze nie mają GJ "
Ech Zibi Zibi ... Nie mam i nie narzekam , a chwalę :) , ale na podstawie stosunkowo minimalnego czasu spędzonego za kółkiem GJ-ki , którą kocham za wszystko co dobre ...
Problem mam z tym , że potencjalnie zostajemy SAMI z problemami których serwis nie chce bądź nie potrafi rozwiązać , a powinien ...choćby mieli na szkolenie do Hiroszimy jechać w imię celu nadrzędnego .
Przecież idealna sytuacja , to taka :
- zepsuło się
- mam gwarancję
- jadę do serwisu
- zgłaszam problem
- naprawiają
- odbieram auto z bananem na gębie
- zapominam o sprawie
- chwalę pod niebiosa i Mazdę i jej serwis ...
Tak nie jest i jesteśmy trochę przestraszeni ... przynajmniej ja .
Miłej niedzieli koledzy idę oglądać MotoGP ostatni w tym sezonie wyścig w Walecji ;)

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 14:02 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
Czyli bespartyjny Ty najbardziej boisz się ASO. Myślę, że są w Polsce ASO, które są OK. Ja NA takie jeszcze nie trafiłem :) Ktoś polecał Bemowo Warszawa. Może warto zrobić kilkaset km więcej i serwisować u nich auto?

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 14:12 
Wstydliwy
MCDESIGN napisał(a):
W celu wiarygodnego podejścia do tematu chciałbym zadac pytanie Koledze z Biłgoraja, w którym salonie miał te problemy gdyż w Lublinie są 2 punkty sprzedaży:

tu właśnie kupiłem mazdę i początkowo serwisowałem ...

Sprzedawcy naprawdę bardzo mili , tylko nie bardzo chyba zawalczyłem z nimi o rabat , bo moja końcowa cena to 139 tyś brutto , a Wy tutaj wspominacie o dużo niższych cenach które uzyskaliście .
Z dodatkowego wyposażenia nie dostałem nic , jedyne co moja żona od nich wynegocjowała to darmowe AC.

A co do szybkości pojawienia się silnika 2.5 - ja przybyłem do salonu po tą właśnie wersje lecz z czarną skórą , Panowie powiedzieli że na taka opcję będę czekał około 4 miesięcy ale ... mają dostępną od ręki tą samą wersje tylko z białą skórą .
Oczywiście wybrałem tą szybką opcje ! I za 2 tygodnie już miałem "6"
Jak mi powiedzieli samochód stał ponoć od jakiegoś już czasu głównej siedzibie mazdy .... teraz się tak czasami zastanawiam dlaczego on tam sobie tak po prostu stał ... ;)

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 15:45 
Prawie fanatyk
ZibiX napisał(a):
Czyli bespartyjny Ty najbardziej boisz się ASO. Myślę, że są w Polsce ASO, które są OK. Ja NA takie jeszcze nie trafiłem :) Ktoś polecał Bemowo Warszawa. Może warto zrobić kilkaset km więcej i serwisować u nich auto?

No chyba nie nos dla tabakiery tylko odwrotnie ... co ?
Mazda powinna mieć kontrolę nad swoimi sprzedawcami we własnym , dobrze pojętym interesie !
Ja mam szukać dobrego serwisu ? Skąd mam się na tym znać ? Mam dymać do warszawy , żeby osiągnąć to co powinienem mieć na miejscu ?
To dla mnie za bardzo uległa pozycja ... nieasertywna i nie będę tak robił .

PostNapisane: N, 10 lis 2013, 15:47 
Prawie fanatyk
Zengal napisał(a):
MCDESIGN napisał(a):
W celu wiarygodnego podejścia do tematu chciałbym zadac pytanie Koledze z Biłgoraja, w którym salonie miał te problemy gdyż w Lublinie są 2 punkty sprzedaży:

tu właśnie kupiłem mazdę i początkowo serwisowałem ...

Jak mi powiedzieli samochód stał ponoć od jakiegoś już czasu głównej siedzibie mazdy .... teraz się tak czasami zastanawiam dlaczego on tam sobie tak po prostu stał ... ;)

No właśnie <czekam>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 141  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1