No właśnie - pierdoły

Ale nie po to płacę za nowe idealne auto, żeby nie zwracać uwagi na odpryski które robią się od patrzenia

Co do lusterek to samo, nic nie udowodniłeś bo skoro masz wyłączone składanie to faktycznie problem nie istnieje

Ja mówię o używaniu tej funkcji, ona jest potrzebna zwłaszcza w mieście jak się parkuje wzdłuż ulicy np. Wiem że to pierdoły, znajomy ma nowiutką klasę E i już kilka razy laweta była grana bo np wszystkie ekrany wysiadały i samochód sam zjeżdżał na pobocze i wołał o serwis. Ja póki co problemów nie mam z żadnym z samochodów, ale tez trochę się przyłożyłem do wyboru. Z Mercami zawsze jest problem, z BMW różnie choć gdybym wziął X5 to w 2022 już były w miarę dopracowane. Tesla 3 to też tak jak Y mocno dopracowany temat. O ładowaniu się nie wypowiadam, to jest samochód do jazdy wokół domu

Nadal wkurza mnie 90% właścicieli EV którzy na siłę próbują udowodnić że to auto rodzinne jako jedyne w domu

Ja mam audi na trasy, Teslę do jeżdzenia w promieniu 100 km od domu i pasuje.
Co do serwisów, klasyka, Mazda też już od dawna próbuje być premium również z cennikiem seriwsów. Słynna inspekcja nadwozia za 500 a potem chyba 700 czy 800zł z której nie dało się w 90% ASO zrezygnować. Inspekcja obowiązkowa pomimo że jakie fabrycznie wadliwy i nie potrafią tego naprawić. Ale temat ASO to w sumie w każdej marce można by książkę napisać ;) Np jak miałem kiedyś Skodę Fabię 3 - jadę do ASO i pytam po ile klocki. Sprawdzają, 550zł. Mówię OK, a ile klocki do Fabii 1 - 210zł. Niby dziwne, niby nie dziwne

Tylko to były te same klocki

Dokładnie te same klocki pakowali w 2 pudełka i na jednych pisali do do jedynki, na drugim że do trójki. Bo oczywiste że ktoś kto ma roczne auto da te 500zł i za bardzo się nie zdziwi, ale już do 10-15-letniej jedynki raczej nikt tyle nie da

No i takich przykładów można by mnożyć pewnie w każdej marce

A Mazda nigdy nie odstawała z dziwnymi praktykami serwisowymi a czasem i wiodła prym

Z ciekawostek z Audi, dzwonię na serwis ile za wymianę oleju - odpowiedź 2700zł, z rabatem 2400zł. Dzwonie do kumpla który zna kogoś kto zna kogoś kto tam pracuje. Weź przywieź swój olej i zrobimy że będzie dobrze

Przyjechałem ze swoim olejem - Ravenolem od czarnepaliwo, czyli dużo lepszym niż by ASO zalało, za olej dałem 490zł, za filtr, korek i robociznę w tym samym ASO 'po znajomości' dałem 700zł - razem 1200zł

Taka drobna (1200zł) różnica między wejściem z ulicy a pokombinowaniu po znajomości...