Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 10:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 08:37 
rkarcz napisał(a):
1. Mazda jest the best.
2. Jak coś cię w niej wkurwia patrz pkt. 1.

Inaczej będziesz trollem, a jak komuś nerwy puszczą to i kimś gorszym.

rkaczu - nie przesadzaj :> To że Mazda wqrwia Ciebie to nie znaczy, że wszystkich. Nikt nikogo tu nie gnębi za to,że pisze o wadach Mazdy - czepiamy się tylko tych którzy non stop, przez 5 stron, w różnych wątkach wałkują jedno o to samo aż rzeczywiście się się rzygać...Powiem Ci, że najbardziej niezadowolonym użytkownikiem Mazdy powinienem być ja - dlaczego ? - miałem pierwszą na forum, zero wsparcia, zero innych opinii, kupowałem "na oczy", odbierałem wieczorem, bez jakiegoś super dokładnego sprawdzania, bez listy przed zakupowej itd itp...Owszem - wcześniej czytałem, jeździłem porównywałem ale kupiłem...I co - i jeżdżę już 4 rok, nabite ponad ponad 100 tyś. na liczniku, jest pakowna, mało pali...Owszem są problemy z hamulcami, z aku, z i-stoopem ale to wszystko da się załatwić. Nie pisałem na forum - 3 dni po zakupie, że ta cholerna Mazda do szajs bo nie ryglowania zamków albo, że szyby się nie domykają z pilota - wiedziałem o tym i trudno - nie ma i już, trzeba z tym żyć. Ludzie - czy ktoś Wam te Mazdy na siłę wciska ? MUSICIE je kupować ?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 08:56 
Matarez ale to jest twoja opinia i nie przesadzam. Nie zrozumiesz mnie ani innych niezadowolonych - bo jesteś zadowolony - mniej, bardziej - ale wybaczasz Maździe to, rozumiesz tamto, kalkulujesz na swój sposób sens zakupu - i git. Ktoś ma inną opinię czy odbiór tego auta i chce to napisać po 3 dniach użytkowania to po prostu dajcie mu się wypisać i tyle. Komuś uleje się po 40 kkm (jak mi) to tak samo. Tobie się nie ulało, jesteś zadowolony? Super, naprawdę ci zazdroszczę i nie mam zamiaru tego podważać. Twój samochód, twoje oczekiwania, twoja opinia. Peterka47 się ulało z różnych względów to tak samo ma prawo do swoich jęków. I nie piszcie, że to się pisze raz i temat załatwiony. Dużo trudniej jest z rozgoryczeniem niż z zadowoleniem.. :hihi: Ale aby to zrozumieć to kwestia empatii, nic więcej. Popisał sobie 2-3 dni i właściwie skończył. Było warto go batożyć, wypominać ilość wątków, nazywać trollem itp.? Naprawdę warto było to robić? To jest forum, a ten wątek dość luźny, bo określony dyskusją, a nie wątkiem nie wiadomo jak merytorycznym. Relax..

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 09:11 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Matarez napisał(a):
.Powiem Ci, że najbardziej niezadowolonym użytkownikiem Mazdy powinienem być ja - dlaczego ? - miałem pierwszą na forum, zero wsparcia, zero innych opinii, kupowałem "na oczy

Ja podobnie kupiłem auto na oczy na forum wtedy nie byłem nic nie wiedziałem o usterkach M6 był to świeży model kupowałem na początku roku 2013. W moim przypadku od jazdy próbnej do zakupu mineło 4 dni i M6 stało pod domem. Dopiero później zaczynałem auto poznawać, liczyłem na japońską niezawodność ale te czasy
mineły już. Gdy je poznałem stwierdziłem ze to auto jest nie dla mnie ,mógłbym na forum narzekać ale po co ?
wolałem sprzedać auto i kupić coś innego co mi odpowiada.
Teraz wiem ze podjąłem dobra decyzję ,ja wiem ze dużo zależy od tego czym wcześniej się jeździło zadowoleni są osoby którzy lubią japonską motoryzację a nie trawią europejskiej a szczególnie niemieckiej.

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 09:16 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Skrzynia: AT
Region: wielkopolski
Peterka47, instrukcja, którą Ci przedstawiłem jest od mojego modelu. Sprawdź w swojej instrukcji jak masz to rozwiązane.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 09:28 
Nałogowiec
Od: 23.07.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
ZibiX napisał(a):
Peterka47, instrukcja, którą Ci przedstawiłem jest od mojego modelu.

W instrukcji jest napisane ze pokrywa bagaznika jest zablokowana , gdy zablokowane sa drzwi. Czyli tak jak mowilem. Chcialem tu wkleic kawek tej instrukcji, a nie udalo mi sie tego zrobic.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 10:03 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
Jak mi tłumaczył rok temu kolega co miał mondeo (zresztą kierownik w Fordzie) - jak podchodzisz z kluczykiem to co się dziwisz że bagażnik się otwiera. Nie testowałem ustawień biegów, testowałem z kluczykiem. Jak miałem w kieszeni to się bagażnik otwierał przy silniku odpalonym/zgaszonym, jak kluczyk zostawiłem przy fotelu kierowcy - bagażnik się nie otwierał. Mowa oczywiście o samochodach z bezkluczykowym odpalaniem.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 10:12 
Wtajemniczony
Od: 18.09.2015
Rok produkcji: 2015
Tak jak jestem w stanie zrozumieć pierwszych użytkowników M6 i ich narzekania (ze względu na to że nikt przed nimi jeszcze tego nie doświadczył), tak samo jestem w stanie zrozumieć ludzi których denerwują rzeczy które wychodzą dopiero w praniu (eus, lusterka, "skóra" itd) tak nie mogę zrozumieć osób które dziś kupują auto nie wiedząc o jego mankamentach, wchodzą na forum aby się wyżalić, dlaczego te osoby nie weszły na forum przed zakupem skoro weszły po zakupie? Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. Ja nawet jak kupuję głupi toster to szukam po necie informacji o nim a co dopiero o zabawce za 150k.

Cytuj:
Ciesze sie ze szanowny kolega zawsze robi wszystko ok i nigdy nie popelnia bledow. A pisze o tym na forum, a by innych ktorym takie pierdolki lub wazniejsze sprawy przeszkadzaja, a przede wszystkim postawa Mazdy aby ich zmobilozowac do dzialania i wspolnego wystapinia do Mazdy.

Popełniam masę błędów, na każdym kroku, różnica jest taka że wiem że to ja zjebałem np. wcześniej nie sprawdzając czy coś będzie spełniać oczekiwania jakie mam, a nie zganiam na producenta. Bierz odpowiedzialność na swoje barki i tyle. A co do obsługi mazdy i jej polityki... temat też znany od dawna...

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 10:19 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Peterka47 napisał(a):
U mnie mozna klape bagaznika bez problemu otworzyc przy wlaczonym silniku in na dzwignia biegow na D. I jak ten samochod moze nie wkurzac??

U mnie się klapa zamknięta na amen. Aby otworzyć wrzucam na "P".
Pozostał serwis i tam wywal im na stół swoje wkurzenie :parowka: <baseball>

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 10:27 
Nałogowiec
Od: 10.01.2016
Region: dolnośląski
Niekoniecznie. Instrukcja do liftu 2 różni się w tym zakresie. Mi się też wydaje, że na D z trzymanym hamulcem można otworzyć bagażnik - sprawdzę to, ale chyba żona zawsze tak zakupy wyciąga jak ją wysadzam.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 11:19 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Przewrotnie powiem, że mi wcale nie przeszkadzają narzekający rkarcz, teraz również Peterka47 i jeszcze inni, którzy może nie są tak kwieciści i bezpośredni. W końcu forum jest po to by wymieniać opinie. I jako przyszły użytkownik chciałbym poznać również opinię niezadowolonych. Kiedy ja podejmowałem decyzję o zakupie auta, takich otwartych głosów niezadowolenia nie było. Takich właśnie szukałem, wtedy. Czy one zmieniłyby moją decyzję? Wątpię, ponieważ na tamten czas, czyli marzec 2014 nic lepszego nie było, co spełniałoby moje kryteria, również te kosztowe.

Martwi mnie jednak poziom dyskusji. Nie rozumiem dlaczego jedni drugim próbują udowodnić swoją "najmojszą" prawdę. Nie rozumiem też dlaczego rozgoryczenie (w domyśle na swoją decyzję o wyborze Mazdy) jest przelewane na innych użytkowników. Nie rozumiem również dlaczego Ci zadowoleni biorą krytykę, skądinąd kulawych rozwiązań, tak mocno do siebie.

Apeluję do tych, których ten temat porusza. Dyskutujcie ale nie obrażajcie. Szanujcie się. Inwektywy i wycieczki osobiste z pewnością nie służą by wskazać słabe strony samochodu. Podkreślam, samochodu i jego konstrukcji.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 12:01 
Stały bywalec
Od: 28.07.2016
Region: zagranica
Matys++

-- Dodano: Cz, 24 lis 2016, 12:00 --

czytam Was codziennie ale zgubilem watek
o lusterkach..
ja bede przesiadal sie z Volvo V50 wiec zobaczymy.
:)
naprawde mysle ze autoryglowanie a raczej jego brak
nie bedzie mnie bolal..sam mam u siebie wylaczone.. nie mam torebeczki na siedzeniu pasazera :) co do skladania automatycznego lusterek to juz sie psuje w MY 2017?
aha nie moge znalezc na necie instrukcji
do M6 2017. ma ktos?

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:00 
Nałogowiec
DM2009 napisał(a):
naprawde mysle ze autoryglowanie a raczej jego brak
nie bedzie mnie bolal..sam mam u siebie wylaczone.. nie mam torebeczki na siedzeniu pasazera :)
aha nie moge znalezc na necie instrukcji do M6 2017. ma ktos?

Na stronie Mazdy znajdziesz instrukcje do M6 2017. Ja sobie sciagnalem. jesli bedziesz miec problem daj znac na pw

Ale nie wiem czy brak blokwania pokrywy bagaznika nie jest bardziej bolesny. W bagazniku zawsze cos mozesz przewozic.

-- Dodano: Cz, 24 lis 2016, 13:00 --

zagryziak napisał(a):
U mnie się klapa zamknięta na amen. Aby otworzyć wrzucam na "P".

Ponizej oficjalna odpowiedz Mazdy Motor Poland w sprawie blokowania i otwierania pokrywy bagaznika

Dzień dobry,

zmiana sposobu blokowania pokrywy bagażnika w modelu Mazda6 nastąpiła od 2015 roku modelowego / 2015 roku produkcji.
Wcześniejszy sposób działania został oceniony jako mniej niepraktyczny, ponieważ do otwarcia pokrywy bagażnika wymagał każdorazowego przełączenia dźwigni biegów w pozycję P lub też zaciągnięcia hamulca ręcznego.
Od 2015 roku do otwarcia pokrywy bagażnika wystarczy aby zamki drzwi były odblokowane.

Pozdrawiam,

Tak wiec ci co nie blkokuja drzwi manualnie lunb nie umaja aktywnej funkcji ryglowanai jezdza w modelach 2015 i wyzej z niezabezpieczonym bagaznikiem.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:11 
Nałogowiec
Czyli muszę jednak jeszcze raz sprawdzić.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:14 
Nałogowiec
Peterka47 napisał(a):
Ponizej oficjalna odpowiedz Mazdy Motor Poland w sprawie blokowania i otwierania pokrywy bagaznika

No to jest tak jak czułem, co ciekawe nawet w M3 jak miałem silnik odpalony to musiałem ręczny zaciągnąć, żeby bagażnik otworzyć... Kto ocenia tą praktyczność?

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:15 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Region: pomorski
Ale się zrobiła z wątku "Moda na sukces"... :roll:

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:17 
Ok tylko po co ma być to ryglowanie bagażnika. Rozumiem, że chodzi Ci o ewentualnego złodzieja. Złodziej w trakcie jazdy i tak go nie otworzy. To autoryglowanie to błahostka przy innych cechach tego samochodu wymienianych na forum.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:29 
Nałogowiec
MateZ napisał(a):
Rozumiem, że chodzi Ci o ewentualnego złodzieja. Złodziej w trakcie jazdy i tak go nie otworzy.

W czasie jazdy nie. Ale jak stoisz w korku, albo tylko pod swiatlami? Wymazona chwila dla zlodzieja. Ja mieszkam w Warszawie wiec korki sa permanentne. Sami swieci tez tu nie mieszkaja.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:32 
Amator
Od: 16.06.2016
Ale wystarczy przecież tylko zablokować drzwi (automatycznie bądź ręcznie), aby i bagażnik był zaryglowany. Czy tak? To w czym problem w takim razie?

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:34 
Stały bywalec
co to jest akywna funkcja ryglowania bo sie pogubilem? :)

u mnie w V50 autoryglowanie jesli je wlacze wyglada
tak ze po ruszeniu
i osiagnieciu pewnej predkosci ca. 20km/h drzwi sie rygluja..
czym
rozni sie to w/w aktywnej funkcji ryglowania w M6?

Ostatnio edytowano Cz, 24 lis 2016, 13:39 przez DM2009, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:34 
Nałogowiec
Jak stoisz na światłach to nie taka błahostka.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:42 
Nałogowiec
DM2009 napisał(a):
co to jest akywna funkcja ryglowania bo sie pogubilem? :)

u mnie w V50 autoryglowanie jesli je wlacze wyglada
tak ze po ruszeniu drzwi sie rygluja..
czym rozni sie to w/w aktywnej funkcji ryglowania w M6?

A tym ze Mazda nie uaktywnia takiej funkcji w samochodach na rynek europejski ( technicznie dostepna, ale nieaktywna). Funkcja taka jest aktywna ale w samochodach na rynek amerykanski.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:46 
Stały bywalec
ok, dzieki
pozostaje zrobic to recznie..
bede pamietal o tym podczas pobytu w Polsce :-)

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:53 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Peterka47 masz jakąś traumę z tym autoryglowaniem. Coś złego cię w życiu spotkało?

też mieszkam w wawie i jeżdzę samochodami od 30 lat i ter stoję w korkach i nic takiego ani mnie ani nikomu z moich bliskich i znajomych się nie zdarzyło.
nikt nie zaatakował, nie próbował w ten sposób okraść.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 13:57 
Nałogowiec
Dokładnie jak Peterka47 pisze, ja rygluję i ryglowałem w poprzednim nie "na jazdę" a na postój - żeby mi nikt drzwi nie otworzył z zewnątrz.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 14:02 
Nałogowiec
Tak, kilkakrotnie mialem proby dostania sie do mojego samochodu przez osoby postronne, gdy stalem na swiatlach w korku. Dzieki temu ze mialem autoryglowanie uniknalem konsekwencji. manualne blokowanie drzwi sprawia mi bardzo duzy proble, z racji tego ze pewnego rodzaju ograniczona sprawnosc rąk. To co innym zajmuje sekunde mnie kilkanascie albo i dluzej. A ryglowanie manualne zamkow w Mazdzie 6 dla mnie jest wyjatkowo trudne. I to tyle.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 14:10 
Amator
No OK. I właśnie dlatego zrobisz sobie autoryglowanie przy pomocy kolegów z forum. I wtedy także bagażnik będziesz miał zabezpieczony, tak? To czego Ci jeszcze będzie brakować w takim razie? Bo odnoszę wrażenie, że perspektywa szybkiego (bo może nawet już w najbliższą niedzielę) rozwiązania nurtującego cię problemu z ryglowaniem nadal Cię w pełni nie zaspokaja. Czy gdy uporasz się wreszcie z tym problemem, będziesz miał nadal jakieś zastrzeżenia do użytkowania auta?

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 14:18 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Jezu czemu nie możemy tego ustalić. Mi nie przeszkadzają negatywne opinie ba dobrze, że są bo był sam PR i ahy ehy i ja bym nie kupił wtedy samochodu bo by mi się lampa czerwona zapaliła.
Jak rkarcz by nie pisał co drugi wpis o wadach tego samochodu czyli nie uprawiał trollingu, bo tak właśnie troll wygląda. To by było ok. Nie mam problemu z tym by usłyszeć od kogoś, że ja jestem głupi czy samochód mój jest do dupy. W tym, że powiem, że bez przyczyn to jest bez sensu i koniec. Jak są przyczyny to super mogę się zgodzić nie zgodzić i koniec tematu, a najbardziej lubię rozwiązać problem i koniec tematu. Troll jaki uprawia rkarcz momentami jest poprostu męczący, a nie wchodzę na forum by się męczyć! Żeby nie było tylko anty to rkarcz też bardzo pomaga za co wiele osób mu jest wdzięczynch prawda.
Co do Peterka47 osobiśnie moge nie rozumieć dlaczego tego nie sprawdził jak to takie ważne, bo ja np zapisuje kluczowe dla mnie rzeczy na kartcę, by się zbyt nie oddać emocjom w czasie zakupu. Mogę się nie zgodzić z jego opinią o autoryglowaniu, że Importer temu winien choć nie on dostosowuję samochód na rynek Europejski. I mogę się nie zgodzić z tym, że Mazda nadimnterpretowała regulację EU. W regulacjach wyraźnie jest zapis "after impact" i jest zapis, że w trakcie mają zostać w stanie przed a po mają być otwrtę, więc otwieranie w momencie wytrzału poduszek na mój skromny rozum jest nie zgodne z regulacjami. Aczkolwiek inne samochody mają wieć może na to przymekają oko? Kij wie. Tu najwżniejsze, ale go rozumiem z ryglowaniem, gdyż jak napisał ma pewną niepełnosprawność. Tak jest wiecc spoko. Na zlocie uaktywnicie mój i problem rozwiązany. A jak chodzi o sam bagażnik to może da się ustawić by było jak sprzed lifta...

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 14:19 
Nałogowiec
Jak sie uporam z tym problemem to pewnie minie jeszcze chwila zanim odparuje, aby moc spojrzec inaczej na ten samochod.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 14:26 
Amator
OK rozumiem. Czyli poza brakiem autoryglowania jak do tej pory nic innego Ci w tym aucie specjalnie nie przeszkadza. Tym niemniej niesmak jest tak wielki, że swego zdania już raczej nie zmienisz. Dzięki za wyjaśnienie, chciałem to tylko lepiej zrozumieć.

Ostatnio edytowano Cz, 24 lis 2016, 14:30 przez avzi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 14:30 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Region: pomorski
Peterka47 napisał(a):
Jak sie uporam z tym problemem to pewnie minie jeszcze chwila zanim odparuje, aby moc spojrzec inaczej na ten samochod.

Słuchaj, może się zamienimy, ja mam przedliftowy, z tych bezawaryjnych na twardym zawieszeniu - prawie nie śmigany bo nawet do kościoła nim nie jeżdżę. Bagażnik ładnie się blokuje po ruszeniu. Igiełka po prostu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1