Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 12:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:19 
Nałogowiec
Od: 23.07.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Was11 napisał(a):
Czytając posty dotyczące plusów i minusów poparte w/w cytatem podjąłem decyzję o rezygnacji z zakupu M6.

I to jest trafna decyzja. Zaluje, ze ja takiej nie podjalem. Zycze powodzenia.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:20 
Wtajemniczony
Od: 11.06.2016
Was11 napisał(a):
Czytając posty dotyczące plusów i minusów poparte w/w cytatem podjąłem decyzję o rezygnacji z zakupu M6.
Mój wybór padł na BMW 530d xdrive. Za kilka dni odbieram autko.Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

No to fajnie:)
Skoro stać Cie na 530d xdrive to w ogóle nie rozumiem jakim cudem zainteresowałeś się M6.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:24 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Rok produkcji: 2015
Region: opolski
Ten wyglad kosi wszystko <pucu> :cool:

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:26 
Bywalec
Od: 23.02.2016
Generacja: Nie mam M6
teraz na 5 są duże rabaty, bo jest raz że koniec rocznika, dwa że schodzący model, bo wchodzi nowy do salonów z początkiem roku.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:42 
Wtajemniczony
Jednak wciąż nie mówimy o 140 prawda?

EDIT: sprawdziłem - 530d xdrive zaczyna się od 282 tysi, po dołożeniu rzeczy wyjdzie pewnie z 350. To nawet po rabacie się nawet nie zbliży do ceny M6.
Też chciałbym móc po przeczytaniu opinii z forum dorzucić kolejne 200 tysięcy i kupić 5tke.
Umówmy się że nie ma co porównywać.

Ostatnio edytowano Śr, 23 lis 2016, 22:52 przez eftrzy, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:43 
Wtajemniczony
Od: 18.09.2015
Gdybym ja uznal ze nie moge parrzec na mazde i w ogole bierze mnie na wymioty jak do niej wchodze przez brak autoryglowania lub przez inna tego typu pierdółke to... na pewno nie pisal bym o tym na forum i nie zwalal winy na producenta, tylko spojrzal w lustro i powiedział, ty kretynie wydaleś 150k zl nie sprawdzajac tego przed zakupem. Potem bym poswiecil nawet 10-20k na leki powstzrymujace wymioty (w tym wypadku elektryk i autorski system autorygylowania) tak aby choć troszke inaczej wygladac w swoich oczach...

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:53 
Nałogowiec
repcak napisał(a):
Gdybym ja uznal ze nie moge parrzec na mazde i w ogole bierze mnie na wymioty jak do niej wchodze przez brak autoryglowania lub przez inna tego typu pierdółke to

Ciesze sie ze szanowny kolega zawsze robi wszystko ok i nigdy nie popelnia bledow. A pisze o tym na forum, a by innych ktorym takie pierdolki lub wazniejsze sprawy przeszkadzaja, a przede wszystkim postawa Mazdy aby ich zmobilozowac do dzialania i wspolnego wystapinia do Mazdy.
A proponowane przez szanownego kolege "leki przeciwwymiotne" moga pomoc, ale i zaszkodzicc jak samochod jest na gwarancji i to na jej poczatku. Jednego denerwuje halas w samochodzie, drugiego brak ryglowania, a jeszcze inny uwaza ze M6 to najlepsze auto na swiecie. Kazdy pisze o tym co go boli.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 22:55 
Wtajemniczony
Nie neguję Twoich zarzutów, ale chyba wiedziałeś przed zakupem że drzwi się nie ryglują?

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:03 
Nałogowiec
eftrzy no wlasnie tego nie wiedzialem. W tym czasie zastanawialem sie na KIA Sportage, Opel Insygnia i one maily autoryglkowanei, wiec podswiadomie zalozzylem ze jak tamte maja to tym bardziej Mazda. Popelnilem blad. Alke trudno wszystko sprawdzac. Tu nie chodzi tylko o drzwi, ale i o bagaznik. Bagaznik tez nie jest blkowany, a jak stoje w korku to idealna okazja dla kogos kto chce sparwdzic co mam w bagazniku i bez mojej zgody zabrac mi to. A w Warszawie stoi sie w korkach. Ale poza tym ze Mazda nie chce aktywowac tej funkcji to bardziej wkurzajce jest jest argumenatacja i powolywanie sie na wymogi prawa europejskiego, ktore nie istnieja.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:11 
Nałogowiec
Od: 10.01.2016
Region: dolnośląski
A ja po raz kolejny pytam co jest oprócz tego ryglowania i tego, że Mazda Polska nie chce tego zrobić? I dalej nie wiem. :wstyd:

Ja kupiłem auto wiedząc praktycznie o wszystkich wadach (a jest ich sporo) - do zakupu szykowałem się pół roku albo i lepiej... Ale zalet jest więcej i tyle - przynajmniej na razie.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:13 
Nałogowiec
KMBak napisał(a):
Ja kupiłem auto wiedząc praktycznie o wszystkich wadach (a jest ich sporo) - do zakupu szykowałem się pół roku... Ale zalet jest więcej i tyle - przynajmniej na razie...

To napisz mi o tych zaletach.
Ja moze widze jedno na plus to spalnie. Pali m mniej bemnzyny niz KIA Sportage diesel oleju napedowego. Patzre przez pryzmat i to mnie tak denrwuje ze nie widze zadnych innych zalet

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:18 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Silnik: -
Wersja: -
Region: wielkopolski
Peterka47 napisał(a):
Tu nie chodzi tylko o drzwi, ale i o bagaznik. Bagaznik tez nie jest blkowany, a jak stoje w korku to idealna okazja dla kogos kto chce sparwdzic co mam w bagazniku i bez mojej zgody zabrac mi to

Jeżeli w Twoim aucie jest to tak rozwiązane jak w moim to głupoty gadasz. Nie otworzysz bagażnika w stojącym aucie i włączonym D na skrzyni.

I starczy już - wszyscy wiedzą, że nie jesteś zadowolony (nawet jeżeli to o czym piszesz da się odblokować pewnie w kilka minut). Dalsze wałkowanie twojego niezadowolenia mija się z celem.

Was11 napisał(a):
Mój wybór padł na BMW 530d xdrive. Za kilka dni odbieram autko.Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

eftrzy napisał(a):
Skoro stać Cie na 530d xdrive to w ogóle nie rozumiem jakim cudem zainteresowałeś się M6.

Też nie mogę tego zrozumieć.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:26 
Nałogowiec
ZibiX napisał(a):
Jeżeli w Twoim aucie jest to tak rozwiązane jak w moim to głupoty gadasz. Nie otworzysz bagażnika w stojącym aucie i włączonym D na skrzyni.

Sorry kolego, ale to jest sprawdzone empirycznie ze jak mam wlaczony silnik , maneta na D i nie sa zablokowane drzwi, to pokrywe bagaznika ( kombi) mozna bez problemu otworzyc. Wiec chyba nie ja gadam glupoty. Mam model 2017 GJ/GL w VIN jest JMZGL.
Dlaczego nie moge walkowac tego tematu. Widze ze jestes moderatorem. Czy jesli walkuje jakis temat to jest to niezgodne z ktoryms z punktow regulaminu? Ktos mnie pyta to odpowiadam.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:30 
Stały bywalec
Ale kto otwierał ten bagażnik?

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:33 
Nałogowiec
Przy probie?. Druga osoba, moj kolega. A potem zaminilismy sie miejscami i probowalem otworszyc i otworzyla sie klapa bez problemu. Gdy zarygluje sie mzamki to wtedy klapy bagaznika nawetr gdzy manerta jest na P nie otworzysz.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:39 
Stały bywalec
Wydaje mi się że kiedyś to sprawdzałem i kolega nie mógł otworzyć mimo niezaryglowanych drzwi , ale moge sie mylić. Powiem ci tylko że będziesz wniebowzięty po operacji rkarcza, ustawisz sobie ryglowanie po przestawieniu wajchy z P na jakikiolwiek inny , oraz odryglowanie po przestawieniu na P i zapomnisz o problemie, może nawet zaczniesz lubić swój samochód :wink: bo cały twój problem to widze ze ryglowanie i podejscie ASO. Ryglowanie będziesz miał ,a tych "pajaców" obejrzysz tylko 3 razy (raz w roku, przez 3 lata). Samochód niczemu nie winny, tylko ludzie go zrobili.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:46 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Peterka47 napisał(a):
Sorry kolego, ale to jest sprawdzone empirycznie ze jak mam wlaczony silnik , maneta na D i nie sa zablokowane drzwi, to pokrywe bagaznika ( kombi) mozna bez problemu otworzyc. Wiec chyba nie ja gadam glupoty

Eh..
Obrazek

Peterka47 napisał(a):
Dlaczego nie moge walkowac tego tematu. Widze ze jestes moderatorem. Czy jesli walkuje jakis temat to jest to niezgodne z ktoryms z punktow regulaminu? Ktos mnie pyta to odpowiadam.

Dlatego, że nie służy to żadnej merytorycznej dyskusji. Tak jak napisałem wcześniej - swój punkt widzenia przedstawiłeś w wieeeelu wątkach i wystarczy.

PostNapisane: Śr, 23 lis 2016, 23:54 
Nałogowiec
ZibiX napisał(a):
Dlatego, że nie służy to żadnej merytorycznej dyskusji. Tak jak napisałem wcześniej - swój punkt widzenia przedstawiłeś w wieeeelu wątkach i wystarczy.

Mnie nie wystarczy.
Natomiast widze ze czeka mnie kolejna wizyta w serwisie jesli to ma to dzialac tak jak na zalaczonym rysunku. U mnie mozna klape bagaznika bez problemu otworzyc przy wlaczonym silniku in na dzwignia biegow na D. I jak ten samochod moze nie wkurzac??

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 00:05 
Wtajemniczony
No faktycznie Miazga 6 kombi
Przepraszam, ale nie mogę dalej zrozumieć tak mocnego wkur.... na brak autoryglowania. Rozumiem że to dla Ciebie ważne, ale da się to odblokować. A jeżeli klapę możesz otworzyć to cóż - usterki się zdarzają w każdym aucie i każdym modelu.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 00:09 
Nałogowiec
No widac tych usterek jest coraz wiecej.
Na razie nikt mi nie napisal jakie dla niego ma zalety Mazda 6. Ja nie widze zadnych, alke ci to tak bronai tego modleu moze powiedza jakie to sa zalety.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 00:19 
Stały bywalec
Nie mają żadnej zalety, wszyscy jestesmy debile wydajac swiadomie kupe szmalu na ten shit, sprzedać je w pizdu , zamknąć forum i pozamiatane...

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 00:51 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
Peterka47 napisał(a):
Na razie nikt mi nie napisal jakie dla niego ma zalety Mazda 6

Trolujesz ciężko "kolego". Póki co nie ma tu nikt zielonego pojęcia dlaczego kupiłeś te auto. Aaa miało się auto-ryglować. Nie robi tego. Jest najgorsze na świecie, nienawidzisz go. Jak jesteś ciekaw powodów kupna auta to przypomnij sobie dlaczego wywaliłeś 150K (auto + dookoła wymagane). Ciekaw jestem czy pojawisz się na spocie. Chyba jednak aż się przejadę.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 00:56 
TheBesTia tak, tak, tak, nie.. ;)

-- Dodano: 24 listopada 2016, o 00:56 --

Peterka47 jeśli oczekujesz zrozumienia tu na forum to musisz udać się do podziemia i cichutko rozmawiać na priv z innymi niezadowolonymi. Tu nie ma tendencji do narzekania. Są 2 zasady:
1. Mazda jest the best.
2. Jak coś cię w niej wkurwia patrz pkt. 1.

Inaczej będziesz trollem, a jak komuś nerwy puszczą to i kimś gorszym. Amen.. ;)

PS. Najlepiej odwiedź FB MazdaPolska. Tam jest spore grono stale przypominających Maździe o jej wtopach.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 01:39 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Skrzynia: MT
w mojej gj na biegu D bagaznik się Nie otwiera !!!

nawet jak autoryglowanie jest otwarte

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 06:50 
Nałogowiec
Wedrowiec napisał(a):

Trolujesz ciężko "kolego". Póki co nie ma tu nikt zielonego pojęcia dlaczego kupiłeś te auto. .... Ciekaw jestem czy pojawisz się na spocie. Chyba jednak aż się przejadę.

Sam nie wiem dlaczego je kupilem. Duzy blad i niech innyi ktorzsy rozwazaja zakup tego samochodu ucza sie na bledach innych ( czyli np moich). Mialo byc super. okazalo sie niewypalem juz mam nastepna wizyte w ASO, tym razem z bagaznikiem, potem z nawigacja ( juz sie zawiesza). Jak na poltora miesieczne auto to troche duzo tych wizyt w serwisie. I zerowa pomoc Mazdy w rozwiazaniu prostego problemu jakim jest slynne autoryglowanie. I tak pewnie bedzie z innymi sprawami, nie mowiac juz o tych bardziej skomplikowanych.
Wybieram sie na spot, Jak wyjdzie zobaczymy. Moze tylko po to aby pokazac sie wam i umowic sie z kolega rkarczem na jakis inny termin odnosnie autoryglowania.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 07:04 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: małopolski
rkarcz, nie jestem ani zadowolony ani niezadwolony, bo jeszcze nie mam M6. Ale starając się patrzeć obiektywnie, to raczej nie ma na forum takiego klimatu o jakim piszesz
rkarcz napisał(a):
jeśli oczekujesz zrozumienia tu na forum to musisz udać się do podziemia i cichutko rozmawiać na priv z innymi niezadowolonymi

Jest przecież więcej dyskusji o wadach niż o zaletach i po pobieżnej lekturze forum "wrażliwy" czytelnik ma na pewno mieszane uczucia co do zakupu (patrz Was11). I chętnie bym poszedł jego drogą, ale mój budżet na ten moment to max. 130 tys. zł. I mając pełną swiadomość wad M6, zdecydowałem się na jej zakup, bo w moim przypadku wady nie powinny mi tak dokuczać. A pisanie o jednej sprawie w 15 postach w jednym temacie w krótkim odstępie czasu jest trochę irytujące dla innych czytelników i zalatuje jakimś PR-owcem konkurencyjnej firmy. Chciałbym w tym wątku poczytać o zakupie GL, nowym kolorze, może obejrzeć jakieś zdjęcia, ale od dwóch stron jest wałkowany temat, który się ulewa też w innych wątkach...

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 07:55 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
Wedle instrukcji za to Peterka47 ma rację (jeśli ma sedana) - w stojącym samochodzie niezaleznie od wszystkiego można otworzyć bagażnik.
... i przyznam, że mnie to zmartwiło bo często wożę w bagażniku komputer i będę musiał pamiętać o ryglowaniu drzwi. Ja i tak mam zasadę, że wchodzę do samochodu, zamykam drzwi i dopiero zapinam pasy, a po zatrzymaniu się najpierw odpinam pasy, a póżniej odblokowuję drzwi. Siedzenie w samochodzie w pasach z odblokowanymi drzwiami jest niebezpieczne, gdyż utrudnia odparcie ataku.

Do tej pory miałem zawsze ustawione autoryglowanie (Laguna to europejskie auto i zakładam, że jest zgodna z normami eurokołchozu, w Talismanie ta funkcja nadal istnieje), autoodryglowania nie miałem nigdy bo to zwyczajnie niebezpieczne np. zatrzymuję się na przejeździe kolejowym, gaszę silnik i miałby mi niby zamki odryglować???

Funkcja autoryglowania działała u mnie może raz w roku, gdy z jakichś powodów zapomniałem o zaryglowaniu zamka przed zapięciem pasów - za każdym razem pot mnie oblewał gdy klik po ruszeniu przypomniał o moim zapominalstwie.

Przyznam, że ja przed zakupem zrobiłem błąd bo nie mogłem znaleźć w internecie instrukcji obsługi, więc znalazłem i na jej podstawie oceniałem funkcje samochodu, instrukcję obsługi na rynek North America, a że ja z motoryzacją raczej na bakier to nie zdawałem sobie sprawy, że są takie różnice.

Nie mniej dzięki forumowemu koledze Martinusowi problem rozwiążę, kabel zaraz zamówię, a komputer z Windowsem jakoś zorganizuję - mam tylko MacBooka, a tam nie ma Forscana. ..., więc można liczyć, że w okolicach Kraków, Poznań, Warszawa pojawi się kolejna osoba, która będzie mogła przeprogramować moduły sterujące. Z góry przyznaję, że o ile wg instrukcji mogę zrobić wszystko, wiem co to jest maska bitowa, potrafię przeliczać bin/oct/dec/hex itd. to jednak reverse engineering nie jest moją mocną stroną.

Bardziej w tym samochodzie martwią mnie inne problemy np. szybkie zużycie tarcz i klocków czy mechanizmy lusterek. Ja zawsze wychodziłem z założenia, że celem wzięcia auta w leasing jest spokój - nowy samochód, który ja przewiduję na 5 lat, poza ratami leasingowymi i przeglądami żadnych kosztów (w innych wątkach chwaliłem się swoimi osiągnięciami dotyczącymi zużycia klocków hamulcowych czy opon) i spokój, a tu się może okazać, że Mazda będzie taką piękną skarbonką bez dna. Zobaczymy za 3 lata - w przyszłym tygodniu odbieram to cudo - już jest w salonie tylko muszą Webasto zamontować, a oczywiście z nieznanych mi powodów oni nie zamówili samego urządzenia tak długo jak nie mieli auta u siebie, a ja się tułam pociągami i okazjonalnie wynajmowanymi autami oraz starym Oplem Astrą przyszłego teścia - rocznik 99'. Przynajmniej po miesiącu jazdy tym Oplem każdy samochód będzie dla mnie cichy, miał wygodny fotel i dynamicznie jeździł. ;-)

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 08:06 
Nałogowiec
jordanj napisał(a):
Wedle instrukcji za to Peterka47 ma rację (jeśli ma sedana) - w stojącym samochodzie niezaleznie od wszystkiego można otworzyć bagażnik.

Sprawdzilem dzis jescze raz sprawe bagaznika. Dwie proby. Pierwsza : uruchomilem silnik i przestawilem dzwignie biegow na D. Zgasilem silnik, ale zaplon byl na ON, i klape bagaznika otworzylem bez problemu. (mam kombi). Potem ppdjechaalem na parking w pracy i ustawilem dzwignie na N silnik pracowal, parking break nie byl uaktywniony. Podszedlem do bagaznika i otworzylem go bez problemu. Nie mialem drugiej osoby aby sprawdzic dzis otwieranei bagaznika gdy dsilnik pracuje i dzwignia jest na D. Ale zgodnie z instrukcja ktora wyzewj zostala pokazana , bagaznik w kmbi powinien oytworzyc sie jesli dzwignia biegow jest na P a zaplon na ON.

PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 08:13 
Cube porozmawiamy jak już będziesz miał i trochę pojeździsz. Nir tacy po jednym urlopie najlepiej spaliliby M6. Co jakiś czas wyskakuje użytkownik któremu się ulało i jest za każdym razem tępiony przez niektórych użytkowników. Jest tak i zaprzeczanie jest dość zabawne bo wystarczy trochę przejrzeć wątki. W wątkach o problemach był przewijany temat lusterek. I jeden z użytkowników jak mantrę powtarzał bajki o pancernej konstrukcji wersji poliftowej. Na jakiekolwiek moje wpisy o tym aby ludzie naprawdę wyłączali autoskładanie bo to gwarantowane problemy dopisywał swoje o już prawie legendarnej wytrzymałości tego na co wymieniają obecnie w ASO. I co? Czar prysł jak rozpierdoliły się jemu. I teraz już można pisać syf, badziew i najlepiej nie korzystać z autoskladania lusterek. Także takie tu są historie.. ;) A ciągłe tłumaczenie tego auta genialnym napędem, listą elektronicznych śmieci jakie dają bo polegli z konstrukcją jest też dość zabawne. Pojeździsz to zobaczysz ile z tego użyjesz i co mógłbyś kupić za te 130 nie pompując sobie wyposażenia Mazdy w porównywalnym wozie. Tego ci oczywiście nie życzę i naprawdę chcę abyś był zadowolonym i naprawdę świadomym użytkownikiem. Wpis kolegi od BMW traktuję jako "good job". Szkoda, że nie było takiego wpisu przed moim wyborem. Albo inaczej. Był, ale był skutecznie zagłuszany - dość podobnie jak robi się to właśnie obecnie.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 24 lis 2016, 08:32 
Nałogowiec
Od: 10.01.2016
Region: dolnośląski
Peterka47 napisał(a):
Sprawdzilem dzis jescze raz sprawe bagaznika.

Ja też to sprawdzę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1