Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 18:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 13 lis 2015, 10:58 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Nie mam ramek, Bluereflex kombi, FL ale buda - grill przed-FLowy - bo to Motion. Dwa kombi bluereflex w Rzeszowie są ten drugi przed FL Enegry/Passion. Na placu stoi trzecia wrrrr....

Ja tak bardzo wstępnie na brokerów patrzyłem, ale wygrała wygoda. I chyba aż tak dużo to nie mieli taniej, ale mnie Motion interesował, i bez lesingu, pewnie dlatego. Przy najdroższych może faktycznie.

PostNapisane: Pt, 13 lis 2015, 11:19 
Adept
Od: 19.10.2015
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Wersja: SkyPassion
Rzeczywiście obligatoryjny byl liesing ale o koszty juz nie dopytalem. Jest tez inna firma która ,jak mi napisano w mailu, przebija każdą oferte.maja stałą kwote 5tys od auta-nie wiem jedak jaki rabat daja.jak ktos ma czas to może popytać.
Wiem tez ze duzo ludzi kupuje id brokerów w uk - oczywiście kierownica po naszej stronie.na autach za 400tys można zaoszczędzić kolo 100tys.zl.
Tak jak pisalem-zabawa dla tych co maja czas bo oni zamawiają prosto z fabryki.nie wiem jak mazdy ale bmw na pewno.

PostNapisane: Pt, 13 lis 2015, 11:24 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
na zdrowie :drunk: <%>

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 17:15 
Szukam kogoś, kto mógłby się podzielić doświadczeniem i opinią na temat jazdy 6-tką 2.0 Pb 145KM MT (kombi).
Wiem, że to kiepski silnik, ale czy jest aż tak źle??? Jak się tym jeździ???
Jeździłem 2.0 Pb 165KM i nie powiem, żeby mnie to powaliło z nóg, a na co dzień jeżdżę Ceed'em coś tam koło 130KM. Wg katalogu producenta, to Mazda 6 z tym silnikiem do 100-ki zbiera się dość zgrabnie, ale wg tego samego katalogu, to średnio spala 5,6 l/100km, ale wszyscy wiemy, że tyle to ona spala, ale jak ją ciągnie na lawecie Skoda Fabia z 1.6 TDi. :)

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 17:48 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
145 KM to ten sam silnik co 165 KM, różnica jest odczuwalna przy wyższycho obrotach. Ten silnik jak już ze 120 KM robią, można odblokować na 165 KM i to w Polsce. :)

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 17:58 
Sagan a wszyscy to kto? Bo tu kilku jest co takie wyniki poniżej 6 robią wersja 165 KM.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 18:28 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
kurosagan nie kupuj Mazdy kup Skodę :wink:

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 18:35 
Sagan napisał(a):
Wiem, że to kiepski silnik, ale czy jest aż tak źle??? Jak się tym jeździ???

Skąd wiesz ? Sąsiad Ci powiedział ? Ja słyszałem, że Ceed to totalny szmelc - nie mam, nie jeździłem ale słyszałem....

Sagan napisał(a):
ale wszyscy wiemy, że tyle to ona spala, ale jak ją ciągnie na lawecie Skoda Fabia z 1.6 TDi.

Takiś pewny ? VW już pokazał na co go stać... :hahahaha:

"Jak jechalem ze przegladu, wspomnialem na test Gzesioleka i Corsa
akurát ze tempomat ustawilem na 110, bo tak +- jechali i ostatni
po 40km ( autostrada s ograniczenim na 110 ) mialem srednia 110km/h i 5l ( wlasne akurát spadlo do 4,9l, ale to sie liczy jak 5l ). Ale mysle, ze byl wiatr tyl+lewy bok, bo cicho w samochodze bylo"

Masz - poczytaj sobie - viewtopic.php?p=101524#p101524

Szkoda czasu na dyskusję z Tobą.....

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 18:38 
Bywalec
Od: 27.10.2014
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Olek coś taki cięty dzisiaj?

Wysmarowane przez Sony Xperia Z2

Chcesz mieszkanie? URSUSIE/URSYNOWIE/BEMOWIE? Zapraszam :)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 18:50 
W żadnym wypadku...Tylko nie cierpię jak ktoś wypowiada się na temat o którym nie ma zielonego pojęcia...I jeszcze ten tekst z lawetą i Skodą TDi... :mad: Na forum Skody niech zajrzy to się dowie jak "cudowne" są silniczki ze stajni VW....

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 18:55 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Sagan :
2.0 165 koni wg jednych "nie jedzie" wg innych "jedzie" , tak samo będzie ze 145KM - wszystko zależy od własnych dotychczasowych doświadczeń i _oczekiwań_.
Nie oczekuj że silnik 145 KM będzie miał 245. Będzie miał rzeczone 145KM i tak też będzie jechał zgodnie z charakterystyką wolnossącego silnika. Co Ci z wrażeń i opinii innych?
Też nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc że to "kiepski silnik" ? co ma kiepskiego ? kulturę pracy ? trwałość ? awaryjność ? spalanie ?
Raczej to dobry silnik a nie "kiepski".
Inna sprawa też to wrażenia z jazdy, nieraz jest tak, że słabsze auto daje ich więcej niż mocniejsze, wiele czynników się na to składa. 6tka jest raczej spokojnostatecznym autem, nie zachęca do gromadzenia wrażeń. Nie chodzi we wrażeniach o V na prostej.

Jak oczekujesz wrażeń, to na pewno 2.0 w Maździe 6 będzie kiepskim , ale wyborem kiepskim, a nie kiepskim silnikiem, bo silnik jest bardzo dobry akurat.

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 19:02 
Adept
Od: 08.07.2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
dla januszowa vw to guru i wyznacznik <modlisie> ale fajnie ze sa ludzie którzy maja inne zdanie choc patrzac na ulice ciagle wielu ludzi zyje w matrixie ;)

jak 145 taki kiepski kup 192km i moge powiedziec ze ten silnik jest zajebisty :) jak musze go zostawic w garazu mam łzy w oczach...

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 19:18 
Bart80nie znasz się. Skoda Fabia z 1.6 TDi wciąga wolnossaka 2.5 Mazdy na śniadanie.. :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 19:22 
<hahaha> :hahahaha:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 19:24 
Matarez zupełnie, ale to zupełnie nie rozumiem czemu cię to tak śmieszy? <hahaha>
98% społeczeństwa ma takie zdanie, mamy demokrację, więc tak być musi jak nic.. :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 19:32 
Adept
Od: 08.07.2015
czyli kupiłem nie te auto, 98% społeczeństwa nie moze sie mylic, tylko co tera? <zgłupiał> oddam w dobre rece prawie nówka lub zamienie na skode 1.6 w te de iiiiiii <%>

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 19:34 
Bart80 otóż to.. Tylko te 98% społeczeństw z zazdrości wbiłoby ci nóż w plecy.
Ale popierdolić jak to fabia w tedeiku jest zajebista i najlepsiejsza to dobra rzecz.. :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 19:47 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
Region: pomorski
Bart80 napisał(a):
czyli kupiłem nie te auto, 98% społeczeństwa nie moze sie mylic, tylko co tera? <zgłupiał> oddam w dobre rece prawie nówka lub zamienie na skode 1.6 w te de iiiiiii <%>

Bart80 nie zapomnij o lawecie. <hahaha> <hahaha>

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 21:20 
Nowicjusz
Od: 01.09.2014
Ta Fabia to jeszcze nic, ja jak kupiłem Mazdę to nieopatrznie zaparkowałem obok Pandy i wcale nie zazdrosny sąsiad kręcił nosem "no ładny samochód ale Panda wyższa" :lol: także różnymi kryteriami się ludzie kierują :)

PostNapisane: So, 14 lis 2015, 21:57 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Region: opolski
98% much też nie może się mylić...

PostNapisane: N, 15 lis 2015, 11:11 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
Chyba cytujesz Łysiaka "Statek" "Jedzmy gówna, miliony much nie mogą się mylić" :-P
Samochód to tylko (aż w PL dla niektórych) samochód. Aczkolwiek u nas jest ciągle (chociaż coraz bardziej to złudne) synonimem statusu społecznego, bądź spełnieniem marzeń.
Nie wszyscy, bo niektórzy mają wg swoich wyliczeń szrocik, a mogliby na swoje możliwości mieć więcej i coś super na styk, ale inwestują w jacht, łódź czy helikopter, czy po prostu dom i ekscentryczne wakacje, bądź firmę, czy po prostu rozdadzą to innym. Są tacy co mają oczywiście jedno i drugie. Albo wiedzą tylko to jakie auto ma kolor.
W Polsce jest (zależy gdzie) wielka rozbieżność ludzkich możliwości dochodu. A jakoś tak na kanwie historii te konie mechaniczne stały się przedłużeniem konia wierzchowego, a karoseria zbroi rycerskiej. Fotel siodła. A inni użytkownicy robią za konkurentów na turnieju rycerskim bądź polu bitewnym na drodze. A szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie. Każdy kupuje to co najlepsze i ma co najlepsze.
Każdy ma swoje doświadczenia i emocje i one napędzają nas stale, dobre skojarzenie za, złe skojarzenie przeciw, a nic nie jest na 100% dziś super, hiper i trzeba mieć wiele szczęścia i dystansu. Ale czasem go brak u nas jeśli chodzi o auta. Jedni wierni marce na zawsze, inni na dziś. Z markami aut jak z klubami czy partiami. Każdy wie najlepiej. I wybiera dla siebie najlepiej. Gdzieś na początku czasem ambicja, potem koszty, na końcu możliwości.
Wszędzie jest grupa ludzi, co auta kochają, dane auta uwielbiają (bo tata takie miał), autami się wyróżniają, autami doceniają albo po prostu wygodnie i bezpiecznie chcą jeździć. I są tacy, którzy z drugiej strony tak postrzegają użytkowników aut. Czasem Japończyk, jak dla mnie, też jest synonimem nie psucia się. Był.... A mazda coś ma i z finezji włoskich aut. W Polsce nie zawsze oglądanie i podziw nie oznacza obsmarowanej du**, zawiści i porysowanego auta. A jak mazda jest wybierana jako sub premium, to lepiej mieć ją u nas za naszą kasę niż gołe audi a4 czy bmw 3. To też kusi.
Mazda jest ciekawym autem i dobrym. Czy inne marki są gorsze czy lepsze? Wszędzie te same części od poddostawców, inaczej skrojone pod inne pieniądze i pijar. Trafi się na bezawaryjny i psujący. Design to kwestia gustu jak w czajnikach czy zegarkach. Ale szowinizm wszędzie jest nieskazany. Zwłaszcza budowany na fikcyjnych pijarze i marketingu bądź złośliwościach. Co innego wierność w miłości. Na dziś mazda <3 , o ile nie zdradzi <pucu> GJ to o wiele lepszy wybór niż toyota avensis a piękniejszy niż subaru. Lexus i infiniti poza naszym tym mazdowkim zasięgiem (półka cenowa) a hondy accord brak. ;(( Ale jak patrzę na nową hondę civic X gen. 2016 to szkoda, że o accordzie w tym duchu nie pomyśleli, ale może kiedyś będzie, co nazywam, że żyję nadzieją, bo powoli w hondzie się starają jak kiedyś w maździe. Silnikom hondy ufam bardziej. Siedziałem ostanio w HRV i lepsze wrażenia sub-premium niż w cx-3. Szkoda, że nie można porównać niczego z GJ. Ale przyznam, że u mnie już sporo GJ i takiego wrażenia już nie robią jak lexus IS czy infiniti Q50. <niewiem>
Na dziś z Japończyków to ciągle najlepsza propozycja w tej cenie. Wogóle ze wszystkich jedna z lepszych. Ale wcale nie najlepszy zapewne w klasie.
Inna rzecz, że CX5 też o wiele lepsza niż stara honda CRV czy brzydkie kaczątko Toyota RAV4
Pozwólmy każdemu na opinie, ale nie gnębmy złośliwie innych krytycznych dla zasady, bo to forum tylko jasnej strony mazdy. :wink:

PostNapisane: N, 15 lis 2015, 11:31 
crow niestety samochód u nas generuje ocenę ciebie jako właściciela. Pamiętam jak założyłem działalność i planowałem kupić Seicento - bo na nic innego nie było mnie stać ot tak z marszu. Byle się toczył. Na co mój generalny zleceniodawca powiedział wprost. Jak kupisz Seicento i tym mi się pokażesz u klienta to tylko źle będzie świadczyło o mnie. Bo albo hujowo ci płacę, albo jesteś hujowy, bo chcesz mało. I zapłacił mi górką za 4 tematy żebym tylko kupił coś bardziej reprezentatywnego.. I kupiłem szał polskich dróg - Vectrę C.. :lol: Teraz jak kupiłem Mazdę to widzę, że to jednak zbyt duża reprezentacja... :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 15 lis 2015, 12:09 
Ooooo ludzie!!! Nie wiem czemu się łudziłem, że na forum internetowym mogę usłyszeć opinie na temat i jeszcze bez zbędnego pitolenia... <bach> Zamiast usłyszeć "stary nie jest źle", albo "jest słabo", może się okazać, że będziesz rozczarowany, bo jeździłem i też się zawiodłem", albo "silnik najsłabszy pod względem mocy, ale jest fajnie, choć wiadomo, że nie jak w 195KM", no to usłyszałem:
Matarez napisał(a):
`

Czasami mam wrażenie, że niektórych, to żony, albo partnerki (partnerzy? <sex> ) trzymają w celibacie i są tak wyposzczeni, że swoje frustracje muszą rozładowywać na forach internetowych. Kiedyś pisałem czasami jakieś coś tam na forum flyfishing, ale po krótkim czasie stwierdziłem, ze nie ma sensu, bo każda jedna dyskusja kończyła się bezsensownym pitoleniem. Można było np. zapytać ''jak woda na Sanie, bo się wybieram na łikend?", a w odp można było usłyszeć - ''Qwa, nie znasz się na suchych muchach, a Twoje opinie na temat polityki redukcji gazów cieplarnianych wynikają z tego, że na śniadanie jesz za dużo płatków musli i mi trawa w ogródku więdnie". Od czapy!!! :zawrotglowy:

Ja się nie chcę z nikim kłócić, ani sprzeczać! A jak będę chciał to wyraźnie dam znać.
Ja chciałem tylko usłyszeć od kogoś z doświadczeniem, jak mu się jeździło "najsłabszym" = "z najmniejszą liczbą KM" czyli "kiepskim pod względem mocy vs. inne silniki mazdy" samochodem. I tyle. Ale widzę, że niektórzy wszędzie doszukują się podtekstów, i czekają tylko na okazję do kłótni.

Wiadomo, że w katalogach producenci nie podają obiektywnych informacji i czasami dane są spreparowane, czego najlepszym dowodem była ostatnia wtopa VW. Nie byłoby dla mnie żadnym zaskoczeniem gdyby nagle okazało się, że wszyscy producenci aut i silników robili/robią dokładnie tak samo jak VW. Dlatego palnąłem o tej lawecie i silniku TDi. Ehhh... :powalajacy:

Dzięki też wszystkim, którzy chcieli mi szczerze podpowiedzieć.
Gdyby ktoś chciał coś wiedzieć o KIA Ceed to podzielę, się doświadczeniem.

2 wątek na tym forum z mojej strony i znów to samo. ...może to coś ze mną nie tak... :wstyd2:

:rozejm:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 15 lis 2015, 12:54 
Sagan rzucasz na wiatr jakieś teorie o spalaniu, które wielu rzekomo potwierdza. Podpierasz to jakimś wywodem o lawecie, podczepionej do jeszcze tak uwielbianego pojazdu wytwórcy wstawiającego ptaka na maskę i dziwisz się, że tak ci ludzie odpisują.
Jak chcesz dowiedzieć się czegoś ciekawego od właściciela takiego auta to zapytaj tego kolegę:

memberlist.php?mode=viewprofile&u=781

Spalanie też mogłeś sobie sprawdzić bez szukania kolejnej mgły, czy innej brzozy:

viewtopic.php?f=46&t=2407&start=660

Mam nadzieję, że cię czymś w swoim poście nie uraziłem. Autentycznie chciałem ci pomóc.. :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 15 lis 2015, 16:42 
Prawie fanatyk
Sagan napisał(a):
[b]Ooooo ludzie!!!
Czasami mam wrażenie, że niektórych, to żony, albo partnerki (partnerzy? <sex> ) trzymają w celibacie i są tak wyposzczeni, że swoje frustracje muszą rozładowywać na forach internetowych.
:rozejm:

<hahaha> A gdzie się wyżywać i popisywać jak nie tu <brawo> <spoko>

Sagan napisał(a):
Wiadomo, że w katalogach producenci nie podają obiektywnych informacji i czasami dane są spreparowane, czego najlepszym dowodem była ostatnia wtopa VW. Nie byłoby dla mnie żadnym zaskoczeniem gdyby nagle okazało się, że wszyscy producenci aut i silników robili/robią dokładnie tak samo jak VW. Dlatego palnąłem o tej lawecie i silniku TDi. Ehhh... :powalajacy:

Właśnie zaczęto robić inne niezależne i do tego drogowe testy na wielu dieslach i innych producentów (trochę o tym co na świecie czytam) i wyszło, że wielu, także 2.2 skyactive-D też się nie mieści w normach tlenku azotu w USA, dlatego zwlekają z wejściem na rynek USA, gdzie specjalnie są za wysokie normy na diesle, by ich nie było. Poza tym zgubiła VW zachłanność, podkręcali normy, którym inni, a okazało się, że także oni sami, nie byli w stanie sprostać, bo prezesik W. miał ambicje mega koncernu, a podwładni strach w oczach i kieszeniach. Każda z firm ma wtopę. I może technologicznie się spina. A co u nas? Wałek to nie wtopa? Jeszcze większa, dla mnie jeszcze większa, bo wolałbym mieć słabsze normy niż padnięty silnik z opiłkami. Jak i tak u nas opony w piecach i prawie-wszystko bez DPF. Ale na szczęście skyactive-d było mniej i to tylko 2 modele, więc wtopa mniejsza. Poza tym w USA VW się komuś naraził, bo wiedziano to z 2 czy 3 lata a wyszło na IAA Frankfurt, gdzie merc ogłasza wycofanie z diesli do 2020 roku. Nie przypadkowo żaden z diesli nie miał hucznego wooow otwarcia. To było już przewidziane i ustawione. A BMW broni idei i sprzedaje Toyocie. A lud to kupił. I lud skazuje. Nic nowego w historii. Emocje, emocje...
A wynik spalania i dlaczego normom UE daleko do zwykłej jazdy, to inna bajka, znana nam, ale od września 2017 ma się to niby zmienić. To wyjdzie nam w 2017 to co już wiemy i mamy na forum spalanie GJ emeryt-cegła :-P

Sagan napisał(a):
2 wątek na tym forum z mojej strony i znów to samo. ...może to coś ze mną nie tak... :wstyd2:

Spokojnie, nie łam się, początki bywają nieraz na forach trudne.
A poza tym spokojnie kup sobie 2.0 145 PS i jak się turlasz będziesz zadowolony. Zupełnie wystarczy.
Jak jesteś dynamicznie usposobiony jak Frog i 2.5 192 PS jaj nie urywa. papa

Sagan napisał(a):
Matarez napisał(a):
`
Kiedyś pisałem czasami jakieś coś tam na forum flyfishing, ale po krótkim czasie stwierdziłem, ze nie ma sensu, bo każda jedna dyskusja kończyła się bezsensownym pitoleniem. Można było np. zapytać ''jak woda na Sanie, bo się wybieram na łikend?", a w odp można było usłyszeć - ''Qwa, nie znasz się na suchych muchach, a Twoje opinie na temat polityki redukcji gazów cieplarnianych wynikają z tego, że na śniadanie jesz za dużo płatków musli i mi trawa w ogródku więdnie". Od czapy!!! :zawrotglowy:

Nie ma co się obrażać. Nie obrażajmy. Wchodzisz w kruki musisz krakać jak one, ewentualnie mieć grubą skórę i twardą du**. :hahahaha:
Ale w gronie Japońców z ideologii japan ist the best i matsuda ever nie dziw się, że kury, lwy, rąby, błyskawice, generalnie wszystko co na f. i z d. itd wywołują polityczną wrzawę. :alcapone:

moderator
PostNapisane: N, 15 lis 2015, 17:18 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
crow, duzo czytales, ale oczywiscie tego ile w calej zalewie tego typu informacji jest dzialalnosci dzialu PR VW nie odkryles...

Cala afera dot. diesli VW nie dotyczy tego, ze w ruchu drogowym nie spelniaja tak samo norm jak w warunkach laboratoryjnych, bo tak ma 99,9% modeli roznych marek (i jak sam piszesz czesc z nich wstrzymala lub zrezygnowala z wprowadzania diesli na rynek US), ale z tego, ze poza zwykla roznica laboratorium - droga, w VW dodali jeszcze taki maly kruczek jak oprogramowanie ktore wykrywalo i przelaczalo tryb pracy silnika w zaleznosci od tego w jakich warunkach ten pracowal... Czyli zaplanowane oszustwo i znacznie wieksza roznica...

A teraz w polskich i zagranicznych mediach pojawilo sie setki jesli nie tysiace artykulow, testow, "niezaleznych" organizacji takich jak ADAC, ktore stwierdzaja to co kazdy zainteresowany wie od zawsze, czyli normy spelniane w laboratorium nie sa spelniane na drodze... Biora silniki roznych marek i oglaszaja... Ale jakos nikt mimo usilnych staran nie odkryl aby jakikolwiek producent posluzyl sie takim samym oszustwem jak VW...

Sorki za OT...

Sagan, w Polsce nie sprzedaja praktycznie tej wersji 145KM, wiec niewielu Ci powie czym dokladnie sie rozni od 165KM... Na wielu rynkach mozna bylo zamowic ten silnik z wyzszymi wersjami wyposazenia
Wg mnie do 5k rpm roznicy praktycznie nie bedzie... ale to dywagacje teoretyczne... Popytaj naszego kolege zza poludniowej granicy, on mial wiecej wiedzy o roznicach miedzy 145 a 165KM

PostNapisane: N, 15 lis 2015, 18:02 
Prawie fanatyk
gzesiolek wybacz nieścisłość, ale nie wynika z mojego urobienia pijarem, ale akurat nie chciałem wchodzić w szczegóły i męczyć tego tematu dla zasady. Oszukał VW i to wiadomo. Wydymał system. Ale i tak kupują u nas. Bo co interesuje kogoś econorma, jak sąsiad pali śmieci w kominku i normy jak to że ślimak to ryba a ogórki mają rosnąć pod linijkę. Nie wszyscy są wyższej kultury eco. Bo jadąc i spalając 2x tyle dwa razy tyle smrodzą, a jak jeżdżą bez celu to też trują ekosystem. Niestety VW zapewne przegiął manią wielkomocarstwa i motopotęgi, a za tym kryło się oszustwo i król okazał się nagi. Kolos na glinianych nogach. Jak z blokiem silnika TDI czy olejem w TFSI. Mogli pomóc. Też nie pomagali. Chciał vw za dużo i nieuczciwie. Celowo i to wkurza. Choć zapewne nie wszyscy wiedzieli i może myśleli, że to przewaga dzięki technice w das auto. Ale niskobudżetowych zagrań producentów jest więcej.
A co do 2.0 GJ to zapewne tylko różnica w oprogramowaniu na górce więc będzie jechało. :wink:

PostNapisane: N, 15 lis 2015, 21:04 
Wtajemniczony
Od: 13.09.2015
Wersja: S
Oj, żeby się nie okazało, że inni też oszukiwali, bo będzie dym.

moderator
PostNapisane: N, 15 lis 2015, 22:02 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Chopper, ja jestem za tym, zeby kazdego oszusta zlapali i mu rabneli odpowiednia kare...
Problem w tym, ze od wybuchu afery ciagle wszedzie przewijaja sie takie sugestie tak czesto, ze przestalem wierzyc, ze ta plotka nie ma wsparcia ze strony pieniedzy VW...
Lecz na razie poza udowadnianiem tego co dla kazdego powinno byc jasne, czyli ze podczas zwyklej jazdy drogowej silniki nie spelniaja tak dobrze norm jak podczas prob laboratoryjnych, nic nikt nie wykazal...

PostNapisane: Pn, 16 lis 2015, 08:39 
Wtajemniczony
Od: 13.09.2015
Wersja: S
Ale to chodzi nie tylko o karę finansową dla producenta! Te auta nie będą mogły zaliczyć badań technicznych a to już grubsza sprawa. Dlatego jest to duży problem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1