Teraz jest So, 7 lut 2026, 00:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 19:12 
Bywalec
Od: 05.03.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
ZBANOWANY!
Ja wahałem się między C-klasą (nie moje progi nadal), PaskiemB8 i 6ką. Teraz może bym rozważył superba w lauren clemencie (tylko znaczek bym z kierownicy musiał odlepić paskudny ;) Jeśli mówimy o autach nowych. Z używek popatrzyłbym za touaregiem albo x3.

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 19:37 
Stały bywalec
Od: 16.04.2014
Rok produkcji: 2014
Region: łódzki
Miki12 dobre pytanie :) Ja pewnie zostałby przy swoim 8 letnim focusie mk2 i dalej czekałbym na jakieś sensowne auto, ewentualnie może wybrałbym honde accord 2.0 benzyna jeśli po jeździe próbnej by mnie urzekła. Szukałbym tylko i wyłącznie wolnossącej benzyny.

- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014),
Jest:
- Mazda 6 Sedan 2.0 165KM e-loop (2017/18),
- Mazda CX-5 2.0 165KM 6MT (2020/21).
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 19:51 
Adept
Od: 13.02.2015
Region: zachodniopomorski
Ja tam jestem pasjonatem Audi. Jak następnym razem odłożę więcej to będzie A6 :>

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 19:56 
Świeżak
Od: 31.05.2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
A jednak 6.

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 19:57 
Stały bywalec
Od: 14.09.2014
Rok produkcji: 2013
Region: śląski
Miki12 cholernie trudne pytania zadajesz. :idea:

"Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele"

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 20:28 
Nowicjusz
Od: 11.05.2015
Hehe;] No niby wybór tak wielki, ale tak naprawde tak mały.. Wybrać sensowne auto w adekwatnej cenie.. Własnie chodziło mi raczej o samochody nowe.. Bo ja z moich wywodów , to wachałem się pomiedzy passatem.. A teraz stanowczo go odrzuciłem.. I ja raczej skłaniał bym się ku imo "nowemu" Mondeo...

Jeśli Gj'tki by nie było oczywiscie;]

Szczerze.. do 120tyś , 2.0 skypassion to wg.mnie najlepszy wybór jak na ten moment.

Co do skody, to również nie cierpie tej kury na masce i kierownicy......... Ale są ludzie co mają "sentyment"

moderator
PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 20:42 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Ja mialem super oferte na Volvo V70 z rabatem przy leasingu ok. 30% od ceny katalogowej...
Wiec jakby nie M6 to byloby pewnie to Volvo...

PS. co do testu Zachara to na razie jest 1sza czesc... funkcjonalnosc i aspekty niemierzalne...
wyciszenie bedzie w 2giej gdzie beda aspekty techniczne...

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 20:42 
Stały bywalec
Od: 14.09.2014
Po namyśle mając kasę szedł bym w M6 fl. To po prostu piękna fura. Zjawiskowa i przykuwa wzrok.
Takie moje zdanie. :idea:

"Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele"

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 21:08 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
Wątki już są mazda6 vs... i widać co ludziom w sercach gra :wink:

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 23:13 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Region: opolski
Ja bym zapewne dołożył trochę i albo Lexus GS300h , albo Volvo XC60, ale nie muszę się tym martwić bo od dziś na podjeździe:
Obrazek
:D

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 23:19 
No miodzio Panie :) Gratki <spoko> Jak się ogarniesz to kiedyś się spikniemy w Opolu :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 23:22 
Wtajemniczony
Od: 07.04.2014
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Nooo pieknie az ciary ida, soory Panowie ale czarna to czarna

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 23:23 
Wtajemniczony
Od: 07.04.2014
TheBestTia Pokaz zdjecie z profilu zastanawiam sie nad tymi nowymi ciemnymi felgami 19 na czarnym.

PostNapisane: Pn, 8 cze 2015, 23:56 
Stały bywalec
Dzięki, jutro postaram ogarnąć parę zdjęć, a w czwartek mam zabezpieczenie lakieru (powłoka) to wrzucę fotki porównawcze przed/po.

Matarez- w Opolu bywam ok 2x na m-c (głównie do księgowego w Prószkowie). Najszybciej teraz w środę będę, tylko że jadę busem, bo pralke do serwisu przy okazji wiozę.

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 00:43 
Adept
Jak robiłem porównanie przed kupnem: A4 B8 używka, nowy Vw Passat i M6 Fl to Madzia wygrywała praktycznie w każdym aspekcie. Dobrze, że wypuścili facelifta i poprawili niedociągnięcia. A co najważniejsze wychodzi najtaniej :cool:

TheBesTia gratuluję zakupu <spoko> Batmobil prezentuje się zacnie. Czekamy na foty na felach fl.

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 01:04 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
TheBesTia piękna ta Twoja czarna Bestia. :wink:

U mnie Passat odpadł jeszcze w przedbiegach. Z trzech zostało Mazda 6 i Mondeo, które też się ładnie prezentuje, choć brakuje mu do M6 <spoko> było jeszcze kilka za M6 i ona to została.

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 01:49 
Nowicjusz
No ładna czarna;] Ale ja lubuje się w białych <spoko>

Wspomniałem o mondziaku, bo wgl wczesniej nie brałem go pod uwagę. A zaintrygował mnie.. jak go zobaczyłem na drodze... a w sumie teraz kilka posesji dalej, stoi co dzień na podjeździe.. I bodajże w wersji titanium bardzo mi się podoba... I myślę, że jest to mocny przeciwnik stosunkowo dla mazdy, pod względem ceny, stylistyki nadwozia oraz gabarytów.

Jedank.. zbyt mało wersji silnikowych do wyboru jak dla mnie.. Jak cos to najrozsądniejszym wyborem jest diesel.. A aktualnie strasznie mi się przejadł w polączeniu z automatem.. Benzynowce raczej, że tak powiem "Lipa".. Ale chyba jedyna najfajniejsza opcja gdyby nie filozofia mazdy;] :> :>

Passata nie bierzmy nawet juz pod uwagę.. Bo naprawde się utwierdziłem ,że kupuje się go jedynie rozsądkiem? A może z przyzwyczajenia? Albo nie mam pojecia.. Z nadzieją patrzyłem na niego i nawet podobał mi się ,już chciałem go kupić.... Aktualnie, mysle że był by to najwiekszy bląd jaki bym popelnił w ostatnim czasie.. Forum mnie troszkę nakierowało na dobrą drogę;]

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 07:25 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Region: mazowiecki
Miki, nie wiem jaki silnik brałeś w Mazdzie pod uwagę. Dla porównania, mój tato jeździ Mondziakiem MK3 (poprzednia buda, 2014) i jest on z silnikiem 1,6 ecoboost, czyli z turbiną. Jazda tym autem jest bardzo podobna do tej jak M6 z 2.0. Moc, dynamika, spalanie - bardzo porównywalne. Wg. mojej subiektywnej opinii, auto lepiej się prowadzi - jest mniej nerwowe no i lepiej wybiera nierówności. Mazda jest jednak trochę sztywniej zestrojona.
Duży plus dla Forda to rozsądne ceny w ASO, w przeciwieństwie do VW. Skoda, choć serwisowana na tych samych stanowiskach, wychodzi taniej - tego paradoksu nie zrozumiem :idea:.
Natomiast nowe Mondeo, jeśli brać pod uwagę to tylko w wyższych wersjach wyposażeniowych. Przede wszystkim ze względu na wnętrze, konsolę multimedialną i grafikę zegarów. Trend wygląda biednie i archaicznie. Ale jeśli wrzucisz co smakowitsze dodatki typu ledy, czujniki cofania i kilka innych detali, cena robi się już nie tak okazjonalna.
Wizualnie w Mondeo nie pasuje mi tylko jedna rzecz: małe kółka. I nie chodzi o to, że w salonie można zamówić tylko 18" za jakieś niebotyczne pieniądze (w Titanium 17"). Chodzi o to, że auto z boku wygląda jakby miało kółka od taczki, nawet na tych 18-stkach. Gorzej bo chyba bez większych przeróbek większych tam się nie włoży.

Miki, zaraz ale czy ta dyskusja jest w ogóle rzeczowa? Masz już GJ, czy tak? Przynajmniej tak twierdzi Twój awatar.

Ostatnio edytowano Wt, 9 cze 2015, 10:18 przez Matys, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 09:12 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
W temacie co innego jeśli nie byłoby GJ to widzę tu dwa podejścia:
1. auta tej samej wielkości - chyba jedyne właściwe podejście, bo najpierw wybieramy zakres ceny i wielkość wozu, rodzaj nadwozia i później dopiero model. Tutaj konkurencja (deutschewagony wszelkiej maści odrzucamy) pozostaje Peugeot 508SW, Citroen C5, Laguna, Hyunday i40, Mondeo, Accord (choć już ciaśniejszy chyba), Volvo V60 (też ciaśniejszy). V70 tylko kolega grzesiolek miał w cenie GJ :)
Żadne z powyższych stylistycznie GJ nie dorównuje, a i wnętrzu po FL-owemu również. Całe szczęście że jest Mazda :) i kurcze, naprawdę na to co oferuje, to chyba nie można na ceny narzekać.
Wóz do jeżdżenia, funkcjonalny, wyglądający, robiący swoje w fajnym stylu, bez napinania się na pompowanie próżności ponad miarę.

2. nieważna wielkość - tego akurat nie rozumiem, po cholerę wozić powietrze? Wspomniany wyżej jak wybór między BMW 3 a GJ to inne rozmiary kompletnie , jak to porównywać. To tu już można wszystko wrzucić od Mini po używane Maserati Quatroporte itd.

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 10:00 
Nowicjusz
Matys napisał(a):
Miki, zaraz ale czy ta dyskusja jest w ogóle rzeczowa? Masz już GJ, czy tak? Przynajmniej tak twierdzi Twój awatar.

Odbieram 17 czerwca już. Także prawie już mam

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 10:17 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Region: wielkopolski
prawie czyni wielką różnicę :)

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 12:03 
Adept
Coś o tym wiem. Niby auto mam ale nie ja je odbierałem. Na razie pozostają zdjęcia. Jeszcze tylko 2 tygodnie... :wink:

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 20:13 
Amator
Od: 23.01.2015
Region: zagranica
Witam panowie dzisiaj odebrałem moją madzie meteor grey,
wygląda cudnie <pucu> aż strach zostawić na parkingu :mad:

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 20:42 
Nowicjusz
Dzis, wycisciłem i wymyłem swoją a6.. I tak sie zaczalem zastanawiać jak bedzie wygladac moja mazda po 360kkm...
Bo audiczka jak nowa, tyle że sam jeźdzę.

No strach strach.. Ja mam taki fajny parking, gdzie systematycznie jakiś debil rysuje auta.. chyba gwoździem.. w audi cały bok od początku do końca.. Taka krecha, że chyba aż do samej blachy

Matys: Do mondziaka można 19stki zamówić, ale uważam że jest tak źle jak mówisz. Mi na zdjęciach wydawało się właśnie ,że tak jest.. A w rzeczywistości mi się podoba i jest OK <spoko>

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 21:43 
Miki12 napisał(a):
Ja mam taki fajny parking, gdzie systematycznie jakiś debil rysuje auta.. chyba gwoździem.

Nie możecie się na niego zaczaić i tym gwoździem porysować mu twarzy ? A najlepiej byłoby wbić mu tego gwoździa aż po łebek w czoło <baseball>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 21:54 
Adept
Od: 26.07.2014
Byłem napalony przed FL na 2.0 benzyna Sky Passion, ale jeżeli chodzi o FL to nie wiem czy pasują mi LED-y, ta pseudoskóra i wolałem jednak poprzedni grill.

Która wersja wyposażania w benzynie 2.0 jest Waszym zdaniem najsensowniejsza/najbardziej optymalna? Wiadomo- każde ma inne wymagania i gust, ale chciałbym poznać Wasze zdania...

administrator
PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 22:22 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
garry2012 - musisz zdecydować, które dodatki Ci są najbardziej przydatne i tą wersję wybrać. Dla mnie istotne były elektryczne fotele z pamięcią i to przesądziło o wyborze wersji. :)

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 22:22 
Amator
Od: 05.11.2014
garry2012 napisał(a):
nie wiem czy pasują mi LED-y, ta pseudoskóra i wolałem jednak poprzedni grill.

Mnie przed wyborem SkyPassion najbardziej powstrzymywała skóra właśnie, ale jakoś ten defekt najwyższej wersji przebolałem i jednak ją wziąłem. :)

Wolałbym skóry nie mieć, ale nie chciałem iść w SkyEnergy głównie przez brak adaptacyjnych LEDów (nie wiem czy testowałeś, ale naprawdę robią robotę!), brak nawigacji i Bose. Najbardziej zbytecznym bonusem SkyPassion jest dla mnie kamera cofania i podgrzewanie tylnej kanapy, ale w sumie po podliczeniu zysków i strat, sesowniejszy wydał mi się wybór SkyPassion. Sam to dobrze ująłeś - każdy ma inne wymagania.

PostNapisane: Wt, 9 cze 2015, 23:13 
Adept
Miki12 miałem to samo z moja a4. Zostawiłem na placu pod marketem, a po powrocie piekna rysa na drzwiach. Bym taką kur.. złapał to tego gwoździa zaaplikował doodbytniczo.
To jest to czego sie obawiam najbardziej. Człowiek dba o auto, huha dmucha, pakuje kasę w powłoki itd, a jakiegoś zawistnego cebulaka boli.

garry2012 bierz Skypassion. W pierwszej wersji też chciałem niżej, Skyenergy bodajże. Ale różnica nie jest jakaś znaczna przy takiej kwocie. A masz naprawdę kilka fajnych dodatków, fele 19tki, które są jedynym słusznym wyborem do tego auta, nawi w cenie i wiele wiele więcej. Jak portfel pozwala to nie ma co żałować. Potem będziesz sobie pluć w brodę, że "a jednak mogłem dopłacić bo teraz mi brakuje..." :wink:

PostNapisane: Śr, 10 cze 2015, 00:28 
Stały bywalec
Jak mówiłem, tak mam parę fotek tutaj --> viewtopic.php?f=89&t=3719&p=152161#p152161
Powiedzcie mi proszę bo ciemny jestem, może już zmęczony, szukam i szukam i nie wiem jak ustawić ikone "Moja6" ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1