Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 22:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 17:51 
Adept
Od: 10.02.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
orzech to tak jak ja pisałem podobnie, że idzie zaoszczędzić ok. 15k zł , choć ja wybrałem mniejszy upust i wziąłem dodatki z akcesoriami. Natomiast co do leasingu to tak jak kolega Kruger napisał, że przy takiej wpłacie na 3 lata jest możliwość prawie w każdym banku. My z żoną rozglądając się szukaliśmy dobrego finansowania na 4-5 lat. Powiem wam, że oferta Raiffeisen-Leasing mnie naprawdę zaskoczyła. Zaproponowali koszt całego kredytu na 5 lat na 108,89% przy wpłacie 20% i wykupie 1%. Także naprawdę nieźle. Tylko niestety trzeba założyć u nich konto (pakiet platynowy), które podobno jest darmowe przy całym okresie leasingowania. No ale żeby nie było tak pięknie, przy jakimkolwiek spóźnieniu z wpłatą bank zacznie pobierać opłatę 78zł netto / miesiąc. Także mimo wszystko, dzięki tej ofercie zbiliśmy warunki w naszym banku ;) Wystarczy pochodzić i poszukać jak się ma trochę czasu. Choć wizyta w 3 bankach zajęła mi max. 1h.

PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 21:05 
Wstydliwy
Od: 03.12.2014
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
kriss1985 Nie porównywałem warunków leasingu ale 103.60 jest dla mnie atrakcyjne. Miałem też wpłacić 20-30% ale skoro obniżyli cenę z lakierem o 10k to stwierdziłem, że dopłacę do 45% to jeszcze 2k-3k oszczędzę na kosztach leasingu. Czekam na odbiór i mam nadzieję, że w styczniu jeszcze coś dorzucą, może tak jak rok temu pakiet OC/AC za 1 zł.

Zakres dodatkowego ubezpieczenia dostępny jest pod http://www.mazda.pl/oferta/przedluzona- ... gwarancja/

Jest to dobre ubezpieczenie, posiada proste i przejrzyste OWU. Mało wyłączeń i akceptacja kosztów naprawy następuję na podstawie informacji uzyskanej z ASO.
Ubezpieczenie jest na pojazd, więc przy sprzedaży auta z ubezpieczenia może korzystać nowy właściciel.

Tak czy inaczej w styczniu może się okazać, że zależnie od wersji różnica w kwotach pomiędzy FL i przed FL to 20 tys zł po podliczeniu wszystkich dodatków i rabatów.

PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 21:07 
Amator
Od: 04.04.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
kriss, Orix Polska na 4 lata leasingu przy wpłacie ok 25% daje ok 108%, ubezpieczenie 2,7% wartości auta. I nie bawisz się w konta itp.

PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 21:24 
Adept
Kruger ja tylko z ciekawości podałem przykład banku, dzięki któremu można wynegocjować coś lepszego w swoim banku. 108% na 4 lata dostane również w każdym banku nie zakładając konta. Co do OC+AC to wyjdzie nam ok. 3,3k zł, porównywalnie do wszystkich co pisali. My z żonką jeszcze dopłacimy pewnie za GAP fakturowy za cały okres leasingowania, aby była spokojna głowa ;) Chociaż GAP nie jest obowiązkowy. Jest zawsze obawa, gdyż to pierwsze nowe auto z salonu jaki kupujemy, także obawy zawsze są. Ale zauważyłem dużą rozbieżność właśnie w ubezpieczeniu GAP.

Piszę to ze względu, że Mazda współpracuje z Santanderem, natomiast tam był GAP obowiązkowy przy ofercie. Może oprocentowanie mogą zrobić niskie, ale GAP (i to jeszcze finansowy) zaproponowany na poziomie 113zł miesięcznie to jest rozbój w biały dzień. Po prostu dalej nie mieliśmy zamiaru rozmawiać z tym bankiem ;)

administrator
PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 21:29 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę z tego, że bajeczka o rabacie max 2% na FL skończy się w lutym lub marcu 2015? Przecież im teraz zależy, żeby pchnąć wszystkie przedlifty, więc bajkopisarstwo ma się dobrze. :)

Jedynie można teraz skorzystać z bonusów od importera, typu koła zimowe, lakier itp. - wiąże się to wyprzedażą rocznika 2014.

W zeszłym roku w grudniu pojawił się rabat na Navi za 1 zł + Ubezpieczenie za 1 zł, a w styczniu doszedł lakier gratis. W tym roku zaczęli wcześniej i na bogato, śpieszą się... :D

Ja teraz brałbym FL, bez dwóch zdań. :D

PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 21:34 
Amator
kriss, GAP jest obowiązkowy dla rozsądnych ludzi :wink: Dostałem ofertę za 50 zł miesięcznie. Jeszcze sobie poszukam lepszej oferty leasingu niż te 108%, zobaczymy czy się uda.

PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 21:44 
Adept
Kruger powinieneś dostać na 4 lata lepszą ofertę. BZWBK proponował mi też dobry leasing bez zakładania konta i GAP fakturowy w dobrej cenie. Wiadomo, że GAP liczony jest również procentowo od wartości samochodu, także można i tam uderzyć ;)

tombien wiadomo, że marketing robi swoje i każdy chce się pozbyć produktów, które zalegają ;)

PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 22:10 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
tombien napisał(a):
Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę z tego, że bajeczka o rabacie max 2% na FL skończy się w lutym lub marcu 2015? Przecież im teraz zależy, żeby pchnąć wszystkie przedlifty, więc bajkopisarstwo ma się dobrze. :)

Wydaje mi się, że nie do końca musi tak być - po co mają dawać większe upusty na FL, jeśli już teraz w zasadzie bez upustów mają kolejkę zapisów pewnie do czerwca ;).

Moim zdaniem większe upusty na FL zaczną się po wakacjach wraz z uspokojeniem sytuacji i... pierwszych sygnałach o GK za 2-3 lata ;).

administrator
PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 22:20 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
W październiku zeszłego roku słyszałem, ze względu na to, że tak ładnie się sprzedaje GJ, rabaty na kończący się rocznik, będą dopiero w lutym 2014, a jak było wszyscy wiemy. :D

Tak się składa, że znam przypadek zamówienia FL z rabatem jak na przed FL i to niemałym. Pomimo dobrej sprzedaży i tak patrzą na to co robi konkurencja, niezdecydowanych muszą przecież czymś przekonać. A czym najlepiej? :D

PostNapisane: Śr, 3 gru 2014, 22:53 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
tombien w wielu sprawach dot. FL się nie mylił i sądzę, że i w tej się nie myli :)
Tzn też uważam, że zaraz po otwarciu możliwości zamówień FL sporo klientów czekających i przebierających nogami, lub tych którym po prostu się spieszy, bo muszą czymś jeździć zostanie miło obsłużonych (ale skromnie-rabatowo), a później odpadnie już łatka świeżości i zacznie się zwykły, szary, pracowity okres walki z konkurencją m.in rabatami. No niestety/stety , konkurencja nie śpi . Taki Peugeot 508SW - mazda łagodnieje wraz z liftingiem, a pug po lifcie robi się bardziej agresywny stylistycznie.
Nie wiem jak u nich teraz z rabatami, ale przed FLem były na wejściu gruuube. A wyposażenie całkiem całkiem, dach pełny szklany, klima 4strefowa itp. itd. To tylko przykład, Mazda nie jest sama na rynku i chyba dobrze o tym wie.

PostNapisane: Cz, 4 gru 2014, 19:30 
Wstydliwy
Od: 03.12.2014
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
pewnie tak będzie, przecież mazda ma silnych konkurentów:

nowe mondeo, które nie ustępuję wyposażeniem a przy polityce rabatowej forda wychodzi znacznie taniej
passat b8 i za chwilę nowy superb

niemniej jednak na chwilę obecną wersja FL jest dużo droższa od sprzed FL ale pewnie w przeciągu roku sytuacja się zmieni
zawesze można poczekać na wyprzedaż 2015/2016 :)

PostNapisane: Cz, 4 gru 2014, 21:51 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Region: śląski
Orzech myślę że można też poczekać do 2018 i wtedy kupic Fl z 2015 w dobrej cenie ;-)

PostNapisane: Cz, 4 gru 2014, 22:06 
Adept
Panowie samochód musi budzić pozytywne emocje. Nie brałem pod uwagę Superb-a i B8, ale patrząc, że to jest wciąż to samo tylko w "ulepszonym" opakowaniu. Natomiast byłem na prezentacji nowego Mondeo, ale niestety rozczarowałem się. Auto było dla mnie za małe w porównaniu do porzednika. Tylko też należy zwrócić uwagę, że Mondeo, Superb i B8 będzie coraz więcej i na każdym kroku. U mnie w mieścinie powyżej 100tyś mieszkańców widziałem tylko jedną M6 ;) Co do samochodów, to kieruję się emocjami i M6 te emocje skradła. Oby jak najdłużej tak było :D

PostNapisane: Cz, 4 gru 2014, 23:32 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
Region: mazowiecki
Z tym nowym Mondeo to na razie wychodzi tragedia, upustów dużych nie dają. A jeśli jego jakość dorówna jakości wprowadzania go na rynek polski to życzę powodzenia przyszłym nabywcom <modlisie>

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 07:27 
Bywalec
Jesteś pewien co do tych upustów? Kolega z firmy zamawia właśnie nowego 2.0T 204KM z automatem, wersja platinium (czy jak tam się nazywa ta najwyższa), skóry, etc - za 110k PLN - upust dużo powyżej 15k PLN.

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 08:51 
Amator
BigCactus napisał(a):
Jesteś pewien co do tych upustów? Kolega z firmy zamawia właśnie nowego 2.0T 204KM z automatem, wersja platinium (czy jak tam się nazywa ta najwyższa), skóry, etc - za 110k PLN - upust dużo powyżej 15k PLN.

Warsja Titanium;) Piękny upust wynegocjował! Za takie pieniądze to warto to auto mieć.

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 08:52 
Nowicjusz
Od: 17.03.2014
Rok produkcji: 2013
Szkoda, że takich upustów nie dają sprzedawcy Mazdy. 110k PLN - w porównaniu do ceny M6 FL (a nawet sprzed FL) to różnica w cenie jest imponująca. Trochę dużo musimy dopłacać za to "coś" co wyróżnia nasze Mazdy spośród konkurencji...

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 09:18 
Bywalec
Wydaje mi się, że raczej standardowa w miarę oferta dla zakupów przez firmy.

Nowe Mondeo będzie dostępne do jazd testowych już w przyszłym tygodniu z tego co mi mówił. To co na plus względem M6, to skóra/fotele i kilka fajnych pierdół, które można dobrać - fajny pakiet oświetlenia wewnątrz czy panoramiczny dach. Dla mnie jednak brak "tego czegoś" w nowym Mondeo.

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 09:52 
Ceł nie przeskoczycie. Z tego co kojarzę jest to 10 procent obecnie. Coś tam niby rozmawiają o wolnym handlu między UE a Japonią, ale jak to biurokraci - oni mają czas. Co by nie zrobili pensja wpływa. Poza tym jak prezentuje się awaryjność po 3-5 latach Fordów i Mazd. Mam znajomego który posiada GH benzynę i jeździ tylko na przeglądy - przebieg ok. 80000 km. Ostatnio skończyły mu się tarcze z tyłu.. Zapłacił 1,5 kPLN i zastanawiał się czy to drogo, czy tanio, bo nie ma do czynienia z mechanikami. A poprzednio miał Mondeo i wybrał Mazdę bo miał dość siedzenia w serwisie. Ilu użytkowników tyle opinii. Ford ma jedną zajebistą rzecz - ogrzewaną szybę przednią. Przy cenie katalogowej Webasto w Maździe to byłby top. Ale niestety FL tego nie posiada, a szkoda. Byłby komplet.... :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 09:56 
Nowicjusz
Mnie całkowicie nie przekonuje tył nowego Mondeo. Wygląda nijako i jest bardzo podobny do poprzedniego modelu.
Natomiast uważam, że zdecydowanie najlepiej na tle konkurencji (VW Passat, Ford Mondeo) prezentuje się Peugeot 508 FL. Nasze Mazdy oczywiście są poza konkurencją, stąd nie wymieniłem ich w zestawieniu :)

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:13 
Adept
luko i tutaj masz racje; Nowe mondeo jest "dziwne" jak dla mnie... Niby ładne, ale z drugiej strony te kształty nie pasują do tego samochodu hehe. Także dla mnie zdecydowanie wygrywa GJ ;) Co do awaryjności, to się nie wypowiadam. Czekam cały czas na M6-ke. Podobno 10 grudnia wyrusza z Belgii do naszego salonu. Człowiek jeszcze nie ma samochodu, a już sny się pojawiają jak jeździ. Ale to się chyba nazywa choroba :P

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:18 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
rkarcz napisał(a):
Poza tym jak prezentuje się awaryjność po 3-5 latach Fordów i Mazd. Może jestem wyjątkiem, ale mam focusa 11 lat od nowego i w serwisach nie siedziałem ani ułamka tego co wam przydarza się z nowymi GJ . Ja sobie bardzo chwalę.
A poprzednio miał Mondeo i wybrał Mazdę bo miał dość siedzenia w serwisie. Ilu użytkowników tyle opinii. Ford ma jedną zajebistą rzecz - ogrzewaną szybę przednią.
nie tylko szyba jest fajna. Ma zarąbistą trakcję , silnik 1.6 100 koni które pogonią niejednego ze 140-toma konikami, niezniszczalną tapicerkę, zawieszenie , klimę i innych kilka.

Jednak oczywistym jest , że różnie bywa i mogłem mieć szczęście. Generalizować jednak nie można ... znam ludzi , którzy dali by sobie uciąć rękę za Daewoo i też im wierzę.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:21 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
No puga 508SW biorę pod uwagę (ten dach panoramiczny - super sprawa), ale Mondeo nie brałem. A teraz jak napisaliście o nim i jego cenach, to zaglądnąłem i tak - wyposażenie i możliwości konfiguracji widzę, że znacznie szersze niż Mazda oferuje, ceny zbliżonych mocą i z automatem benzyn niższe. Ale ten tył naprawdę mogli zgrabniejszy zrobić. Odpada.

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:35 
Adept
Od: 19.03.2014
rkarcz napisał(a):
Ford ma jedną zajebistą rzecz - ogrzewaną szybę przednią.

Niestety psującą się, cienkie włókienka zatopione pomiędzy warstwami szyby lubi trafiać szlag. Co do awaryjności Mondeo - nie potwierdzę. Obecnie jeżdżę Mondziakiem i na usterkowość narzekać nie mogę jednak przyznam szczerze że tego samochodu po prostu nie lubię. Od lat odnoszę wrażenie że projektanci Forda zupełnie się pogubili i nie wiedza w jakim kierunku iść ze swoimi autami. Najciekawszą linią było moim zdaniem Mk3, a w zasadzie Mk2 bo to co się przyjęło nazywać Mondeo Mk2 to po prostu Mk1 po gruntownym liftingu. Volkswagen jaki jest - wiadomo. Firma od lat konsekwentnie trzyma się trendu spokojnej, wręcz jak niektórzy mówią nudnej linii i każdy widzi jak jest. Jest konsekwencja, ale ani Golf ani Passat nie są w VAG od tego by szokować stylem. Mondeo poprzedniej generacji było strasznie "ciężkie" stylistycznie. Samochód designem przypominał pzkpfw Maus, do tego cechował się stosunkowo brzydkim wnętrzem - choć ono na tle tego z Focusa, wyglądającego jak bazarowy sprzęt grający z lat 90 tych jeszcze uszło. O obecnej stylistyce sam w sumie nie wiem co mam sądzić - miało być chyba bardziej świeżo i agresywnie a do tego w miarę elegancko. A wyszło jak to w Fordzie - jak zwykle. Do tego samochód jest mniejszy od poprzednika, co też dziwi biorąc pod uwagę to że w zasadzie u każdego producenta auta w segmentach raczej urosły. Patrząc na to auto nie wiem za bardzo w którą stronę projektant chciał pójść. Auto wygląda jak skrzyżowanie mydelniczki z chińską podróbką Astona Martina DB9. Zawieszenia Forda to taka sama legenda jak bezawaryjność japońskich aut:P . Po prostu w większości Fordów zawieszenie jest dość twardo zestrojone przez co auto prowadzi się pewnie, nie zauważyłem jednak by było ono jakoś ponadprzeciętnie trwałe czy też cechowało się czymś czego nie można znaleźć u innych. Reasumując - zawieszenie jest OK, ale bez przesady...

Ostatnio edytowano Pt, 5 gru 2014, 10:36 przez Cobretti, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:35 
No widzisz. Ilu użytkowników tyle opinii. Przjechałem 2 Focusami - jednym 150 tyś. drugim 250 tyś i szybe ogrzewaną w tym starszym potłukł serwis przy wymianie silnika wycieraczki. Mamy obecnie w firmie Mondeo 280 tyś. Wszystko pada, ale szyba trzyma się naprawdę dzielnie.. :wink: Ja żałuję, że tego w Maździe nie ma. Bo jest to genialny detal od października do kwietnia. Pozostaje Webasto, które pewnie na następną zimę kupimy.. Tylko Webasto zamarzającej wody po deszczu nie usunie. Nie ma na to szans. A szyba ogrzewana jak najbardziej..

Ostatnio edytowano Pt, 5 gru 2014, 10:36 przez rkarcz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:36 
Nowicjusz
kriss też tak miałem jak kupowałem moją M6. Czekałem kilka miesięcy i już śniła mi się po nocach :) Największe rozczarowanie było wtedy, jak nastawiłem się, że pojadę moim nowym nabytkiem na długi weekend majowy, a okazało się, że do odbioru będzie dopiero tydzień później.
Początki były komiczne - po prostu nie mogłem się najeść tym pysznym śmietankowym tortem (mam na myśli oczywiście moją białą M6). Obecnie mój wymarzony pojazd nieco mi spowszedniał i nie robi już takiego wrażenia jak na początku (tak jest niestety ze wszystkim - nawet najpiękniejsza kobieta z czasem powszednieje, robi się przeciętna i nijaka :) ). A żeby wróciły te emocje z początku użytkowania M6, to co jakiś czas wypuszczam się "w drogę donikąd", aby poczuć jak mój silnik wznosi się na wyżyny swoich możliwości :) Po takim nocnym (oczywiście bezpiecznym) rajdzie banan nie schodzi mi z twarzy przez kilka dni. Polecam każdemu!

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:40 
Adept
Od: 19.03.2014
Fakt, rozwiązanie bardzo się przydaje szczególnie zimą - nie ma co polemizować, to fakt. Wymieniałem przednią szybę ogrzewaną w Mondim ze względu na jej awarię - padły prawie wszystkie włókienka, niestety od strony kierowcy :) Rozwiązanie na ogrzewaną przednią szybę stosowane przez VW, Skodę itd jest moim zdaniem lepsze od fordowskiego - w zasadzie się nie zepsuje.

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 10:57 
Adept
luko ja tam mam nadzieje właśnie, że pojedziemy z żoną nowym nabytkiem do Poznania na sylwestra :-P Ale jak wyjdzie, zobaczymy. Odbiór w umowie to do 31 grudnia, natomiast w salonie mówią, że zazwyczaj jest to o wiele szybciej. Dlatego też trochę zaniepokojny jestem :sad:
No ale jeszcze prawdopodobnie trzeba będzie zrobić "panzerosłone" na lakier hehe ;)

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 12:06 
Wstydliwy
Od: 01.09.2014
Region: śląski
Czy ma ktoś rozeznanie ile przed FL-owych samochodów jest jeszcze dostępnych ? Jak się domyślam im szybciej się wyczerpią tym szybciej dealerzy będą się mogli wykazać jakąś elastycznością w rozmowach !?

PostNapisane: Pt, 5 gru 2014, 12:12 
Adept
vice Zależy jaki model szukasz i wyposażenie. Najszybciej znikają wersje SkyPASSION 2.0 i 2,5 Red Soul z czarną skórą. Tutaj jak rezerwowaliśmy ponad tydzień temu to to co płynęło jeszcze z Japoni to były ostatnie sztuki. Musisz się skontaktować z jakimkolwiek dealerem, który Ci powie, gdyż ma podgląd co jeszcze płynie, a raczej już dopłynęło do Belgii. Jeżeli wszystko będzie posprzedawane lub zarezerwowane to zostaje Ci dzwonienie i szukanie co kto ma na stanie z dealerów.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1