Teraz jest So, 7 lut 2026, 12:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 12:51 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
strasznie długie wywody , to kupujemy GieJotkę czy nie? chyba,że już mamy :D

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 13:48 
Adept
Od: 30.06.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
jaceku napisał(a):
coraz więcej firm stosujących m.in downsizing, za dopłatą lub nawet bez, zaczyna dawać pełną gwarancję na swoje auta do nawet 5-7 lat... są to z tego co sam pytałem np. volkswagen, alfa romeo (i nie wiem czy w ogóle grupa FIata), Peugeot (wczoraj akurat pytałem o to przy okazji umawiania się na jazdę P 508)

Z tą gwarancją nie jest tak do końca. Z tego co wiem tylko KIA ma swoją 7 letnią gwarancję, ale masz pod nią baaaardzo dużo gwiazdek które mówią że nie dotyczy tego lub owego.
Pozostałe koncerny motoryzacyjne również się chwalą długą gwarancją ale jest to zwykłe ubezpieczenie kosztów naprawy a papier masz z towarzystwa ubezpieczeniowego, które z natury nie jest skłonne do wypłaty odszkodowania.
Marketingowcy robią kawał roboty aby złapać klienta na hasło GWARANCJA, swego czasu mistrzem dla mnie była reklama Fiata (chyba Punto):
GWARANCJA 1 000 000 km*
*lub 2 lata...

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 13:51 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
Region: zagranica
w polsce jest podstawowa gwarancja 2 lata /100tkm ?

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 14:41 
Matys napisał(a):
zy wiesz, że Mazda jako jedyna stosuje cykl Millera w swoich benzynach a nie Otto jak zdecydowana większość.

Nie wiem czy w obecnych modelach ale na pewno stosowała w przeszłości - Mazda Eunos 800, Xedos 9 2.3L V6 i Mazda 2.
Chyba, że w dieslu - silnik ten posiada sprężarkę.
"Sprężarka wytwarza relatywnie niskie ciśnienie doładowania, dzięki czemu zarówno sprężarka jak i tłok silnika sprężają powietrze w zakresie, w którym są najbardziej sprawne. W celu optymalizacji tego procesu, silniki Millera posiadają zwykle mechanizm zmiennego czasu otwarcia zaworów, który pozwala zrezygnować z użycia obiegu Millera, jeśli nie jest to potrzebne dla zwiększenia sprawności w danym momencie, czyli tzw. zmienne fazy rozrządu" źródło - Wikipedia.
Obecnie taki silnik stosuje Nissan w modelu Micra DIG-S - http://blog.pgd.pl/silnik-dig-s-czyli-d ... ug-nissana

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 15:13 
Adept
Od: 10.01.2014
Rok produkcji: 2008
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: Sport
Qba30 napisał(a):
jaceku napisał(a):
coraz więcej firm stosujących m.in downsizing, za dopłatą lub nawet bez, zaczyna dawać pełną gwarancję na swoje auta do nawet 5-7 lat... są to z tego co sam pytałem np. volkswagen, alfa romeo (i nie wiem czy w ogóle grupa FIata), Peugeot (wczoraj akurat pytałem o to przy okazji umawiania się na jazdę P 508)

Z tą gwarancją nie jest tak do końca. Z tego co wiem tylko KIA ma swoją 7 letnią gwarancję, ale masz pod nią baaaardzo dużo gwiazdek które mówią że nie dotyczy tego lub owego.
Pozostałe koncerny motoryzacyjne również się chwalą długą gwarancją ale jest to zwykłe ubezpieczenie kosztów naprawy a papier masz z towarzystwa ubezpieczeniowego, które z natury nie jest skłonne do wypłaty odszkodowania.
[/b][/size]
*lub 2 lata...

akurat pytając o możliwość przedłużenia gwarancji upewniam się wprost, że nie mówimy o ubezpieczeniu kosztów napraw...
więc wszystkie wskazane wyżej trzy marki potwierdziły, że jest to przedłużenie fabrycznej gwarancji...

a tak w ogóle akurat w przypadku fiata w 4 i 5 roku korzystałem z takiego ubezpieczenia i przed końcem wymieniłem sobie jeszcze co się dało, w tym: linki skrzyni biegów i półoś (niestety konsekwencja tuningu: 430 NM momentu) i w żadnym wypadku nie miałem problemu z wyegzekwowaniem moich praw...

aaaa i nie było żadnej kwestii wypłaty odszkodowania... po prostu przyjeżdzałem do naprawy gwarancyjnej i nic więcej mnie nie interesowało (formalności załatwiane były między fiatem a aubezpieczycielem)

być może wszystko zależy też od marki samochodu i towarzystwa ubezpieczeniowego - ale ja nigdy nie mogłem narzekać...

Uważam, że w dzisiejszych czasach taka wydłużona gwarancja nabiera coraz większego znaczenia... no chyba że mamy doczynienia z firmą, która robi wszystko, aby nie realizować swoich zobowiązań gwarancyjnych...

P.S. a jeśli uważasz, że w Twojej dwuletniej gwarancji nie ma wyłączeń to lepiej się upewnij...
bo na przykładzie Fiata wiem, że tego nigdzie nie pisało...ale gdybyś miał uszkodzony jakiś element eksploatacyjny typu np. amortyzator to do pewnego przebiegu wymienią Ci go na gwarancji a powyżej tego przebiegu mówią już o zużyciu ekploatacyjnym... nie wiem jak jest w Maździe, ale skoro w przypadku krzywych tarcz często wciskają ciemnotę o niewłasciwej eksploatacji to już widzę co by powiedzieli w przypadku wadliwego amortyzatora lub pólosi...

Ostatnio edytowano Wt, 30 wrz 2014, 15:17 przez jaceku, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 15:16 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Wersja: -
co tu dyskutować nad techniką... mazda to czy owo, jak tu padają silniki... (diesla) <suicide> :rozpacz:
dobrze, że jest jakaś gwarancja... sensowna, by nie zbankrutować w ASO;
teoria teorią, ale jak podsumuję moje doświadczenia z tym autem... wszystko co było napisane to czyste dywagacje... zwłaszcza od dziś...
miałem VW 2.0TFSI i aż takich nerwów nie miałem... tylko się tym silnikiem bawiłem i jeździłem, chciałem coś innego to mam... mówią, że w nowszych coś już poprawili... oby... za dużo tych pierdół :zawrotglowy: dobrze że moje ASO sensowne, bo inaczej prawnik <baseball> :parowka:

-- Dodano: Wt, 30 wrz 2014, 16:16 --

a przy okazji gwarancji, co daje....
dziwne pytanie... bo z jakiego miesiąca i roku pochodzi, bo zmieniły się warunki... w trakcie potrafią się zmienić? :arrow:

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 15:27 
Adept
i to co mówi Crow, właśnie mnie dołuje... bo jak już stwierdziłem, że mam wersje silnkową M6 pod siebie to pojawiły się poważne wpadki jakościowe....
i gdyby chociaż Mazda dała komunikat: stwierdziliśmy problem i go rozwiązaliśmy - kupowałbym auto względnie spokojnie...alternatywnie gdyby była 5cio letnia gwarancja też bym się czuł pewniej...
a co jeśli po 2 latach i miesiącu wyskoczy awaria w aucie za 150 tys zł, która bedzie wymagała 20-30 tys zł kosztów naprawy... Gwarancja jest jednak bardzo ważna... sam fakt, że jest to auto japońskie już nie wystarcza...

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 16:04 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Region: mazowiecki
jaceku, weź Ty mi chłopie wytłumacz, czy Ty masz już GJ i jesteś rozczarowany czy dopiero jesteś przed a tu robisz czarny PR i wszystkim chcesz obrzydzić auto. Wytłumacz mi, co jest u podstawy Twoich, czasem słusznych ale częściej opartych na niespełnionych oczekiwaniach postach. Bo ja rozumiem, że jednym może się nie podobać i nie kupuje innemu przeciwnie. Osobiście Fiata bym nigdy nie kupił. I nawet gdybyś go zachwalał tak jak wylewasz żale na Mazdę. Nie rozumiem też dlaczego niektórzy kupują nowe VW. Ale szanuję wolną wolę, wszak mamy demokrację. A Ty widzę jakąś krucjatę sobie uszykowałeś. Dlaczego?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 16:07 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Region: wielkopolski
Qurna faktycznie jaceku nie jest posiadaczem ulubionego przez forumowiczów auta a pisze jakby miał.

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 16:46 
Adept
widzicie Panowie, ponieważ zamierzam wyłożyć kasę na samochód wyraźnie większą niż dotychczas to bardzo głęboko analizuję zagadnienia związane z M6 i innymi markami/modelami... a ponieważ w kwestii auta jestem szczególnym detalistą to tu pochwalę/tu ponarzekam...

faktycznie wydaje mi się jakbym to auto znał ze wszystkich stron... :-) niektórych z Was to już znam osobiście np. IRYS i Matarez (pozdrawiam :-) ) - spotkaliśmy się nieraz ...ale wracając do tematu...

forum jest po to żeby wymieniać się przemyśleniami/refleksjami...ale nie tylko po to żeby zachwalać, ale również po to żeby również ponarzekać...
w jednym i drugim przypadku fajnie jest zderzyć punkt widzenia z podejściem obecnych lub przyszłych użytkowników auta...

przy okazji , uwierzcie mi -ale już nawet pracownicy mazdy czytają to forum...więc jeśli którykolwiek z naszych problemów, dzięki temu, zostałoby uwzględniony przez Mazde to chyba wszyscy byśmy się cieszyli...

sorry, jeśli komuś obrzydzam auto...ale wydaje mi się, że swoimi wypowiedziami nie wykraczam poza ramy typowego forum... ;-) tym bardziej że rozmawiamy w dziale :Kupujemy GieJotkę" :-)

odnośnie Fiata...to nie staram się go zachwalać ani nikogo do niego przekonywać...ale akurat Fiat wzbogacił mnie o różne doświadczenia związane z jego eksploatacją i serwisowaniem - i dlatego dzielę się z wami wyniesionymi doświadczeniami... i tak trzeba moje wypowiedzi odbierać...

Matys, spójrz też na to tak: że przykładowo jeśli na wypasionego Fiata wydaję 80 tys. a na mazdę chce wydać 150 tys. to zdecydowanie Maździe wybaczę mniej wpadek niż fiatowi i nie dopuszczę myśli, że technicznie ten japoński samochód mógłby być gorszy od włoskiego...

żadnej krucjaty przeciwko maździe nie uprawiam - nie miałbym w tym żadnego interesu...po prostu temat auta już mi spać nie daje... :-)
a po zniknięciu Alfy 159, w segmencie D tylko M6 mi się podoba...
Z reguły dywagacje na forum głównie czytam - i robie to codziennie - ale jak mam więcej czasu i przemyśleń to wypowiadam się intensywniej :-)

Ostatnio edytowano Wt, 30 wrz 2014, 17:02 przez jaceku, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 17:02 
Stały bywalec
jaceku, jeśli tylko poczułeś się dotknięty moim postem, bardzo przepraszam. Ani na chwilę nie można powiedzieć, że dyskusja jest nieładna albo niesmaczna. Wymieniamy poglądy w kulturalny sposób, wszak to forum to miejsce ludzi kulturalnych.

Na początku trzeba zrobić pewne założenie. NIE MA IDEAŁU! Nie szukaj go, bo rzeczywiście chłopaku po ścianach zaczniesz nocą chodzić. Nie znajdziesz go również wśród aut segmentu D, nawet Alfa nim nie była :) choć kiedyś bardzo chciałem sobie sprawić takie włoskie cacuszko. Możemy się przerzucać utyskiwaniami ale na końcu i tak ważny jest tzw. całokształt. A ten, mówię to jako użytkownik Mazdy, jest jak najbardziej pozytywny. Oczywiście, że są rzeczy które mnie drażnią ale ja mogę się do nich przyzwyczaić i to zrobię, choć pewnie nie raz joby jeszcze poślę. Sam mówisz, Mazda to ładny samochód, robi swoje.

Nie zgodzę się z Tobą, że po jeździe próbnej można wyrobić sobie zdanie. Tak by mogło być, jakby ta jazda trwała przynajmniej tydzień. Pamiętam dokładnie jak sam wybrałem się na jazdę do Opla ale nie byłem przekonany do Insignii. I skończyło się na tym, że jazda utwierdziła mnie w tym, że to auto nie dla mnie. Chcę Ci powiedzieć to, że ważne jest z jakim nastawieniem przyglądasz się autu.

Może się mylę, ale chyba za głęboko badasz. W pewnym momencie będziesz potrzebował zamknąć oczy i wskazać. To prawda, 150 tysi to kawał pieniądza ale za to idealnego auta nie kupisz.

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:01 
Adept
Od: 26.07.2014
Cześć! :) Czytam wszystkie posty. Trochę czuję jak podglądacz zakochanej pary, ale do sedna- w tym segmencie parę lat temu również podobała mi się Alfa 159, potem nowe C5, teraz Mazda 6 i Mazdę chcę kupić. Dlaczego operujecie kwotą 150 tys. zł? Chodzi o diesle w najbogatszej wersji? Po co operować w postach najwyższą możliwą kwotą? Warto pamiętać, że są jeszcze opcje za 90-105 tys. zł. Dla mnie najbardziej optymalna to benzyna Sky Passion za 115-117 tys. zł (z rabatami). Dla mnie to full wypas i więcej za samochód bym nie zapłacił na chwilę obecną a obstawiam, że większość znajomych zdecydowałaby się na wersje niższą za około 105 tys. zł, więc 105 a 150 tys. to jest różnica.

Mazda to nie premium i jeszcze daleka droga. Premium nie szukam. Samochód musi być dla mnie wielozadaniowy (pies, pralka, dzieci, sprzęt, rower, kartony, teściowa). Samochód dla mnie jest dobrem użytkowym i ma spełniać swoją rolę, nie chcę premium, którym będę codziennie jeździł na myjnię, błyszczał itp. Nie porównywałbym tak samo Mazdy do BMW, Infinium czy Mercedesa, ale z drugiej strony również nie porównywałbym Fiata do Mazdy, Fiat ma moim zdaniem w Polsce gorszą renomę/markę niż nawet Opel.

PS. Mam do Was pytanie:

- czy do Mazdy 6 obecnej wersji czy załóżmy nawet po FL będzie można wgrać Androida z Automapą? Ile to może kosztować, czy jest sensowne, możliwe? Czy traci się gwarancję? Czy można mieć 2 systemy- jednocześnie Androida z Automapą i innymi programami i system Mazdy razem z TomTom? Czy albo jedno albo drugie? Widziałem na Youtubie Mazdę 6 z wgranym Androidem, ale koleś sam sobie wszystko robił (głównie bazując na bajerach z ebaya). Nie wiem czy link mogę wkleić?

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:08 
garry2012 napisał(a):
(pies, pralka, dzieci, sprzęt, rower, kartony, teściowa). Samochód dla mnie jest dobrem użytkowym i ma spełniać swoją rolę, nie chcę premium, którym będę codziennie jeździł na myjnię, błyszczał itp.

Czadowe zestawienie. Tylko dzieci nie pasują ;)
Pamiętaj, że jak będziesz się na parkingu oddalał od auta i się do niego nie obejrzysz, to będzie znaczyć, że jednak kupiłeś złe auto ;). I to wcale nie musi być premium.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:10 
Prawie fanatyk
widzę obecnie benzynę jako jedyny sensowny wybór, chyba, że w dieslach coś poprawią czy poprawili... cena do jakości słaba;
nie mylić z wrażeniami z jazdy... :idea:
a co do AM i Androida to w tym momencie wróżenie z fusów... magicy audio zawsze się znajdą, ale to dodatek, którym zawsze można się z czasem pobawić... wg mnie najmniejszy problem dla zwykłego wozidła :wink:

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:15 
Stały bywalec
garry2012 na ostatnim spocie w Warszawie pardon w Łomiankach, Sreech zastanawiał się dokładnie nad tym samym. Tylko bardziej pod kątem poprawienia odtwarzacza. Sądzę, że temat wróci ale we właściwym dziale: viewforum.php?f=64

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:36 
Adept
Matys napisał(a):
jaceku, jeśli tylko poczułeś się dotknięty moim postem, bardzo przepraszam. Ani na chwilę nie można powiedzieć, że dyskusja jest nieładna albo niesmaczna. Wymieniamy poglądy w kulturalny sposób, wszak to forum to miejsce ludzi kulturalnych.

Na początku trzeba zrobić pewne założenie. NIE MA IDEAŁU!...

Matys, w porządku... temat wyzwala dużo emocji i dobrze... bo i auto jest nietuzikowe... grunt, że dyskusja jest na właściwym poziomie :-)
Jak powiedziałeś ideału nie ma... jedynie można się do niego zbliżyć :-) ale i ta kwestia pozostanie pojęciem subiektywnym - w końcu każdy z nas ideał postrzega inaczej :-)

Gary2012 - mówiliśmy o wersji za 150 tys. zł, bo akurat z punktu widzenia dynamiki taką sobie upatrzyłem (poczytaj kilka postów wyżej)... poza tym przyrównałem maksymalnie (no prawie maksymalnie) wypasionego Fiata Bravo do maksymalnie wypasionej Mazdy, żeby pokazać m.in relację cenową między tymi autami... oczywiście że podstawowe Bravo można było kupić za poniżej 50 tys zł a podstawową Mazdę za poniżej 90 tys. zł... dla każdego coś się znajdzie... :-)

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:38 
Stały bywalec
Od: 14.09.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Amen.
Kupując samochód na ogół kierujemy się kilkoma kryteriami.
Są to m.in. walory estetyczne, parametry techniczne, potrzeby osobiste, warunki i lokalizacja itd...
Każdy stosuje różne kryteria dostosowane do swojej sytuacji.
Matys masz rację, nie ma ideału, choć do niego dążymy.
jaceku lubię poczytać różne opinie, i masz do nich prawo. Nie sadzę abyś zniechęcił jakiegokolwiek z forumowiczów do marki M6. Nie przejmuj się :wink:
Zrób sobie listę wad i zalet oraz swoich potrzeb i oczekiwań. To ułatwi Ci wybór, a wiedzę o M6 na mój nos już masz. :)
Powodzenia w wyborze.

"Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele"

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:51 
Adept
Cytuj:
ale to dodatek, którym zawsze można się z czasem pobawić... wg mnie najmniejszy problem dla zwykłego wozidła

Dla mnie Android i Automapa przy moich wymaganiach, potrzebach, pracy i to totalna podstawa. Dziwię się, że taktowane to jest jako ciekawostkę i że jestem w mniejszości. Porównując- kiedyś w czasach gdy wchodziły komórki na rynek to się zastawiałem i pytałem kiedy będą kolorowe ekrany, kiedy będzie TV komórkowa (mobilna). Ludzie pukali się w czoło, że po co, przecież komórka jest do dzwonienia...

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 18:56 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Rok produkcji: 2014
Region: opolski
Z przecieków wiadomo, że po lifcie ma być podobno ten sam system co teraz jest Mazdzie 3, a tam nie ma androida.

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 20:21 
Adept
Jaka jest różnica w systemach/nawigacjach między obecną Mazda 6 a Mazdą 3? A co może być w Mazdzie 6 FL?

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 20:26 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Alternatywną stację z androidem można kupić, ale poczytaj o tym w dziale do tego dedykowanym :)

administrator
PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 21:48 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
garry2012 - wklejaj, ale załóż nowy temat w navi. :D

PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 23:54 
Bywalec
Od: 17.01.2014
garry2012 - zanim zaczniesz przerabiać cały system tylko po to aby wgrać Automapę pojeździj z tym co daje GJ fabrycznie. Ja się do TT przekonałem.

Co do całej dyskusji o premium i silnikach w GJ to jak widać z podzielonych opinii dla jednych M6 GJ jest ok także w średnich wersjach wyposażenia a innym - w tym i mi czegoś brakuje w wersjach topowych. Może Mazda powinna wykonać ruch w stronę takiej wersji M6 którą będzie zbliżać do premium zarówno pod względem wyposażenia jak i rozwiązań technicznych i silników. Skoro robili 6 MPS to niech zrobią teraz 6S gdzie będą ich topowe rozwiązania, tapicerka na poziomie, ciche i komfortowe wnętrze, wygodne fotele, systemy audio i video z wysokiej półki, panoramiczny dach, nowoczesne oświetlenie, wersja 4x4, większa gama silników - przecież mogliby wkładać chętnym jakieś silniki z turbo lub hybrydy innego producenta itd.

PostNapisane: Śr, 1 paź 2014, 05:38 
O tak!

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 1 paź 2014, 06:23 
Adept
dokladnie tak :-)

PostNapisane: Śr, 1 paź 2014, 06:58 
Adept
Pewnie się narażę- ale ja się nie zgodzę.

Mazda 6 na dzień dzisiejszy nie powinna moim zdaniem kosztować więcej niż Mondeo czy Insignia. 100-110 zł tys. zł to moim zdaniem max. Diesla w full wyposażeniu za 150 tys. zł czy jeszcze droższej wersji osobiście bym nie kupił. Prędzej za te pieniądze uderzyłbym w Jaguara czy Infinity- trochę większe pieniądze, ale premium, inny prestiż.

PostNapisane: Śr, 1 paź 2014, 07:21 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Ale my kochamy M6 i ją chcemy. Tylko lepszą :)

Btw za te pieniądze uderzenie w nowego Jagura czy Infiniti widzę słabo.

PostNapisane: Śr, 1 paź 2014, 07:41 
Prawie fanatyk
Q50 diesel infiniti niedaleko od full diesel mazdy papa
http://www.infiniti.eu/wp-content/uploa ... OL_web.pdf
http://www.infiniti.eu/pl/car-models/infiniti-q50/
ale wiadomo egzotyka

PostNapisane: Śr, 1 paź 2014, 07:43 
Stały bywalec
Mikke napisał(a):

Nie wiem jak się ceni Infiniti ale za 150 koła można już poszperać na półce Lexusa i stać się właścicielem IS. Fakt w bazowej wersji ale L na masce by było.

Co do oczekiwań. Pamiętajcie, że apetyt zawsze rośnie w trakcie jedzenia. Każdy z nas pojeździłby chwilę każdym innym autem, nawet z półki premium, i doszedłby do wniosku, że i tu i tam trzeba by wprowadzić zmiany. Mazda nie jest tu wyjątkiem. O ile wygłuszyć auto jest prosto, do TT można się przyzwyczaić. Jestem pewien, że nawet po FL znajdą się tacy, dla których będzie on za blisko idący. Jeszcze się taki nie narodził alby wszystkim dogodził - to tak kontynuując wątek braku ideału.

W ostateczności pamiętajcie, że Mazda jest stosunkowo, jak na swoje wyposażenie, tanim autem. Nie da się zrobić, by za cenę Malucha mieć to wszystko co jest w Mercedesie.

PostNapisane: Śr, 1 paź 2014, 07:48 
Prawie fanatyk
Matys napisał(a):
Mikke napisał(a):

W ostateczności pamiętajcie, że Mazda jest stosunkowo, jak na swoje wyposażenie, tanim autem.

w zależności od wersji... w full dieslu łapię się już w inną pólkę cenową, ale masz rację, zawsze z czasem mało

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1