Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 08:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 111  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 4 mar 2017, 23:37 
Wstydliwy
Od: 20.02.2017
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Odnośnie bear locka to nam w mazdzie powiedział Pan który to montuje że potrafi bez użycia żadnych narzędzi odblokowac to zabezpieczenie. Zresztą komuś tu ukradli samochód z tym zabezpieczeniem, więc to takie zabezpieczenie trochę lipne

A tak poza tym Witam się :) chyba jako jedyna kobieta tu;)

Mam pytanko ale nie pamiętam już do kogo, wybacz.... niestety tej M6 już nie ma..... jaką miałeś blokadę kierownicy, która feralnego dnia/ nocy była w bagażniku?

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 00:06 
Stały bywalec
Od: 13.01.2017
Rok produkcji: 2016
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Donna napisał(a):
chyba jako jedyna kobieta tu;
Witaj, chyba nie :)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 5 mar 2017, 06:36 
Adept
Od: 10.05.2016
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Panowie mam pytnie - zaczynam sie juz totalnie gubic w tych zabezpieczeniach ... czy wersja 2017 ma jakis dodatkowy montowany w standardzie immo w stosunku do rocznika 2016 ? Za okolo tydzien z ogonkiem odbieram swoja i zdecyduje sie na bear locka ... ale moze wybrac cos innego ? Wiem, ze stron na ten temat jest milion, ale przyznam ze łeb juz mi pęka od czytania ... i do tego jestem dosc kiepski w tym temacie i wolę jednak dopytac. Dzieki z gory za pomoc

Sent from my iPhone using Tapatalk

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 08:57 
Wtajemniczony
Od: 19.01.2017
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Mazda 2017 ma fabryczny system immo ( w wersji skypassion wraz z autoalarmem) oraz dodatkowy zaawansowany system immo, montowany w Polsce - jest to Omega. Można go zmienić za dopłatą na inny immo(Dog, Meta), immo z autoalarmem, immo z autoalarmem i lokalizacją. Lista możliwości w p. 44 cennika mazdy6.

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 08:59 
Bear Lock jest fajny do codziennego blokowania. Wciskasz i jest, kluczyk i wychodzi.
Zeder jest bardziej prze..bany. jest prawie przy samych pedałach i codzienne schylanie jest dość uciążliwe. A że ważę 117 to nawet bardzo. Ale podobno nikt tego nie rozkminił. Obstawiam że jakby jakieś auto z Zederem odjechał to raczej byłoby o tym na forach. A ja takiego info nie znalazłem. Wiem jak to jest zaaplikowane na kolumnie kierownicy i powodzenia życzę biednemu złodziejowi. Jak nie otworzy to może co najwyżej zdemontować kolumnę kierownicy. Ale to chyba nie jest auto na takie operacje na parkingu przy ulicy. Sporo kosztuje i jego montaż do kabiny - aby ustalić położenie na stałe jest robiony przez montera strasznie tandetnie. Jakaś blacha, kątówka, pilnik, wyginanie młotkiem. Ale może to jest cały pić. Wszak wg Hitlera Rosjanie nie mieli prawa wyciosanym T-34 wygrać z wynuskanymi Tygrysami. Tylko że T-34 dzięki temu było więcej. Dlatego właśnie może Zeder jest montowany tandetnie, wkurwia schylanie się. Ale jest skuteczny. Nie miałem próby kradzieży więc nie dam sobie za to ręki uciąć.
Dodatkowe immo. To co montuje ASO standardowo ok. Niech będzie. Zawsze możesz to zdeaktywować. Zamontuj sobie dodatkowe immo, centralkę mają schować gdzie wskażesz. Schowaj wszelkie diody i inne elementy co to jest. Immo deaktywowane na klucz a nie na PIN. I gniazdo na klucz podobnie jak centralka ma być schowane aby nikt nie wiedzial co to za immo. I szczerze powiedziawszy samo to dodatkowe immo by ci wystarczyło. Ważne aby było wykonane niestandardowo.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 5 mar 2017, 09:19 
Wstydliwy
Od: 04.03.2017
Kolego rkarcz dziękuję za odpowiedź. A mógłbyś mi podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć tą oficjalną odpowiedź Mazdy ws. Zedera? Będę wdzięczny.

-- Dodano: N, 5 mar 2017, 09:19 --

A jak myślicie czy te pozostałe immobilisery (Dog albo Meta) są skuteczniejsze od omegi w sensie jakiegoś zaskoczenia czy dla dobrego złodzieja to nie ma żadnego znaczenia?

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 09:20 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Region: dolnośląski
WhiteB Jak z ciekawości szukałem immo jak są zbudowane. To z tego co widzę rozłanczają jeden kabelek i mają na stałe wyjścia w tym samym miejscu... Tak więc skuteczność każdego oceniałbym na to jak bardzo jest schowany w samochodzie...

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 09:26 
Jest dokładnie jak napisał szuki. Ważne aby złodziej nie wiedział z czym ma do czynienia. Ja mam immo niestandardowe i niestandardowo zamontowane. Żadnych elementów w kabinie. Wszystko pochowane. Aby zdeaktywować muszę coś tam rozebrać. :) Awaria to awaria, nie robię tego codziennie. I u mnie mam rozłączone 2 obwody.

WhiteB gdzieś w tym wątku jest ich mail do mojego ASO. Ale tak jak mówiłem. Zamontuj sobie coś oprócz Omegi tak jak chcesz a nie tak jak wskazuje ASO i będziesz zadowolony.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 5 mar 2017, 10:14 
Bywalec
Od: 30.12.2016
Rok produkcji: 2013
Region: łódzki
Ja myślę że tylko niestandardowe zamocowanie ma sens . Ale jeśli jest zamówienie na auto to czy będzie miał immobiliser schowany w opony czy pitbulla na siedzeniu to i tak auto wyjedzie . Przypadek znajomego jak sprowadził audi a4 2012 r na celnych blachach zostawił przed domem zablokował Octavia II . Złodziej odjechał sobie skodzina na pobocze a audi pojechalo w sina dal. Policja powiedziala ze jak by mial rezerwe paliwa to by objechali okoliczne stacje i po monitoringu by cos ustalili a tak.ze bylo full to dupa. Po 2 tygodniach telefon do niego od jakiegos goscia ze "slyszal" że mu auto ukradli i chciałby dokumenty kupić za 5 tys . Także chyba dla chcącego nic trudnego . Kiedyś widziałem że gość zamontowal linkę stalowa wokół pedałów że jak nie wyłączył ręcznie przyciskiem to zaciska na kostkach do krwi .

Przyjmuje - tylko gotówka - Dyrektor

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 10:32 
Ale jak ten złodziej ma odpalić auto jak cześć sterowania nie ma zasilania? Pociągnie sobie kable i zasili te które trzeba? To że jest laweta to ok. Ale poza tym jakoś tego nie widzę. Skoro wchodzą do auta, rozbierają zegary to fizycznie muszą mieć centralkę aby wyjścia które centralka zwiera zewrzeć na krótko. Inaczej mogą się pocałować w d..pę. przykład że czymś odjechali to tak jak kradzież 2 Mazdy z samym immo Mazdy. Podchodzą i jadą. Czy mają odjechać jednym czy 2 to różnica 1-2 minut.. :(

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 5 mar 2017, 10:33 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
@Luki97 podoba mi się taka forma bioimmobilisera. Do tego linka pod napięciem o git.

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 12:03 
Bywalec
Od: 18.02.2017
To może jakoś czujniki biometryczne i elektrody na siedzeniu :P

PostNapisane: N, 5 mar 2017, 12:20 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
Rok produkcji: 2015
Region: pomorski
arpi napisał(a):
oraz dodatkowy zaawansowany system immo, montowany w Polsce - jest to Omega

Ten zaawansowany to dobre jest. Patrząc na wątek to zaawansowane w nim są problemy jakie potem mają z nim użytkownicy.

administrator
PostNapisane: N, 5 mar 2017, 15:07 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Omegi tak naprawdę nikt nie rozpracował, nikt też jej zdalnie nie rozbroi. Jedynym sposobem jest zwarcie obwodów, które rozwiera. To jest ten magiczny sposób złodziei na Omegę. Oczywiście pisze o przypadku kiedy PIN nie jest znany. Jak się okazuje, wielu użytkowników woziło książeczkę od Omegi w schowku a w niej naklejka z fabrycznym pinem, albo ta naklejka lądowała na urządzeniu. Do tego standardowe miejsce montażu centralki i cała tajemnica wyjaśniona.

PostNapisane: Pn, 6 mar 2017, 22:38 
Wstydliwy
Od: 28.12.2015
Witam, mam taki problem. Zgubiłem kluczyki do samochodu wraz z tym jajkiem do odpalania. Czy jest jakaś możliwość żeby teraz odpalić auto?
P.s jak nie ten dział to proszę o przesunięcie do odpowiedniego

administrator
PostNapisane: Pn, 6 mar 2017, 22:49 
Weteran
A drugi kluczyk? Drugi pilot do immo dodatkowego? Jeżeli jest to Omega to można przez PIN rozbroić.

PostNapisane: Pn, 6 mar 2017, 22:58 
Wstydliwy
Mam drugi kluczyk ale on jest bez tego jajka właśnie. A gdzie mam tego pinu szukać i jak go wpisać później?

PostNapisane: Pn, 6 mar 2017, 23:06 
Wstydliwy
Od: 15.01.2017
mistsz napisał(a):
Mam drugi kluczyk ale on jest bez tego jajka właśnie. A gdzie mam tego pinu szukać i jak go wpisać później?

PIN jest w takiej białej książeczce którą dostałeś wraz z samochodem. Tam pewnie będziesz też miał instrukcję jak wyłączyć immo

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pn, 6 mar 2017, 23:15 
Wstydliwy
Ten immo to Meta i w tej książce właśnie szukałem i nie ma żadnego oinu podanego ale mam przy drugich kluczykach taki dodatkowy plastikowy czarny mały i może tym da się jakoś uruchomić samochód

administrator
PostNapisane: Wt, 7 mar 2017, 09:19 
Weteran
W Mecie jest coś w rodzaju klucza, który trzeba włożyć w odpowiednie gniazdo. Wtedy odblokuje się immo.

PostNapisane: Śr, 8 mar 2017, 17:08 
Światełko w tunelu....
http://www.strazgraniczna.pl/pl/aktualn ... mazde.html

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 8 mar 2017, 17:11 
Bywalec
Od: 18.02.2017
Raczej ślepy traf jest bardziej adekwatnym określeniem :)
No ale gratulację dla SG

PostNapisane: Śr, 8 mar 2017, 20:02 
Raczej ktoś ich podjebał. Pewnie temu co szlifował VIN nie zapłacili.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 9 mar 2017, 14:00 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
Po pobycie na parkingu policyjnych, sporządzeniu opinii biegłych itd. auto dostanie pewnie ubezpieczyciel i pytanie co z nim zrobi. Sprzeda jako złom bez prawa rejestracji czy też da się to sprzedać jako auto z możliwością zarejestrowania i jeżdżenia. Nie znam prawa w zakresie poświadczenia szlifowanego VINu. To dla nowego kierowcy mogłoby być uciążliwe w razie kontroli drogowych, szczególnie poza granicami kraju.

PostNapisane: Cz, 9 mar 2017, 14:38 
Bywalec
Od: 30.12.2016
Rok produkcji: 2013
Region: łódzki
Znając życie auto zostanie na parkingu jakieś 5 lat pozniej pójdzie na licytację i kotos na śrubki kupi za 10 tys chyba że znajdą właściciela auta to za parking zapłaci jakieś 20 tys i odechce mu się odbioru auta

Przyjmuje - tylko gotówka - Dyrektor

PostNapisane: Cz, 9 mar 2017, 17:26 
Oj tam - zamiast szukać pozytywów to "jojczycie" :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 9 mar 2017, 21:55 
Amator
Od: 13.01.2015
Rok produkcji: 2017
Istnieje w PL wydziałach komunikacji procedura wydania nowego (zastępczego) VIN.

PostNapisane: Pt, 10 mar 2017, 15:18 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
coraz bliżej mnie :(

http://www.superstacja.tv/wiadomosc/201 ... c-hurtowo/

PostNapisane: Pt, 10 mar 2017, 19:58 
Nałogowiec
Od: 24.04.2013
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Wersja: Exclusive Plus
W komentarzu pod materiałem wstawionym przez Sławka ktoś napisał, że skradli auto z systemem Lojack. Minął tydzień od kradzieży i auta nie namierzono. Wydawałoby się, że ten system jest bardziej niezawodny.

PostNapisane: Pt, 10 mar 2017, 20:55 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
też mnie to zastanowiło

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 111  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1