Teraz jest So, 7 lut 2026, 17:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 10:57 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
3.7 wolnego ssaka mogli włożyć fo GJ. :)

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 11:03 
Pewnie, skoro skoda, opel i paru innych może, to mazda ma nie móc?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 11:36 
Bywalec
Od: 17.01.2014
A miało być bardziej premium :)

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 11:42 
Spokojnie, wszystko jest pod kontrolą, bmw nadal może i lexus też ;).

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 11:45 
Świeżak
Od: 28.06.2014
Rok produkcji: 2004
Region: mazowiecki
A ja wczoraj spędziłem sporo czasu w salonie mazdy negocjując zakup swojej wersji, mazdy 6 pytając o lift sprzedawcę, który zrobił wielkie oczy twierdząc, że nic nie wie o tym, alei chyba się wstrzymam z zakupem, czytając Wasze newsy :). Tak na marginesie myślę, że wynegocjowałem niezłą cenę, jak sądzice: wersja : Sky passion, silnik 2.0, skrzynia MT, kolor soul red, siedzenia czarna skóra, dywaniki welurowe, listwa ochronna tylnego zderzaka-sport kombi, listwy ozdobne progów z poświetleniem, mata ochronna bagażnika, nakrętki zabezpieczające do kół za cenę ogółem 120 000 zł brutto

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 11:49 
Bywalec
Ciekawe czy lift będzie oznaczał zmianę ceny. Może będą tańsze :)

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 12:24 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Odnośnie grilla a la plaster miodu - to taka kratka wlotu powietrza składająca się z wielokatnych elementów powtarzalnych nawiązujących do wygladu owadzich konstrukcji z wosku.
Ten element w cx5 ma być zastąpionym na coś podobnego do wlotu powietrza w obecnych GJ.
Galka automatu - tak, okryta mieszkiem tak jak piszesz.
Koledzy rozmarzeni nt dużych motorów powinni pamiętać że stosowanie takich do przedniego napędu jest niezbyt rozsądne i pociąga extra koszty na elektronikę zapobiegającą zrywaniu przyczepności i takich tam innych. Zresztą kto by to kupił mając odpowiedni i sprawdzony segment aut innych marek.
Mazda ma w ofercie adrenalinowca którego próżno szukać za tą cene u innych. Myślę o mx5.
Uważam że taka polityka jest OK.
Czy ktoś tutaj by wydał powiedzmy 220 tys na mazdę 3.7 4x4 mając do wyboru premium europejskie w zbliżonej cenie?

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 12:39 
Bywalec
Smook napisał(a):
Mazda ma w ofercie adrenalinowca którego próżno szukać za tą cene u innych. Myślę o mx5.
Czy ktoś tutaj by wydał powiedzmy 220 tys na mazdę 3.7 4x4 mając do wyboru premium europejskie w zbliżonej cenie?

Nic dodać, nic ująć. Pełna zgoda.

Ciekawe kiedy Mazda ugnie się trendom downsize ing u i turbo w benzynach.

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 14:35 
Adept
Od: 19.03.2014
Rok produkcji: 2014
Skrzynia: MT
Arzago napisał(a):
Wychodzę również z założenia, że lepiej dołożyć parę złotych i cieszyć się czymś co naprawdę sprawi satysfakcję i z tym nie mam problemu. Gorzej jest, co wynika z mojego charakteru, w kwestii czasu. Jestem bardzo niecierpliwy, zwłaszcza przy takich zakupach. Dlatego w nadziei, że uda mi się jak najszybciej poznać tajemnice liftu, zdążę jeszcze zmienić zamówienie ;) Szkoda by auto nowe było autem starym ;)

Arzago, ja podobnie; min. dlatego wole się niepotrzebnie nie napalać niż później doświadczyć rozczarowania - bo przecież miało być, koledzy mówili że na 100% a tu nic :)
Zdjęcia "szpiegowskie" poliftowej CX-5 nie potwierdzają "tabletu" na desce rozdzielczej, chyba że uchwycony model nie był egzemplarzem finalnym.

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 16:08 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Jedno jest pewne :D Czy lift będzie, czy nie będzie i tak będę szczęśliwy :) Nie nakręcam się w najmniejszym stopniu :D
Ja już decyzję podjąłem i zakupu dokonałem ;) Będzie lift, spodoba mi się - biorę, nie spodoba, super, auto będzie na początku grudnia :)
Kwestia mojej niecierpliwości dotyczy tylko tego zeby był jak najszybciej i zeby przy ewentualnej zmianie decyzji na polift nie było problemu u dielera :)

Absolutnie nie jest tak, że muszą wprowadzić 4x4, nowa navi, zmienic wygląd, wyciszyc auto itp. Są poprostu rzeczy, których zastosowanie w FL sprawi, że zaczekam. Wystarczą np już same nowe lampy led szczególnie z tyłu, którego kilka dni temu urzekły mnie w nocy w Mazdzie 3. Genialne. A że do tego będzie przykładowo wyciszenie lepsze, czy navi to tylko się cieszyć.
Jedyne czego chcę to wiedzieć już czy to grudzień, czy pewnie najwczesniej marzec :D
I tu się pieeeeekleee :twisted:

P.S. Masz foty cx-a 5? :)

I koledzy błągam, niech ktoś coś zrobi z tym playerem bo koniecznie muszę to obejrzeć :D
Obecnie jest 12 albo 13 sezon w moto on i z pośród wszystkich brakuje tylko jednego odcinka z sezonu 11. Tego z testem nowej mazdy, a tvn player daje dziwne info ze odcinek niedostepny - wyswietlany w niedz o 12 na tvn turbo.

http://player.pl/programy-online/moto-o ... 22499.html

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 16:40 
Prawie fanatyk
No i świetnie Arzago. Nie będziesz rozczarowany jeżeli kochasz samochody i motoryzację. Mazda jest niebanalna i nawet jeżeli drobne niedoskonałości czasem nas irytują to całokształt jest fantastyczny.
Foty :
Ktoś wcześniej wklejał linka do szpiegowskich ujęć cx5 widać tam te nowe światełka z tyłu i nowy gril.
Co do tabletu na desce rozdzielczej to nie moja estetyka więc bardzo się ucieszę jak tego tam nie będzie. No a jeśli .. trudno, przeżyję , bardziej mnie obchodzi praktyczna funkcjonalność czyli bagażnik, prześwit, ekonomiczny silnik czy doskonały automat i świetne- komfortowe- zawieszenie do emeryckiej jazdy po moich wiejskich klimatach.
Do tego to ' coś ' co ma Mazda i ... kupuję pojazd dla mnie perfekcyjny.
GJ uważam za idealny pojazd rodzinny, pakowny, ekonomiczny ale niekoniecznie do wyścigów. Moim zdaniem po prostu nie wypada poruszać się tym w stylu GTI.
To tak jakbyś szedł biegać w marynarce od Kenzo

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 17:50 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Smook napisał(a):
.
GJ uważam za idealny pojazd rodzinny, pakowny, ekonomiczny ale niekoniecznie do wyścigów. Moim zdaniem po prostu nie wypada poruszać się tym w stylu GTI.

I tutaj pozostaje się zgodzić z autorem. A tak na marginesie - ktoś wcześniej pisał też, iż w przypadku silnika 2.5 moc jest wystarczając jadąc samemu, ale już z pasażerem i nie daj boże zawalonym bagaznikiem i extra dodatkową osobą to już tak sobie przyśpiesza. Też się zgodzę. ale nie zmienia to faktu, że mija prawie rok od zakupu auta i za każdym razem się cieszę jak wsiadam do Mazduchy i jadę sobie w miasto. Naprawdę fajne auto i wiem że dokonałem dobrego wyboru. A z pierdołami da się żyć.

Ostatnio edytowano N, 7 wrz 2014, 17:51 przez rees, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 17:50 
Bywalec
Nie mogę znaleźć linka :(
Boję się, że jednak w 6 tez dadzą nowe światła i wtedy kolejne dodatkowe miesiace oczekiwań :O aaaaaa

Smook pisałeś wcześniej o tym, że lift będzie można zamawiać od końca września. Wiesz coś więcej na ten temat? Chodzi o to, czy model pokazowy pojawi się wcześniej czy to w wersji wirtualnej, czy rzeczywistej?
No i na kiedy byłby planowany odbiór. Jako, że kupuje pierwszy raz auto z salonu i na dodatek ewentualnie pierwszą wersję auta poliftowego. To nie wiem, czy fabryka może zacząć produkcję pod koniec roku, w dok wklepują styczeń i auto w lutymcieszy oko na podjezdzie, czy na 1 miejscu standardy, a więc początek produkcji styczeń, czas związany z produkcją + wysyłka + dostarczenie = kwiecień? :)
No i kwestia kluczowa :D CENA ;)

Doszukałem się, ale spokojnie to tylko CX5. Nie wiem,czy właśnie te zdjęcia krążyły po internecie, ale to wygląda na official ;)
Oprócz grilla i świateł, tak jak kolega mówił, na pierwszy rzut oka nic się nie zmienia. Ale tak na prawdę CX5 dostaje to co ma M6, to co dostanie M6? :O
Dopatrzyłem się jeszcze zewnętrznych ledów na lusterkach, a nie wbudowanych, ale felgi i linia pozostają wg mnie takie same :D Czyli dowodzi to, że z zewnątrz za wiele się nie zmienia :) Niestety w artykule nie ma co w środku i pod maska :D

http://designrm.wordpress.com/2014/08/1 ... -facelift/

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 18:33 
Adept
Od: 19.03.2014
Arzago, spójrz na zdjęcie poniżej. Wprawdzie wnętrza nie widać zbyt dokładnie, daje się jednak bez problemu zauważyć że ogólna bryła kokpitu jest taka jaka była, co wyklucza tablet; i niestety podważa trochę dealerskie opowieści ;) Oczywiście, może być tak że nie jest to zdjęcie finalnego modelu, jednak na zdjęciach wklejonych przez Ciebie też dechy rodem z 3 jakoś nie widać. Wielkość grilla jest taka sama jak poprzednio, zmienił się ino wzór kratki. Na innych zdjęciach widziałem też aktywny tempomat którego w CX-5 dotychczas nie było (można poznać po wyglądzie emblematu). Przednie LEDy poszły z dołu zderzaka pod klosze reflektorów, dorzucili też diody z tyłu. Zmienił się też trochę kształt kierunkowskazów w lusterkach i to by było chyba na tyle. We wnętrzu pewnie dodali nawiewy w konsoli środkowej na tył; trochę osób narzekało na ich brak. Wydaje mi się (ale może się mylę, nie koniecznie musi tak przecież być) że skoro dechy w CX-5 nie zmienili to w 6 raczej też tego nie zrobią. Dlatego (patrząc na chłodno i zdroworozsądkowo) nie wierzę w jakiś wielki lifting; bardziej w rozszerzenie oferty i kosmetyczne zmiany, które nawet niekoniecznie muszą być przedstawione jako FL. Przykładowo, Volvo S60 I przeszło zasadniczo dwa liftingi, natomiast po drodze kilka drobnych zmian wprowadzano - zarówno w wyglądzie jak i wyposażeniu.

Obrazek

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 18:47 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
Misiek napisał(a):
A ja wczoraj spędziłem sporo czasu w salonie mazdy negocjując zakup swojej wersji, mazdy 6 pytając o lift sprzedawcę, który zrobił wielkie oczy twierdząc, że nic nie wie o tym, alei chyba się wstrzymam z zakupem, czytając Wasze newsy :). Tak na marginesie myślę, że wynegocjowałem niezłą cenę, jak sądzice: wersja : Sky passion, silnik 2.0, skrzynia MT, kolor soul red, siedzenia czarna skóra, dywaniki welurowe, listwa ochronna tylnego zderzaka-sport kombi, listwy ozdobne progów z poświetleniem, mata ochronna bagażnika, nakrętki zabezpieczające do kół za cenę ogółem 120 000 zł brutto

A co miał ci powiedzieć jak on ma plan do wyrobienia? Będzie lift, poczekaj pan jeszcze miesiąc, dwa? Jak kupisz to rola sprzedawcy się kończy.
Ja za to samo, bez maty i nakrętek zapłaciłem 116k w maju. Po cenie widać że do liftu jeszcze daleko.

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 19:02 
Prawie fanatyk
Ja pytalem o cx5 pod kątem odbioru marzec/kwiecień najpóźniej. Za parę dni kończy mi sie urlop i wracam do pracy na statek na jakieś 4.5 miesiąca. Po prostu na następnym urlopie chciałbym trochę czymś nowym pojeździć. Naprawdę nie znam na 100% szczegółów nowych cen i terminów dostaw nowych modeli , bo chyba nikt tego nie wie. Z pewnością dotychczasowe modele mają więcej zachęcających extrasów od dilera a do FL nie ma jeszcze katalogów. Pewnie za miesiąc wszystko będzie jasne.

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 19:16 
Bywalec
Wkrotce się okarze wszystko ;)

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 19:32 
Bywalec
Arzago, czy kupisz przed lifta czy po lifta, i tak będziesz szczęśliwy. A potem za kilka lat kupisz pewnie nowy model tak jak spora grupa z nas na tym forum. A do tego czasu zbastuj chłopie trochę bo się wykończysz ;)

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 19:36 
Bywalec
Spokojnie :D myslenie o M6 i szukanie informacji o niej działa lepiej niż red bull :D

administrator
PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 19:37 
Weteran
Od: 20.05.2013
Znam to. :)

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 19:39 
Bywalec
Właśnie piszę o tym. Schodzisz z tętnem poniżej 100 ostatnio ;) ?

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 20:14 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
rees napisał(a):
Smook napisał(a):
.

I tutaj pozostaje się zgodzić z autorem. A tak na marginesie - ktoś wcześniej pisał też, iż w przypadku silnika 2.5 moc jest wystarczając jadąc samemu, ale już z pasażerem i nie daj boże zawalonym bagaznikiem i extra dodatkową osobą to już tak sobie przyśpiesza. Też się zgodzę.

A ja nie widzę tu problemu z szybką jazdą. Jakoś wyższa półka jak BMW, Audi, Mercedes, Volvo również nie snują się prawym pasem. A to chyba, przez analogię coś więcej niż Kezno :)

my iP us TT

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 20:14 
Smook napisał(a):
Koledzy rozmarzeni nt dużych motorów powinni pamiętać że stosowanie takich do przedniego napędu jest niezbyt rozsądne i pociąga extra koszty na elektronikę zapobiegającą zrywaniu przyczepności i takich tam innych. Zresztą kto by to kupił mając odpowiedni i sprawdzony segment aut innych marek.

Mnie dla odmiany nie przekonuje ani trochę taka polityka.
1. Co do odniesienia większego silnika, niż 2.5 względem fwd, rwd, czy awd - nie wiem, nie znam się. Do awd się da na pewno, do rwd też.
2. Cena, uważam, nie usiałaby być taka, jak piszesz. Skoda superb, na ten przykład zaczyna się od 146. Subaru obk był chyba po jakieś 160, a więc do tej dwójki z przodu jeszcze trochę.
3. Kto by to kupił, też nie wiem. Ktoś by kupił na pewno. Na przykład ja bym kupił. Tak jak ktoś kupuje Skodę, subaru, Opla i parę innych. A wracając do "polityki", nie spodziewam się, że polega to na wyprodukowaniu kilkuset tysięcy sztuk i martwieniu, co z tym dalej, lecz jakoś byłoby skorelowane z popytem.

Zresztą, nie ma się co sprzeczać i przekonywać wzajemnie, bo co by nie mówić, każdy kupuje i jeździ czym lubi. Natomiast odpowiedź na pytanie, czy lepiej mieć wybór szerszy, czy węższy, zawsze będzie dla mnie oczywista. I GJ nie kupiłem raczej dlatego, że był węższy. Może w gk będzie lepiej, a nie że dwa silniki na krzyż, na dodatek nieznacznie się od siebie różniące.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 20:22 
Prawie fanatyk
Od: 23.10.2012
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ja tez uważam ze z wyborem silników to porażka. Mogli by zrobic jakiś 3 L diesla z dwoma turbinami i dla mnie wybór już by był prosty ;)

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 20:28 
Adept
Od: 13.06.2014
Region: lubuski
W umowie mam wpisane ze zoobowiazuja sie dostarczyc auto do pazdziernika, nie ma konkretnego dnia. Ile wczesniej kontaktowaliscie sie z salonem?Jak dlugo trwal transport od momentu zaladunku w Japonii i ile wczesniej od daty odbioru byl ten zaladunek?

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 20:50 
Prawie fanatyk
Popyt na skode superb 3.6 4x4 jest ( zgaduję ) porównywalny do popytu na subaru tribeca a oba modele są przykladem możliwości koncernów i jednocześnie porażką ze wzgłędu na atrakcyjność dla potencjalnych klientów.
Pozatym rynek polski nie jest tym najważniejszym dla Mazdy ; numerem jeden jest oczywiście rynek USA gdzie po prostu nie ma sensu pakować smroda pod maskę nie narażając się na wpadki konsumenckie ( przypadek VW gdzie użytkownicy notorycznie lali benzynę do diesli ). Nie wspominając o aspektach eco. Nieprzypadkowo Mazda właśnie tam długo zwleka z 2.2 , bo każda wtopa może wyrzucić firmę z rynku.
Przykład -drastyczny- to Suzuki.
Istotna informacja odnośnie silników Mazdy to plany na hybrydy. Taka już jest przyszłość motoryzacji , nie czarujmy sie.
Na marginesie , jedyne auto o dużej mocy na przednią oś produkuje Ford - Focus ST jest właśnie tym co się udalo zrobić aby jeździło.. ale swoje też kosztuje.
Inni producenci eksperymentowali z silnymi fwd ale nie skończylo się dobrze ( Saab , Volvo ) .

Ostatnio edytowano N, 7 wrz 2014, 21:03 przez Smook, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 21:01 
Amator
Od: 16.07.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Nie potrzeba silnika 3,7 by pojawiły sie emocje, zreszta taki silnik byłby zbyt ciężki i negatywnie mógłby wpłynąć na prowadzenie.
Za to uważam, ze bardzo by sie przydała wersja turbo na bazi silnika 2.0, nawet nie musza z niego wyciskać 245KM jak w BMW, wystarczyłoby ok 200 jak w nowej C klasie. Mercedes z tym silnikiem sprawia dużo lepsze wrażenie niż M6 2,5, a do tego spała porównywalne ilości paliwa.
Nawet Lexus przekonał sie do turbiny, wiec teraz czas na Mazdę.

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 21:05 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Honda w nadchodzącym silniku civic R-Type też się przekonała do turbo <bach> kolejny bastion japoński N/A pada :champion:
na wyczucie to lifting mazdy 6 będzie w połowie roku, wtedy wchodzi linia modelowa na USA a to główny rynek i będzie rok modelowy 2016 a to już ładnie wygląda na jesień i 3 latka mijają jak nic...
a co do zdjęć cx5 to bez kamuflażu tylko przeróbka dziennikarska, bo jak ledy mają być, to po groma stare dzienne jeszcze w reflektorach, ktoś na cx5 pobawił się elemantami M3 (światła) i M6 (grill) :rozejm:

Ostatnio edytowano N, 7 wrz 2014, 21:09 przez crow, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 21:06 
O tribece nie wiem nic, natomiast niemało wzięto outbacków h6 i to o obk mi chodziło. Świetnie to jeździ nawiasem mówiąc. Niestety nie będzie go już raczej w ofercie nowego modelu i wiele osób nad tym ubolewa. Ale nie o subaru tu mowa.

O co chodzi z tym USA? Że tam też mazda nie chce mocniejszego silnika wprowadzić?

Amra, przecież w GH było 3.7 i jakoś wszyscy byli szczęśliwi. Poza tym 3.7, 4.2 - co za różnica, jak między 2 a 2.5.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 7 wrz 2014, 21:19 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
:wink: 2 i 2.5 to 4 cylindry
3.7 i 4.2 chyba w audi to te same V8
ale między 3.7 6c. maździochy a jakimś 4.2 8c. to zawsze 2 cylindry, które robią różnicę w produkcji, ciężarze i spalaniu :-P
ja zawsze żałowałem że mazdowskie 2.5 (mało się kiedyś nie nabrałem) czy hondowskie 2.4 to tylko 4c, zawsze można by było jak w lexusie V6 wrzucić, a mazda 6 wg mnie zbyt jest lekka i odchudzona, by wrzucać na przód ciężki silnik, nie wiem, jakby wytrzymały to chociażby słynne hamulce i całe wyważenie auta (już w dieslu czuć masę i samochód inaczej jeździ jak w benzynce) :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1