Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 07:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 141  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 07:13 
Nowicjusz
Od: 25.01.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja co prawda jeszcze mazdy nie odebrałem, ale po naczytaniu się o drgającej masce na forum zacząłem się wpatrywać w moją w chevrolecie i stwierdziłem, że - drży :)

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 08:29 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Chyba to wszystko kwestia sugestii, wcześniej z tego co rozumiem drgającej maski w chevrolecie nie widziałeś a teraz proszę :)
Może od początku wszyscy się naczytaliśmy i szukamy tych niedoróbek :)

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 11:20 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
Dokładnie tak .... tak bardzo chcecie mieć ideał , że wymyślacie problemy tam gdzie ich nie ma ... mili koledzy :wink: :)
Ja marzę , żeby mieć i jeździć , a wy macie i macie i wymyślacie :lol: ...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

administrator
PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 14:30 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
bespartyjny - święte słowa, ale jakbyś miał to patrzyłbyś na GJ inaczej :)

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 16:58 
Prawie fanatyk
Czy ja wiem ... dzisiaj przy Auchan spotkałem Pan o imieniu Zenek w noej soul red o przebiegu 5500 i silniku 2,5 ...
Miał różne auta i ma obecnie inne auto równolegle = ma porównanie i z mazdy jest obiektywnie i subiektywnie zadowolony na 100 %
Jeździł po niemczech teraz , pracuje cały czas za granicą , auto uważa za ciche , powyżej 140 zaczyna być coś w ogóle słychać z zewnątrz , miał obvcierkę z przodu ( ktoś mu , nie on ) i auto stało 3 tygodnie w serwisie . Dostał auto zastępcze pt Audi A5 wypasione i odetchnął kiedy wreszcie odzyskał mazdę , bo ! Audi głośne tępe zawieszenie stukające i sztywne (jedynie na autostradach mniej na nie narzekał ) itp itd ... dużo opowiadał , ale konkluzja jedna Mazdę ocenia jako dobry wybór i jeszcze raz właśnie ją by kupił . Powodzenia Panowie i radości z jazdy .

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 19:05 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Mam ją, coraz większą. Szczególnie jak wciskam gaz, wow ale odjazd :) :) :)
Mirek bespartyjny, czy Ty zapoznajesz każdego właściciela gjtki, którą spotkasz? :)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 22:33 
Wstydliwy
Od: 05.02.2014
Region: wielkopolski
Witam kolegów w radości posiadania Madzi :) Przed zakupem, naczytałem (między innymi na tym forum) ileż to możliwych problemów może się pojawiać: hałas, elektronika, i jeszcze raz hałas i inne pierdoły, strach był! ale po jazdach próbnych paskiem cc, skodą rs, insignią 4x4, mondeo 240KM 4x4, nawet volvo v60 T5, nie miałem wątpliwości i przesiadłem się z saaba 9-3 200KM na Mazdę 6. Na razie drugi dzień jazdy (już 250km zrobione heh) i pierwsze wrażenia miodne: cicha (do 100km mam wrażenie że nawet cichsza nisz saab, powyżej 120 może trochę głośniejsza ale za to ten dźwięk jak się dodepnie rekompensuje przecudownie... w saabie niby było 6sek/100km ale w mazdzie odczuwam większy komfort, 100% przyjemność z jazdy! Zawieszenie twarde ale w cudownym balansie, pozwalające na prowadzenie jak po torach przy słusznej prędkości na ostrych zakrętach a jednocześnie tłumiące uroki polskich nierówności. Co do innych drobnych rzeczy: maska nie drży, nic nie szumi, i-stop (nie trzeba było czekać na zadziałanie dłużej niż 100km i można spokojnie sterować działanie hamulcem), nawigacja, muzyka z usb itd itp wszytko śmiga znakomicie, a wydawało mi się że jestem mega wymagający... Mam nadzieje ze nie przesładzam i jutro z rana Bestia nie odpali :) i z drugiej strony mam nadzieje ze mooj egzemplarz nie jest poprostu wyjątkowo udany, ale szczerze polecam, najlepszy wybór jakość do ceny! Powitać wszystkich na forum raz jeszcze i pozdrawiam :) to tyle na tenczas.

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 22:42 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Witaj na forum. Gratulacje! Ja też przesiadłem się w listopadzie z Saaba 9-3 200 koni do Mazdy. Cieszę sie że kolejny fan Saaba odnalazł nową marke dla siebie. A nie masz wrażenia że jednak Saab dawał odrobinę lepszego kopa dzięki turbinie? Powoli o tym zapominam - szczególnie gdy zrobię kickdown - ale i tak "nowoczesność" GJtki, gadżety i bajery rekompensują to. Koniecznie wrzuć zdjęcia do działu nasze mazdy. Pozdro

Sent from my iPad using Tapatalk

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 22:49 
Wstydliwy
Od: 22.11.2013
Koledzy, na czym polega sterowanie I-stop hamulcem ? Czasem wkurza mnie jak mi gaśnie na kilka sekund, nie wiem jak tym sterować...

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 23:02 
Wstydliwy
Od: 05.02.2014
Ano Saab zły nie był :) 6.4 do 100 i moment 420Nm, ale Mazda (jak wspomniałeś) przy kiku miło masuje plecy i uszy :) więc rekompensata jest... generalnie szokuje mnie trochę że na razie nie jestem się w stanie do niczego przyczepić, a tak byłem nastawiony na marudzenie :> , mam nadzieje że nawet gdy oczywiste pierwsze zauroczenie minie nie będę smencił na szumy i zamiast cieszyć się jazdą nie będę składał w te i we wte lusterek na autobanie :cool: ...dzięki za powitanie na forum :)

-- Dodano: Cz, 6 lut 2014, 23:04 --

M6M6 po prostu, hamuje z czuciem i na końcu nie dociskam hamulca do dechy, przy lekkim trzymaniu hamulca auto stoi (no chyba że górka :) ) a i-stop nie wyłącza silnika

PostNapisane: Cz, 6 lut 2014, 23:14 
Wstydliwy
Od: 22.11.2013
dzięki, wypróbuję u siebie.

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 15:43 
Nowicjusz
Sektor napisał(a):
Chyba to wszystko kwestia sugestii, wcześniej z tego co rozumiem drgającej maski w chevrolecie nie widziałeś a teraz proszę :)

Tak, w Chevrolecie zdecydowanie teraz drży :P

BTW, mam na kilka dni M6 do pojeżdzenia w oczekiwaniu na moją sztukę, moje spostrzeżenia są takie:
- w porównaniu do 508-ki żony jest TROCHĘ głośniej, powyżej 120 faktycznie nieco słychac szum z okolicy uszczelek, podobnie (a raczej dużo głośniej) miałem w Lagunie Coupe z bezramkowymi drzwiami. Czy to przeszkadza ? Może tak, choć nie demonizowałbym tego. W porównaniu do BMW 3, którym jeździłem przez kilka dni przed odebraniem Mazdy - masakra, ale BMW to inna półka (cenowa) :)

- drżącej maski nie zauważyłem, ale jutro jadę w trasę, będę obserwował :)

- szkoda, że nie ma oświetlenia ambientowego w środku (tak jak chociażby w Pugu) takie białe było by super ! :(

- materiał na kierownicy mógłby być nieco bardziej szlachetny, albo chociaż perforowany

- głośniki koło BOSE, chyba tylko leżały :), gra ok, ale premium toto nie jest

- bardzo wygodne fotele, super sprawa, że regulacje fotela można spiąć z kluczykiem automatycznie

- w kombi jest gniazdo zapalniczki i haczyki w bagażniku, w sedanie, który zamówiłem nie ma - nie rozumiem

- radio/nawigacja funkcjonalnie ok, ale grafika i wyświetlacz jeszcze bardziej odpustowy niż w Chevrolecie, nie postarali się chłopcy w Mazdzie

Poza tym same plusy, fajnie się prowadzi i rewelacyjnie wygląda. Silnik 2.0 przyzwoity (choć wymaga przyzwyczajenia po 6ciu samochodach z turbo pod rząd), myślę, ze moje 2.5 będzie idealne :) Utwierdzam się w przekonaniu, że dokonałem dobrego wyboru.

PS
Wczoraj przed południem na Statoil przy jugosłowiańskiej w Wawie widziałem białą M6 kombi z czarnymi alusami, czy to nie był jeden z Was ?

Ostatnio edytowano Pt, 7 lut 2014, 15:46 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Poprawa Cytowania

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 16:43 
Wtajemniczony
Od: 01.02.2014
Sluger w Bmw fakt na uszczelkach ciszej ale stuki z zawieszenia na nieròwnomościach gorzej niż w Mazdzie i to zdecydowanie bynajmniej w f30.
Ale jak w porównaniu z Bmw. F10 to już faktycznie dużo gorzej.
Jeżeli mam być szczery to najlepiej w tej klasie zachowuje się Superb jest w miarę cichy i przestronny brzydki jak noc listopadowa ;-) i prowadzi się jak stodoła. Ale jest fakt cichy i z pakietem fresh gra audio lepiej, ale poza nic nie przemawia na jej korzyść. I to spalanie w M6 przy tych gabarytach i benzynie lider absolutny.
Diesel od Vag ten170 konny w 9 w.mieście ciężko się zmieścić a w Bmw 184 km benzyna ja poniżej 15 nie potrafiłem zejść :-/ a jeżdżąc tak samo GJ mam około 9. Litrów spalanie :-D

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 17:04 
Nowicjusz
F10 nie jeździłem, F11 było po prostu inne. Spalanie faktycznie mazda ma niezłe. Przy takiej samej jeździe w tych samych warunkach:
Mazda 2.0 - 8l
BMW 1.6 155KM - 9.5l
LAGUNA 2.0T (205KM :) ) - 11l

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 19:43 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
sluger napisał(a):
- głośniki koło BOSE, chyba tylko leżały , gra ok, ale premium toto nie jest

- bardzo wygodne fotele, super sprawa, że regulacje fotela można spiąć z kluczykiem automatycznie

Nie jest tak dramatycznie z tym BOSE. Basy na -2, Treble na max, wygrzej trochę i zaczyna gra sympatycznie na ustawieniu głośności 25-30.

A co oznacza spięcie regulacji fotela z kluczykiem?

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 19:46 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
rees napisał(a):

W zależności ktrym kluczykiem auto otwierasz to fotele ustawiają się zgodnie z wcześniejszą konfiguracją. Procedura jest opisana w instrukcji.

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 19:50 
Wstydliwy
Od: 02.02.2014
Pewnie macie racje, że jak człowiek się naczyta to szuka wad na siłę. Drgania to chyba sobie wmówiłem, delikatnie drga, ale gdzie nie drga. Chociaż niestety szum jest odczuwalny. Z kolei mi nagłośnienie się podoba. Nie wiem jak gra premium Bose, ale to na moje ucho gra bardzo fajnie.

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 20:44 
Amator
Od: 05.10.2013
Wersja: SkyEnergy
sluger napisał(a):
w porównaniu do 508-ki żony jest TROCHĘ głośniej

Będę jeździł takim w wersji Allure, tak wyszło, teraz mam M6 2.0 AT. Jak twoim zdaniem to wypada?

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 21:19 
Nowicjusz
rees napisał(a):
sluger napisał(a):
- głośniki koło BOSE, chyba tylko leżały , gra ok, ale premium toto nie jest

Nie jest tak dramatycznie z tym BOSE. Basy na -2, Treble na max, wygrzej trochę i zaczyna gra sympatycznie na ustawieniu głośności 25-30.

Tak właśnie ustawiłem - 2 bas, jest optymalnie.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

PostNapisane: Pt, 7 lut 2014, 21:44 
Nowicjusz
borut napisał(a):
sluger napisał(a):
w porównaniu do 508-ki żony jest TROCHĘ głośniej

Będę jeździł takim w wersji Allure, tak wyszło, teraz mam M6 2.0 AT. Jak twoim zdaniem to wypada?

Przejechałem kolejne 200km w trasie 120-160/h. Jest głośno:( peugeot jest lepiej wyciszony i bardziej miękki. Spalanie na s8 8.2. Mam tez nadzieje ze 2.5 l lepiej brzmi bo Testowe 2.0 jak suszarka :( ( nie bijcie i nie krzyczycie ta mazda naprawdę mi sie podoba, dlatego ja zamówiłem ;) ) duży ból z manualem, utwierdzilem sie w decyzji o automacie która z reszta już podjąłem w listopadzie - widać działa przyzwyczajenie z cheviego.

Przy każdym nowym aucie mam tak ze przez pierwszy kwartał wszystko mnie denerwuje, potem tylko lepiej pewnie i tak będzie tu! W marcu odbieram auto, myśle ze do zlotu będę już pozytywnie wkrecony.

Wracając do pytania o 508 - jest inny, bardziej delikatny, z jednej strony bardziej komfortowy, z drugiej strony mniej solidny i chyba odrobine bardziej plastikowy ( ale żona jeździ active wiec trochę inaczej niż allure ) w porównaniu do m6 kombi w pugu więcej miejsca z tylu ( dlatego wziąłem m6 sedan - w kombi dziecko maltretuje fotel przed sobą). Jaki silnik będziesz miał?

Magdzie na ta chwile daje 4+ ( za hałas)jutro jadę dalej. Może ktoś sie wybiera na narty koło Bełchatowa ? :)

Ps.
Temat drażliwy - podpórka maski - ustatnio ja miałem pare lat temu w 307ce, odzwyczailem sie a w dodatku nieintuicyjnie sie ja składa może i Madzia sie nie psuje ale płynu dolewac trzeba i przy tej operacji z podpórką moje " customers experience " cierpi ( i znów prośba - nie krzyczycie :) )

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

moderator
PostNapisane: N, 9 lut 2014, 03:06 
Weteran
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
sluger napisał(a):
W marcu odbieram auto, myśle ze do zlotu będę już pozytywnie wkrecony.

Zamierzasz przyjechac na zlot, bo nie widzialem Cie w temacie?

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 08:20 
Nowicjusz
Michał napisał(a):
sluger napisał(a):
W marcu odbieram auto, myśle ze do zlotu będę już pozytywnie wkrecony.

Zamierzasz przyjechac na zlot, bo nie widzialem Cie w temacie?

Niedawno przeczytalem informację. Sprawdzam czy będę mógł. Jak nie będzie miejsca to trudno wpadne na jeden dzien :)

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 19:10 
Adept
Od: 18.07.2013
Rok produkcji: 2012
koliber1960 napisał(a):
LoboM miałeś stuki przy skręcie na maxa w lewo?

Na pewno w lewo, nie pamiętam czy w prawo też.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 21:55 
Amator
Od: 05.10.2013
sluger napisał(a):
Jaki silnik będziesz miał?

Ropa, 164 KM, 2.0 - chyba taki tam jest.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 22:39 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Bo u mnie są, nie zawsze ale są, i chyba zadzwonię do ASO. Właściwie tylkto mnie wkurza w MADZI na dzień dzisiejszy.

PostNapisane: Śr, 19 lut 2014, 12:47 
Wstydliwy
Od: 19.02.2014
Region: śląski
witam wszystkich,

pod koniec lutego chcę zamówić sobie nową Madzie 6 - 2,0 w ful wypasie i tak
czytam całe forum i szukam rozwiązania na duży hałas wiatru dobiegający z uszczelek.
Miałem okazje wczoraj jechać demówką przy bardzo silnym wietrze i naprawde był kiepsko.
Czy macie już może jakieś konkretne rozwiązania? Bo autko naprawde jest śliczne.

Obecnie mam VW Jette 1,4 TSI i tu jest cichutko:-)

Pozdr.
Kuba

PostNapisane: Śr, 19 lut 2014, 18:56 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Poczytaj w dziale o wyciszeniu wnętrza. Tombieb miał to naprawianie w aso we Wrocławiu. Być może skutecznie :)

viewtopic.php?t=629

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Cz, 20 lut 2014, 22:03 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Stuki w układzie kierwniczym zniknęły po wizycie w ASO i przesmarowaniu przekładni kierwowniczej w pobliżu ograniczników. Wszystko OK. Cisza.

PostNapisane: N, 23 lut 2014, 07:49 
Adept
Od: 18.07.2013
Rok produkcji: 2012
U mnie bylo tez smarowane i myslalem ze jest ok, ale jak przeczytalem ten dokument dla ASO, poszedlem do garazu, max skret w lewo i kilkutrotnie ruszalem - stuk praktycznie za kazdym razem... Wiec pojechalem do ASO poinformowalem o tym i jestem na wtorek umowiony na poprawke, smarowanie to tylko prowizorka bo skoro jeden z elementow ma zly ksztalt to zadensmar tego nie zmieni i od razu powinni je wymieniac, a nie sciemniac, tak tez jest napisane w tej instrukcji dla ASO

PostNapisane: N, 23 lut 2014, 10:19 
Prawie fanatyk
LoboM czy mówisz o tym dokumencie, który tu wstawiałem ?
Czy przydał się w rozmowie z ASO ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4219 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 141  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1