Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 17:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 14:01 
Świeżak
Od: 19.09.2013
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: wielkopolski
adamus28 napisał(a):
Kurcze ,nie jestem z tego zadowolony :( kupiłem Mazde ,aby mieć samochód inny niż wszystkie,a tu klops, nie będzie chyba jak z VW,ale tylko można się cieszyć że Mazda zostaje zauważona na świecie,a zwłaszcza w Polsce <tak>

Nie obawiałbym się tego. Z tego co widzę to marże dealerów Mazdy są bardo małe więc o klienta flotowego który liczyłby na upust 10%+ to nie mają co liczyć. A VW i Skoda zbudowały swoją sprzedaż właśnie na kliencie flotowym... <spoko>
Podobnie jest z Subaru...

PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 14:20 
Stały bywalec
Od: 27.07.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
mecool napisał(a):
adamus28 napisał(a):
Kurcze ,nie jestem z tego zadowolony :( kupiłem Mazde ,aby mieć samochód inny niż wszystkie,a tu klops, nie będzie chyba jak z VW,ale tylko można się cieszyć że Mazda zostaje zauważona na świecie,a zwłaszcza w Polsce <tak>

Nie obawiałbym się tego. Z tego co widzę to marże dealerów Mazdy są bardo małe więc o klienta flotowego który liczyłby na upust 10%+ to nie mają co liczyć. A VW i Skoda zbudowały swoją sprzedaż właśnie na kliencie flotowym... <spoko>
Podobnie jest z Subaru...

Bo Mazda nie zarabia na sprzedazy samochodow (zwlaszcza tych malych) tylko czesciach do nich ;)

PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 14:28 
Nowicjusz
Od: 27.08.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
sinyflou71 napisał(a):
Co ja tu słyszę?! Ja też planuję albo planowałem (wciąż się waham) zakup nowej MAZDY 6 i też byłem już w styczniu na jeździe próbnej i przećwiczyłem swoją cierpliwość do pierwszego etapu czyli momentu, w którym mogę podpisywać już umowę na auto wyprodukowane na początku stycznia 2014r. TAKIE AUTO MIAŁO BY BYĆ DO ODBIORU W POŁOWIE MARCA jak twierdzi wrocławski salon. Sugerujecie, że to niemożliwe w takim terminie?

raczej bym się nastawił na dłuższe czekanie...

mój przykład - zamówiłem 11 czerwca br., auto miało być do 15 września, a nadal czekam...

PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 15:42 
Stały bywalec
Od: 03.05.2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Ja miałem dostać w sierpniu, a dostałem w połowie lipca, kilku innych forumowiczów miało podobne doświadczenia. W sumie czekałem chyba 3,5 miesiąca, czyli krócej niż na mojego Accorda (5 miesięcy), mimo, że na Mazdę jest dużo większy popyt niż wtedy na Accordy.

PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 16:22 
Stały bywalec
Od: 27.07.2013
Region: zagranica
Wyglada na to ze sprzedaz GJ w Polsce idzie swietnie, chyba lepiej niz sie spodziewali ;) Pamietam jak w styczniu bylismy z narzeczona na jezdzie probnej i sprzedawca powiedzial nam ze jesli zdecydujemy sie w ciagu kilku dni to samochod bedzie gotow na za tydzien. Z tego co pamietam rok temu w tym czasie podobny problem w Polsce byl z Mazda cx-5, chyba czytalem o tym na stronie internetowej auto-swiat ze klienci zmuszeni do czekania po kilka miesiecy szli na druga strone ulicy do salonu bmw i kupowali x3. Ta sytuacja miala miejsce jesli dobrze pamietam w Warszawie. <mysli> Wiadomo klienci BMW sa z tych bardziej niecierpliwych ;)

PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 20:42 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Wombat11 napisał(a):
sinyflou71 napisał(a):
Co ja tu słyszę?! Ja też planuję albo planowałem (wciąż się waham) zakup nowej MAZDY 6 i też byłem już w styczniu na jeździe próbnej i przećwiczyłem swoją cierpliwość do pierwszego etapu czyli momentu, w którym mogę podpisywać już umowę na auto wyprodukowane na początku stycznia 2014r. TAKIE AUTO MIAŁO BY BYĆ DO ODBIORU W POŁOWIE MARCA jak twierdzi wrocławski salon. Sugerujecie, że to niemożliwe w takim terminie?

raczej bym się nastawił na dłuższe czekanie...

mój przykład - zamówiłem 11 czerwca br., auto miało być do 15 września, a nadal czekam...

Ulalal. Dziwna sytuacja. Ja zamówiłem auto 20 czerwca. Dealer dzwonił do mnie 13 września, że auto gotowe do odbioru. Sami się zdziwili, że tak szybko.

Jutro odbieram auto z salonu :) (wcześniej byłem na wakacjach i miałem nawał pracy po urlopie).

Napiszę jak się nią jechało jutro wieczorem :)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 21:58 
Nowicjusz
Od: 27.08.2013
w takim razie rzeczywiscie dziwna. mi powiedzieli ze sa jakies zatory platnicze po stronie mazda polska i czekaja na przyjazd mazdy z antwerpii.. hmm

PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 22:20 
Stały bywalec
Gratulacje, ZibiX! Zrób zdjęcia koniecznie, jak raz mamy na forum konkurs fotograficzny :)

administrator
PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 22:55 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Trochę statystyk sprzedaży 6-tki z samar.pl:
"Mazda6, jako przełomowy model dla japońskiej marki, oparty na stylizacji Kodo i technologiach Skyactiv, jest oferowany w dwóch wersjach nadwozia (sedan i Sport Kombi), przy czym wersja sedan stanowi około 62% sprzedaży.

Wśród jednostek napędowych dominuje silnik benzynowy Skyactiv-G o pojemności 2 l i mocy 165 KM (68%). Warto jednak dodać, że coraz więcej klientów decyduje się na silnik 2.5 (16% sprzedaży) oraz diesla 2.2 (udział 15%).

Użytkownicy Mazdy6 doceniają komfort i bogate wyposażenie Mazdy6: 57% sprzedaży to najwyższa wersja wyposażenia SkyPassion, a 37% to kolejna wersja SkyEnergy.

Nowy kolor nadwozia, czerwony Soul Red, zdominował paletę barw: aż 29% wszystkich egzemplarzy Mazdy6 jeździ po naszych drogach właśnie w tym kolorze. Za nim znalazł się czarny Jet Black (26%) oraz biały perłowy Snowflake White (13%)."

PostNapisane: Pt, 27 wrz 2013, 20:43 
tombien napisał(a):
Trochę statystyk sprzedaży 6-tki z samar.pl:
"Mazda6, jako przełomowy model dla japońskiej marki, oparty na stylizacji Kodo i technologiach Skyactiv, jest oferowany w dwóch wersjach nadwozia (sedan i Sport Kombi), przy czym wersja sedan stanowi około 62% sprzedaży.

Wśród jednostek napędowych dominuje silnik benzynowy Skyactiv-G o pojemności 2 l i mocy 165 KM (68%). Warto jednak dodać, że coraz więcej klientów decyduje się na silnik 2.5 (16% sprzedaży) oraz diesla 2.2 (udział 15%).

Użytkownicy Mazdy6 doceniają komfort i bogate wyposażenie Mazdy6: 57% sprzedaży to najwyższa wersja wyposażenia SkyPassion, a 37% to kolejna wersja SkyEnergy.

Nowy kolor nadwozia, czerwony Soul Red, zdominował paletę barw: aż 29% wszystkich egzemplarzy Mazdy6 jeździ po naszych drogach właśnie w tym kolorze. Za nim znalazł się czarny Jet Black (26%) oraz biały perłowy Snowflake White (13%)."

"Nowy kolor nadwozia, czerwony Soul Red, zdominował paletę barw: aż 29% wszystkich egzemplarzy Mazdy6 jeździ po naszych drogach właśnie w tym kolorze" - do tej pory nie widziałem innej Soul Red-ki na drodze.... inne kolorki owszem...chyba jestem jedyny na Śląsku...:)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 27 wrz 2013, 21:04 
Adept
Od: 30.07.2013
Region: pomorski
W Gdansku dominuje kolor czerwony. Lacznie z moja jest ich 3 :) Tyle naliczylem. Poza tym widzialem czarna Mazde 6 i tyle co widzialem w Trojmiescie.
Fajnie miec samochod ktorego nie ma jeszcze polowa miasta.
Natomiast bylem przejazdem tydzien temu na Slasku i faktycznie mozna czesciej spotkac 6stke - widzialem kilka ale ani jednej czerwonej.

PostNapisane: Pt, 27 wrz 2013, 21:11 
Adept
Od: 25.04.2013
A, poza swoją, widziałem 2 czerwone w Poznaniu :).

PostNapisane: Pt, 27 wrz 2013, 21:54 
Świeżak
Od: 31.07.2013
Po dłuższej przerwie w obecności na forum również chcę się pochwalić. Dziś moja Mazda 6 w kolorze red soul, typ sedan, dumnie zaparkowała w podziemnym garażu. Za jakiś czas opiszę i moje wrażenia zwłaszcza, że będę mógł zrobić porównanie do o miesiąc starszego, kosmicznego Citroena DS5.

PostNapisane: Pt, 27 wrz 2013, 22:00 
Świeżak
Od: 31.07.2013
Od dziś w Warszawie przybyła jedna więcej Red Soul sedan.

PostNapisane: N, 29 wrz 2013, 12:39 
SkyKarol napisał(a):
Chciałbym odbierać na początku 2014 roku, ponieważ jest szansa na zmiany w ustawie o podatku VAT i jego odliczeniach od samochodów osobowych, więc chyba powoli powinienem ją zamawiać, pytanie czy nie wstrzymać się, aby kupić auto wyprodukowane już w 2014r. Dealer twierdzi, że nie ma co liczyć na wyprzedaże rocznika w przypadku 2.5benz, ponieważ tych aut praktycznie nie ma na stocku i np. w zeszłym roku nie było na tą wersję rabatów jak np. na 2.0 ok 4000.

Właśnie, może ktoś z Was kupował wersje 2.5 na przełomie roku 2012/2013. Czy faktycznie nie było żadnych promocji z racji wyprzedaży rocznika 2012?

Ah i powiem jeszcze jedno, wczoraj jeździłem 2.2D 175km w automacie i w moim odczuciu, podkreślam tylko i wyłącznie w moim odczuciu, auto jest dużo mniej dynamiczne niż wersja 2.5benz. Zdziwiło mnie, bo przecież ma imponujący moment obrotowy. Nie zauważyłem efektu masażu pleców. Przy kickdownie startując od zera jak to się mówi **py nie urywa. W przypadku wersji 2.5benz, byłem bardziej niż zadowolony, pomimo słabo wyglądających danych pomiarowych przyśpieszenia. Powiedziałbym, że jest wręcz odwrotnie.

"Właśnie, może ktoś z Was kupował wersje 2.5 na przełomie roku 2012/2013. Czy faktycznie nie było żadnych promocji z racji wyprzedaży rocznika 2012?" - ja kupowałem swoją Madzię w lutym 2013 a autko było z grudnia 2012 i dostałem rabacik... ;) chyba ze 4 tyś.......

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 29 wrz 2013, 13:22 
Amator
Od: 12.09.2013
Rok produkcji: 2009
no tak, ale z tego co widzę masz 2.0, a nie 2.5benz :)

PostNapisane: N, 29 wrz 2013, 14:52 
Stały bywalec
Nie Ty jeden przeszedłeś przez tę drogę - ja też się przymierzałem do Audi, a wygrała Mazda 6 :)

Nb. na forach użytkowników Audi też na pewno przeczytasz o przeróżnych problemach trapiących każdy model, bo:
a) nie ma auta bez problemów;
b) ludzie rzadko piszą na forach, żeby zaraportować, że wszystko w porządku. Jeśli na 10 tys. użytkowników 10 ma problemy, to właśnie tych 10 będzie szukało pomysłów/wsparcia na forach, a nie pozostałych 99990 :)

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 08:24 
Adept
Od: 10.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: małopolski
Czy zaglądał ktoś na cennik mazdy , nie znalazłem wersji skypassion.

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 08:28 
Fanatyk
Hmm. Zmienili stronę i może jeszcze jakieś błędy są?

administrator
PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 08:42 
Weteran
wojcian napisał(a):
Czy zaglądał ktoś na cennik mazdy , nie znalazłem wersji skypassion.

Napisałem im wczoraj na FB pod info na temat nowej strony, że nie ma cennika w pdf, nie ma promocji i nie ma SkyPassion.

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 08:50 
Wstydliwy
Od: 26.09.2013
Region: śląski
Jest cennik w PDF przed chwilą sprawdzałem no i w cenniku PDF jest wersja SkyPassion. Fakty cznie w konfiguratorze tej wersji nie ma.

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 09:07 
Fanatyk
W konfiguratorze wersja SkyPassion jest chyba pod nazwą SkyENERGY (przynajmniej cena się zgadza). Zmienili stronę i błędy mają...

administrator
PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 09:24 
Weteran
Napisz jak udało Ci się ten cennik ściągnąć bo ja go nigdzie nie widzę...

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 10:35 
Amator
Cennik jest: Modele > Mazda 6 > Charakterystyka > trochę niżej po prawej stronie.

Obrazek

https://public.bn1.livefilestore.com/y2pphZ8M30cq7-zoz3Ci86pLhZNE0Rr3hMiwJ2H15TcSZJbNmVHacEtB_BRqZI1FiO7otvV15eiqtJ5ELE49bYqlHYqSn-eBFf1GawfkzGHOIE/cennikM6.JPG?psid=1

ale wydaje mi się, że stary - stare (wyższe) ceny na diesle. Chyba, że wycofali się z tej promocji przed końcem roku i przygotowują się na promocje rocznika 2013. Mam nadzieję, bo już powoli chciałbym składać zamówienie :)

Swoją drogą fajnie zrobiona - dunamiczna i nowoczesna strona. Tylko faktycznie są błędy jeśli chodzi o wersje wyposażnia. Też mi się wydaje, że brakuje SkyEnergy, a SkyPassion występuję właśnie pod nazwą SkyEnergy.

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 11:00 
Amator
<spoko> a odnośnie zwrotu VATu w 2014:

http://www.newseria.pl/news/rzad_chce_ograniczyc,p878527106

jest szansa :D

pytanie jak szybko importer będzie w stanie zareagować i czy auta (osobowe) zamówione do produkcji będzie mógł wyposażyć w kratkę i przygotować homologację ciężarową.

W przypadku Mitsubishi, wiem że kratki montowane były dopiero przez importera w Polsce (zresztą robota wyglądała na garażową). Nie było to wyposażenie fabryczne.

administrator
PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 11:30 
Weteran
Ja oczekuję derogacji - czyli 50% VATu od zakupu (bez max limitu), 50% VATu od paliwa i 50% VATu od części i serwisu - na nowym samochodzie na pewno jest to bardziej korzystne dla podatnika niż jest to teraz (60% max 6000). Kombi mnie nie interesuje więc kratka tym samym również.

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 11:36 
Amator
No tak.. w Twoim przypadku kratka nie zmienia sytuacji. Ja będę zamawiał kombi, więc dla mnie to istotny kawał $. Chociaż i tak zazwyczaj "homologacja ciężarowa" kosztuje 2000-4000zł, w ostatecznym rozrachunku i tak jestem do przodu.

administrator
PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 11:43 
Weteran
SkyKarol napisał(a):
Cennik jest: Modele > Mazda 6 > Charakterystyka > trochę niżej po prawej stronie.

Dzięki SkyKarol :)

Faktycznie cennik jest z kwietnia a teraz obowiązuje z sierpnia. Natomiast nie ma tego, co było na starej stronie czyli promocje, na których ceny były dodatkowo obniżone. Być może nowa strona powstawała przez dłuższy czas i nowe materiały jeszcze się na niej nie znalazły a wykonawca dysponował tylko starszymi.

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 11:44 
Fanatyk
Od: 17.12.2012
Rok produkcji: 2019
Region: śląski
Tylko tracisz połowę funkcjonalności kombi - składane siedzenia.

PostNapisane: Śr, 2 paź 2013, 11:45 
Amator
Od: 12.02.2013
Region: łódzki
SkyKarol napisał(a):
No tak.. w Twoim przypadku kratka nie zmienia sytuacji. Ja będę zamawiał kombi, więc dla mnie to istotny kawał $. Chociaż i tak zazwyczaj "homologacja ciężarowa" kosztuje 2000-4000zł, w ostatecznym rozrachunku i tak jestem do przodu.

żeby z osobówki zrobić ciężarówkę to kratkę trzeba zamontować za siedzeniem kierowcy?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1