Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 16:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Pn, 27 cze 2016, 14:07 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Ok z wątku o audio wyleciał SPAM o M6 vs Mondeo, ale dokończe wypowiedź do ace2 tutaj:
-- Dodano: Pn, 27 cze 2016, 14:58 --

ace2 napisał(a):
żadna Mazda nie ma , podgrzewana przednia szyba

A to już kłania się prawo patentowe... możliwe że w tamtym okresie Mazda mogła mieć (bo Ford był jej głównym udziałowcem), ale teraz bez solidnej opłaty, żadna marka mieć ogrzewanej całej przedniej szyby mieć nie będzie...

A co do audio w Fordzie, to dla mnie mój Bose gra znacznie lepiej niż Sony średniej opcji z 8 głośnikami w firmowym Mondeo Trend 2,0 TDCi z kilkoma pakietami... Ale to już kwestia gustu... Ale jak sam mówiłeś
ace2 napisał(a):
Zawsze na forach wq są ortodoksyjni miłośnicy jakieś marki z klapami na oczach.

:hihi:
Ty należysz do miłośników Forda, tylko nadal nie wiem, dlaczego wybrałeś M6 a nie nowe Mondeo...
Żeby sobie ponarzekać?
Ja np. jakbym miał do wyboru jakiegoś fajnego nowego Galanta Kombi, to pozostałbym przy Mitsubishi, bo byłem bardzo zadowolony z Lancera... A tak to wybierałem z różnych marek, oceniając wszystkie za i przeciw... Wybrałem Mazdę i w przeciwieństwie do Ciebie jestem zadowolony... Trafił mi się po prostu b.dobry egzemplarz ;)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

PostNapisane: Pn, 27 cze 2016, 16:42 
Bywalec
Od: 23.04.2016
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: lubelski
Tak jak gzesiolek pisze - kazdy ma swojego faworyta, jak dla mnie Mazda bije forda w pysk: silniki, standard wykonczenia, elastycznosc zawieszenia i teraz to tandetne podszywanie sie pod Astona deskredytuje Forda po calosci ale na forum forda mondeo pewne sa swiry co to samo pisza o madzi... proponuje ustawke i pokazemy im kto rzadzi ;p

PostNapisane: Pn, 27 cze 2016, 17:19 
Mondeo ma plusy, co kto potrzebuje, najlepsze wyciszenie w klasie, 550l bagażnik odwierany z szyba, lepsze hamulce,prowadzenie znaczy układ kierowniczy dla wielu lepszy w mondo itp. zreszta nie będę pisał tego samego co ktoś wcześniej napisał.
Takie pisanie że mazda '' bije na pysk forda'' to trochę bardzo nie obiektywna opinia. - oba auta sa dobre i mazda ma swoje zalety i mondeo.

Niby mazda japońska ale generalnie mondeo jest bardziej dopracowany i ludzie na gwarancji praktycznie nie odwedzają servisu, ktoś napiśze że mam mazde i nie odwiedam serwisu, tak ale w fordzie tak czy siak tych reklamacji jest mniej jak w 6.
Siedze na forum superba i tam dużo słabiej to wygląda jak u mazdy, bardzo dużo reklamacji.

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Pn, 27 cze 2016, 18:43 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Region: dolnośląski
gzesiolek napisał(a):
A to już kłania się prawo patentowe... możliwe że w tamtym okresie Mazda mogła mieć (bo Ford był jej głównym udziałowcem), ale teraz bez solidnej opłaty, żadna marka mieć ogrzewanej całej przedniej szyby mieć nie będzie...

Patent już im wygasł jakiś czas temu. W niektórych modelach koncernu VW jest dostępna np seat altea http://archiwum.allegro.pl/oferta/nowa- ... 73976.html

moderator
PostNapisane: Wt, 28 cze 2016, 08:46 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: małopolski
szuki, możliwe nie śledziłem tematu ostatnio, ale to dziwne, że się nie upowszechniło... a co do grzanych VW to z tego co kojarzę oni mieli takowe ale z grzałkami dookoła a nie wtopione w szkło na całej powierzchni jak w Fordzie...

PostNapisane: Wt, 28 cze 2016, 11:18 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: mazowiecki
gzesiolek napisał(a):
a co do grzanych VW to z tego co kojarzę oni mieli takowe ale z grzałkami dookoła a nie wtopione w szkło

Tuż przez Mazdą miałem Passata B6, a przed nim Mondeo MK3. Grzana szyba w VW była kopią rozwiązania z Forda, dokładnie ta sama technologia. Jedyna różnica była taka, że w starszym fordzie większa powierzchnia szyby była z przewodami grzejnymi. Efekt był taki, że w VW nie rozpuszczał się obszar, w którym wycieraczka po stronie kierowcy, w pionowym ustawieniu zmieniała zwrot ruchu. Kilka takich porannych rozmrażań i pióro było w strzępach.

PostNapisane: Wt, 28 cze 2016, 11:26 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Eh w Focus mk1 też tak jest no może nie cała wpada w ten nierozmrożony obszar, ale większą częscią. (W sumie dobrze nie pamiętam bo od 3 lat w sumie nie musiałem używać...)

administrator
PostNapisane: N, 20 sty 2019, 16:10 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Wątek został zamknięty, dalszą dyskusję proszę prowadzić ---> viewtopic.php?f=19&t=2982

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1