Teraz jest Cz, 15 lis 2018, 01:17

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 6 paź 2015, 11:49 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zapaliła mi się informacja "Tyre pressure, increase pressure". Sprawdzałem już 2 razy ciśnienie w oponach, ustawione na 2,4 bara. Komunikat nie znika, gdzieś to się kasuje?

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 paź 2015, 11:59 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 911
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Ja bym zaczął od ponownej kalibracji systemu za pomocą przycisku po lewej stronie kierownicy. W instrukcji jest gdzieś opis jak to zrobić.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 paź 2015, 12:01 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zrobiłem według tego instruktażu, zobaczymy czy zniknie.
https://www.youtube.com/watch?v=Jnre-1snARQ

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 lis 2015, 20:14 
Adept
Offline
Od: 30.06.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Pytanko:
Wyskoczył mi pomarańczowy komunikat "TYRE PRESSURE INCREASE PRESSURE"
Ciśnienie w oponach OK, po kalibracji czujników (przyciskiem po lewej stronie kierownicy) bez zmian...
Jakiś pomysł?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pn, 16 lis 2015, 20:55 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Rozumiem, że się zatrzymałeś, wcisnąłeś przycisk, ruszyłeś i przejechałeś kilkaset metrów?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 lis 2015, 20:59 
Adept
Offline
Od: 30.06.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
tombien dokładnie tak. Czynność powtarzałem kilka razy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 lis 2015, 21:07 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1148
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Pozostaje sposob 'na Windowsa'


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 lis 2015, 21:10 
Adept
Offline
Od: 30.06.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
A tak sobie myślę czy M6 nie ma czegoś takiego jak przypomnienie o zmianie opon?
W jakimś aucie którym jeździłem było tak, że się wprowadzało datę i system przypominał...
Tylko, że ja tego nie ustawiałem. Chyba że ASO bo zdeponowałem u nich koła ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 lis 2015, 23:27 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.03.2014
Posty: 927
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Ma takie coś. Ja też nie mogłem pozbyć się tego komunikatu i w ASO mi to zrobili.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 lis 2015, 05:59 
Adept
Offline
Od: 30.06.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Qba30 napisał(a):
Pytanko:
Wyskoczył mi pomarańczowy komunikat "TYRE PRESSURE INCREASE PRESSURE"
Ciśnienie w oponach OK, po kalibracji czujników (przyciskiem po lewej stronie kierownicy) bez zmian...
Jakiś pomysł?


ASO odpowiedziało mi na moje pytanie. w/w komunikat jest komunikatem który standardowo pojawia się co pół roku i wymusza na użytkowniku sprawdzenie ciśnienia oraz jego akceptację z poziomu menu. Funkcję tą można włączyć lub wyłączyć. Szkoda, że instrukcja na ten temat nic nie pisze...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 wrz 2016, 20:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.08.2016
Posty: 12
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Czy zdołał się ktoś samodzielnie uporać z komunikatem "TYRE PRESSURE INCREASE PRESSURE"? NIe bardzo wiem co z tym zrobić. Koła ok, a kalibrowanie przyciskiem z lewej strony nic nie daje.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 wrz 2016, 20:57 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 27.04.2014
Posty: 286
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
To jest komunikat który kasujesz, tak jak przegląd. Komunikuje o zmianie kół ( z przodu na tył). Ja miałem ustawiony co 10k km. Ogólnie koła z przodu szybciej się zużywają i dlatego należy je zamieniać by zużycie było równomierne.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 wrz 2016, 10:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.08.2016
Posty: 12
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
leeart - podaj pls w jaki sposób kasujesz komunikaty. Pewnie w instrukcji piszą, ale nie mam do niej dostepu w tej chwili.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 wrz 2016, 10:30 
Bywalec
Offline
Od: 25.06.2015
Posty: 410
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Wchodzisz tam, gdzie zużycie paliwa i tam odhaczasz komunikat o zmianie kół.

Wysłane z mojego Lenovo K910


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 6 wrz 2016, 20:45 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
jamson, tak miałem to ostatnio. Trzeba wyłaczyć zaplanowane sprawdzenie ciśnienia w komputerze pokładowym. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 wrz 2016, 07:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.08.2016
Posty: 12
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
powalczę dziś z tym komunikatem, dzięki chłopaki :hi:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 sie 2017, 13:28 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 09.08.2014
Posty: 454
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Mam pytanie czy ktoś spotkał się problemem błędu "Increase pressure...", który nie znika pomimo resetu?

Opony sprawdzone 4-krotnie - trzymają idealnie ciśnienie.


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 18 sie 2017, 13:39 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7339
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Wydzieliłem ten temat z wyników wyszukiwania - przycisk Szukaj działa. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 maja 2018, 12:09 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4372
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Jakie są czujniki w GL, czy to są czujniki podobnie jak w GH czyli na wentylu jako całość?
Czy może wentyl jest osobno a czujnik jest gdzieś w feldze "przyklejony"..?

...Edit po chwili...

...Ciśnienie jest monitorowane systemem ABS TCS, czyli liczone są obroty kół, na mniejszym ciśnieniu koło ma więcej obrotów etc...

:)

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.