Teraz jest Wt, 23 paź 2018, 14:58

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 18 cze 2017, 12:44 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 16.09.2013
Posty: 2063
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
modo napisał(a):
spokojnie można przejechać wtedy jeszcze kilkadziesiąt km

ale nie dieslem :( też już o tym wiele razy pisałem - u mnie po 10 -15 km po przekroczeniu range 0 traci moc a nigdy nie zatankowałem wiecej niz 56 l a podobno zbiornik ma 62l :(


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 18 cze 2017, 17:33 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 1871
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
U mnie ostatnio przy range 0 plus jakieś 10-12km po mieście zatankowałem ponad 57litrów do pierwszego odbicia i dobiłem bez problemu do 58litrów...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 18 cze 2017, 18:53 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.02.2016
Posty: 454
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
slawek widocznie diesel jest bardziej wybredny, jeśli chodzi o jakość paliwa, chociaż 6l w baku to jeszcze nie opary. Może trzeba zmienić stację <niewiem>

-- Dodano: N, 18 cze 2017, 19:53 --

Albo auto jak w Twoim przypadku :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 18 cze 2017, 19:08 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 16.09.2013
Posty: 2063
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
modo napisał(a):
Może trzeba zmienić stację

92 000 km różne stacje w różnych krajach - to nie ta przyczyna ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 7 sie 2017, 19:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.06.2017
Posty: 11
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Jako ze malo o dieslach dzisiaj przy range zero-zrobilem 24 kilometry ,co prawda bardzo delikatnie jechalem, nie po autostradzie, mocy mi nie odcielo trybu awaryjnego nie bylo,szarpac autem tez nie szarpalo plynnie jechala, dalej juz sie balem jednak jechac gdyz baniakow nie mialem taka partyzantka wyszla tankowalem na orlenie i 57,5 litra pod korek weszlo.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 8 sie 2017, 01:46 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 16.09.2013
Posty: 2063
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
czyli teoretycznie brakuje ok 5 litrów - mnie klika razy po przejechaniu ok 25 km wiecej niz zero odcinało moc - takie mazdowe kłamstwo w dieslach (przynajmniej w moim doswiadczenie 4 lata 93 000km)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 sie 2017, 09:40 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Ja sam sobie zaimponowałem- natchniony Waszymi opowieściami postanowiłem sprawdzić u siebie jaki będzie wynik na pełnym baku: do rezerwy na trasie wyszło mi 604 km a że pozostało mi 119 km to postanowiłem zaryzykować i udało się :)
mam stację 1km przed domem więc 118 km na rezerwie; bez problemu ujechałbym jeszcze 20-30 km.
Żadnego świrowania i jechania 70 km/h tylko normalna jazda 90-110.
Pierwszy raz na baku udało mi się zrobić 723 km więc duma przepełnia mnie bardzo. Zazwyczaj jazda w mieście i 550 km zasięgu

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 sie 2017, 10:02 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 618
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
119 km od zapalenia sie lampki rezerwy masz na mysli?
a ile od range 0?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 sie 2017, 12:52 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Jak się zapala rezerwa to jest 30 albo 40 km do zrobienia, niegdy na to nie patrzyłem szczerze mówiąc i tego nie mierzyłem - teraz przy okazji pierwszy teścik

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 sie 2017, 13:41 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 618
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
masz chyba na mysli jak zapala sie zasieg 0 a nie rezerwa :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 sie 2017, 13:47 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.07.2013
Posty: 2910
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
ddreporter napisał(a):
Jak się zapala rezerwa to jest 30 albo 40 km do zrobienia, niegdy na to nie patrzyłem szczerze mówiąc

To skąd wiesz?

Przy range 0 w baku było ok. 9-10 litrów paliwa.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 sie 2017, 14:21 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Wystarczy przy zapaleniu rezerwy włączyć zasięg

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 sie 2017, 15:16 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.07.2013
Posty: 2910
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
ddreporter, ja to wiem tylko nie rozumiem Twojego zdania, w którym piszesz, że po zapaleniu rezerwy jest 30 40 km do zrobienia ale w sumie to nie wiesz bo nigdy nie patrzysz.

U mnie w pb 2.5 po zapaleniu rezerwy w range pokazywało 65-68 km. Po dojechaniu do range 0 w baku miałem jeszcze 9-10 litrów benzyny. Mam nadzieję, że jasno napisałem bo inaczej już nie umiem.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 sie 2017, 15:24 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6364
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Zbychu dobrze pisze. Jak się zapala rezerwa - komp Ci pisze, że masz jeszcze 30-40km do przejechania. Przy założeniu, że przejedziesz je tym samym stylem co do tej pory, to jak Ci się zapali Range 0 w baku będziesz miał jeszcze ileś litrów. Ja przy zasięgu zero zalewałem jakieś 54-55l. Czyli zostawało mi w baku 7-8l. Zbychowi 9-10, pewnie nie lał pod korek :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Śr, 16 sie 2017, 16:53 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7257
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
ddreporter napisał(a):
do rezerwy na trasie wyszło mi 604 km a że pozostało mi 119 km to postanowiłem zaryzykować i udało się

W tym wątku piszemy wyłącznie ile przejedziemy gdy Range = 0 a nie ile łącznie na rezerwie + poniżej zasięgu.
Jeżeli łączysz te 2 różne sprawy wprowadzasz innych w błąd, bo nie to jest przedmiotem tego tematu. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 17 sie 2017, 08:20 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Masz rację, za bardzo się ucieszyłem tym ile przejechałem, jak wyzeruję bak to w pokutę zmierzę ile poszło po range 0

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 17 sie 2017, 16:43 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.02.2016
Posty: 454
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Szkoda silnika, żeby na oparach jeździć :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 sie 2017, 09:31 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Właśnie też z tego założenia wychodzę i nigdy nie testowałem jazdy na końcówce paliwa - rezerwa to tankowanie ale przy okazji raz na rok wykreowała się taka możliwość więc pomyślałem raz kozie śmierć ;)

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 sie 2017, 10:50 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 316
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
A co się może stać oprócz zaciągnięcia do filtra syfów z dna baku? Silnikowi nie zaszkodzi.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 sie 2017, 21:43 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.02.2016
Posty: 454
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Ale, że niby przedwczesna rezerwa to błąd inżynierów Mazdy? :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 sie 2017, 22:31 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 607
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Jak kto woli ale mnie bardziej by pasowało gdyby włączona kontrolka sygnalizoawla jeszcze tylko 50km a nie domysły ile jeszcze mogę przejechać. Jadąc 630 km średnio 160km/ h tempomat dojeżdżam do domu na range 5 -10 a ile stresu bo zmienne warunki a może braknie itp. Takie moje spostrzeżenie(pytanie) kontrolka włącza się zależnie jakie mamy średnie spalanie z tej trasy :idea: ponieważ zależnie od stylu jazdy, wskaźnik poziomu paliwa jest w innym miejscu.
Mając świadomość ,że teoretycznie mogę przejechać jeszcze 100 km to miałbym(mam) wkur... bo mi jakaś lampka świeci , w dzień jeszcze można przeżyć ale w nocy :/ to tak jak że światłami niby automat ale czemu świeci niebieska kontrolka? przecież to przeszkadza, przynajmniej mi :mad:

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 22 sie 2017, 00:11 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 16.09.2013
Posty: 2063
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Dla mnie to duży błąd - znacznie zmniejsza się zasieg na zbiorniku - w moim o conajmniej 70 km - nie zdarzyło mi się abym zatankował więcej niz 57litrów po przejechaniu jeszcze nawet kilkunastu km ponad range 0 ( zbiornik ma podobno 62L)
Chyba że tych 5 litrów rzeczywiście nie ma :(


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 sie 2017, 13:59 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
To nie na moje nerwy, ja na Range 0 przejechałem 46 km ale już miałem pełne gacie i zalałem choć jeszcze bym pojeździł jakbym się uparł. Zasięg na Range ) zależy od stylu jazdy - ja miałem po zapaleniu rezerwy teraz 42 km. W trasie można się pobawić i potestować ale jednak wolę zalać Madzię i mieć święty spokój

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 gru 2017, 13:28 
Offline
Potwierdzam, wielokrotnie przejeżdżam na rezerwie (0km range) ok. 50-60 km w trybie mieszanym, a do baku można wlać wciąż nie więcej niż 58 litrów.


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 gru 2017, 00:25 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Ja ostatnio wlałem 58,5 ale to już raczej maks totalny

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 gru 2017, 01:47 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 316
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
ddreporter, a jak wlałeś te 58,5 to ile km miałeś już przekroczone "range 0"?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 sty 2018, 12:58 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 383
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Nie wiem, nie liczę tego ale wczoraj zalałem ponad 60 l ;)
IMG_20180101_150343.jpg
Generalnie mam ten problem, że zawsze się spieszę i nie mam czasu na tankowanie - tankuję na dużej rezerwie ale nie patrzę ile jeżdżę na range 0 - koło 50 km po miescie


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 sty 2018, 14:11 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 12.06.2017
Posty: 129
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
W moim przypadku 58 l tankuję do pierwszego odbicia gdy przejadę przy Range 0 km około 55-60 km. Sądzę, że zatankowanie 60 l jest możliwe po przejechaniu przy Range 0 km około 80-100 km. Pozostałe 2 l to wypełnienie zbiornika paliwa do filtra - miejsca zasysania PB.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 sty 2018, 18:54 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2351
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Aha opis w wątku o spalaniu

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 sty 2018, 19:22 
Świeżak
Offline
Od: 17.12.2016
Posty: 16
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: mazowiecki
Byłem przekonany, że gdy pojawi się opis Range 0 to max można wyciągnąć z niego jeszcze 15 km. Jednak po tym co przeczytałem stwierdzam, że muszę czytać zdecydowanie więcej ponieważ ostatnio miałem taką sytuację i miałem prawie pełno w gaciach od stresu czy dojadę ... Mądry Polak ... :cool: :cool:

Nawiasem mówiąc uważam ,że szkoda doprowadzać Nasze piękne auto narażać na niepotrzebne atrakcje ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.