|
Cześć, Od paru dni mam problem z połowicznym chłodzeniem tylko z nawiewów od strony pasażera. Samochód był u mechanika na wymianie oleju i wszystkich filtrów oraz podkładek pod wtryskami oraz montażu kamery cofania i kamery przedniej. Wcześniej była wymieniona sprężarka klimatyzacji na nową regenerowaną, usunięte wszystkie nieszczelności, uzupełniona sprawdzona. Do czasu oddania do mechanika chłodziło tak bardzo że aż za mocno. Nagle po odbiorze chłodzi tak ale tylko strona pasażera a z kratek nawiewów kierowcy leci normalnie prawie ciepłe powietrze. Co się mogło nagle stać?? Kompresor się załącza, przewody w silniki zimniutkie. Sporo jest artykułów dotyczących silniczka\siłownika klap nagrzewnicy który steruje tymi klapami\klapą. Jeden jest przykręcony zaraz poniżej miejsca instalacji filtra przeciwyłkowego?? Pytanie czy jest tylko jeden czy do każdego nawiewu jest osobny?? Jeżeli więcej niż jeden to gdzie je znajdę?? Pomóżcie bo już mam dość tematu klimatyzacji z którym użeram się od 2 mscy. Od 3 tygodni było super dałem na zwykły serwis olejowy i już nie jest.
|