Teraz jest Pt, 24 lis 2017, 03:09

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 18 paź 2013, 07:57 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 13.05.2013
Posty: 540
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: łódzki
Panowie to i ja się wypowie, bo po przeczytaniu całego wątku o akcji serwisowej dotyczącej łańcucha, zadzwoniłem do ASO w Łodzi z zapytaniem, czy moja mazda podlega akcji, miły Pan sprawdził po VIN-ie i polecił przyjechanie do serwisu.

W serwisie podłączyli mi samochód pod komputer, wgrali nowe oprogramowanie do Mazdy, dodatkowo mierzące stopień rozciągnięcia łańcucha (tak mnie poinformowano) i po aktualizacji sprawdzili, że mój parametr dotyczący rozciągnięcia łańcucha to ok. 9

Poinformowali mnie, że to wzorcowo i nie mam się czym martwić, bo dopiero w okolicach 11 należy zmieniać.

Oczywiście wszystko za free. Ja jeżdżę spokojny, że wszystko jest ok. :D

Jest tylko jeden minus całej operacji, po wgraniu nowego oprogramowania straciłem swojego wirusa i wróciłem do serii, a to niestety jest odczuwalne <suicide>
No ale z dwojga złego wolę wiedzieć, że wszystko jest ok i ewentualnie dograć wirusa jeszcze raz :)

_________________
Właściciel Pięknej M6
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 lis 2013, 22:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.11.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witam wszystkich.
Chciałbym się dowiedzieć czy w ASO w UK sprawdzą mi za free rozrząd czy będe musiał placić za sprawdzenie,jeśli coś jest nie tak z łańcuchem i będą musieli robić czy zrobią to za free w ramach akcji serwisowej,dodam że Madzia ma 73000mil.
Dzięki pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 26 lis 2013, 07:27 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Jeśli się łapiesz na akcje serwisową, to za free.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 26 lis 2013, 09:27 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2584
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
greg82 napisał(a):
jeśli coś jest nie tak z łańcuchem

Lancucha sie nie wymienia, niemniej jednak akcja servisowa na niego byla i tak jak chmooreck napisal, jezeli sie pod nia lapiesz to wymienia za frikola. Najlepiej zadzwon do ASO, podaj im swoj VIN i rozwieja twoje watpliwosci a zaoszczedzi ci to czasu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 26 lis 2013, 21:12 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.11.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Dzięki wieklkie
pozdro....


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2013, 21:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.11.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
rozrząd był wymieniony rok temu przy przebiegu 55 tyś mil ,tak pisze w DSR ,ze mnie gapa że nie doczytałem ,więc rozrząd z glowy i moge spać dalej, pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Śr, 27 lis 2013, 21:52 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1714
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Twoja Magda z którego roku produkcji jest?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lis 2013, 12:27 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1928
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
greg82 napisał(a):
rozrząd był wymieniony rok temu przy przebiegu 55 tyś mil ,tak pisze w DSR ,ze mnie gapa że nie doczytałem ,więc rozrząd z glowy i moge spać dalej, pozdrawiam

...znam osobę co miała wymieniany łańcuch 2 razy do przebiegu ok 60 tys. mil, więc przy serwisie lepiej sprawdzać czy się nie rozciągną...

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lis 2013, 20:24 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.11.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
z 2010 roku ,następny serwis na wiosnę juz nie za free,więc podejrzewam ze olej i filtry wymienie sam, jak pojade do aso to podejrzewam że mi powiedzą że pół auta jest do wymiany


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 lis 2013, 12:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1328
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
greg82 napisał(a):
następny serwis na wiosnę juz nie za free
A to są serwisy za free?

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 29 lis 2013, 12:34 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2584
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Mialem chec to samo napisac wczoraj :) Daj namiary bo chetnie skorzystamy


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Pt, 29 lis 2013, 14:49 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1714
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Są takie serwisy, tylko przy kupnie u dealera i negocjacjach cenowych trzeba się do pytać o free serwis. Ja za pierwszy po pół roku zapłaciłem tylko za części. Ale miałem tak ustalone ze sprzedawcą.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 gru 2013, 00:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.12.2013
Posty: 1
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Czy w UK też wymieniają łańcuszki za free? Moja ma już 4 lata, czy gwarancja takie auta obejmuje?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 gru 2013, 07:15 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
zapytaj w ASO

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 9 gru 2013, 10:49 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2584
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jezeli twoje auto bylo objete ta akcja to zrobia to za frikola nawet jezeli nie jest juz na gwarancji


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 sty 2014, 09:02 
Świeżak
Offline
Od: 03.01.2014
Posty: 30
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
witam, potrzebuje malej pomocy z rorzadem a mianowicie zabieram się za jego wymiane i potrzebowałbym ewentualnie jakiegoś schematu lub chociaż momenty dokręcania srub itp. Ktos może już to robil i udzielilby jakiś wskazówek, dzięki. ps wymieniam bo wlasnie lancuch się rozsciagnal a przebieg mam 174000 mil (około 280 000 km.


Ostatnio edytowano Pt, 3 sty 2014, 17:25 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 3 sty 2014, 17:20 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2584
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witamy na forum,

Sprawdzales moze juz z ASO czy aby twoja Mazda nie byla objeta akcja wymiany rozciagajacego sie lancucha rozrzadu ? Mozesz to zrobic telefonicznie podajac im VIN swojego pojazdu. Ja zaczalbym od tego...

Pozdrowionka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 5 sty 2014, 02:21 
Avatar użytkownika
Firma
Offline
Od: 02.01.2014
Posty: 38
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Tak to jest z tymi 2.2 ale bardzo podoba mi sie ich praca , zupełnie inaczej "tyka" niz 2.0 , nawet mialem zamiar kupic 2.2 ale akcyza mnie zabila :mad:

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 5 sty 2014, 07:49 
Świeżak
Offline
Od: 03.01.2014
Posty: 30
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Mialem sprawdzany lancuch przy 106000 mil I bylo ok, tak ze nie wiem czy teraz bedzie podlegal wymianie za friko


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 17 sty 2014, 10:09 
Świeżak
Offline
Od: 03.01.2014
Posty: 30
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Witam ponownie dobiłem do 177 tys mil i wymiana lancucha, dpf migal non stop, po podlaczeniu komputera wywala blad p1336 niespojnosc sygnalow z czujnikow polozenia walu i walka rozrządu. Kontrolka silnika nie miga w ogole tylko dpf. Niestety rozrząd można do tego silnika dostać tylko w serwisie. Glowny lancuch, kolo na wal i duże kolo na walek + 3 slizgacze + napinacz = 517 funcikow. Za robote maja mnie skasować jakies 200 f. Nie mam zamiaru wymieniac małego lancucha od pompy oleju bo to zbędne koszta. Dodatkowo wymiana oleju. Mam kolegow co wymieniali już lancuchy: jeden przy 140 tys mil, a drugi wlasnie zmienia przy przebiegu tylko 114 tys mil. Trzeba chyba jakiś odpowiedni list do mazdy wystosować, bo jak z dilerem rozmawialiśmy to w odpowiedzi dostaliśmy, ze lancuchy były sprawdzane jakiś czas temu i jak wtedy było ok, to oni teraz krotkomowiac umywają rece.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 17 sty 2014, 10:41 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2584
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
ehs a podobno silniki z lancuchem sa bezobslugowe :(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 17 sty 2014, 15:32 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 13.05.2013
Posty: 540
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: łódzki
:wink: tylko i wyłącznie podobno :wink:

_________________
Właściciel Pięknej M6
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2014, 09:33 
Świeżak
Offline
Od: 03.01.2014
Posty: 30
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Witam ponownie. Wlasnie jestem po wymianie naszego największego problemu (czyt. lancucha). Jak pisałem wcześniej wymieniłem duzy lancuch z kolami na wal i walek rozrządu, napinacz ( był już wysunięty na maksa), trzy slizgi i uszczelniacz walu korbowego. Z powodu tego ze była odkrecana pokrywa zaworow, wiec i wtryski także - obowizkowo nowe podkładki miedziane pod wtryskami wymienione. Jako ze usluga była wykonana w niezależnym warsztacie z nieposzlakowana opinia i tak trzeba bylo odstawić do dilera na jak to oni określili - przy każdej wymianie lancucha w 2,2 mzr-cd potrzeba resetować ecu i zkalibrowac czujniki polozenia walka rozrządu i walu korbowego. Probowali to zrobić ids-em w warsztacie, wykasowali bledy, ale i tak dalej migal dpf - dalej wyrzucalo blad p1336. A calosc kosztowala mnie 908 funtow, z czego około 600f za części i nowy olej. ps byłem przy tym jak sciagneli pokrywe rozrządu i widziałem lancuchy osobiście: duzy luzny jak cholera, a maly bez zarzutu, ladnie napięty i zero luzu. Pozdrawiam, teraz ide <%>


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: N, 26 sty 2014, 13:22 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1714
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
I mnie te kurewstwo dopadło. Szlag by to trafił. Jutro jadę do serwisu <baseball> <suicide>
Ja nawet nie mam 57000mil przejechane.

Obrazek

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Cz, 13 lut 2014, 11:36 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1714
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Odebrałem mazde we wtorek... kurwa ile czasu można wymieniać łańcuch rozrządu! Mieli się wziąść za niego w czwartek po południu. Gość ocenił czas wymiany na 5-7h. Więc piątku im było mało. Sobotę pracują 5 godzin, ale też nie zrobili. Poniedziałek kolejny tel do nich... już ja właśnie skręcamy, zaraz będzie test i damy Ci znać po południu. O 2 dzwonię po raz kolejny. Zadzwoń za godzinę, bo coś jeszcze nie gra i będą wiedzieć czy za chwile czy skończą ja. Zwolniłem się z pracy i komarkiem udałem się do domu 1,5h w jedną stronę. Aby zostawić motor i z kolegą pojechać odebrać auto. Ale przed 4 dzwonię po raz kolejny, aby się upewnić czy jest do odbioru. Sorry kolego będzie ma jutro na 10. OK jestem spokojny, opanowany...
O 10 we wtorek pojawiam się po auto. Ja do płacenia, a cena inna od uzgodnionej :(
Wycenił robotę na prawie £1200 ale dzięki uprzejmości i znajomości zielonego dostałem 20% zniżki. Więc miałem do płacenia nie całego £1000.
Uprzedziłem gościa o tym, że będę dzwonił do Mazda UK w sprawie pokrycia części kosztów naprawy. W sumie mazda UK po długich rozmowach zgodziła się na pokrycie 60% kosztów. Więc ja miałam do płacenia ok £400. W piątek jeszcze się upewniłem, czy cena bez zmian. Tak bez zmian zniżka obowiązuje.
We wtorek miałem cenę wliczone bez zniżki, typ powiedział że nie może jej dać bo Mazda UK płaci cześć kosztów i on nie może jej naliczyć. Szlag mnie trafił na prawie £100 mnie wystawił.
Jak bym wiedział, że zniżek mi nie da to w najbliższym warsztacie Mazdy bym to robił do nich mam 28 mil a do najbliższego 4,5 mili.
No nic zapłaciłem, pojechałem.
Przejechałem w korku 15 mil przez wioski i Aylesbury zajęło mi to jakieś 50 minut. Wbija się na expresówke i auto nie jedzie! Jakbym maluchem przyspieszał brak mu mocy . Zatrzymałem się na parkingu i dzwonie mowie co jest i wracam do warsztatu.
Źle połączyli opaskę na wężu do turbo i łapał lewe powietrze. Paprochy jedne tyle czasu i auto nie działa.
Ale to nic dzisiaj odkryłem, że wspomaganie też nie działa. Przy ciasnym manewrowanie na parkingu ukrycia się kierownica jak przy traktorze.
Pozniej sprawdzę bezpieczniki i pompę czy wszystko dobrze połączyli tutaj. Masakra z tym warsztatem...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 13 lut 2014, 11:39 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2584
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A gdzie ty to robiles ? Powiedz to bedziemy omijali wielkim lukiem.
W ogole jak to jest - jest niby na ten lancuch akcja servisowa ale nadal kaza ci zaplacic ? nie qmam :(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lut 2014, 13:00 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1928
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
…Tak to właśnie jest w UK. Ja będę teraz zmieniał rozrząd i boje się dać do ASO. Sam nie wiem co robić bo jak wysłuchałem opowieści, że pompę wody zmieniają tylko jak cieknie a napinacz to trzeba rozebrać i zobaczyć to ręce opadają. Przy przebiegu 240 tyś. oni by tylko pasek zmienili mi i to w cenie ok. 500 GBP, a z pompą i napinaczem ok. 900 GBP :/

Sorry za OT.
szczypik współczuję :(

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lut 2014, 13:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1577
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
A byłeś ostatnio w Polsce... było skorzystać i zrobić za 1500zł ;)

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Cz, 13 lut 2014, 14:50 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1714
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Ostatnio w Polsce byłem samochodem w listopadzie 2012.
Teraz musiałem to zrobić. Bo się rozciagło.

glowasiek napisał(a):
A gdzie ty to robiles ? Powiedz to bedziemy omijali wielkim lukiem.
W ogole jak to jest - jest niby na ten lancuch akcja servisowa ale nadal kaza ci zaplacic ? nie qmam :(

Robiłem w Aylesbury. To jest akcja na łańcuchy ale robią tylko jak nasz na gwarancji. Bo nie jest to związane z bezpieczeństwem. Wiec tylko ich dobra wola, że dołożyli się do kosztów naprawy.
Co jeszcze mi się tam nie spodobało... auto dostałem takie brudne jakie im odstawiłem. W brayleys mazda i northon way mazda zawsze oddawali auto umyte i odkurzone. I było to już wliczone w cenę serwisu.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lut 2014, 17:06 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1928
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
chmooreck napisał(a):
A byłeś ostatnio w Polsce... było skorzystać i zrobić za 1500zł ;)

To chyba do mnie było ?
Tak nawet dzwoniłem i wstępnie się umówiłem w Auto Idea w Olsztynie ale nie miałem czasu, bardzo dużo spraw na głowie i teraz żałuję :/

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.