Teraz jest Pn, 24 wrz 2018, 22:36

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 2 paź 2017, 14:17 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4184
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Też właśnie...
Odpowiedź już znasz co robić dalej :)
Za 30kzl kupisz nowy samochodzik z nowym fotelem w gratisie, bez luzow hehe ;)

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 paź 2017, 14:29 
Świeżak
Offline
Od: 06.03.2017
Posty: 22
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
tak tylko ja go całkiem niedawno kopiłem :)

-- Dodano: Pn, 2 paź 2017, 15:29 --

swoja droga ciekawe czy ten stelaż by pasował od GG/GY czy to jest to samo czy nie jak myślisz?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 paź 2017, 18:36 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 30.07.2016
Posty: 40
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Fotel naprawiłem około rok temu a dziś przyszedł list z Mazdy z informacją żeby podjechać do jednego z kilku punktów Mazdy celem naprawy, troszkę się chłopacy pospieszyli... <czas>

_________________
Dum spiro spero....


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 lis 2017, 08:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.04.2017
Posty: 10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Ja również miałem sie zabrać za naprawe fotela bo coś przeskakuje na zakretach itd, a tu wczoraj list z MAZDY.... by wstawić sie na sprawdzenie "fotelowej usterki". Koszt - 0 PLN wiec jest ok.... Trzeba z tego skorzystać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 1 gru 2017, 15:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.06.2016
Posty: 6
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Potwierdzam, na początku listopada również dostałem list od Mazdy, że mam się stawić w serwisie w celu wyeliminowania luzów, umówiłem się na wizytę, godzina i po robocie, wstawili nowe prowadnice, fotel ani drgnął do dzisiaj i przy okazji wyeliminowane zostały trzaski gdzieś tam spod fotela. Dodam, że u mnie już nie było żadnych podkładek...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 lut 2018, 10:24 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1467
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Tutaj więcej info ws. tej akcji serwisowej, jak widać nie tylko 6tka, ale 2ka i 3ka sa objęte akcją:

https://www.samar.pl/__/19/19.m/28/19.t ... zdach.html

Ja jestem umówiony z tego powodu na naprawę w obu swoich autach <o0>
Pytanie czemu to się tak późno odbywa...


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 mar 2018, 17:36 
Amator
Offline
Od: 24.07.2014
Posty: 94
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
Koledzy, czy ta akcja jest jeszcze aktualna?

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 4 mar 2018, 22:46 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1231
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Tak, aktualna, dopóki nie wymienią w każdym aucie które mieści się w zakresie numerów VIN. Te akcje zazwyczaj nie mają daty ważności.

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 mar 2018, 23:06 
Świeżak
Offline
Od: 27.05.2015
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
30 września 2017, o 13:13 baniahated napisał(a):
Chodzi mi o to że ja u siebie mam fotele elektryczne moja mazda akcja objęta nie jest ale luz delikatny mam i chciałem się dowiedzieć czy ktoś to robił w aso odpłatnie i jaki to jest mniej więcej koszt?

-- Dodano: So, 30 wrz 2017, 13:13 --

Witam,
bylem własnie dzisiaj w ASO z tym fotelem, przypomnę ze mam fotele elektryczne. Na moje fotele akcji serwisowej nie ma. Pomimo tego postanowiłem pojechać do ASO na weryfikacje tych luzów. Po weryfikacji okazało się ze luzy są, ale nic nie da się z tym zrobić, budowa stelaża jest inna niż w przypadku siedzeń nie elektrycznym i tu nie da się wymienić żadnych podkładek itp, jedynie co mogę zrobić to wymienić cały stelaż. Cena stelaża do fotela elektrycznego kierowcy uwaga 13700 netto !!! tak tak nie pomyliłem się nie 1370 tylko 13700 !!!. Powiedzcie co robić bo mi ręce opadają, pomocy !!!


Właśnie wróciłem z ASO i diagnoza ta sama...Wycena również... Jestem ciekaw czy udało Ci się coś z tym zrobić... bo jak widac "jedziemy na jednym wozie"


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 lip 2018, 11:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.07.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
2 października 2017, o 12:37 baniahated napisał(a):
U mnie tez nie skrzypi tylko jest delikatny luz na tej lewej szynie czy tam prowadnicy czuć to przy hamowaniu czy ruszaniu oraz to stukanie jak na filmie który nagrałem i wrzuciłem przy wchodzeniu w zakręt.
Najgorsze jest to ze ten stelaż jest nie rozbieralny podobno i nie da się tam wymienić pojedynczych elementów np tych prowadnic czy tam podkładek albo coś a przynajmniej tak stwierdziło ASO
ręce opadają...


Witam wszystkich
Dłuższy czas obserwuję ten wątek bo i u mnie elektryczny fotel przeskakuje w zakrętach. Dwa razy go wyciągałem i nie umiałem dojść do tego żeby to zlikwidować. Myślałem i wymyśliłem!
Do rzeczy: skoro jak widać na filmiku przeskakuje na szynie - wkręciłem szynę w imadło i z czuciem ścisnąłem na tyle że ten wku...cy luz się zlikwidował.
Ja odkręciłem fotel, odpiąłem tylko kostkę od poduszki, przechyliłem fotel do tyłu - na tylne siedzenie - i teraz: fotel na maxa w przód (czyli do góry) i ta szyna (tylna część) wtedy jest odsłonięta.
Imadło odkręciłem od stołu i robiłem to w aucie, żeby wiedzieć ile ścisnąć. Dość mocno trzeba skręcić, potem imadło odkręcić i zjechać fotelem na dół (czyli do tyłu) i sprawdzić czy jest luz. Ja robiłem tak 3x bo nie chciałem sobie za bardzo ścisnąć żeby ten fotel się przesuwał :)
Ścisnąłem obydwie strony, przetestowałem i teraz z przyjemnością lata się po zakrętach :wink:
Nie robiłem foto story bo nie byłem pewien efektu, ale myślę,że każdy wie o co chodzi - jak coś to proszę pisać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.