Teraz jest Cz, 29 cze 2017, 13:16

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 18 lis 2016, 08:25 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.06.2015
Posty: 39
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
tutaj widzę mają duży wybór kolorów także chyba się na nie zdecyduje i zobaczymy jak z kolorem wyjdzie. dzięki za podpowiedź


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 sty 2017, 14:34 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Pytanie, czy w poliftowej GH kombi da się założyć czujniki z przody i z tył bez zrzucania zderzaka?

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 sty 2017, 14:46 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1529
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Ciężko. Strasznie mało miejsca tam jest od spodu.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 sty 2017, 15:37 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Tył i przód tak samo?

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 24 sty 2017, 15:39 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2382
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Watpie czy ktos dalby rade zalozyc czujniki z przodu bez zdjemowania zderzaka (chociaz czesciowego)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 sty 2017, 16:33 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Ok, a czy orientuje się ktoś czy wzornik gdzie montować czujniki dostępny na forum do polifta jest taki sam?

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 sty 2017, 18:04 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 575
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Ktoś pisał że w zderzaku są zaznaczone miejsca gdzie zrobić otwory, ale trzeba go zdjąć....

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 15:02 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Super.
Zastanawiam się jakie wybrać? Czy inwestować w Valeo czy pójść w inna stronę i kupić czujniki bez kołnierza. Sa to tzw. flat mount. U naszych azjatyckich kolegów kosztują ok 30$

https://www.aliexpress.com/item-img/Car ... 7.1.12mdCK

Zaletą jest to, że wyglądają jak fabryczne w nowym aucie.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 16:12 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 575
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Maćku powiem Ci po swoim przykładzie że Valeo są bardzo przerklamowane i drogie do tego, ja zastanawiam się nad ich wymianą. Lekki mróz czy deszcz i czujniki glupieją

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 17:07 
Offline
maciekelga napisał(a):
kupić czujniki bez kołnierza. Sa to tzw. flat mount.


A wywiercisz tak żeby lakier był jak w fabrycznych ? Chyba że będziesz malował zderzak to co innego.


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 17:24 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1413
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Dokładnie, musiałbyś wywiercić, wyrównać, pomalować... albo kupić zderzak z rozbitka z czujnikami, najlepiej pod kolor. Wg. mnie mało opłacalne tylko po to żeby nie było kołnierza.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 23:00 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
No w sumie...nie pomyślałem o tym, że zostanie niepomalowana krawędź po wycięciu. Fajnie wyglądają te bezkołnierzowe, jak w nowych autach.

LG G2 mini

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 23:14 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Podpytam znajomego który takie montuje, jak to jest z krawędzią. Zastanawiam się czy nie będzie zadzierał się lakier przy myciu.

LG G2 mini

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 23:24 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1413
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
widziałem chyba raz kogoś kto miał właśnie takie czujniki zamontowane w tej dolnej plastikowej czarnej listwie (tam gdzie masz odblaski). Nie wiem czy to nie łapie każdego krawężnika itp, bo pewnie te nie mają regulacji kąta, ale w takim czarnym plastiku nielakierowanym można zawsze wyrównać papierkiem i potem z opalarką podziałać żeby nie było widać że coś było robione. Może to jest jakieś wyjście żeby nie malować zderzaka? Nie wiem, tak gdybam, do przemyślenia.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 23:40 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Ja bym jednak chciał zgodnie ze sztuka, zgodnie z wzornikiem który jest w pdf aby były jak ori;-)

LG G2 mini

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sty 2017, 23:50 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1413
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
A czemu chcesz przód? Jeździłem szóstką koleżanki, której właściciel akurat dokupił sobie w salonie opcję czujników przód i tył (Exclusive, PL salon) i powiem Ci, że to bardziej wkurza niż pomaga. Ciągłe piski przy dojeżdżaniu do świateł pod zderzak itp. dodatkowo wypadałoby to sprzężyć tak by mierzyło tylko przy małych prędkościach (nie wiem jak to się odbywa przy jakichś aftermarketowych), może to być problematyczne.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 sty 2017, 00:04 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 411
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Stwierdziłem, że jak bede montować to juz komplet. Ja chcę jednak zrobić w ten sposób, że kupić zestaw na tył uruchamiany wstecznym oczywiście. Na przód mam ori przycisk czujników parkowania, kupię zestaw na przód który będzie uruchamiany tymże przyciskiem. Przód będę uruchamiać tylko wtedy kiedy chcę a nie kiedy auto tego pragnie:-)

LG G2 mini

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 cze 2017, 20:21 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 508
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
Mam szybkie pytanie, czy u wszystkich montujących czujniki ten kabel czarny z niebieską linią odpowiadał za zasilanie światła cofania? Sprawdzałem przy kostce od żarówki ale tam oba kable czarne. Przy kostce w bagażniku mam ten czarny kabel z niebieską linią ale dalej do prawej lampy biegną wszystkie kable koloru czarnego.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.