Teraz jest So, 7 lut 2026, 12:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 18:56 
Świeżak
Od: 22.06.2013
Witam

zakupiłem ledy do jazdy dziennej i mam podłączyć plus po przekręceniu stacyjki mam być na nim zasilanie a żolty wyłączający do postojowych gdzie mogę się podłączy w mazdzie żeby było jak przekręcę kluczyk to zaświecą ledy

współzałożyciel forum
PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 19:11 
Fanatyk
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: kujawsko-pomorski
najłatwiej pod plus wtryskiwaczy w puszcze bezpieczników

PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 19:36 
Świeżak
ok puszka wiem gdzie jest tylko dokładniej który to bezpiecznik

PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:32 
Wstydliwy
Od: 14.10.2013
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
A zobacz czy w skrzynce bezpiecznikow nie masz wolnego miejsca na bezpiecznik, a tam zazwyczaj są bezpieczniki po stacyjce
. W GY jak nie ma Bosse to jest miejsce na bezpiecznik do tego zestawu.

współzałożyciel forum
PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:57 
Fanatyk
Rok produkcji: 2008
Wersja: Sport
Region: kujawsko-pomorski
na początek dodaj w profilu jakie masz auto :P a opis bezp znajdziesz w odpowiednim dziale/temacie

PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:59 
Weteran
Od: 22.10.2012
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
ramzes28 napisał(a):
zakupiłem ledy do jazdy dziennej i mam podłączyć plus po przekręceniu stacyjki mam być na nim zasilanie a żolty wyłączający do postojowych gdzie mogę się podłączy w mazdzie żeby było jak przekręcę kluczyk to zaświecą ledy

Nie chcę być niemiły, ale zgodzę się z kolegą Gajdzinem - to nawet nie jest zdanie, a jednocześnie chyba jest pytaniem (chyba, bo "?" nie ma). Chcesz, żeby Ci pomóc a nawet sam nie przeczytasz tego co napisałeś. Ja zrozumiałem dopiero jak przeczytałem 4ty raz, a i tak nie jestem przekonany, że w 100% wiem o co chodzi. Pal sześć odstępy przed przecinkami i inne nieistotne pierdoły, ale niech to chociaż będą ze dwa, trzy zdania, które się da po prostu zrozumieć, bez głębszej analizy i układania w głowie słowo po słowu... to nie takie trudne, jak masz problem - poświęć więcej niż 10s na opisanie go, zanim poprosisz innych o poświęcenie swojego czasu na to, żeby Ci pomóc :(

glowasiek napisał(a):
na początek dodaj w profilu jakie masz auto :P a opis bezp znajdziesz w odpowiednim dziale/temacie

Że już nawet o tym nie wspomnę... to pomaga. Jak masz GG to masz trochę inaczej bezpieczniki niż w GH czy GJ. Daj szansę, żeby Ci w ogóle odpowiedzieć.

PS. a widzę, że masz też posty, w których stosujesz ww. zasady - czyli jednak się da?

PostNapisane: Śr, 16 paź 2013, 05:09 
Świeżak
Mazda 6 GH 2,0 16V 147KM przepraszam zapomniałem napisać to jak gdzie mam szukać tego plusa po stacyjce ?:)

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 16 paź 2013, 11:12 
Prawie fanatyk
Rok produkcji: 2016
Region: zagranica
kkaczor napisał(a):
Pal sześć odstępy przed przecinkami i inne nieistotne pierdoły, ale niech to chociaż będą ze dwa, trzy zdania, które się da po prostu zrozumieć, bez głębszej analizy i układania w głowie słowo po słowu... to nie takie trudne, jak masz problem - poświęć więcej niż 10s na opisanie go

zgadzam sie z kolega. Stosowanie chociaz podstaw interpunkcji pomaga w zrozumieniu tego co napiszesz.
ramzes28 napisał(a):
Mazda 6 GH 2,0 16V 147KM przepraszam zapomniałem napisać to jak gdzie mam szukać tego plusa po stacyjce ?:)

a moze to wygladac tak:
Mazda 6 GH 2,0 16V 147KM. Przepraszam zapomniałem napisać.To jak, gdzie mam szukać tego plusa po stacyjce ?:)
czy nie wyglada lepiej ??

A teraz do rzeczy.
Z opisu wynika, ze masz benzyne - to ja nie polecam podpinac sie pod wtryski. Dlaczego - sam to przerabialem. Co jakis czas za male napiecie bedzie szlo na wtryski i nie odpalisz samochodu ;)

Najszybciej "+" znajdziesz w samochodzie gdzie jest PCB ;)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

PostNapisane: Śr, 16 paź 2013, 12:19 
Weteran
ramzes28, na bezpieczniku numer 24 (OUTLET, 15A) masz napięcie z aku po przekręceniu kluczyka do ACC w stacyjce. Daj znać jak potwierdzisz multimetrem :)

Obrazek

PostNapisane: Śr, 16 paź 2013, 16:33 
Świeżak
podłączyłem się pod PCM 10A i tam działa nawet fajnie bo gasną dopiero po wyłączeniu przekaźnika czyli mam teraz takie chwilowe doświetlanie bo wyłączeniu stacyjki :) to są te czerwone po prawej stronie u góry obok siebie chyba nic się nie stanie bo do ledów jest przetwornica która pod obciążeniem daje na te ledy 15-16volt ledy sa 1wat 3vlotowe po 5szt na stronę czyli 15 volt razem

Ostatnio edytowano Śr, 16 paź 2013, 17:47 przez ramzes28, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Śr, 16 paź 2013, 17:43 
Weteran
No to miód, temat do zamknięcia :)

PostNapisane: Śr, 16 paź 2013, 18:38 
Nałogowiec
Od: 24.04.2013
Rok produkcji: 2011
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Wersja: Exclusive Plus
Ja mogę potwierdzić, że OUTLET 15A pod maską to jest sygnał ACC. A dokładnie jest to bezpiecznik do gniazda zapalniczki w podłokietniku, wiem bo go ostatnio wymieniałem :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1