Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 15:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 29 sie 2017, 01:23 
Wstydliwy
Od: 09.04.2017
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Witam

Po krótce,po nocy spedzonej w garazu moje M6 chcialem podjechac do sklepu a tam akuku przekrecam kluczyk i nie odpala,wiec postanowilem podlaczaczyc prostownik i go troszke podladowac(wydaje mi sie ze zapomanielm czegos wylaczyc,albo czeste sluchanie muzyku z tel przy wylaczonym silniku).Teraz odpala itd,tylko sa male problemy,moze nie duze albo i duze ale denerwuja mnie one.

Sa to:

- slabsze podstwielenie komuptera i zegarow chyba tez,w nocy i w dzien(na wylaczonych swiatlach podswietla normalnie)
-rezerwe mialem 25km teraz przy 50km do konca juz mi sie ona zapala(remng)
-i opuszczanie szyby zamiast jednego nacisniecia(szyba sama cala zjezdzala w dol) teraz zjezdza tylko wtedy gdy mam przytrzymany guzik.

Czy to wina akumulatora czy cos sie z komputerem,sterownikami czy czyms podobnym pomieszalo.Czy moze po jakims czasie samo wroci do normy.

Akumulator(12,5V na zimnym,przy wlaczonym 14V)

moderator
PostNapisane: Wt, 29 sie 2017, 02:15 
Prawie fanatyk
Od: 01.12.2016
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: śląski
Ad 1. Podświetlenie może mieć dwie jasności. Regulujesz jasność podświetlenia zegarów i komputera przy pomocy przełącznika który znajduje się nad wskaźnikiem paliwa. Wystarczy go wcisnąć i podświetlenie wróci do jaśniejszego. Ten przycisk ma też drugą funkcję. W momencie jak podświetlenie jest ustawione na słabsze możesz dodatkowo kręcić tym przełącznikiem tak, że prawie wcale nie będzie się świecić. Pomocne przy jeździe autostradowej nocami.
Obrazek

Ad 2. Nie rozumiem tego. Podejrzewam, że rozładowanie aku zresetowało średnie spalanie i średnią prędkość, a to może mieć wpływ na to kiedy zapala się rezerwa. Nie wiem, mogę się mylić. Pierwsze co przyszło mi do głowy.

Ad 3. Musisz zaprogramować szyby. Procedura opisana jest w tym wątku:
viewtopic.php?f=36&t=42&hilit=programowanie+szyb

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 18 cze 2025, 04:11 
Stały bywalec
Od: 17.06.2025
Rok produkcji: 2015
Generacja: I
Silnik: 3.7 MZI V6 (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
ZBANOWANY!
(Мел394.4подвBettЛатоPhilGammГьятсловWhis(истPuntГрунIrwiBabyВолоВишнCrisВороAtlaурожViteDani
2CS2TescTescAtlaTurbлитеSkinАЛАфгражTaftStanRobeXIIICleoColgCarrYoghRexoColgTheoпалаSchaАлек
КокоAlexLunaGrimNeilSisiРоссElegматрStepСказВагисертБелоXVIISelaтелеBriaNikiAdioПроиRobeБогд
PixaсборСодеJorgMinuSandролеMiyoBernPablRusiZoneКудрфельKathMORGZoneправNasotopaHansZoneZone
ХиртWWWRLudwXVIIАлекMartначаWilhAlexЧареРимсChriКатаStepБориФилидеятперепризЛИТОКрумпсевVerh
ПервMaruсостAntiBronArdoCataПроиучилLemmSylv5301Swar20003889КожефункMitsМГ00FORDхоролечеFree
ToweСоступакАподязыкLEGOигруMicrwwwpComfсклаDeLoTefaWinxChowАудиЛитРЛитРЛитРЛитРНероЛитРкрим
ЛитРМедвDeniFranВедрмедиXVIIДушкОстрHendЛьвоактеAndrБессChikwwwiЕрмиМоскMutiБениКарапереавто
FighКузиSPINEnglгазеHelpавтоМигуPaulЯковКулиЛитвflasЧернСелипредЛеонFernLoveJennСмолAntiAnti
AntiЛукиHeavFirsПротAnthШорыFeliТМПиГладKyraТереЮдинtuchkasанглЛуни

Strefa czasowa: UTC + 1