Teraz jest Pt, 19 paź 2018, 22:59

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 241 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 8 wrz 2015, 14:03 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 24.06.2015
Posty: 19
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Robił ktoś coś w kreatorze mocy? Sam chcę się skusić ale nie wiem czy potem nie będzie jakiś niespodzianek.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 8 wrz 2015, 15:25 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5459
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Kolega Maras robił.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 8 wrz 2015, 23:18 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 24.06.2015
Posty: 19
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Thx wysłałem mu privka :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 wrz 2015, 05:24 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 20.06.2013
Posty: 99
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
khad napisał(a):
aczek napisał(a):
A tak wygląda hamownia pierwszy raz coś takiego widzialem


slyszalem, ze te "hamownie" sa nawet lepsze, bo sprawdzasz auto na drodze gdzie masz realne wartosci i warunki podczas jazdy, bo opory i sila tarcia sa naturalne, nie jak na stacjonarnych hamowniach.

Z takiej to często s-f wychodzi jak operator nie zadba o szczegóły. Jest dokładna ale tylko w odpowiednich warunkach.

Łatwiej jest ja oszukać i trudniej o dokładny wynik niż na zwykłej

_________________
DPF pomoc. UK fordalloys@gmail.com


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 17:13 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Witam z racji że jestem nowy :D być może powtarzam pytanie :powalajacy:
chciałbym moją madzie z chipować ale ciągle waham się :idea: czy przyrost mocy będzie wystarczający ponieważ przesiadłem się mazdy I 136ps na mazde II 163 ps najpierw było woooow ale po dwóch tygodniach jakoś tak zrobiło się normalnie znowu brakuje mi mocy ;((
dalsze plany to nowa felga ... znowu schody
troszkę do gleby :wink:

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 20:30 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5459
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Ja mam 185 KM i trochę się obawiam, ale przy 163 KM na pewno bym chipował.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 20:36 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
tak tylko gdzie :idea: v-tech robi na 190 ps wydaje sie bezpieczne tylko czy nie za mało ?
kreator mocy 205 ps co na to podzespoły wytrzymają ?
mam mały wybór mieszkam koło Zielonej Góry :sad:

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 20:40 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Kreatora odpuść!!!
W v-tech 190, może 195 wypluje, ale momentem nadrobisz w porównaniu do serii


Ostatnio edytowano Śr, 21 paź 2015, 20:52 przez rafalski, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 20:40 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
AŻ TAK ŹLE ???

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 20:41 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Poważnie mam napisać co wymodzili??


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 20:50 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
raczej nie
wyobraźnia działa ale czytałem tez kilka pozytywów

-- Dodano: Śr, 21 paź 2015, 20:50 --

v-tech obsługują podwykonawcy....
Zielona Góra - starszy pan... pytanie czy jest dobry czy ktoś u niego robił
wgranie softu :idea:

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 20:54 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
A Kraków?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 21:14 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
tak jak wcześniej pisałem mieszkam pod Zieloną Górą do Krakowa trzeba organizować extra wycieczkę
tylko czy warto jaka jest różnica ? chyba że masz na myśli inną firmę

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 paź 2015, 22:01 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Fakt do Krakowa masz sporo, może coś bliżej znajdziesz, albo ktoś inny coś podrzuci...
P.S. Którego Kreatora miałeś na myśli?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 08:19 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1469
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Ja z V-Techa jestem b. zadowolony. Tak po prawdzie jakby ci nawet mocy nie podnosili tylko poprowadzili dobrze moment to już byś to znacząco odczuł, więc pytanie czy chipować i czy poczujesz różnicę - zdecydowanie tak, ori program w mazdach pozostawia wiele do życzenia, chociaż podobno to i tak nic przy Subaru - tak mi się o uszy obiło ;) Ja nie żałuję ani grosza u nich wydanego, auto zdaje się przyspieszać bez końca, bez żadnych dziur, od dołu itp. Teraz będę brał szersze kapcie żeby mi tak nie zrywało przy ruszaniu co na 215. Zresztą V-Tech nie jest drogi jak patrzę na ceny innych. U mnie to było chyba jakoś 1200 pln, a liczyłem się z wydatkiem rzędu nawet 1800.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 08:24 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
W Krakowie chyba za 1100 wywalaja DPF i program na 170KM i ok 390NM. Chyba nawet w tym temacie jest ich oferta.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 09:21 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1915
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ciekawe czy do każdego samochodu maja gotową mapę, czy piszą nową. To jest chyba najważniejsze w chip tuningu...

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 09:29 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Piszą nową. Najpierw hamownia oczywiście i na koniec też...
Tu macie więcej info
viewtopic.php?f=55&t=2047&p=86919#p86919


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 10:26 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1469
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Dokładnie, ściągają mapy z auta, potem optymalizują, cały zabieg to 4-5h, to nie są żadne gotowce. Co więcej, przynajmniej we Wrocławiu w S-Performance, chłopaki wiedzą kiedy się zatrzymać by było dobrze i bezpiecznie, a nie kręcić do oporu. Po tym chyba można właśnie poznać dobrego tunera. Dodatkowo oni trzymają mapy w bazie więc można za symboliczną opłatą za jakiś czas podjechać (gdziekolwiek w Polsce) i wgrać na nowo, bo np. oddasz auto do ASO i Ci podgrają ori program przy jakiejś naprawie - to też istotne. No i się na koniec dostaje certyfikat - przy sprzedazy auta też istotna informacja dla kupującego.

Jeszcze jedno - nie patrzcie aż tak na KM czy NM, bo tu chodzi o to jak wygląda krzywa. Dla porównania ja mam 171 KM i ok. 390 NM i robiłem mały test ze znajomym, który ma Volvo S40 na ori programie, 180 KM i 350 NM i ma lżejsze auto i Mazda jednak o wiele lepiej szła mimo, że mniej kucy.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 16:13 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
tego z Warszawy
mógłbym pojechać do v-techa w Zielonej Górze ale tam ogarnia temat starszy pan <bach>
zgrywa soft wysyła do centrali dostaje zwrotny wszystko mailem???
to ma działać ? dlatego mam wątpliwości :idea:
oczywiście ma hamownie :D już tam sprawdzałem swoje auto 162ps i 359 Nm

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 16:16 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1469
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Oni mają swoją bazę gdzie to trzymają, gdzie ktoś napisał, że oni sobie soft mailami wysyłają? <hahaha>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 16:35 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
proszę się nie śmiać ponieważ taką informację dostałem od niego
więc to kolejny powód aby zastanowić się gość ogarnia temat czy wciska ciemnotę ???

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 16:44 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1469
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Damn, no to faktycznie odpuść temat, podjedź do innego punktu. To co on ogarnia tylko hamownię? To może i tego dobrze nie robić.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 20:29 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
niby jest przedstawicielem v-techu
kilka postów wcześniej jeden kolega dał tam auto ale ja teraz sam nie wiem .... znaczy wiem trzeba szukać dalej Wrocław a może jednak Kraków muszę to przemyśleć
co do wirusa to jestem gotów :D

-- Dodano: Cz, 22 paź 2015, 20:29 --

proszę o jakieś propozycje ale sprawdzone <modlisie>

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 20:54 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5459
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
W Gdańsku, dobrze sobie radzi Tune Up.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 paź 2015, 21:06 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
W Poznaniu ktoś robi. Jest temat w dziale Partnerzy Forum


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 24 paź 2015, 23:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.10.2015
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Mozecie podac sprawdzony shop w Warszawie, ktory porzadnie chipuje?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 gru 2015, 10:43 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 29.11.2015
Posty: 24
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zachodniopomorski
Witam,
W Zachodniopomorskim ktoś robił?? Chcę podrzucić trochę mocy, rozglądam się za jakimś specem, może ktoś ma jakieś propozycje??


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 gru 2015, 19:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.10.2015
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
rzab napisał(a):
Mozecie podac sprawdzony shop w Warszawie, ktory porzadnie chipuje?


polecam Unitronic http://WWW.UNITRONIC.PL


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 12 mar 2016, 17:28 
Bywalec
Offline
Od: 04.03.2016
Posty: 251
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: śląski
ZBANOWANY!
Stary nieużywany temat nie wiem czy mnie moderator nie objedzie ale po co mam zakladac nowy watek skoro ten mnie dotyczy. Chciałbym zalozyc chipa na moje 120 kM . Silnik 1.8 jest bardzo fajny ale rozpędzanie bez gazowania jest ciut uciążliwe. Forda miałem 115 kM ale targal jak szalony pod gore , załadowany czy nie z boxem full kg. Zastanawiam się nad zakupem chipa tak żeby mi ze 20 kM podskoczylo. Macie jakiś pomysl do mojego benzyniaka ? Na aukcjach jest tego w pyte ale co wybrać. ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 241 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.