Teraz jest So, 31 sty 2026, 19:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 17 sie 2013, 14:22 
Wstydliwy
Od: 17.08.2013
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witam, mamy problem w Mazdzie 6 2009r GH kombi, nie da się otworzyć bagażnika podczas pracy silnika. Na początku jescze trzeba było zaciągnąc ręczny aby otworzyć ale to już też niedziała. Natomiast bagaznik zawsze się sam otwiera po zgaszeniu silnika. Co to może być ?

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 17 sie 2013, 15:20 
Fanatyk
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2010
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
a świeci ci się kontrolka od ręcznego przy zegarach?

PostNapisane: So, 17 sie 2013, 22:29 
Wstydliwy
Przy zaciąganiu ręcznego świeci się, a tak to normalnie gaśnie.

PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 07:44 
Stały bywalec
Od: 27.07.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
A czy wersja kombi ma wbudowany gumowy przycisk otwierania bagaznika tak jak pozostale wersje? Pytam bo ja mialem podobne objawy w swojej M6. ;< Objawy byly nastepujace:
- w pierwszej kolejnosci bagaznik po wcisnieciu przycisku na klapie otwieral sie po kilku sekundach, czasem gdy kilka razy wciskalem ten cholerny przycisk, bagaznik otwieral sie samoczynnie po przejechaniu np. z zakupow do domu.
-jakis tydzien pozniej, po wcisnieciu przycisku mechanizm reagowal nawet i po minucie, po czym gdy juz sie otworzyl a ja chwile pozniej zamykalem klape ten otwieral sie ponownie.
-zauwazylem analogie ze za kazdym razem kiedy otwieram bagaznik za pomoca przycisku ten wariuje <zgłupiał>
Dodam ze kiedy do otwierania uzywalem pilota nigdy nie mialem i wciaz nie mam zadnych problemow. Wiecej informacji znajdziesz w dziale: viewtopic.php?f=36&t=197
Ale jak juz wspominalem nie wiem czy kombi posiada ten felerny przycisk. :<

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 08:57 
Fanatyk
Rok produkcji: 2008
Wersja: Sport
Region: kujawsko-pomorski
nie macie uszkodzonego przycisku a dokladniej tej gumy przez co woda dostaje sie do srodka i robi zwarcie? Bardzo latwo jest uszkodzic ten element myjka cisnieniowa- wiem z autopsji :)

PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 10:27 
Stały bywalec
Przycisk przynajmniej od strony zewnetrznej wyglada dobrze z tym ze po wcisnieciu nic sie nie dzieje (calkowicie przestal dzialac) <niewiem> . Zastanawiam sie nad zamowieniem przycisku z polski na allegro tego co umiescil arecki na forum http://allegro.pl/przycisk-klapy-mazda- ... 94774.html

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 11:34 
Fanatyk
moj tez wygladal dobrze a w ogole nie dzialal - moglem jedynie otworzyc bagaznik z pilota - przycisk wymieniony na nowy a po blizszej inspekcji zauwazylem male naciecie na gumce chroniacej przycisk przed wilgocia.

Moze warto dostac sie do zamka i sprawdzic miernikiem czy jest tam w ogole napiecie? Chociaz ja obstawiam na uszkodzony przycisk.

PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 12:58 
Stały bywalec
Z tym napieciem to masz dobry pomysl i to sprawdze, choc na 99% wydaje mi sie ze to przycisk bo przeciez z pilota wszystko dziala prawidlowo.

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 13:05 
Fanatyk
Jezeli masz samochod na gwarancji to jedz do ASO, powiedz, ze ci nie dziala a oni bez pytan wymienia ci ten przycisk na nowy. Cala operacja wymiany trwala chyba 30minut, max 1h juz dokladnie nie pamietam ale z tego co mi mowili, jest to dosc popularna i znana im usterka. PODOBNO kolejne przyciski byly juz zmodernizowane i lepszejsze ale kto tam wie :)

PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 15:44 
Wstydliwy
Przycisk działa raczej prawidłowo, tylko musze zgasić silnik żeby otworzyć bagażnik. W momencie jak przekręcam kluczyk w stacyjce otwiera się też zamek w bagażniku i tak w kółko ile razy bym nieprzekręcił kluczyka to otwiera w tej samej chwili bagażnik. Jak auto stoi to cały czas mogę otwierać normalnie bagażnik, jak włącze mu zapłon to już nieda się nic zrobić, to nie jest jakieś głupie zabezpieczenie jakaś funkcja w komputerze? Czy usterka?

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 16:06 
Fanatyk
przy wlaczonym silniku trzeba zaciagnac reczny aby mozna bylo otworzyc bagaznik bo inaczej nie da rady.... co do reszty to dziwne rzeczy :( moze mikrostyk w zamku glupieje ?

PostNapisane: Śr, 21 sie 2013, 16:30 
Nałogowiec
Od: 24.04.2013
Rok produkcji: 2011
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
michal328i napisał(a):
W momencie jak przekręcam kluczyk w stacyjce otwiera się też zamek w bagażniku i tak w kółko ile razy bym nieprzekręcił kluczyka to otwiera w tej samej chwili bagażnik.
Może masz jakieś zwarcie sygnału z przycisku klapy bagażnika i jak włączasz zapłon, pojawia się na tym przewodzie impuls i bagażnik się otwiera. Nie grzebał Ci nikt w elektryce?

PostNapisane: Pn, 28 sie 2023, 22:59 
Wstydliwy
Od: 06.06.2023
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Region: śląski
Witam
Nie otwiera mi się klapa z przycisku ,z pilota działa prawidłowo .wymieniłem przycisk i dalej nie działa ,przycisk oryginalny ,sprawdziłem miernikiem brak 12V na wtyczce ,wszystkie bezpieczniki sprawdzone ,ma ktoś jakiś pomysł go się mogło stać ??

PostNapisane: Śr, 18 cze 2025, 03:13 
Stały bywalec
Od: 17.06.2025
Rok produkcji: 2015
Generacja: I
Silnik: 3.7 MZI V6 (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
ZBANOWANY!
след349вариCHAPстихLeopИллюПатаXVIIреалФедеShinRondТроцБогаМариПетеTescПушкTescMassдирестра
ХватFiskY179TescPatrМорхLenoGlenСадоKariРокоАльмБудиTaftComfGuccPaleTOILTillПостLionBrilJane
BrunTrasIsaa7472ConcwwwmWitcsilvLudwпробStopЛеонZoyaRafaчитаPrayFELIMccrNikiblacWindННБлХуса
DaybIsaaMoreГрушТрофНагаШубиSwarСартMcBaZoneZoneLionSimsRockZoneZoneвышеZoneZoneТравZoneZone
МацкBranВладТумаSuzaNormСодеStepVIIIфакуCharРосспереИллюГермСодеХимиФигуChriсобыКожеAlfrфаку
MYSTзавиклейTMR-полоSmarBekoПроибрелФормFUZJ2897Еськ4001бизнAdri0239HEYNдисцHONDместжелуSoul
YorkAcadязыкотликонсязыкBabyWindMicrWindZanzBoscуведBaldChapСтавMornМиниШимаLucyБутеMAURПоно
ЛитРправЧегоFormунивXVIIНижауспеМагнFranтеатучилотлиMikhКарнTattInteКадрBelo(ВедТило(ВедРычк
ДедяExceКосаХабиСудакандPoisSYNCСайтPadaБатырадостихромаАйваНикоКабаSpoeТопоГуляЧуриTMR-TMR-
TMR-FredДудиЯщенАндрWindБодрFinaконсBrigиздаМастБрагtuchkasТропToni

Strefa czasowa: UTC + 1