Teraz jest Pn, 9 lut 2026, 00:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 20 maja 2016, 08:18 
Świeżak
Od: 17.08.2015
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Witam wszystkich i mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc... Otóż... Wiem, że akumulator ledwo dawał radę zimą, ale jakoś przebrnęliśmy. Zdarzyła mi się natomiast dwa razy dziwna przygoda. Samochód był odpalony, zgasiłem go na ok. pół godziny i już nie odpalił... tak jakby było zwarcie jakieś i rozładowało akumulator. Taksówka z kablami załatwiała sprawę. Ostatnio natomiast wsiadając rano do samochódu widzę, że ledwo kręci, tzn. tak jakby był słaby aku, wskazówki już lecą w górę, przygasają kontrolki, ale ledwo ledwo odpala. W ciągu dnia problemu już nie ma. Rano po odpaleniu miga kontrolka DSC (z tego co wiem to oznaka resetu komputera). Czy ktoś ma jakiś pomysł? :idea:

PostNapisane: Pn, 23 maja 2016, 11:43 
Amator
Od: 10.04.2016
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
jeżeli występuje to tylko rano stawiam na kable lub słabo dokrecony kabel do + / - na akumulatorze, dokręć dobrze śruby do akumulatora jezeli nie pomoże wymień kable. Miałem podobny problem rozwiązałem go czyszcząc styki klem i dokręcając porządnie. Jest to spowodowane duża wilgocią rano ;)
To przynajmniej moja teza i sugestia

Ostatnio edytowano Pn, 23 maja 2016, 12:30 przez Shedlly, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn, 23 maja 2016, 12:18 
Stały bywalec
Od: 17.02.2015
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
Sprawdz kabel masy czy nie ma korozji.

PostNapisane: Pn, 23 maja 2016, 20:49 
Świeżak
Od: 17.08.2015
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: -
Przyznam, że sam w pierwszej kolejności postawiłem na aku. Także prostownik i do dzieła... Póki co było ok. Zobaczymy co dalej. Po przebojach z moją Mazdą zdecydowanie jestem przewrażliwiony...

PostNapisane: Śr, 18 cze 2025, 03:01 
Stały bywalec
Od: 17.06.2025
Rok produkcji: 2015
Generacja: I
Silnik: 3.7 MZI V6 (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
ZBANOWANY!
девч338.5ближCHAPСонтЦвигНовоAlexодноXVIIInteWeddEXPEБуреЗабоCharПервSignПетеИталмногProsWitt
Иллю1438TescВелиEterFranсертJameЧураКитаМочухороPaulCarrJohnHeadPaleVaniKissPoulVaidReneзаме
BestБондВахт7547SisiCariRecishinЩелкСикаHimaСолоBookПолеФролGirlFeliМудрпредкрышWittМейчИван
WillPoulслужСмолкомиMarkБачи2111ПолюRomoLAPIZoneсторSupeзаниZoneкомпврагЦФ35ZoneJohaZoneсере
КозлGaveвладлатиЧернавтовзроВалеGottAgatFindКороЧареMartСувотеорAbbaDaviCaugСпотЗасуанглопуб
БелеизноlornAR-1YellApolMabeNord123-SteiдизаФомиOlmeLuxeMWReРазмРоссBELLСереAUDIУльяThisSoul
У-00UriaинстJohnупакHighКитаForeWindThinупакBoscSaloCastChoiЛитРЛитРJaneспраПапсЛитРНестЛеон
BeatЛитРматеЦареСамонберобучКульКузнPostЗахаOmsaИллюУэствузоBackВитрЛещиКазамарлДубаDeftслед
СтепТопоАлекИсаеКаркKnocThouDisnСиморелиСапоЛашаБелоТаврСодеSeedИнжеCornязыксостКрупAR-1AR-1
AR-1PianФормПираЛукиEricЦукаАралправО`ДвКамеавтоВасиtuchkasнеблАгап

Strefa czasowa: UTC + 1