Teraz jest Pn, 21 maja 2018, 07:54

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 13 cze 2013, 19:31 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.01.2013
Posty: 239
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Wymieniał ktoś? nie mogę dojść do zacisków, ogólnie bardzo ciężko się tam dostać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 cze 2013, 19:37 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 12.06.2013
Posty: 147
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: małopolski
Ja wymieniałem. W czasie przeszłym nie dokonanym.
Poddałem się po 10 min i jak świeciła jedna tak świeci ;-)
sorry, że nie pomogłem ale sam bym chciałpoznać tajemnicę :P


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Cz, 13 cze 2013, 19:38 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1713
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Jedną ręką ściągam ten klosz. Obejmij klosz żarówki trzema, lub czterema palcami. Trzy pomiędzy kloszem, a bagażnikiem. Kciuk na zderzak. Docisnij kmpakce i pociagnij nimi klosz w dół. Od strony kciuka jest jeden zatrzask, a od drugiej strony dwa. Powinno pójść bez problemu.

Edit.
Wcześniej pomieszałem trochę z ta instrukcją :-)

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 13 cze 2013, 21:23 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2708
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
wymieniałem już jakiś czas temu i nie stworzyło to jakiś szczególnych problemów wręcz przeciwnie, uwinąłem się z tym szybko czego nie mogę powiedzieć o wymianie postojowek :(

już nie pamiętam jak się to robiło ale pójdę lukne.


EDIT:

zrobiłem - zaraz dodam zdjęcia - niech tylko przyjdą mailem :P

Zaczynamy:

- tak wygląda wszystko przed robota
krok 1.jpg

moja metoda polega na użyciu cienkiego śrubokręta, który wkładam pomiędzy klosz a ta czarna ramkę (zaznaczyłem na czarwono na zdjęciu) i podważam, całość zajmuje 5 sec :)
krok 2.jpg
krok 3.jpg

A tak wygląda już zdjęty klosz lampy.
klosz 1.jpg

Tu zaznaczyłem 4 wczepy, na których on się trzyma.
klosz 2.jpg

Mam nadzieje, ze pomogłem.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 sie 2013, 22:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.07.2013
Posty: 10
też chciałem to zrobić i obie żarówki rozsypały mi się w palcach :) jutro z tym zawalczę :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Pt, 23 sie 2013, 22:21 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1713
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Pewnie żeś próbował je przekręcić ;)

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 30 sie 2013, 21:41 
Wtajemniczony
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 202
Rok produkcji: 2016
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
mario1910 napisał(a):
też chciałem to zrobić i obie żarówki rozsypały mi się w palcach :) jutro z tym zawalczę :)

eeee tam, trzeba jak z kobieta "jak sie popiesci to sie zmiesci". ;)
a tak na serjo to same juz zarowki w oprawce sa dosc gleboko, ostatni led-a to kombinerkami zmienialem bo w palce zlapac nie moglem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 26 lip 2016, 17:55 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 26.06.2016
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Czy w GH jest jakiś typowy dla modelu problem z tymi lampkami? Wymieniłem dziś 2 żarówki na nowe i zapaliły się dopiero po puknieciu w obudowę. Puk zapala sie, puk gaśnie, nie żartuję :idea:
Chyba jutro psiknę jakimś kontaktem czy jak to się nazywa do styków.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 26 lip 2016, 18:12 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 903
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ściągnij oprawki i sprawdź kable zasilające. Czasami blaszki się od siebie oddalają i nie łączy... :-)

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lip 2016, 20:41 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 26.06.2016
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Fuknąłem kontaktem, styki lekko podgiąłem i wszystko gra.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 14:15 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3329
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
I nie wkładać mocniejszej mocy żarówki niż dedykowane, bo możesz uszczkodzic gniazdo poprzez przegrzanie.;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 17:07 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 26.06.2016
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Mocniejszej, zwykłej nie. Natomiast chodzą mi po głowie jakieś ledy. Tylko z tego co obserwuję to jak ktoś ma ledy to zawsze jest to białe za mocne światło, a tego nie chcę. Orientuje się ktoś czy są ledowe żarówki, ale z nieco słabszym światłem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 00:53 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.05.2017
Posty: 6
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
siemka , pany chce zmienic oswietlenie tablicy rejestracyjnej w madzi wersja kombi i za cholerke nie wiem jak do tego podejsc pozmozecie? jakie zarowki zamowic i jak sie tam dostac? pozdro


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 05:58 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3329
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Żarówka 12V 5W5 caloszklana.
Śrubokręt w rękę i odkrecasz klosze te małe.
Dwie żarówki dwa klosze.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 09:47 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 14.11.2016
Posty: 70
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Millerek napisał(a):
Śrubokręt w rękę i odkrecasz klosze te małe.


Nie odkręca się "kloszy". W kombi te osłonki się podważa po obu bokach. mRTEN24 cierpliwie podważasz raz z prawej, raz z lewej aż osłonka się wysunie i będziesz ją mógł ręcznie wysunąć. Uważaj na starą żarówkę, bo może mocno siedzieć w gnieździe.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 11:44 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3329
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
A tak tak... nie ma śrubek, racja ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 cze 2017, 12:16 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.05.2017
Posty: 6
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
dzieki wielkie .wlasnie tam sa takie plastiki i nie wiedzialem jak sie do tego zabrac zeby nie urwac :) wiec do roboty, moze na jakies ledy wymienie.
Zobacze ile miejsca jest w oslonie i co mozna tam wstawic.
pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 cze 2017, 21:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.04.2017
Posty: 12
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
Lepiej nie montować ledów. Po tygodniu robi sie stroboskop :D Próbowałem 3 razy na różnych ledach


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 cze 2017, 21:42 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1074
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Można kupić osramy i problem znika.

Nakryklołch żech ze mobilnioka.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 cze 2017, 23:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.05.2017
Posty: 6
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
wymieniłem jakiś czas temu ledy "postojówki" ładnie swiecą cala lampa ładnie oświetlona zwłaszcza wieczorkiem ale jak już xenon się załączy to jednak na niebiesko świecą :idea: chyba zastanowię się nad tymi ledami pod tablicą drogie nie są może na próbę i jakieś foto podeśle...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 kwi 2018, 19:02 
Nowicjusz
Offline
Od: 30.12.2013
Posty: 50
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
http://allegro.pl/t10-24-led-3014-canbu ... 71299.html
będzie dobra do lampki oświetlenia tablicy ? wersja kombi


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 kwi 2018, 19:10 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 72
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Będzie dobra.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.