Teraz jest Pn, 21 maja 2018, 08:10

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: N, 5 lut 2017, 16:33 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 991
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
No nie powiem sam miałem problem.
Na początku próbowałem odpiąć samą wtyczkę i wypiąć moduł z metalowego mocowania, ale nie było szans ani na odpięcie wtyczki, ani na późniejszy demontaż. Wtedy znalazłem tą śrubę która trzyma mocowanie za schowkiem no i dalej już poszło samo :)
11 stron tematu na tym forum na bliźniaczym forum podobnie, od lat wszyscy wymieniają, a nikt nie potrafił zrobić 4 zdjęć :p
Mam nadzieję, że się przyda :D

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku
Koszulki Mazda 6 Forum - Silesia TEAM - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 11 lut 2017, 19:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.02.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SL
Witajcie przeróbka działa w 100%%

może ktoś potrzebuje znalazłem jednego rodzynka na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=6839227


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 13 lut 2017, 08:30 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 661
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Dzwoniłem dziś do ASO Goworowski Gdańsk z zapytanie czy da się wyłączyć tryb skandynawski. Pan potwierdził, że w polifcie GH powinna być taka funkcja dostępna, koszt to 150zł.
Mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 lut 2017, 10:40 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 632
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Podobno tak w polifcie podpięciem pod komputer można wyłączyć, też gdzieś o tym czytałem...

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 lut 2017, 16:12 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 415
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
chętnie mogę sprawdzić lecz muszę miec jakaś M6 GH po FL


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 13 lut 2017, 16:43 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 661
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Szkoda, że mieszkamy daleko od siebie raczej, skąd jesteś?


LG G2 mini

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 lut 2017, 21:05 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 415
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
Lublin


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 13 lut 2017, 22:27 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 661
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
No trochę daleko niestety.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 lut 2017, 20:14 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1351
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
flywin napisał(a):
chętnie mogę sprawdzić lecz muszę miec jakaś M6 GH po FL
Masz możliwość pogrzebania w ustawieniach kompa i świateł?

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 mar 2017, 21:20 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 17.08.2016
Posty: 60
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: kujawsko-pomorski
maciekelga napisał(a):
Dzwoniłem dziś do ASO Goworowski Gdańsk z zapytanie czy da się wyłączyć tryb skandynawski. Pan potwierdził, że w polifcie powinna być taka funkcja dostępna, koszt to 150zł.
Mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu.


Udało się coś ustalić w temacie deaktywacji świateł skandynawskich w polifcie ?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 13 mar 2017, 21:22 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 661
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
ASO twierdzi, że się da. Będę do nich jechał jak zrobię wymianę soczewki w lampie,czyli gdzieś pod koniec tego miesiąca, początek następnego.

LG G2 mini

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 mar 2017, 07:55 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 17.08.2016
Posty: 60
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: kujawsko-pomorski
No to jestem ciekaw, bo tak na dobrą sprawę to nie ma nikogo na forum komu udałoby się to zrobić. U mnie w ASO Bydgoszczy robili :arrow: :arrow: :arrow:
Jeśli jakimś cudem uda się to wykonać to daj znać - bywam w Gdańsku wiec umówię na to.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 mar 2017, 17:30 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 619
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Dobrze rozumiem, że jeżeli podmienię moduł na na GS1E67890A to jeśli będzie pozycja AUTO to światła w dzień nie świecą, natomiast zapalają się po zmroku?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 mar 2017, 17:32 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 632
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Tak

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 mar 2017, 17:37 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 619
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
P.S.
A ten GS1D66750A to co to za moduł? Bo widzę, że jest GS1D, GS1E, i GS1G


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 14 mar 2017, 23:59 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 991
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
rafalski czytamy temat.
W PIERWSZYM poście tematu są opisane wszystkie 4 rodzaje modułów który za co odpowiada i w jakiej wersji oświetlenia występuje.

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku
Koszulki Mazda 6 Forum - Silesia TEAM - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 mar 2017, 09:03 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1074
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Są dwa dostępne moduły na allegro po 190 zł za sztukę.
Moduł oczywiście GS1E67890A.

Nakryklołch żech ze mobilnioka
(Ruch Chorzów - Legenda bez końca)

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 mar 2017, 22:50 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 619
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
dejwid czytałem, ale angielski to nie jest moja mocna strona...


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 10 kwi 2017, 20:31 
Świeżak
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 30
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
dejwid napisał(a):
No nie powiem sam miałem problem.
Na początku próbowałem odpiąć samą wtyczkę i wypiąć moduł z metalowego mocowania, ale nie było szans ani na odpięcie wtyczki, ani na późniejszy demontaż. Wtedy znalazłem tą śrubę która trzyma mocowanie za schowkiem no i dalej już poszło samo :)
11 stron tematu na tym forum na bliźniaczym forum podobnie, od lat wszyscy wymieniają, a nikt nie potrafił zrobić 4 zdjęć :p
Mam nadzieję, że się przyda :D

Witajcie !! Masz rację kolego --- po Twoich fotkach dopiero doszedłem która to "skrzynka". <%> <%>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 10 kwi 2017, 22:51 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 620
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
50 funtów za taki moduł to chyba przesada ?
Znalazłem na ebay gościa co ma szrot i mówi że ma takie moduły
Jakby ktoś z UK potrzebował coś do Mazdy to facet ma tego sporo

New message from: japsparts4u2016 Top Rated Seller(290Turquoise Star)
Hi

£50 with postage
http://www.ebay.co.uk/sch/japsparts4u20 ... pg=&_from=


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 11 kwi 2017, 16:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 991
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
donrikardo, cieszę się, że mogłem pomóc :)

Ja też ściągałem z UK, bo w Polsce nie było i płaciłem 39£ wysyłka była w cenie na terenie UK. Wysłałem to do Szwagierki, a ona odesłała mi do PL.
50 trochę dużo, szczególnie, że tydzień po tym jak dostałem paczkę to pojawił się na polskim allegro za 180zł... ależ byłem wściekły...

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku
Koszulki Mazda 6 Forum - Silesia TEAM - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 11 kwi 2017, 17:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1074
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Dobrze, że nie widziałeś tego za 120 zł.

Nakryklołch żech ze mobilnioka.
Ruch Chorzów - Legenda bez końca.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 11 kwi 2017, 19:04 
Świeżak
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 30
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Koledzy - prosiłbym o namiar jeśli gdzieś traficie na ten moduł w dobrej cenie. Próbowałem wyciągnąć ten moduł w swoim aucie -- odkręciłem śrubkę i za nic nie chciał wyjść na dół ! Po świętach spróbuję się dobrać do niego od strony radia. Demontaż radia pójdzie szybko bo kilka dni temu zamontowałem sobie X-carlinka i mam to opanowane. Myślę że jak zdemontuję radio to już moduł od świateł nie będzie mi stawiał żadnych oporów. Przypuszczam że te trudności są spowodowane przewodami od domontowanego zestawu głośnomówiącego Parrot. :idea:
Jeszcze jedno chciałbym wiedzieć -- (dla uzupełnienia - mam M6 2,0 D 140 kM 2008 r ) czy jest możliwe tak przerobić (lub przeprogramować) moduł żeby :
pozycja przełącznika - off -- światła zgaszone przy pracującym silniku
auto -- światła zgaszone w dzień (zapalają się automatycznie w tunelu lub po zmroku)
pozycja -- świecą się tylko pozycyjne
mijania-- świecą się mijania i pozycyjne -- ale po wyłączeniu silnika zeby żeby światła mijanie i pozycyjne zgasły
Czy jest coś takiego mozliwe ??? I jeszcze jedno --- czy po wymianie lub przerobieniu modułu doświetlanie będzie dalej dzialać ??
Za wszelkie rady i sugestie będę wdzięczny.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 11 kwi 2017, 19:17 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 991
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Jak przerobić moduł jest opisane na pierwszej stronie.

Przeprogramowanie nie jest możliwe.

Najprościej wymienić moduł na odpowiedni. Na allegro pojawia się to co jakiś czas, jak poczytasz ten wątek od początku do końca to zobaczysz, że niektórzy szukali przez 2 miesiące.
Doświetlanie będzie działać, bo moduł nie ma na to wpływu.

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku
Koszulki Mazda 6 Forum - Silesia TEAM - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 11 kwi 2017, 21:27 
Świeżak
Offline
Od: 05.02.2017
Posty: 24
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Dopisuje się do "donrikardo" :)

Obecnie mam tak ze jak tylko przekrece kluczyk to swiatła sie zapalają jeszcze nie zdąże odpalić :( i odpalam niestety na włączonych światłach co mnie irytuje ( no bo po co ? )

Przy pozycji "OFF" i "AUTO" jest to samo (czyli mijania swieca cały czas)
jedynie na opcji pozycyjnych gasną mi mijania zostają tylko pozycje

Także praktycznie przy włączonym zapłonie i silniku nie ma mowy aby nie świeciły jakieś światła

Niech przynajmniej na tym OFF bedzie ciemno całkiem (mam zawsze na pozycji AUTO ale czasami przydałoby sie funkcjonalne OFF)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 kwi 2017, 00:20 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 620
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ale powiedzcie mi PO CO ??? w Polsce gasić światła skoro musicie na nich jeździć cały rok ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 12 kwi 2017, 07:18 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 661
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
A chociażby po to że tryb skandynawski zamyka drogę do montażu DRL oraz czasami jest potrzeba wyłączenia świateł bez gaszenia auta.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 kwi 2017, 09:05 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1074
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Albo jadąc do Niemiec.

Nakryklołch żech ze mobilnioka.
Ruch Chorzów - Legenda bez końca.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 kwi 2017, 12:58 
Świeżak
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 30
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Moim zdaniem kierowca powinien mieć wybór. Na przykład stanę na parkingu w dzień zimowy i nie gaszę auta żeby dzieciom było ciepło i światła nie muszą się wtedy świecić. Mnie tylko intryguje to - że nie można tego modułu ustawić tak, żeby gasząc silnik gasły również światła mijania (jak manetka jest ustawiona na mijania). Innymi słowy -- wolałbym żeby było tak, że nie można włączyć świateł mijania bez włączonego kluczyka w pozycję "zapłon". A wątek czytałem od samego początku do końca strona po stronie --- ładnie opisane i wiele skorzystałem.
A powiedzcie co by to się stało gdyby do tego modułu podać zasilanie tylko po zapłonie ?? Myślal już ktoś nad taką ewentualnością ??


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 12 kwi 2017, 16:55 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 991
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Światła gasną z tego co pamiętam jak masz na AUTO ustawione i jak zgasisz silnik to światła też zgasną.

Widziałeś ile tam idzie kabli? Jak chciałbyś to ogarnąć? Każdy kabel przelutować?

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku
Koszulki Mazda 6 Forum - Silesia TEAM - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.