Teraz jest So, 22 wrz 2018, 08:58

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 23:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dalej nie wiem wiem inaczej...co sie stanie jak wrzuce ten modul GS1F67890A (W/O AUTO HEAD LAMP>W/O RUNNING LAMP) czy poprostu strace czujnik zmierzchu i bede musial sam zapalac swiatla manualnie?? Bo w sumie o to mi chodzi...czy ktos to ogarnia??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 23:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dalej nie wiem wiec inaczej...co sie stanie jak wrzuce ten modul GS1F67890A (W/O AUTO HEAD LAMP>W/O RUNNING LAMP) czy poprostu strace czujnik zmierzchu i bede musial sam zapalac swiatla manualnie?? Bo w sumie o to mi chodzi...czy ktos to ogarnia??


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 02:59 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1229
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
GS1D-67-890A (W/O AUTO HEAD LAMP > W/ RUNNING LAMP)
GS1E-67-890A (W/ AUTO HEAD LAMP > W/ RUNNING LAMP)

Moduł D jest bez świateł automatycznie włączanych (nie ma pozycji AUTO na manetce przy kierownicy)
Moduł E jest z automatycznie załączanymi światłami (na manetce przy kierownicy jest pozycja AUTO)

W/ RUNNING LAMP - moim zdaniem będzie oznaczać, że światła w soczewkach (xenon albo halogen) NIE zapala się automatycznie po zapłonie, czyli mamy zamontowane światła np. ledowe do jazdy dziennej.

W/O RUNNING LAMP - światła w soczewkach (xenon albo halogen) zapalają się zawsze po zapłonie (niezależnie od pozycji manetki przy kierownicy) - tzw światła skandynawskie

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 04:35 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 618
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
dejwid chyba odwrotnie to zadziała

- "w" (czytać "z") - włączy światła automatycznie po zaplonie

-"w/o" (czytać "bez") - bez automatycznego włączenia po zaplonie

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 15:03 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1229
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Nie, bo RUNNING LAMP to światła do jazdy dziennej nasze popularne ledy. Czyli pokolei

W/ - with, "z" - czyli "auto posiada" - RUNNING LAMP - światła do jazdy dziennej
Czyli xenon/halogen nie zapali sie po zapłonie


Następnie zależy czy masz czujnik zmierzchu i pozycje AUTO na manetce możesz mieć dwie opcje:
- W/O - with out, "bez" - AUTO HEAD LAMP - nie masz pozycji AUTO na manetce czyli bez czujnika światła/zmierzchu.
- W/ - with, "z" - AUTO HEAD LAMP - posiadasz czujnik zmierzchu i pozycje AUTO na manetce.


I tak ja mam zamontowany u siebie moduł E czyli W/ AUTO HEAD LAMP W/ RUNNING LAMP, i aktualnie po odpaleniu auta nie zapala mi się nic (ofc manetka na pozycji OFF) jak dam na AUTO to czujnik zmierzchu decyduje czy zapalić xenon czy nie, reszta normalnie.

Ja to tak rozumiem i tak to zamontowałem u siebie i działa. Jak zacząłem o tym czytać to na każdym forum sa inne informacje i każdy to inaczej rozumie.
Miałem wcześniej moduł oznaczony jako "G"
W/ AUTO HEAD LAMP W/O RUNNING LAMP - czujnik zmierzchu w tym momencie nie ma sensu, bo xenon pali się zawsze.

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 00:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Bardzo ciezko mi idzie znalezienie przekaznika GS1E67890A tak wiec obawiam sie ze bede musial zastosowac jedna z metod:

-ciecie zielonego kabelka , ale strace wtedy rowniez czujnik wycieraczek co jest dosc duza strata

- badz instalacja czujnika GS1F67890A badz GS1D67890A tylko zastanawiam sie czy wtedy rowniez nie bedzie dzialal czunjnik wycieraczek??

Ktos moze wie jak to sie bedzie mialo do czunika deszczu??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 03:12 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 111
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Zapytaj tego sprzedawcę jaki mu pozostał model miał 2 sterowniki E. Jeden kupiłem ja i wszystko ok więc jest szansa, że jeszcze jest.
http://allegro.pl/mazda-6-ii-gh-08-ster ... 83714.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 sty 2018, 11:46 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 77
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Gdyby ktoś szukał:


http://allegro.pl/modul-swiatel-gs1e-67 ... 92477.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 sty 2018, 19:05 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 26.06.2014
Posty: 34
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: S
Region: zachodniopomorski
utrenger ja miałem tak samo jak Ty . światła świeciły ciągle a mazda przyjechała z Niemiec. Kiedyś nie mogłem znaleźć modułu tego poprawnego żeby nie przerabiać. Więc kupiłem ten do przeróbek. Elktronik mi przerobił i działało do teraz . zamówiłem w zeszłym tyg na allegro ten moduł poprawny . ma dziś lub jutro do mnie dotrzeć jak będzie działać napiszę. Narazie mam ciemność :/ mam nadzieję że mi moduł padł bo przejrzałem kable bezpieczniki i wyglądają ok

-- Dodano: 29 stycznia 2018, o 19:05 --

Jest modul nowy / używamy z allegro :) jest jasność :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 249 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.