Teraz jest Pn, 21 maja 2018, 07:56

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 25 kwi 2017, 09:46 
Świeżak
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 30
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
dejwid napisał(a):
Światła gasną z tego co pamiętam jak masz na AUTO ustawione i jak zgasisz silnik to światła też zgasną.

Widziałeś ile tam idzie kabli? Jak chciałbyś to ogarnąć? Każdy kabel przelutować?


taak --- tylko nocą --- bo będą świecić tylko nocą - prawda ?
Nie rozgryzałem schematu połaczeń swiateł, ale przecież zasilania mogą przychodzić do tego modułu tylko 2 !! -- po zaplonie i stały plus ---- nie jest tak ?
I gdyby zasilić moduł tylko po zaplonie ---- na logikę biorę ---- czysto teoretycznie . Rozumiem że ja jeszcze nie głupieję --- al;e komp może czasem zgłupieć przy takich "hockach-klockach".
Co o tym sądzicie ?? Wybaczcie jeśli coś pomyliłem

Dziś znalazłem trochę czasu by napisać jakie postępy u mnie są w temacie świateł. Otóz przed Świętami przerobiłem swój moduł -- nie jest to proste ale mi się udało. Problem tylko mi się stworzył jak wylutowując tę diodę -- (którą trzeba wlutować paskiem do góry)to chyba ją przegrzałem -- bo tylko prysła i nie wiem co się z nią stało. Ale wlutowałem maleńką okrągłą i wszystko dziala jak należy. Bez diody nie było możliwe włączenie zadnych świateł przeciwmgłowych -- ani przednich i ani tylnych.
Nie jest to dla mnie mankamentem -- ale straciło sie doswietlanie zakrętów. Dla mnie osobiście nie musi tego być.
Jestem zadowolony z przeróbki i dziękuję wszystkim, którzy mieli udzial w relacji z przerobienia modułu ! :D

Mam do sprzedania taki moduł już przerobiony -- sprawdziłem na moim aucie i działa prawidłowo !!


Ostatnio edytowano Wt, 25 kwi 2017, 14:25 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 kwi 2017, 12:02 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 57
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Panowie nie mam tej diody w module opisanej jako 1 na jednym ze zdjec, jakis pomysł co tam wsadzic? Po przerobieniu wszystko dziala, oprocz przeciwmgielnych z przodu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 kwi 2017, 17:22 
Świeżak
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 30
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Wlutuj kolego jakąś malutką okrągłą ze starego radia

-- Dodano: Cz, 27 kwi 2017, 18:22 --

[quote="lukerkr"]Panowie nie mam tej diody w module opisanej jako 1 na jednym ze zdjec, jakis pomysł co tam wsadzic? Po przerobieniu wszystko dziala, oprocz przeciwmgielnych z przodu.[/quote
Kolego jesli tej diody nie ma to przeciwmgielnych nie ma ani z przodu ani z tyłu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 15:53 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 8
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Witam

Mam pytanie bo jakos nie moge znalezc odpowiedzi na nie.

Wiemy ze przekaznik GS1G67890A (ten ktory mam) to ten skandynawski ktorego sie przerabia.

Z kolei GS1E67890A to ten MOST WANTED ktorego tak ciezko trafic bo idzie jak swieze buleczki.

Co jesli nie zalezy mi specjalnie na automatycznych swiatlach moge sobie je wlaczac sam ale nie chce by same sie wlaczaly czaly czas i nie chce utracic tez czujnika deszczu wiec czy moge uzyc jednego z ponizszych przegaznikow:

GS1D67890A czy moze GS1F67890A.

Czy wie ktos co spowoduje zamantowanie ich??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 16:25 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 615
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Światła mijania "skandynawskie" czy chcesz czy nie włączają się za każdym razem automatycznie (nie masz możliwości ich wyłączenia - chyba że się mylę to proszę mnie poprawić).
Światła dzienne działają tak: jeżeli masz wyłączone całkowicie światła mijania/pozycyjne to włączają się dzienne, jeżeli wlaczysz mijania/pozycyjne to DRL automatycznie się wyłączają.
Jeżeli te moduły co podałeś mają możliwość wyłączenia świateł mijania/pozycyjnych to powinno działać.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 23:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 8
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dalej nie wiem wiem inaczej...co sie stanie jak wrzuce ten modul GS1F67890A (W/O AUTO HEAD LAMP>W/O RUNNING LAMP) czy poprostu strace czujnik zmierzchu i bede musial sam zapalac swiatla manualnie?? Bo w sumie o to mi chodzi...czy ktos to ogarnia??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 23:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 8
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dalej nie wiem wiec inaczej...co sie stanie jak wrzuce ten modul GS1F67890A (W/O AUTO HEAD LAMP>W/O RUNNING LAMP) czy poprostu strace czujnik zmierzchu i bede musial sam zapalac swiatla manualnie?? Bo w sumie o to mi chodzi...czy ktos to ogarnia??


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 02:59 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 991
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
GS1D-67-890A (W/O AUTO HEAD LAMP > W/ RUNNING LAMP)
GS1E-67-890A (W/ AUTO HEAD LAMP > W/ RUNNING LAMP)

Moduł D jest bez świateł automatycznie włączanych (nie ma pozycji AUTO na manetce przy kierownicy)
Moduł E jest z automatycznie załączanymi światłami (na manetce przy kierownicy jest pozycja AUTO)

W/ RUNNING LAMP - moim zdaniem będzie oznaczać, że światła w soczewkach (xenon albo halogen) NIE zapala się automatycznie po zapłonie, czyli mamy zamontowane światła np. ledowe do jazdy dziennej.

W/O RUNNING LAMP - światła w soczewkach (xenon albo halogen) zapalają się zawsze po zapłonie (niezależnie od pozycji manetki przy kierownicy) - tzw światła skandynawskie

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku
Koszulki Mazda 6 Forum - Silesia TEAM - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 04:35 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 615
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
dejwid chyba odwrotnie to zadziała

- "w" (czytać "z") - włączy światła automatycznie po zaplonie

-"w/o" (czytać "bez") - bez automatycznego włączenia po zaplonie

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 15:03 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 991
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Nie, bo RUNNING LAMP to światła do jazdy dziennej nasze popularne ledy. Czyli pokolei

W/ - with, "z" - czyli "auto posiada" - RUNNING LAMP - światła do jazdy dziennej
Czyli xenon/halogen nie zapali sie po zapłonie


Następnie zależy czy masz czujnik zmierzchu i pozycje AUTO na manetce możesz mieć dwie opcje:
- W/O - with out, "bez" - AUTO HEAD LAMP - nie masz pozycji AUTO na manetce czyli bez czujnika światła/zmierzchu.
- W/ - with, "z" - AUTO HEAD LAMP - posiadasz czujnik zmierzchu i pozycje AUTO na manetce.


I tak ja mam zamontowany u siebie moduł E czyli W/ AUTO HEAD LAMP W/ RUNNING LAMP, i aktualnie po odpaleniu auta nie zapala mi się nic (ofc manetka na pozycji OFF) jak dam na AUTO to czujnik zmierzchu decyduje czy zapalić xenon czy nie, reszta normalnie.

Ja to tak rozumiem i tak to zamontowałem u siebie i działa. Jak zacząłem o tym czytać to na każdym forum sa inne informacje i każdy to inaczej rozumie.
Miałem wcześniej moduł oznaczony jako "G"
W/ AUTO HEAD LAMP W/O RUNNING LAMP - czujnik zmierzchu w tym momencie nie ma sensu, bo xenon pali się zawsze.

_________________
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku
Koszulki Mazda 6 Forum - Silesia TEAM - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 00:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 8
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Bardzo ciezko mi idzie znalezienie przekaznika GS1E67890A tak wiec obawiam sie ze bede musial zastosowac jedna z metod:

-ciecie zielonego kabelka , ale strace wtedy rowniez czujnik wycieraczek co jest dosc duza strata

- badz instalacja czujnika GS1F67890A badz GS1D67890A tylko zastanawiam sie czy wtedy rowniez nie bedzie dzialal czunjnik wycieraczek??

Ktos moze wie jak to sie bedzie mialo do czunika deszczu??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 03:12 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 107
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Zapytaj tego sprzedawcę jaki mu pozostał model miał 2 sterowniki E. Jeden kupiłem ja i wszystko ok więc jest szansa, że jeszcze jest.
http://allegro.pl/mazda-6-ii-gh-08-ster ... 83714.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 sty 2018, 11:46 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 72
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Gdyby ktoś szukał:


http://allegro.pl/modul-swiatel-gs1e-67 ... 92477.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 sty 2018, 19:05 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 26.06.2014
Posty: 34
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: S
Region: zachodniopomorski
utrenger ja miałem tak samo jak Ty . światła świeciły ciągle a mazda przyjechała z Niemiec. Kiedyś nie mogłem znaleźć modułu tego poprawnego żeby nie przerabiać. Więc kupiłem ten do przeróbek. Elktronik mi przerobił i działało do teraz . zamówiłem w zeszłym tyg na allegro ten moduł poprawny . ma dziś lub jutro do mnie dotrzeć jak będzie działać napiszę. Narazie mam ciemność :/ mam nadzieję że mi moduł padł bo przejrzałem kable bezpieczniki i wyglądają ok

-- Dodano: 29 stycznia 2018, o 19:05 --

Jest modul nowy / używamy z allegro :) jest jasność :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 mar 2018, 20:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.01.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
13 marca 2017, o 21:22 maciekelga napisał(a):
ASO twierdzi, że się da. Będę do nich jechał jak zrobię wymianę soczewki w lampie,czyli gdzieś pod koniec tego miesiąca, początek następnego.

LG G2 mini


Pytanie do Maciekelga - udało Ci się dojechać do ASO i przerobić światła ?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 5 mar 2018, 22:04 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 661
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Się zebrałem i pojechałem ale elektryk jakiś nie kumaty był, wydaje mi się że przez telefon gadałem z innym. Jak wrócę z delegacji może zrobię drugie podejscie.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 mar 2018, 21:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: mazowiecki
A czy ktoś sie orientuje jaki moduł będzie dobry (dezaktywowal wersje skandynawską) w modelu gg 2006fl?? Ewentualnie prosze o przeniesienie pytania w odpowiednie miejsce. Dzięki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 maja 2018, 21:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.02.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: wielkopolski
Cześć wszystkim. Jakby ktoś potrzebował dysponuję modułem GS1E67890A na sprzedaż. Niestety moja mazda jest po lifcie i nie ma możliwości zastosowania wymiany modułów. Japończycy zastosowali zintegrowany moduł komfortu. Cena do dogadania.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.