Teraz jest Cz, 13 gru 2018, 19:23

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 9 maja 2017, 23:41 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 01.03.2017
Posty: 51
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Aha dzieki myslalem ze bedzie pasowac bo podobne bo tych z 3 guzikami na alegro jest spora a tych z 2ma jest malo

-- Dodano: Pt, 24 mar 2017, 00:12 --

Czyli ten pilot do mojej mazdy bedzie pasowal bo ta sama firma
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6671207099

-- Dodano: Śr, 10 maja 2017, 00:41 --

Zanioslem pilot do znajomego zegarmistrza I naprawil mi I dziala bez problemu zobaczymy tylko jak dlugo :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 11 maja 2017, 21:19 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jestem w trakcie testów pilotów po naprawie. Na dzień dzisiejszy mija 3 tygodnie od naprawy. Jeszcze trochę muszą się protestować zanim ogłoszę oficjalnie że naprawa w moim wykonaniu jest trwała.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 15 maja 2017, 10:16 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 31.12.2015
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
Jakby ktos szukal wkladu do kluczyka visteon to posiadam nowy nie uzywany .kupilem wklad ale nie taki jak potrzebuje chcialem siemens a zamowiłen visteon kosztowal 99zl za 50+pp odsprzedamObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 wrz 2017, 12:55 
Nowicjusz
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 57
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Witam. nie mogę zaprogramować samego pilota. Mam jeden oryginalny pilot siemens ten działa ale coś już szwankuje, drugi mam Visteon 41528 i ten też działa. Postanowiłem kupic pilot i kupiłem Visteon 41528 433mhz. chce go zaprogramować ale nie daję rady podczas programowania pilot nie reaguje. Moja myśl była taka ze ten nowy zakoduje a ten org. siemens wywale bo szwankuje. Czy da sie tak zrobić?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 wrz 2017, 13:27 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 01.03.2017
Posty: 51
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
I nadal mi dziala pilot bez problemu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 wrz 2017, 08:59 
Nowicjusz
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 57
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
dobra u mnie chyba temat rozwiązany . Obudowa pilota to Visteon ale płyta to Siemens. Poprzedni właściciel musiał coś kombinować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 17:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.03.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Witam,posiadam mazde 6 2008 rok 2.0diesel.Mam problem z kluczykiem nie chce zamykac ani otwierać ale po włożeniu kluczyka do zamka zamyka normalnie wszystkie drzwi.Wymieniałem juz baterie ale nawet po wymianie pilot nic nie reaguje.Prosze o jakies rady..Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 mar 2018, 07:20 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1740
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Dioda w pilocie świeci na czerwono ? Drugi kluczyk działa normalnie ?

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 cze 2018, 19:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.06.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zachodniopomorski
Serdecznie proszę o pomoc. Mi nie działają piloty odkąd zablokowała się kierownica. Piloty mają nowe baterie, kodowanie nie działa. Wygląda na ten sam problem jaki mial kolega z kilkunastu postów wcześniej. Czy wiecie jak wymienić ten cały stycznik w stacyjce, a może to wina kostki a jeśli tak to czy da radę ją wymienić bez wymontowania całej stacyjki. Dziękuję za każdą możliwą wskazówkę i pomoc


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 14:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.08.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
Witam, kupiłem niedawno mazde 6 gh 1.8 z 2008r niestety były właściciel posiadał tylko jeden kluczyk i w dodatku z niedziałającym pilotem. Po rozmontowaniu kluczyka, nie ma żadnych oznaczeń na obudowie, a sama elektronika była przerabiana.
moduł pilota to siemens VDO DH55-675DZ, 5WK49093 chcę kupić kluczyk z pilotem ale nie wiem jakiego producenta.
kopek napisał
"U mnie jest taka sytuacja. Mam dwa piloty, piloty otwierają i zamykają ale czerwona dioda na pilotach nie świeci. Czy to jest dobrze? Chociaż od pewnego czasu jeden pilot Siemens z rana otworzy auto ale jak juz podjadę do pracy do już auta nie zamknę. A drugi kluczyk zamknie. Drugi kluczyk to VISTEON 41526 O co tu chodzi?"


i tu jest pytanie czy każdego producenta pilot, będzie pasował do mojego modułu?

dziękuję z góry
pozdrawiam

poniżej zdjęcia mojej płytki :sad: .
DSC_00041.JPGDSC_00031.JPG

-- Dodano: 14 września 2018, o 14:34 --

Doczytałem dokładniej i już wiem że ma być siemens, tylko nie wiem czy każdy będzie pasował.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 18:58 
Adept
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 145
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
W GH są dwa rodzaje pilotów: SIemens i Mitsubishi. Jeżeli masz Siemens to taki będzie pasował.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 20:02 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4621
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Tak, zgadza się.
Centralka pilotów przy schowku, jak jest Siemens TP piloty też muszą być Siemens. Jeśli centralka pilotów jest Mitsubishi to piloty też muszą być Mitsubishi.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 21:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.08.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
wielkie dzięki <spoko> , mam jeszcze jedno pytanie czy każdy pilot siemensa, obojętnie z jakim numerem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 10 lis 2018, 18:06 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
Cześć. U mnie bateria w pilocie wystarczy na 3 miesiące, więc pora coś z tym zrobić. Próbuję odpiąć wtyczkę od modułu sterownika centralki pilotów. Ponieważ nie ma tam dobrego dostępu (a nie chcę na siłę rozpinać) odkręciłem śrubkę by całość obrócić ale samo odkręcenie to za mało bo coś blokuje i nie chce się wysunąć. Pewnie to jakiś banał, ale jednak szkoda byłoby coś połamać czy urwać.
Jak się to sprawnie demontuje?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 10 lis 2018, 19:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.08.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
chodzi ci o ten element prostokątny za schowkiem, ja jestem na etapie zakupu kluczyka z pilotem bo mój nie działa i wymontowywałem ta część żeby sprawdzić producenta
jak już ściągniesz schowek to jedna śrubka i ten element jest tak jakby na zatrzasku czy coś podobnego, lekko kiwając na boki i ciągnąc u mnie to się wysunęło tylko nie za mocno żeby co nie pourywać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 10 lis 2018, 19:45 
Adept
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 145
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
U mnie z jednym pilotem jest taki problem, że czasami nie działa ani otwieranie, ani zamykanie. Bagażnik też nie działa, wtedy trzeba obudowę pilota powyginać/powykręcać w jedną, drugą stronę i zaczyna działać. Coś w środku przestaje stykać. Może bateria albo jakieś zimne luty. Próbowałem znaleźć przyczynę wiele razy, rozkładałem doginałem blaszki, ale nic to nie dało.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.