Teraz jest Śr, 19 wrz 2018, 19:59

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 9 maja 2017, 23:41 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 01.03.2017
Posty: 51
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Aha dzieki myslalem ze bedzie pasowac bo podobne bo tych z 3 guzikami na alegro jest spora a tych z 2ma jest malo

-- Dodano: Pt, 24 mar 2017, 00:12 --

Czyli ten pilot do mojej mazdy bedzie pasowal bo ta sama firma
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6671207099

-- Dodano: Śr, 10 maja 2017, 00:41 --

Zanioslem pilot do znajomego zegarmistrza I naprawil mi I dziala bez problemu zobaczymy tylko jak dlugo :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 11 maja 2017, 21:19 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 436
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jestem w trakcie testów pilotów po naprawie. Na dzień dzisiejszy mija 3 tygodnie od naprawy. Jeszcze trochę muszą się protestować zanim ogłoszę oficjalnie że naprawa w moim wykonaniu jest trwała.

_________________
UWAGA we wrześniu Urlop 1.09-24.09
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 15 maja 2017, 10:16 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 31.12.2015
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
Jakby ktos szukal wkladu do kluczyka visteon to posiadam nowy nie uzywany .kupilem wklad ale nie taki jak potrzebuje chcialem siemens a zamowiłen visteon kosztowal 99zl za 50+pp odsprzedamObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 wrz 2017, 12:55 
Nowicjusz
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 48
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Witam. nie mogę zaprogramować samego pilota. Mam jeden oryginalny pilot siemens ten działa ale coś już szwankuje, drugi mam Visteon 41528 i ten też działa. Postanowiłem kupic pilot i kupiłem Visteon 41528 433mhz. chce go zaprogramować ale nie daję rady podczas programowania pilot nie reaguje. Moja myśl była taka ze ten nowy zakoduje a ten org. siemens wywale bo szwankuje. Czy da sie tak zrobić?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 wrz 2017, 13:27 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 01.03.2017
Posty: 51
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
I nadal mi dziala pilot bez problemu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 wrz 2017, 08:59 
Nowicjusz
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 48
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
dobra u mnie chyba temat rozwiązany . Obudowa pilota to Visteon ale płyta to Siemens. Poprzedni właściciel musiał coś kombinować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 17:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.03.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Witam,posiadam mazde 6 2008 rok 2.0diesel.Mam problem z kluczykiem nie chce zamykac ani otwierać ale po włożeniu kluczyka do zamka zamyka normalnie wszystkie drzwi.Wymieniałem juz baterie ale nawet po wymianie pilot nic nie reaguje.Prosze o jakies rady..Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 mar 2018, 07:20 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1694
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Dioda w pilocie świeci na czerwono ? Drugi kluczyk działa normalnie ?

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 cze 2018, 19:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.06.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zachodniopomorski
Serdecznie proszę o pomoc. Mi nie działają piloty odkąd zablokowała się kierownica. Piloty mają nowe baterie, kodowanie nie działa. Wygląda na ten sam problem jaki mial kolega z kilkunastu postów wcześniej. Czy wiecie jak wymienić ten cały stycznik w stacyjce, a może to wina kostki a jeśli tak to czy da radę ją wymienić bez wymontowania całej stacyjki. Dziękuję za każdą możliwą wskazówkę i pomoc


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 14:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.08.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
Witam, kupiłem niedawno mazde 6 gh 1.8 z 2008r niestety były właściciel posiadał tylko jeden kluczyk i w dodatku z niedziałającym pilotem. Po rozmontowaniu kluczyka, nie ma żadnych oznaczeń na obudowie, a sama elektronika była przerabiana.
moduł pilota to siemens VDO DH55-675DZ, 5WK49093 chcę kupić kluczyk z pilotem ale nie wiem jakiego producenta.
kopek napisał
"U mnie jest taka sytuacja. Mam dwa piloty, piloty otwierają i zamykają ale czerwona dioda na pilotach nie świeci. Czy to jest dobrze? Chociaż od pewnego czasu jeden pilot Siemens z rana otworzy auto ale jak juz podjadę do pracy do już auta nie zamknę. A drugi kluczyk zamknie. Drugi kluczyk to VISTEON 41526 O co tu chodzi?"


i tu jest pytanie czy każdego producenta pilot, będzie pasował do mojego modułu?

dziękuję z góry
pozdrawiam

poniżej zdjęcia mojej płytki :sad: .
DSC_00041.JPGDSC_00031.JPG

-- Dodano: 14 września 2018, o 14:34 --

Doczytałem dokładniej i już wiem że ma być siemens, tylko nie wiem czy każdy będzie pasował.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 18:58 
Amator
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 73
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
W GH są dwa rodzaje pilotów: SIemens i Mitsubishi. Jeżeli masz Siemens to taki będzie pasował.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 20:02 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Tak, zgadza się.
Centralka pilotów przy schowku, jak jest Siemens TP piloty też muszą być Siemens. Jeśli centralka pilotów jest Mitsubishi to piloty też muszą być Mitsubishi.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 21:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.08.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
wielkie dzięki <spoko> , mam jeszcze jedno pytanie czy każdy pilot siemensa, obojętnie z jakim numerem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Lucasbadboy i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.