Teraz jest Cz, 24 maja 2018, 03:05

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 2 lis 2014, 16:14 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 114
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Witam serdecznie. Niedawno kupiłem autko tylko z jednym kluczykiem. Pilot nie działa. W komisie powiedzieli że słaba jest bateria i wystarczy wymienić i będzie ok. Kupiłem baterię Sony zdjąłem obudowę i zobaczyłem że stara bateria jest odwrotnie włożona minusem do góry. Włożyłem ją poprawnie ale pilot nie reagował. Włożyłem nową baterię i po naciśnięciu każdego z przycisków a jest ich 4 zapala się czerwona dioda więc poszedłem do samochodu ale pilot nie otwiera i nie zamyka drzwi. Próbowałem kilkakrotnie go programować tak jak znalazłem na forum, wszystko było ok do kroku 5. Jednak po dwukrotnym naciśnięciu dowolnego przycisku, ECU nie reaguje. Natomiast po wyjęciu kluczyka auto zamyka i otwiera drzwi. Bardzo proszę o pomoc i z góry Uprzejmie Dziękuję. Mój pilot to Siemens
5WK49365D
HP433MHz
122807


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 07:29 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Cześć.Ostatnio miałem taką sytuację padł mi aku i po naładowaniu przestały działać piloty do otwierania drzwi.wiem ze przy takiej sytuacji resetuje się komputer ale piloci ki nie działają tylko jak naciskam pala się na nich czerwone kontrolki.wiecie co się stało i jak to naprawić. Proszę o pomoc
Pozdro

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


Ostatnio edytowano Cz, 13 lis 2014, 09:45 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 09:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1349
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Zaprogramuj jeszcze raz piloty.
Instrukcję znajdziesz na forum.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 11:23 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Myslisz arecki ze rozładowanie aku to spowodowało? ?

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 12:10 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2706
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
utrenger raczej na 100%


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 12:46 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Czy rozladowanie i naładowanie akumulatora, jest tym samym co rozłączanie i ponowne podłączenie?
Efekt mamy taki sam?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 13:09 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 114
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
U mnie też pilot nie otwierał i nie zamykał jak już kupiłem samochód , w komisie mi o tym powiedział. Akumulator był dobry. Borykałem się z tym problemem 2 tygodnie. Dopiero po 2 dniowym postowaniu z forumowiczem Millerkiem udało się. Po prostu kolega Millerek zaproponował mi sprawdzić czy pilot jest tej samej firmy co centralka czyli siemens. Było ok. Wpiąłem wtyczkę przykręciłem i zaprogramowałem., i od wczoraj jest ok. Stwietdziliśmy że centalka została zresetowana przez odpiècie wtyczki i to pomogło.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 13:44 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Wiec pozostało mi zaprogramowanie ponownie pilotów? będę działał jak będę w domu

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 lis 2014, 20:06 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1349
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Millerek napisał(a):
Czy rozladowanie i naładowanie akumulatora, jest tym samym co rozłączanie i ponowne podłączenie?
Efekt mamy taki sam?
Nie do końca. Bo rozładowanie przeważnie jest dość długim procesem przez co napięcie spada bardzo powoli a przez to elektronika będąc na granicy napięcia działania może "głupieć" i wejść w jakiś stan nieustalony.

utrenger programując piloty nic nie stracisz.
A jeśli to nie pomoże to zrób reset, tak jak zrobił miras81 (odłączenie zasilania od modułu, najlepiej na dłuższy czas, i ponowne podłączenie) a następnie programowanie pilotów.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 07:15 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ok Arecki dzięki za cenne wskazówki. Tylko nie rozumiem jaki moduł odpiac możesz mnie oswiecic lub opisać. Dzieki

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 09:01 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Demontujesz schowek pasażera, nad nim wysoko tak bardziej po lewej stronie jest puszka, dwukolorowa szaro biała na blaszce.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 09:27 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 114
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Nie trzeba demontować półki. Ja otworzyłem półkę i skorzystałem z krótkiego wkrętaka krzyżakowego. :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 09:39 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Też tak można ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 18:48 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ok próbowałem programować piloty nawet program się nie aktywuje.patrzylem za modułem. Mam ang auto i jest jakaś biało czarna puszka po prawej str docisk ja srebrna blaszka do góry czy to ta???na jaki okres czasu ja trzeba odłączyć o ile to ta o której pisze.

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 21:35 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Puszka jest na poniższych zdjęciach, ale jak jest w mazdach RHD to nie mam pojęcia, znajdziesz ją nad schowkiem na górze po lewej stronie jak u mnie czyli LHD...:

Obrazek

Obrazek

:wink:


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 21:37 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1940
Rok produkcji: 2016
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
Millerek napisał(a):
ale jak jest w mazdach RHD to nie mam pojęcia, znajdziesz ją nad schowkiem na górze po lewej stronie jak u mnie czyli LHD...

jest dokladnie w tym samym miejscu :wink:

_________________
Obrazek
Nie wiem, nie znam sie, nie orientuję się, zarobiony jestem!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 21:49 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
zielony110 napisał(a):
jest dokladnie w tym samym miejscu

..a to luksio, dzięks <spoko>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 23:04 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ok jest więc odkręcić ja z blaszki i odpiac kostkę tak??Millerek a powiedz mi na jak długo? ??

-- Dodano: So, 15 lis 2014, 00:04 --

Zielony 10 w RED jest po prawej stronie właśnie dzisiaj spr :wink:

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 23:10 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 114
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
utrenger napisał(a):
Ok jest więc odkręcić ja z blaszki i odpiac kostkę tak??Millerek a powiedz mi na jak długo? ??

-- Dodano: So, 15 lis 2014, 00:04 --

Zielony 10 w RED jest po prawej stronie właśnie dzisiaj spr :wink:


Ja miałem odpiętą około 3 min. :wink:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 lis 2014, 23:53 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Myślę że jak wzejdzie słońce to będzie ok, a tak serio to jakieś pięć minutek wystarczy :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 lis 2014, 08:01 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dzięki chłopaki dzisiaj będę grzebal :)

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 lis 2014, 14:29 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 114
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Potwierdzam to co napisał Millerek. Mi wystarczyło około 3 min.a najlepiej odepnij i wypij sobie kawkę spokojnie. :wink:

-- Dodano: N, 16 lis 2014, 14:29 --

Witam. Udało się zaprogramować. Jestem ciekawy wyniku. <spoko>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 20 lis 2014, 23:15 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dzięki chłopaki za pomoc.udalo się. Odpiolem moduł i obeszło się bez programowania pilotów. Wszystko wróciło do normy <spoko>

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 19:23 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1349
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
No to super, że wszystko działa jak należy <brawo>

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 20:39 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 27.10.2014
Posty: 114
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Cieszę się że mój przypadek okazał się pomocny <spoko> . Ja otrzymałem dziś drugiego pilota i szybciutko go zaprogramowałem. W końcu jestem spokojniejszy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 22:51 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
miras81 napisał(a):
Cieszę się że mój przypadek okazał się pomocny. Ja otrzymałem dziś drugiego pilota i szybciutko go zaprogramowałem. W końcu jestem spokojniejszy.


Ja również się cieszę, niby mega problem a to taka prozaiczna pierdółka <brawo>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 lis 2014, 08:19 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 91
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
ZGADZA się chłopaki pierdolka za którą musiałbym zapłacić w warsztacie a tak jest w kieszeni i doświadczenie zdobyte dzięki wam.jestem wam wdzięczny za pomoc i wskazówki.teraz następne wezwanie zdjęcie boczkow i montaż projektorów z logiem mazdy :wink:

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 lis 2014, 13:55 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1915
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
U mnie tez pojawił sie problem z pilotem. Otwiera ale nie zawsze zamyka. Wszystkie 3 przyciski działają dobrze oprócz zamykania. Muszę po kilka razy przyciskać, żeby sie zamkną :/

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 lis 2014, 13:56 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3328
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
No to rozwiązanie juz masz :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 lis 2014, 14:01 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1915
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Millerek myślisz że odpięcie tego modułu tez pomoże w moim przypadku?

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.