Teraz jest N, 19 sty 2020, 01:01

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 20:42 
Amator
Offline
Od: 20.10.2015
Posty: 64
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Czy jest możliwość zamontowania wyłącznika poduszki powietrznej pasażera w GH II (po lifcie)? Albo ktoś z Was to robił? Coś mnie się kojarzy, że po-lift był sprzedawany albo w wersji z alarmem albo z wyłącznikiem poduszki, prawda to? Jeśli tak, to czy można to jakoś bezpiecznie obejść czy trzeba się pogodzić z brakiem jednej funkcji? Wolałbym mieć pewność, że po zamontowania wyłącznika poduszka zadziała albo nie w zależności od wybranej opcji :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 30 maja 2017, 05:27 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1866
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
a nie masz przypadkiem w schowku przed nogami pasażera możliwości wyłączenia poduszki przy pomocy kluczyka? u mnie w przedlifcie jest możliwość.

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 maja 2017, 05:32 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1144
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
U mnie też jest wyłącznik w schowku.

Nakryklołch żech ze mobilnioka.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca, nigdy nie zginie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 maja 2017, 05:43 
Amator
Offline
Od: 20.10.2015
Posty: 64
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Sprawdzę dzisiaj, ale na 99% nie (już kiedyś szukałem). Poza tym gdybym miał taki wyłącznik, to powinienem też mieć kontrolkę na panelu, a tak mam tylko zaślepkę.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 30 maja 2017, 06:20 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1866
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Kontrolka w przedlifcie jest między przyciskami od podgrzewanych foteli. W polifcie też jest w tym samym miejscu?

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 maja 2017, 06:23 
Amator
Offline
Od: 20.10.2015
Posty: 64
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Tak, powinna być między kontrolkami podgrzewania. Ja w tym miejscu mam zaślepkę.

Przedzwonię chyba do Mazdy/ASO, czy da się coś takiego zrobić i w jakiej cenie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 maja 2017, 07:18 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1899
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Da się zrobić.
https://www.mazda.pl/serwis-i-akcesoria ... GDY076KD0/

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 maja 2017, 11:43 
Amator
Offline
Od: 20.10.2015
Posty: 64
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Dla potomnych - faktycznie da się, koszt ca. 450zł za części, 150zł za robociznę, w ASO. Podobno bez problemów i niezależnie od alarmu itp. Kwestia montażu i przeprogramowania.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 30 wrz 2017, 21:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.08.2016
Posty: 1
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Cześć,
według instrukcji "wybrane modele" mają w schowku pasażera wyłącznik poduszki oraz lampkę sygnalizacyjną informującą czy poduszka jest wyłączona/włączona umieszczoną centralnie. U mnie tego nie ma, więc pytanie jak inaczej można tę poduszkę wyłączyć ? Idealnie byłoby oczywiście zainstalować przełącznik, ale nie będę się upierał.

Potrzebuję na miejscu pasażera umieścić fotelik RWF i od razu uprzedzę, że nie ma opcji żeby zainstalować go do tyłu. Miejsce jest już zajęte.

dzięki
Łukasz

II GH 2011 Sport Kombi


Ostatnio edytowano So, 30 wrz 2017, 21:10 przez dejwid, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 1 paź 2017, 10:44 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2488
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
A więc tak. Montaż banalny bo instalacja już jest. Potrzebujesz przełącznika do schowka + kontrolki wyłączenia poduszki która jest między włącznikami podgrzewania foteli. Później wycieczka do serwisu w celu uaktywnienia funkcji w sterowniku.
Cena zestawu w serwisie coś około 400 zł. Używane taniej :)

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 kwi 2018, 16:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.06.2016
Posty: 14
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Witam, w którym miejscu w schowku jest zamontowany ten wyłącznik? Czy jest on uniwersalny i pasuje od każdej 6?

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 wrz 2019, 21:36 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2015
Posty: 12
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
W schowku pasażera pod zaślepką znalazłem kostkę, którą odpowiada za wyłączenie poduszki pasażera. Mam wyłącznik tej poduszki, ale po podłączeniu w pozycji "on" jak i "off" miga mi poduszka na desce. Wiem że na środku między przełącznikami grzania foteli jest kontrolka wyłączenia tejże poduszki, która się nie zapala, bo na pewno nie ma tam żarówki, ale pamiętam z jednego posta, że ktoś tam włożył żarówkę i kontrolka poduszki mrugała na desce (Nie posiadał tego wyłącznika). Czy jak założę tą żarówkę to problem zniknie czy w polifcie nie da się tego zrobić? Jakiś moduł trzeba zamontować, albo samemu czymś przeprogramować?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 3 wrz 2019, 00:31 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1866
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
gemini159 tu jest odpowiedź na Twoje pytanie...
viewtopic.php?p=274908#p274908
DWA POSTY WYŻEJ

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google BOT i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.