Teraz jest Pt, 22 paź 2021, 10:43

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 11 lip 2021, 12:21 
Świeżak
Offline
Od: 22.05.2021
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
Witam
Mam pytanie do czego służy przewód widoczny na zdjęciu. Obecnie jest nie zamocowany a jedynie zabezpieczony przed przypadkowym zerwaniem, nie bardzo wiem gdzie go zamocować i jakie jest jego zastosowanie.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Ostatnio edytowano Pn, 12 lip 2021, 11:19 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 12 lip 2021, 11:18 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 1908
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Mi to wygląda na nie podpięty przewód masowy.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 lip 2021, 14:42 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 1945
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Mi również. Ale jak by tak było, to auto by trochę świrowało bez masy. A kolega nic nie pisze ze są problemy.

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 190.000 km Egr off.
Dodatki:
Paliwo: diesel kleen, Archoil AR6900-D Max
Olej: Archoil AR9100
Mój temat: viewtopic.php?f=88&t=5043


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 12 lip 2021, 15:08 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 1908
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Pytanie od czego ta masa, może gdzieś się zamyka inaczej lub dany obwód jest nieużywany.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 lip 2021, 16:26 
Świeżak
Offline
Od: 22.05.2021
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
Z mazdą nie ma problemów więc nie wiem gdzie go zamocować mam prośbę, może ktoś zerkanie czy ma cos takiego i gdzie jest zamocowany strona prawa przód.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 lip 2021, 09:21 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 14.11.2016
Posty: 380
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
Ja tego nie mam i podejrzewam że nikt tego nie ma bo wygląda to na samoróbkę :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 lip 2021, 16:37 
Świeżak
Offline
Od: 22.05.2021
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
Wczoraj na ile mogłem podniosłem Mazdę żeby zobaczyć gdzie jest podpięty ten przewód i udało mi się zrobić zdjęcie. Wychodzi na to ze przewód jest podpięty do wtyczki pod zbiornikiem spryskiwacza a sam przewód jest ułożony na wózku po stronie prawej i jest widoczny z góry. Pierwsza myśl może dotyczy spryskiwacza lecz spryskiwacz szyb działa. Ciężko mi uwierzyć ze to jakaś samoróbka.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 13 lip 2021, 18:57 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 1908
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Końcówka wyglada na standardową masową z Mazdy.
Może ktoś coś robił, odłączył i zabezpieczył i zapomniał podłączyć masy. Gdzieś w okolicy powinno być miejsce w które można wkręcić śrubę i końcówkę.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 lip 2021, 19:46 
Świeżak
Offline
Od: 22.05.2021
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
Na drugim zdjęciu widać otwór z gwintem być może tam trzeba końcówkę zamontować. Ponownie się zawracam do szanownych użytkowników żeby spojrzeli na wózek po stronie prawej czy maja cos takiego zamontowanego.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 13 paź 2021, 18:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.08.2021
Posty: 12
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zachodniopomorski
Przewód masowy powinien być przykręcony do gwintowanego otworu (u mnie tak jest). Przewód jest częścią instalacji czujnika poziomowania ksenonów i zmywania reflektorów. Ja mam auto ze światłami skandynawskimi, nie mam ksenonów ale mam spryskiwacze lamp przednich i przypuszczam, że ten obwód zasila te spryskiwacze.
Wygięta część blaszki wchodzi-zahaczona jest o większy otwór (niegwintowany) a blaszka jest przykręcona śrubą do otworu gwintowanego.
Może ktoś odłączył masę, bo było zwarcie w obwodzie i wywalało jakiś bezpiecznik.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.