Teraz jest So, 24 sie 2019, 23:34

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 2 kwi 2019, 22:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.12.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
U mnie nie ma go w tylnej klapie, niektórzy mówią, że powinien być obok modułu od czujników w lewym tylnym nadkolu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 kwi 2019, 14:01 
Amator
Offline
Od: 29.01.2014
Posty: 83
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
I tam jest :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 kwi 2019, 20:42 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.12.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Niestety u mnie nie :(

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

-- Dodano: 8 kwietnia 2019, o 18:06 --

Cześć znalazłem moduł. Tylko pytanie czy on jest zarówno od przednich czujników jak i od tylnych? Wydaje mi się, że wiązka przewodów od tylnych czujników dochodzi aż do niego ale nie jestem na 100% pewny.

-- Dodano: 8 kwietnia 2019, o 21:42 --

@Marco228
Jeżeli dalej szukasz modułu to zapewne masz go pod kierownicą tak jak ja.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 21:53 
Świeżak
Offline
Od: 24.03.2019
Posty: 16
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: podkarpacki
Nie dawno zauważyłem, że gdy czujniki parkowania są włączone dioda na przycisku cały czas mruga. Jakieś pomysły dlaczego?


Ostatnio edytowano Pt, 26 kwi 2019, 11:00 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu. Poprawiłem "mryga".


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2019, 14:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Witam wszystkich
Posiadam mazdę 6 GH 2009r kombi sprowadzoną z Niemiec 2017r po niewielkiej stłuczce
Został wymieniony tylny zderzak i na nowo założone 4 czujniki
Wiązki kabli całe bo odpinając którykolwiek czujnik na desce rozdzielczej przycisk mryga kilkukrotnie informując o niecałym systemie 8 czujników
Niestety brak sygnału dźwiękowego tylnich czujników
Posiadam schemat Mazdy montażu czujników centralki itp niestety nie jest ona zamontowana w tylnym lewym nadkolu tam mam centralkę oryginalnego haka i nie mam dwóch brzęczyków
Centralka z jednym brzeczykiem jest pod kierownicą ma dwa pokrętła regulacji
Regulując je tył i tak nie działa
Czy jest ktoś w stanie pomoc jakieś pomysły
Zakładałem już zakupioną podobną centralkę kupioną na Allegro ale było tak samo
Elektryk przez komp i OBD nie widział niby żadnego błędu i instalacji że jest wogóle zamontowana

Instalacja wyglada tak wraz z centralką
Dzięki za pomoc


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2019, 14:58 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.09.2017
Posty: 164
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Skoro został wymieniony uszkodzony zderzak i czujniki to w czym problem skoro przez uszkodzeniem fabrycznie też były czujniki?

_________________
<pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2019, 15:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Tył nie daje żadnych sygnałów dźwiękowych niestety


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2019, 16:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.12.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Jak byl strzal w dupe to moze i klapa bagaznika byla wymieniana? Tam tez znajduje sie brzeczek od tylnych czujnikow.


Ostatnio edytowano Pt, 5 lip 2019, 06:36 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Cytowanie zbyt długiego fragmentu wypowiedzi (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2019, 16:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Była wymieniana też klapa ale gdzie szukać Ew brzęczyka

-- Dodano: 4 lipca 2019, o 17:34 --

Chcialem wrzucić foto centralki sterownika pdc
Ma oznaczenie
K6021
GV8D-67UUO
NP
ADC5003000G i duże V na naklejce


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2019, 16:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.12.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
No to jak była klapa wymieniana to praktycznie jestesmy w domu i masz taka sama sytuacje jak u mnie. Prawdopodobnie ktos wymienil Ci klape na taka w ktorej brzeczek byl w lewym tylnym nadkolu. Bedzie ci brakowac jeszcze wiazki przewodow do tego brzeczka, plusa oraz minusa.

Oznaczenie brzeczka to GS1D-67-UZ5A, w ASO koszt ok 200zł, chyba że uda ci dorwac na szrocie ale wątpie.

Tak wyglada ten buzzer zobacz czy masz go pod plastikami w klapie bagaznika.
https://picclick.co.uk/Mazda-6-22-Diesel-Sensor-Genuine-Gs1D67Uz5-123295392900.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 lip 2019, 10:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Szukać tego w górnym lewym rogu
Stare kable chyba powinny być z jakaś kostką
Dzięki za podpowiedzi

-- Dodano: 5 lipca 2019, o 13:30 --

Witam ponownie
Wiec tak klapa wymieniona z wiązka która nie ma wyjścia na Buzzer/brzęczyk
Czy orientuje się ktoś gdzie w wiązkę wpiąć się w kable żeby Go podłączyć
Czy może wiązka kabli pod tapicerką klapy czy może lewa strona nadkola gdzie jest centralka haka i kable do czujników

-- Dodano: 5 lipca 2019, o 13:31 --

Brzęczyka tez brak

-- Dodano: 5 lipca 2019, o 13:31 --

Brzęczyka tez brak
##############edytowane przez maciekelga
Witam
Czy wie może ktoś w które kable wiązki czujników tylnych się wpiąć by podłączyć buzzer/brzęczyk

-- Dodano: 8 lipca 2019, o 22:31 --

Trzymam się jak mogę ale odpowiedzi brak
Pozdrawiam Weterana

-- Dodano: 16 lipca 2019, o 13:50 --

Witam panowie
Pomoże ktoś w temacie

-- Dodano: 29 lipca 2019, o 11:32 --

Czujniki tylne gdzie podłączyć Buzzer

-- Dodano: 29 lipca 2019, o 11:34 --

Czujniki tylne gdzie podłączyć Buzzer


Ostatnio edytowano Pn, 8 lip 2019, 13:25 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie dubluj postów, trzymaj się jednego wątku.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 1 sie 2019, 05:51 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.12.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Czesc nie jestem w stanie powiedziec ci dokladnie gdzie sie wpiac z tym buzzerem bo robil mi to mechanik. Z tego co pamietam to mowil ze ta kostka byla chyba w podsufitce, zaraz przy klapie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 sie 2019, 09:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Witam
Udało się już wszystko ogarnąć Buzzer tylny podłączony bezpośrednio w kable centralki nad pedałami
Elektronik współpracujący z różnymi markami Mazda również zdziwiony był zamianą klapy i braku odpowiedniej wiązki
Buzzer założony od CX5
Dzięki
Matmac za podpowiedz
Dla zainteresowanych mogę Elektronika polecić śmiało


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 12:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.07.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: wielkopolski
Witam , mam jakiś problem z czujnikami parkowania wydaje mi się że dioda po lewej stronie od kierownicy od czujników powinna świecić na stałe A nie mrugać, co może być powodem ?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano Wt, 13 sie 2019, 12:52 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem. Nie dubluj tych samych postów!


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 14:21 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1702
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Powodem może być to, że dioda w ten sposób sygnalizuje awarię układu. Poszukaj informacji w instrukcji obsługi albo podłącz pod komputer i sprawdź błędy.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy

Ramki pod tablice rejestracyjne >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 14:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.07.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: wielkopolski
Na komputerze nie pokazuje błędu,A jaki to może być błąd?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 sie 2019, 20:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Witam
Po moich przejściach z czujnikami parkowania mogę podpowiedzieć że któryś z czujników nie działa informacja diody to o przerwanym obwodzie 8 czujników założonych fabrycznie na aucie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 sie 2019, 20:42 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.07.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: wielkopolski
A jak do nich dojść

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 14 sie 2019, 21:41 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1702
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Czujniki są w zderzakach, no ale to chyba logiczne...
czujniki1.JPG
czujniki2.JPG


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy

Ramki pod tablice rejestracyjne >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 15 sie 2019, 04:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Najprościej latarka w dłoń i położenie się pod tył auta wszystkie czujniki widać jak na dłoni
Sprawdzić można czy nie dopięła się któraś z kostek z czujnika Ew pod tylnym zderzakiem od str pasażera jest cała duża kość to wiązka do czujników tylnych
A czy wogole któreś działają
Np sam przód


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 15 sie 2019, 09:06 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Dejwid, ale koledze chodziło jak się do nich dostać ale od środka a nie od zewnątrz jak wskazujesz na zdjęciach, logiczne

Dostęp do czujników oczywiście jest od środka, pod zderzakiem wszystko widać i trzeba się właśnie położyć lub z kanału. Na prawo idzie cała wiązka od czujników, widać sporą kostkę, znajdziesz ją za tylnym prawym kołem w okolicy chlapacza błotnika.

Ja nie wiem jak się sprawdza czujniki parkowania każde z osobna, ale dobre pytanie, przód działa?

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.