Teraz jest Pt, 22 cze 2018, 08:23

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 9 wrz 2017, 13:32 
Świeżak
Offline
Od: 04.09.2017
Posty: 20
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: małopolski
Wiem bo u siebie mam dzienne własnej roboty na przekaźniku :-P


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 wrz 2017, 19:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.03.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Kamratek napisał(a):
Normalnie mistrzowie robienia ludzi w bambuko...

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6825003533

Z wrażenia szczęka mi opadła

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka


Tak się robi kasę... w głowie się nie mieści :mad:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 wrz 2017, 17:29 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 107
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Wyrazy współczucia dla tych co zakupili za 500 zeta.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 wrz 2017, 05:45 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.07.2016
Posty: 129
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Heh, a ja myślałem, że płaciłem bo kupowałem w sklepie w PL.

Czy w bambuko, nie wiem. Niewiedza kosztuje. Kupującym chyba nikt pistoletu do głowy nie przystawił.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 wrz 2017, 16:11 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 375
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Właśnie tak się kończą zakupy i chińczyka... A zawsze powtarzam że to już ostatni zakup :/ Lewy led zaczął mrugać, chvj by to! :twisted: :mad:

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 wrz 2017, 17:59 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 641
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Większość tych zestawów jak nie wszystkie są od chińczyka, cieakwe czy tak się dzieje czy akurat Ty miałeś pecha, czas pokażę jak będzie u innych....

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 wrz 2017, 07:43 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.07.2016
Posty: 129
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: wielkopolski
U mnie wszystko działa, od lutego. Z tym, że ja robię miesięcznie sporo km, więc myślę, że działają u mnie tyle czasu co u niejednego przez 2-3 lata...

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 wrz 2017, 19:16 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 29.01.2017
Posty: 66
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: wielkopolski
paku88 a po jakim czasie wzięło mu się na mruganie? Mam zamiar przymierzyć się do zakupu, na tę chwilę trochę inne priorytety, (nowe zimowe i letnie opony). Zastanawiam się czy ta przebitka cen na Allegro, ma jakieś przełożenie na jakość tych ledów.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 30 wrz 2017, 17:02 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 375
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
20 maja zostało założone, dodatkowo wrzuciłem stabilizator napięcia który właśnie miał uchronić przed zepsuciem się ledow. Łez i nie nigdy cały, jedna dioda mruga i niestety to widać...

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 30 wrz 2017, 17:04 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 641
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
fyrtel napisał(a):
Zastanawiam się czy ta przebitka cen na Allegro, ma jakieś przełożenie na jakość tych ledów.


To są takie same zestawy jak i u majfrienda...


Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 gru 2017, 17:30 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 74
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Cześć Panowie,

pytanie apropo alternatywnych świateł dziennych, testował ktoś taki moduł z linku poniżej? Myślicie, że działał by z czujnikiem zmierzchu?

http://allegro.pl/show_item.php?item=70 ... d00be2ff62


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 gru 2017, 17:32 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3523
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Pewnie ze zadziała, pod warunkiem że nie masz Xenonow ;-)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 gru 2017, 17:39 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 74
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
10 grudnia 2017, o 17:32 Millerek napisał(a):
Pewnie ze zadziała, pod warunkiem że nie masz Xenonow ;-)


Szczerze to nie wiem, na pewno mam w światłach mijania, nie wiem co mam w drogowych... moduł działa na zasadzie wykorzystania 30% świateł drogowych jako dzienne.

Rozumiem że xenon świeci albo na 100% albo wcale?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 gru 2017, 17:40 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3523
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Więc nada się tylko do p.mgłowych.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 gru 2017, 07:37 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.07.2016
Posty: 129
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Sniko, taki moduł zadziała dobrze jak masz drogowe oddzielnie. A jeśli masz ksenon, to zapewne jest bi - czyli w jednej soczewce masz zarówno mijania jak i drogowe i w trybie świateł drogowych unosi się przesłona w soczewce.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 gru 2017, 12:23 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 641
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Sniko proponuje zastosować tak jak Millerek napisał do przeciwmglowych. Lepiej wyglada i nie razi w oczy, bo mimo 30%mocy to i tak świecą w górę...

Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 gru 2017, 12:30 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1669
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
@Sniko oczywiście zdajesz sobie sprawę, że taka modyfikacja nie jest zgodna z prawem ?

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 gru 2017, 13:53 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 74
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
11 grudnia 2017, o 12:30 chmooreck napisał(a):
@Sniko oczywiście zdajesz sobie sprawę, że taka modyfikacja nie jest zgodna z prawem ?


Zdaję sobie sprawę, że każda modyfikacja dołożenie DRLów nie jest zgodna z prawem...

Dziękuję za opinie, narazie to muszę znaleźć moduł, aby zastąpić światła skandynawskie, więc narazie teoretyzuje i się zastanawiam czy w ogóle warto to robić :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 gru 2017, 14:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1669
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
AFAIK nie każda. Są dostępne homologowane światła do jazdy dziennej.

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 gru 2017, 20:02 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 14.11.2016
Posty: 157
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
Montaż DRL w kierunkach to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Oczywiście nielegalne, ale za to wygląda jak rozwiązanie fabryczne no i nie oszpeca auta ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 mar 2018, 17:35 
Amator
Offline
Od: 24.07.2014
Posty: 92
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
Witam Kolegów

Mam poliftową GH kombi ze światłami skandynawskami (manetka z AUTO, światła mijania zapalają się nawet jak manetka jest w pozycji OFF)

Chciałbym zakupić ten zestaw z Ultraleds http://ultraleds.pl/531,swiatla-dzienne ... wy21w.html lub alternatywę od naszych żółtych braci.

Kolega Kittelsen wyjaśnił mi cyt. "żeby jakiekolwiek DRL działały poprawnie musisz wyłączyć/zdezaktywować światła mijania. Masz polifta, więc niestety wymiana modułu świateł nie jest rozwiązaniem. Ten sposób sprawdza się tylko w przedliftach. Ciebie ratuje jedynie wizyta w ASO i dezaktywacja świateł skandynawskich przez interfejs serwisowy..."

Robił to ktoś z Was w ASO? Ile to może kosztować? Czy interfejs serwisowy to ten IDS, opisany w temacie https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?f=36&t=4617 ??

Swoją drogą jak działają Wam obecnie te zestawy? Czy jest jakaś różnica pomiędzy zakupem od Ultraleds a zestawu od chińczyka (oprócz ceny oczywiście)? Pytam bo na feedbacku Aliexpress ludzie piszą o szybkim spaleniu się LEDów.

Czy miał ktokolwiek problemy w stacji diagnostycznej na badaniach technicznych?

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 13 mar 2018, 18:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1057
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Ten zestaw z Ultraleds to jest ten sam zestaw (opakowanie, żarówki, oporniki, bezpieczniki wszystko jest identyczne) co u chińczyka tylko wysyłka jest z Polski i cena x3, no i polaczki dorzucają przekaźnik za 10 złotych który jest potrzebny do podłączenia zgodnego z polskim prawem.
Nie ma problemu z badaniem technicznym, przeglądem. Wszystko wygląda jakby było w oryginale. Musi być tylko przekaźnik prawidłowo podpięty.

Jeżeli chodzi o dezaktywację świateł skandynawskich to polecam poczytać ten temat:
viewtopic.php?p=246766#p246766

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 mar 2018, 18:39 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 641
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Ja dorzucę od siebie tylko tyle żeby zamontować moduł który bedzie załączał DRL po odpaleniu silnika, w ten sposób zminimalizujemy ryzyko spalenia sie diód. Ja mam zamontowany chiński zestaw za 45 zł i smigają.
Puściłem tylko przez moduł ot i tyle


Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 mar 2018, 19:35 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 08.01.2018
Posty: 68
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Ja uzywam tylko przekaznika, bezposredni plus z aku na styki, a zasilanie na cewke z alternatora (sygnal ladowania) i zalaczaja sie ladnie po odpaleniu autka.

_________________
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 maja 2018, 11:55 
Nowicjusz
Offline
Od: 19.09.2017
Posty: 40
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Zainstalowałem DRL z mojej GH. Potrzebuję dwóch zasilań, by funkcjonowały poprawnie, czyli po zapłonie świecą a gasną po włączeniu mijania. Chciałem zmieścić wszystko w skrzynce bezpieczników i wyprowadzić jak najmniej przewodów po za skrzynkę. Docelowo chce wykorzystać wolne miejsce na przekaźnik i użyć dodatkowego seryjnego przekaźnika.
Pierwszy problem - zasilanie po zapłonie znalazłem, ale gdy wyłączę zapłon, to świeci się jeszcze przez kilka sekund.
Drugi problem - skąd znaleźć sygnał świateł pozycyjnych w skrzynce? Sygnał i przekaźnik świateł mijania jest, ale w tedy DRL nie działają jak powinny.


Ostatnio edytowano Cz, 24 maja 2018, 11:55 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem. Przeczytaj temat, znajdziesz odpowiedzi na pytania.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 maja 2018, 14:15 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 641
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Ad1. Podlacz się pod bezpiecznik od pompy paliwa. Użyj bypass'a.
Ad2. Nie łatwiej od lampy pociągnąć kabelek z plusem?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 maja 2018, 16:11 
Nowicjusz
Offline
Od: 19.09.2017
Posty: 40
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Pod który bezpiecznik? Mam keyless i u mnie całkiem inaczej wygląda schemat, nie mam obwodów ACC i IGN.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 24 maja 2018, 16:22 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Online
Od: 05.08.2016
Posty: 717
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Tak jak napisał Ci kolega Kamratek - Fuel PCM, nr 49 , ewentualnie P.WIND nr 3 oba w w komorze silnika.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.