Teraz jest Wt, 22 paź 2019, 20:19

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 1 lis 2015, 13:42 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 28.09.2013
Posty: 16
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Region: dolnośląski
moglbys napisac dokladniej ktory kabel do czego ? bo mam taka i nic mi nie wychodzi z ta kamera i mnie juz strZela :P

-- N, 1 lis 2015, 13:42 --

walcze z podlaczanie kamery cofania i cos zrobilem i jest taki problem - brak swiatel tylnych oraz podswietlenia tablicy !! -dopiero jak sie wrzuci wsteczny wszystko ozywa -wsteczny , tylne lampy oraz podswietlenie tablicy ? prosze o pomoc


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 12 gru 2015, 22:21 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 739
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Czy ktos z Was stosował takie lusterko jako monitor?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5674963534

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lip 2016, 21:23 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 09.01.2014
Posty: 635
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Panowie - a czy do montażu kamery cofania musieliście demontować zderzak ? Nie ma innej opcji, zeby pociągnąć zasilanie? Albo moze zrobić mała dziurkę ? Bo demontaż mi sie nie uśmiecha :/


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Always Fight, Never Quit!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lip 2016, 21:49 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 957
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ride jak zdejmiesz plastiki od wewnątrz to jest tam otwór technologiczny zaślepiony gumą, ja przeprowadziłem tamtędy bez ściągania zderzaka

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 lip 2016, 09:14 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 09.01.2014
Posty: 635
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Ooooo dzieki zobaczę :) bo miałem juz wiercić :) a prąd skąd brałeś ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Always Fight, Never Quit!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 gru 2016, 16:18 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 31.12.2015
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
posiada ktos schemat podłączenia kamery bezprzewodowej ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 cze 2017, 16:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 04.11.2014
Posty: 739
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Koledzy powiedzcie mu od czego na kablu RCA sa te czerwone przewodziki? Są po obu stronach??
Obrazek

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 cze 2017, 19:27 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1398
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Zasilanie.

A dokładniej: jest to kabelek aby podciągnąć zasilanie do kamerki z okolic stacji, jeśli nie da się zasilić jej bezpośrednio z tyłu, albo jeśli ktoś chce sobie zrobić ręczne włączanie (np. przełącznikiem), albo inne, zamiast z automatu po włączeniu wstecznego.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 21 lis 2017, 20:24 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.06.2015
Posty: 53
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: opolski
Prosiłbym o pomoc w udzieleni informacji czy wg schematu tej stacji istnieje możliwość podpięcia kamery cofania?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 21 lis 2017, 21:27 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1398
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Tak...

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 mar 2018, 03:53 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 630
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Jaki typ kamerki wybrac, NTSC czy PAL? :)
Mam stację Ownice c300 i nie jestem pewien ale chyba powinno byc PAL ... hmmm


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 sie 2018, 13:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.07.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Witam!
Może ktoś podrzucić jakiś link do kamery cofania do
Mazdy 6 GH 2008 kombi

na allegro jest dużo rodzajów a ja nie wiem jakie ma mieć wymiary 50x48mm czy jakieś inne?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 23 sie 2018, 10:26 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 206
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
hej jak chcesz mam kamerki za 150zl i nie takie jak na allegro do kombi ze nie ma gdzie podpiac zarowki. te za 50zl sa bezuzyteczne


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 23 sie 2018, 17:36 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 630
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Podlinkuj jak możesz

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 sie 2018, 16:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.07.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
chce rzuć jakieś foto


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 mar 2019, 15:18 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Witam, orientuje się może ktoś, w którym konkretnie pinie wtyczki znajduje się sygnał wstecznego? Miałem stację XTrons, niestety felerne - traciło dźwięk - wymieniłem na Sinosmart.
W XTrons stacja automatycznie przełączała się na obraz z kamery po wrzuceniu wstecznego, nie trzeba było nic więcej kombinować - stąd mój wniosek, że sygnał jest podawany na którymś pinie od wtyczki radia. W nowej stacji nic się nie dzieje, więc wnioskuję że muszę odpowiednio zasilić konkretny pin w stacji, a najlepiej zrobić to za pomocą pinu w wtyczki ISO do radia.Wiem, który pin we wtyczce od radia odpowiada za wywołanie obrazu, ale nie wiem który na kostce.

-- 9 marca 2019, o 15:18 --

Dobra, sprawa ogarnięta. Poszło na przewodzie dołączonym do kamery. Przeciąłem, przeciągnąłem i połączyłem. Podłączyłem. Śmiga bez problemów. Kabel puściłem pod dachem, więc nie ma żadnych kabli do zakłóceń.
Obrazek

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 kwi 2019, 06:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Witam,

Panowie mam pytanko, czy w Mazdzie GH 2008 Kombi moze być podciągnięta instalacja elektryczna do kamery cofania ?
Chciałbym kupić coś takiego: https://allegro.pl/oferta/radio-nawigac ... 7398806276 (boję się robić drogich zakupów na aliexpress)
I zastanawiam się czy podejdą kable ?
Czy trzeba kupić uniwersalną kamerę i samemu prowadzić kable od tyłu do przodu ? - jeśli tak to którędy ? :idea:


Ostatnio edytowano Pn, 29 kwi 2019, 06:18 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Zrobiłem porządek z Twoimi postami. Na przyszłość nie dubluj ich!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 kwi 2019, 15:40 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Ja pociągnąłem przewód w podsufitce. Gładko odegniesz uszczelki od drzwi i eejdzie przewód. W paru miejscach trzeba było zatrzask odpiąć żeby pod plastik wsadzić. Najwięcej roboty to się przez harmonijke przepchać. Ja odciąłem wtyczkę i lutowałem po przeciągnięciu. Instalacja ogólnie bajecznie prosta i nic poza plastikami klapy i przy rafiu nie musisz zdejmować.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 kwi 2019, 21:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Ok, dziękuję jestem amatorem, natomiast nie chciałbym zepsuć podsufitki, możesz mi powiedzieć jak ją odgiąć ?
Przez harmonijkę poprowadzę drucikiem, tak sobie myślę, ale powiedz mi, czy nie słuchać jak kabel puka w podsufitkę, przy dołkach ???


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 kwi 2019, 08:33 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Ja wsadziłem kabel odginając uszczelki, wchodzi idealnie i nic nie puka. Tylko w 2 miejscach musiałem odpiąć plastik lekko, żeby wsadzić przewody. Jedno to słupek między drzwiami, a drugie to słupek przy klapie bagażnika. Zawsze możesz użyć jakiegoś długiego sztywnego drucika aby przepchnąć przez cały sufit aż do ramy przedniej szyby, jak nie chcesz się bawić. Ja zrobiłem tak, bonie miałem druta, no i kabel tez dobrze się trzyma, bo tapicerka przylega tam do karoserii, więc nic nie stuka i nie lata. Co do harmonijki, to ja odciąłem, bo wtyczki nie przeszły, chyba że masz kamerkę na wtyczkę slim. A co do radia,to polecam Ci skontaktować się z Pawłem @lemon1990 - on sprzedaje na polski rynek od SinoSmart i zajmuje się serwisem. Bardzo dobre radia w dobrych cenach. Mam z tej firmy, niestety nie od Niego, tylko bezpośrednio od producenta.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Kamera cofania
PostNapisane: So, 25 maja 2019, 14:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.05.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zachodniopomorski
Witam jak mam podłączyć kamerę cofania zakupiłem taka z ramka tablicy rejestracyjnej i nie wiem gdzie podłączyć w kabinie posiadam radio Sanyo z nawigacja tomtom i nie widzę kabelka reverse żeby kamera działała po włączeniu wstecznego

_________________
Paweł


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 cze 2019, 23:27 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Poszukaj Car back albo coś w twn deseń. Mi w radiu z Xtrons działało to na podstawie kostki fabrycznej, radio rozpoznawało, że dawałem wsteczny i przełączało na obraz z kamery, której jeszcze wtedy nie miałem. Poszukaj ewentualnie opisu przewodów do Twojego radia w necie

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.