Teraz jest So, 18 maja 2024, 07:15

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 26 wrz 2013, 08:51 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 26.09.2013
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witam!

Po raz drugi juz mam problem z moim radiem w madzi (GH z BOSE), nie dziala mi radio w ogole. Wczesniej samo sie juz naprawilo nie wiem jak ale teraz znowu jest ten sam problem ze nic nie leci z glosnikow. Zaczelo sie od tego ze nagle podczas jazdy zaczelo bardzo glosno buczec z gornego glosnika tego przy szybie wiec sie zatrzymalem i dopiero po wylaczeniu auta dzwiek ucichl. Po ponownym odpaleniu auta cisza z glosnikow. Radio niby dziala ale glosu zadnego nie ma. Jak juz wspomnialem poprzednio musialem nawet wyjac bezpiecznik od bose bo radio wydawalo bardzo glosne buczenie przy kazdym uruchomieniu auta. Pojezdzilem tak ponad tydzien i pewnego razu jak wlaczylem radio to zaskoczylo i wszystko dzialalo poprawnie bez zadnych zastrzezen. Pomysalem ze moze przedni glosnik robi zwarcie wiec go odlaczylem teraz ale to niestety nic nie dalo.... Nie mam pojecia co to moze byc teraz, moze wzamcniacz padl? Jakies pomysly???


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 29 wrz 2013, 08:30 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1926
Rok produkcji: 2016
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
Miernik w lape i zobacz czy masz napiecie na wyjsciu z Bose

_________________
Obrazek
Nie wiem, nie znam sie, nie orientuję się, zarobiony jestem!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: N, 29 wrz 2013, 09:23 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 8080
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Spróbowałbym zabrać napięcie z całego układu (odłączyć akumulator) na kilka minut.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 26 kwi 2014, 16:08 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 11.07.2013
Posty: 309
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Witam mam problem z radiem. Miesiąc temu gdy sprzątałem madzie i słuchałem sobie ładnie radia nagle przestało grać .Radio działało wyświetlało stacje tylko nie było głosu ,nawet nie było tego pikania które się wydobywa podczas przełanczania funkcji komputera pokładowego na kierownicy,kompletna cisza . Umówiłem się z mechanikiem bodajże 3 dni po tej awarii żeby to naprawić i gdy już miałem do niego jechać wsiadam do samochodu ,włanczam i radio działa. Pochodziło 2 tygodnie i znów ucichło. Co to morze być ? Posprawdzałem bezpieczniki i są w porządku.Co o tym myślicie? ;((


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 27 kwi 2014, 00:30 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 618
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
obiawy wyglądają tak jak by padł wzmacniacz lub zasilanie do niego.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 cze 2014, 21:09 
Świeżak
Offline
Od: 09.06.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
No nie:/ u mnie ten sam problem, raz działa a raz nie. Odpale ponownie samochód i radio gra, wie ktoś co to za ustrojstwo?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 16 sie 2014, 21:10 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 10.08.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Witam,od miesiaca jestem posiadaczem mazdy 6 2008 rok z systemem Bose,mam pewien problem.Przy odbiorze autka sprawdzilem radio,czy dziala zmieniarka cd i tu sie okazalo ze plytka zostala w srodku i nie mozna jej wyjac.Auto zostalo zakupione u dealera mazda,ktory wyslal radio do naprawy.Zamontowali mi inne,ktore super gralo.Po dwoch tygodniach pojechalem po moje radio i oczywiscie serwis je zamontowal,tylko ze moje radio juz tak glosno nie gra jak to poprzednie.Pojechalem po tygodniu od zamontowania radia do serwisu i oni mi mowia ze radio ma zamontowanego autopilota,ktory reguluje glosnosc w zaleznosci od glosnosci ktora jest w aucie.Ale to radio co mialem dwa tygodnie mialo wyje...ie,a to teraz to pomylka.Co moze byc przyczyna tego :idea: Mieliscie moze taki przypadek.Dziekuje i pozdrawiam


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 16 sie 2014, 23:37 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 618
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A nie ma takiej możliwości aby zamienić radia na to które ci się podobało ? Jeśli oba działają w 100% więc jaki problem widzi diler. A jeśli z twoim radiem jest coś nie tak więc walcz o lepsze radio.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 sie 2014, 10:15 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 10.08.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Arkadi73 zastanawiam sie czy serwis ma racje co do tego radia,czy tylko mi makaron na uszy nawija.Wlasnie nie wiem,bo radio ktore mialem dwa tygodnie (bez Bose) gralo glosniej niz radio ktore mam teraz zamontowane ( z systemem Bose) gra ciszej :idea:

-- Dodano: N, 17 sie 2014, 11:17 --

Co do zamiany radia dealer nie bardzo ma ochote.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 17 sie 2014, 10:24 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2785
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A zmieniles sobie np moc basu i inne ustawienie? Pewnie wszystkie ustawienia sa wyzerowane i dlatego odczuwasz brak mocy. A sama funkcje autopilota mozna wyl chociaz watpie czy ma to cos wspolnego z twoim problemem.autopilot nie wycisza radia ponizej zadanego poziomu, jedynie podlgasza po wykryciu szumow czy zwiekszonego halasu w pojezdzie a po ich zniknieciu wraca do poprzednio ustawionej wartosci.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 sie 2014, 13:45 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 10.08.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Ustawienia mam takie
Audio PLT-off
Bass +4
Treb 0
Fade 0
Bal 0
Beep On
Welcome On
Af Off
Reg Off

Przedtem Beep byl glosny,teraz jest cichy.Po odpaleniu Auta rano i wlaczeniu radia,w czasie przestawiania lusterek,radio trzeszczy.Na cd i media jest ok

-- Dodano: N, 17 sie 2014, 14:48 --

Na radiu zastepczym,ktore mialem dwa tygodnie dzwiek bylo juz fajnie slychac od 4(np. na Aux in),teraz od 10


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 sie 2014, 23:35 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.06.2013
Posty: 1138
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: zagranica
Czyli ustawiasz lusterka to radio trzeszczy...hmmm... Jak dla mnie cos jest nie tak bo masz przebicie na kablach i pewnie też dlatego gra gorzej

_________________
- Mazda 6 '08 2.0 MZR-CD
- FSO Warszawa 223 '64


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 00:09 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Chwila moment, Piotr1. Chcesz mi powiedzieć, że Ci w ASO zamontowali zwykłe radio w miejsce radia Bose tak o? Bez żadnych przeróbek? To na mój chłopski zdrowy rozum jest tak:

1. radio BOSE wysyła na wzmacniacz sygnał liniowy o amplitudzie max 1V,
2. jak wrzucili zwykłe radio to na wzmacniacz poleciał sygnał głośnikowy (bo z tego co pamiętam to są te same piny we wtyczkach). O ile mnie pamięć nie myli najbiedniej 2V,

wnioski mam dwa:

1. nie dziwota, że głośno grało jak wzmacniacz dostał po dupie sygnałem głośnikowym (a nie jest do tego przygotowany). Specjalnie montuje się konwertery, albo we wzmakach są wejścia tzw. sygnału wysokiego (głośnikowe) - oddzielnie, obok liniowych. W tym wzmaku takich nie ma.
2. teraz gra "normalnie" tak jak powinien... albo po prostu Ci go przysmażyli.

Pogratuluj ode mnie przy okazji serdecznie temu ASO, które taki manewr wykonało. Widać się chłopaki znają na robocie. Aż się scyzoryk w kieszeni otwiera jak to słyszę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 17:27 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 10.08.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Na prawde nie wiem co oni zrobili z tym radiem <niewiem> Moze teraz porownac z inna Mazda z system bose jakie sa decybela??

-- Dodano: Pn, 18 sie 2014, 19:43 --

Sciagnalem na telefon z systemem ios mernik decybeli Buller i oto wyniki:
Glosnosc:
5=31-33 dB
10=37-41 dB
20=44-47 dB
30=53-56 dB
40= 63-67 dB
50=70-73 dB
Max=74-79 dB

Z systemem Android- miernik decybeli
Glosnosc:
5=44-46 dB
10=55-58 dB
20=62-65 dB
30=70-72 dB
40=81-83 dB
50=89-90 db i skala sie skonczyla

-- Dodano: Pn, 18 sie 2014, 19:48 --

Albo umowic wizyte u laryngologa <offtopic>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 20:26 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Co nie oznacza, że w mazda z bose i androidem nie ma tego samego problemu i stacja nie podaje na wzmacniacz sygnału głośnikowego.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 20:41 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 10.08.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Kaczor ja sciagnalem aplikacje na telefon i zmierzylem decybele,moze komus sie bedzie chcialo i porownamy czy faktycznie jest cos nie tak.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 21:37 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Aaaaa, to nie zajarzyłem :) Przepraszam :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 sie 2014, 15:28 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 10.08.2014
Posty: 134
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Problem rozwiazany.Bardzo czesto slucham muzyki z telefonu i okazalo sie ze kabel Aux jest do wymiany.Zakupilem nowy i teraz jest super :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 cze 2015, 22:58 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 19.06.2015
Posty: 6
Rok produkcji: 2012
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Witam wszystkich. Jestem nowy i chciałbym się najpierw przywitać. (=
Mnie również dotknął problem z BOSE w Mazdzie 6 GH.
Radio działało normalnie. Jakieś 3 miesiące temu zaczęło się bardzo dziwnie zachowywać.
Wyglądało to tak, jakby któryś z przycisków był ciągle wduszany i na displayu pokazywał się pasek od ustawienia głosu etc oraz ciągłe pikanie. Wyłączyłem je jednym z dwóch dużych pokręteł na panelu (tym od robienia głośniej/ciszej).
Problem ustąpił. Dzisiaj odpalam auto, jadę do chińczyka coś zjeść i to samo...

Przyjechałem do domu i postanowiłem je zresetować (mam ten przycisk na panelu, jest on pod guziczkiem rozłączania telefonu). Po tym radio umarło. Startuje, wyskakuje niebieski ekranik, potem przechodzi dalej i szuka. Piszę najpierw NO CARD, potem NO USB (mam kabel do ajfona i do usb w schowku). Podpinam USB, wszystko wskakuje, już nic się z wyświetlaczem nienormalnego nie dzieje, pokazuje mi listę utworów, ale brak dźwięku oraz podświetlenia. Przyciski funkcyjne nie reagują. Świeci się tylko SRC. Najlepsze jest to, że po wyłączeniu silnika, gdzie normalnie wszystko gasło, teraz radio gra dalej..

Ma ktoś jakiś pomysł? Przejrzałem posty wyżej, ale to nie ten sam problem. W necie ciężko prócz info o tym, że te radia nęka problem coś znaleźć.

Dzięki z góry.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 20 cze 2015, 15:01 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 618
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Proponuje restart a jak wszystko zawiedzie wgrać nowy soft

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 21 cze 2015, 02:06 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 19.06.2015
Posty: 6
Rok produkcji: 2012
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Restart można było wykonać, tylko za pomocą odłączenia akumulatora. Po ponownym odłączeniu, dalej to samo.
Dzisiaj ruszyło, ale dalej kicha. Touch prawie nie reaguje na dotknięcie palcem, cały czas dźwięk bip, bip . Znalazłem takie samo radio, ale jego koszt to ponad 590 euro. Zamówiłem Pioniera za 220 euro. Nie będę się z tym gównem bawił po elektronikach. Dzięki za odpowiedź.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 22 cze 2015, 08:36 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 618
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A co planujesz zrobić ze starym radiem i co to dokładnie za radio ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 28 mar 2016, 20:24 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 04.01.2016
Posty: 51
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Nie wiem czy problem o którym pisze to problem z radiem czy zemną :-P ale odgrzeje kotlecika.
Mianowicie jak słucham radia to mam wrażenie ze dźwięk jest przytłumiony bas taki sobie a soprany jak by były odłączone. Ale z CD dużo lepiej . Więc zastanawiam się czy coś jest z radiem czy klasyczne Ten Typ Tak Ma :>


Oczywiście mam "wspaniały"system bose


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 mar 2016, 20:54 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 618
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Moje radio leży zapakowane w pudełku i sobie odpoczywa :>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lip 2016, 19:41 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 44
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Czy ktoś uporał się z problemem takim że radio z systemem bose przestaje nagle grać ? Nie słychać nic nawet tego piknięcia a radio/cd gra tylko dźwięku nie ma.
Tak jak przestaje grać tak po jakimś czasie albo po ponownym odpaleniu samochodu albo po dłuższym wyłączeniu radia i potem włączeniu zaczyna grać.
Co może być problemem ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 11:06 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 618
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Może źle podłączyłeś i przegrzewa się wzmacniacz, a na wyświetlaczu jest coś ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 23:43 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 663
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tak jak napisałem w innym temacie dotyczącym wzmacniacza, to jest uszkodzenie wzmacniacza.

Wzmacniacze te mają wadę fabryczną która najczęściej objawia się w na trzy sposoby:
1. raz przestał działać i już zawsze jest cisza - najczęściej dotyczy to roczników 2007
2. strzały z głośników jak karabin - najczęściej dotyczy to roczników 2008
3. zanikanie dźwięku i chwilowy jego powrót (za którymś razem już nie powróci) - najczęściej dotyczy to roczników 2011

W przypadku pozostałych roczników nie ma większej reguły, zdarzają się wszystkie objawy na przemian.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 lis 2017, 20:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 02.11.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: wielkopolski
Witam.
Od niedawna jestem właścicielem Mazdy 6 z 2008 z systemem Bose.Niestety dziś trafiła mi się nieprzyjemna sytuacja a mianowicie po włożeniu kluczyka do stacyjki z głośników zaczeło głośno buczeć po czym przestało ale dzwięku już nie ma.Radio się normalnie włącza,klawisze działają tylko dzwięku brak:/Będę wdzięczny za pomoc i radę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 lis 2017, 20:32 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 663
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Wzmacniacz wysiadł. Niestety taka jego przypadłość.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 paź 2019, 12:28 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 11.01.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: świętokrzyski
Witam, mam problem z radiem w mojej Madzi a mianowicie, ekran wygasa i za chwilę włącza się System Loading. Don't turn off the power. Potrafi tak kilka razy dziennie a co najciekawsze kiedy wygasza się i loguje muzyka leci cały czas. Macie jakiś pomysł o co chodzi?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.