Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 11:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 15 wrz 2013, 03:11 
Weteran
Od: 22.10.2012
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Mam prośbę do kogoś kto ma oryginalne BOSE w madzi. Problem jest taki: jak jest bardzo cicho (czyli wyłączamy silnik, stoimy w garażu, etc), przy odtwarzaniu płyt albo przy używaniu AUX słychać burczenie. Jest bardzo ciche i przerywane (w losowych odstępach czasu; poburczy sekundę, sekunda ciszy, potem dwie sekundy burczenia i cisza)... co ciekawe głośność burczenia nie zależy od ustawionej głośności, a co jeszcze ciekawsze na radiu nie burczy :)

Dobrze, że to zauważyłem ZANIM wywaliłem BOSE... bo bym teraz szukał dziury w całym, pętli masy i tysiąca innych przyczyn. Ale tak miałem na oryginalnej instalacji... i po przekładkach zostało.

Mógłby ktoś przy okazji sprawdzić? Ale trzeba się dobrze wsłuchać... ja zwróciłem na to uwagę jak pierwszy raz podpiąłem testowo zewnętrzny wzmacniacz. Wtedy się skupiłem i zaczęło burczeć. Pomyślałem, że to była wina kabli i wzmacniacza... ale się okazało, że oryginalnie mój typ tak ma.

Rzućcie okiem, please.

PS. można to łatwo przetestować zmieniając płytę w zmieniarce albo na kawałku Bednarka - Cisza, tam jest ze 30s ciszy na początku i na końcu ;) Bo jak cokolwiek zacznie grać - to już po jabłkach...

PostNapisane: N, 15 wrz 2013, 09:49 
Fanatyk
Od: 17.12.2012
Rok produkcji: 2019
Region: śląski
Potwierdzam, mam coś takiego - zawsze wydawało mi się, że to od rozpędzania płyty CD, ale skoro występuje również na AUX, to nie mam pojęcia od czego to może być (może też traktuje to wejście jako dodatkową płytę i niepotrzebnie szaleje z mechanizmami odtwarzacza CD ?).

Coś mam sprawdzić, czy tylko chciałeś potwierdzenia, że TTTM ?

PostNapisane: N, 15 wrz 2013, 12:30 
Weteran
Od: 22.10.2012
Rok produkcji: inny
Region: mazowiecki
Może się jeszcze upewnię - chodzi mi o burczenie w głośnikach, nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy... Możesz jeszcze sprawdzić przy okazji po AUX?

PostNapisane: Wt, 17 cze 2025, 17:27 
Stały bywalec
Od: 17.06.2025
Rok produkcji: 2015
Generacja: I
Silnik: 3.7 MZI V6 (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
ZBANOWANY!
Гера126.3BettBettколлDrDrWannXVIIGeorWereColdРоссTesc1с67HalfElseпостиздаCapuEllaSelmЛениAris
JuliIsaaFranKarlWindсертУсанзамеКаляCamaBernСкор(196CreaBoogJohaЛевиТомаRobeWindVIIIWindColg
SupeauteролеCathPolaКитаWindмолнWarhBecoунивFrenФилиMariБелеDussЯросBryaдейсАльвKurtГамаTass
VoguPoweWindRARUЗверPinnкоммReprSimpJoseResaWindContStevИльиКитаTituCandЦариAlicXVIISideБури
ArtsCarldiamUnitШерфСакоМихаDaviAdriErnsSympШироSandGarmCanoSacrустрDolbРазмJuanDisnИллюWild
EverколлзавоEL-1DAXX(шкуVestПроиБадаWorlСодеTropChicГонкОбъеBestGill1838BlueSonyкопепракJazz
ValiупакAeroПолу3335фигуГильWindWindСвитфигуUnitSoftAnnaKiteФертFlasЛитР30-7ArcaСокоСалокрим
ЛитРсертОктяКлингубеПетрРеньКрасотстLouiпереVIIIэмигФедцКитаBonoTimeGordRiccWillСодеГречmoti
ЛыкоРимеMichСтреJohnпоедArouЛитекласWindвыруавтоSpidBuzzAtomJohaВВинжизнAdobЛеблрубеEL-1EL-1
EL-1ThisСимоJameРодиEthnCharДаниКрысЕршо281-ИллюВахоtuchkasEnidСмол

Strefa czasowa: UTC + 1