Teraz jest Pt, 16 lis 2018, 23:14

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 18:24 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Witam was
Niestety moja Madzia TS2 nie posiada systemu Bosse wiec odnośnie pytania gdzie mogę kupić kapłan zestaw głośników wraz ze wzmacniaczem itp.czy z 2007 będzie pasować do 2008???bo nie mogę znaleźć do 2008.dzieki za pomoc

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 19:41 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5488
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Ja mam radio Bose na sprzedaż jakby co.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 20:10 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6367
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Zastanów się może zanim kupisz, czy nie lepiej wydać tych pieniędzy na jakiś zestaw nagłośnieniowy ale nie Bose. Dupy to bose nie urywa... a i z montażem nie będzie tak hop siup, z tego co już na forum było pisane pamiętam...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 20:32 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Wiec co Kaczor polecasz???może doradźcie? ?

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 22:33 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6367
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Oj to teraz wchodzimy w temat rzekę :( Najlepiej będzie jak zaczniesz od posłuchania M6 z Bose i utwierdzisz się w przekonaniu, że tego właśnie chcesz i że Cię dźwięk zadowala...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 mar 2015, 07:38 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ten sprzecik M6 jaka to mniej więcej cena za całość? ??nie trzeba wtedy nic przerabiać w madzi w drzwiach itp?heheh napewno rzeka.Kaczor a ty jaki masz sprzecik?

-- Dodano: Cz, 12 mar 2015, 07:38 --

M6 chodzi tobie o fabryczne głośniki rzecz biorąc? ?

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 12 mar 2015, 10:30 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5488
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Jak się wyciszy drzwi to gra całkiem dobrze.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 mar 2015, 11:32 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6367
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Ja mam na przodzie zestaw Focal'a KR2, do tego skrzynka z głośnikiem RE SEX12, a całość napędzam JL Audio HD900/5 ;) Ale z miejsca mówię, że się na tym nie znam. Siedziałem na forach, czytałem, gadałem z kilkoma ludźmi i na drodze eliminacji, prób i błędów ze wzmacniaczami oraz głośnikami basowymi taki zestaw mi wyszedł...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 mar 2015, 14:04 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 09.03.2015
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Michał napisał(a):
Ja mam radio Bose na sprzedaż jakby co.


Jaka Cena za to radio ?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 12 mar 2015, 20:14 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5488
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
250 pln

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 mar 2015, 18:01 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Jak myślicie czy mazda6 ts2 2008 powinna mieć wbudowany system bosse???czy go ktoś wyciągnął? ?

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 mar 2015, 18:10 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 913
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Ts2 nie ma w standardzie systemu bose

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 mar 2015, 19:06 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dzięki Gerwazy za odpowiedz.szkoda bo głośniki grają jak z kibla

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 mar 2015, 19:32 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 913
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Musisz szukać wersji sport lub sl tam najczęściej występował

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 07:44 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Gerwazy myślisz ze że sport będzie pasowalo do mojej??

-- Dodano: Śr, 25 mar 2015, 07:44 --

A z innego modelu madzi nie podejda? ??

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 07:47 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 913
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Utrenger chodziło mi o modele m6 w których bose występował , więc jak chcesz mieć bose to musisz dorwać jakiegoś rozbitka w tej właśnie wersji gdyż reszta bose w standardzie nie posiadała

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 08:21 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Czyli szukać mazda6 sport lub SL???A więc będzie pasowalo jak przełoże bo juz znalazłem na ebay i napisałem do kolesia.

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 08:29 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 913
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Raczej tak ,ale niech się wypowie jakiś specjalista bo nie chce Cię w błąd wprowadzić

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 08:50 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dzięki bardzo☺

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 11:00 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 06.11.2013
Posty: 607
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Dla mnie Bose gra słabo. Nie wiem jak po wygłuszeniu drzwi, ale jakbym miał kupić Bose, to poszedłbym o krok, a nawet dwa dalej... Nie warto wg mnie inwestować w Bose. Może tylko samo radio zostać, bo podobno jest ok.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 17:40 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Mama dobra cenę za 2 tweeters ,4 głośniki, amplifier bez tuby za 70 funtów wiec chyba jest ok.uzywane oczywiscie

-- Dodano: Śr, 25 mar 2015, 17:40 --

Wie ktoś jak przełożyć bose z madzi sport do wersji ts2??? Co należy zrobić? ?

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 mar 2015, 03:41 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1915
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Naprawdę dobrze sie zastanów z tym bose. Lepiej jakiś dobre głośniki wstaw i wygłusz drzwi...

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 mar 2015, 07:42 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.11.2014
Posty: 89
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Przekonaliscie mnie.jedna zrezygnuje z tego bose.macie do zaoferowania jakiś sprzecik??wymiana będzie tylko przednich szkoda pieniędzy na tylnie poprostu zostaną odlaczone. Zastanawiam się nad Hertz z zwrotnicami.

_________________
:pilot: Go Go MAZDA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 kwi 2015, 23:10 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1469
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Co do Bose to powiem Wam, że w moim poprzednim aucie - Alfa GT - było montowane właśnie Bose. Jeden kolega z forum postanowił, że sprawdzi ile to jest warte i okazało się, że te głośniki to jest jakiś papier, który nie ma prawa dobrze grać. Tak jak pisaliście - lepiej wsadzić coś innego, Hertz np. ma dobre opinie. Ja u siebie mam 8 głośników JBL + SW plus auto jest wygłuszone matami - o tym też bym pomyślał - lecisz autostradą 180 i na luzie słuchasz muzyki. Co do seryjnego radia - tam jest chyba Pioneer, ja u siebie mam Sony 2-din z fajnymi opcjami konfiguracji całego sprzętu i możliwością dzielenia dźwięku na dwie strefy - jakbyś np. kiedyś chciał rozbudować system i np. zainstalować ekran DVD w podsufitce dla dziecka czy coś. Warto myśleć o takich rzeczach już na starcie. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 1 maja 2015, 14:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.05.2015
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Poszukuję wzmacniacza Bose do Mazda 6 GH o symbolu: gs1e66a20. Może ma ktoś do sprzedania ?
Mój wzmacniacz się spalił. Przy tym strasznie harczał i stukał po głośnikach. Czy to się często zdarza ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 maja 2015, 23:59 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 449
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tak zdarza się i to właśnie objawia się tak jak opisałeś.
Da się ten wzmacniacz naprawić.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.